www.marcommit.nlContentbureauHerken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nl
2504 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (5 jaar en 113 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: AddIT Benelux

Europese CIO’s verspillen miljoenen aan ineffectieve cybersecurity

Uit Venafi onderzoek blijkt dat 87% van de CIO’s aanvallen verwachten die ze niet zien aankomen

4 april 2016Venafi, leverancier van het immuunsysteem voor het Internet, heeft een door Vanson Bourne uitgevoerd onderzoek gepubliceerd over de businessimpact van falende IT-security. Het merendeel van de ondervraagde 300 Europese CIO’s vindt dat de cybersecurity-fundering, gebaseerd op encryptiesleutels en digitale certificaten, onvoldoende wordt beschermd. Met als risico dat organisaties nieuwe type aanvallen niet zien aankomen en daardoor de business niet kunnen beschermen.    

Miljoenen verspillen
De ondervraagde Europese CIO’s erkennen dat zij miljoenen verspillen aan ineffectieve gelaagde securityapparatuur, omdat deze blindelings sleutels en certificaten vertrouwen. Dus onvoldoende in staat zijn onderscheidt te maken tussen welke daarvan wel en niet te vertrouwen zijn. Terwijl Gartner voorspelt dat 50% van alle infrastructuuraanvallen de komende jaren via SSL/TLS worden uitgevoerd. Daardoor werken populaire securityoplossingen zoals FireEye maar de helft van de tijd. De CIO’s beseffen dat die ineffectiviteit strategische plannen in gevaar brengt om snelle DevOps-gebaseerde IT-organisaties te bouwen. 

De belangrijkste onderzoekconclusies zijn:
  • 87% van de Europese CIO’s zijn al slachtoffer, of verwachten dat te worden, van een aanval verborgen in versleuteld verkeer
  • 82% van de Europese CIO’s vindt dat hun beveiliging minder effectief is omdat zij geen versleuteld netwerkverkeer kunnen inspecteren
  • 80% van de Europese CIO’s denkt dat gestolen encryptiesleutels en digitale certificaten de volgende grote markt voor hackers wordt
  • 73% van de Europese CIO’s is van mening dat hun strategie om IT en innovatie te versnellen bedreigt wordt door nieuwe kwetsbaarheden die daaraan gerelateerd zijn
Organisaties vertrouwen op tienduizenden sleutels en certificaten
Organisaties vertrouwen op tienduizenden sleutels en certificaten, als basis voor het vertrouwen van hun websites, virtuele machines, mobiele apparatuur en cloud-servers. Deze technologie is geïmplementeerd voor het oorspronkelijke securityprobleem van Internet, namelijk weten wat te vertrouwen is. Variërend van online bankieren, veilig communiceren en mobiele applicaties, tot en met het ‘Internet of Things’. Elk IP-apparaat gebruikt sleutels en certificaten om een beveiligde en vertrouwde verbinding te creëren. Helaas worden onbeschermde sleutels en certificaten steeds vaker misbruikt door cybercriminelen. Om zich daarmee te verbergen in versleuteld verkeer voor het imiteren van websites, installeren van malware, privileges te verkrijgen en informatie te stelen. 

Ineffectieve securityapparatuur
Veel oplossingen voor ‘endpoint’ en ‘advanced threath’ protectie, nieuwe generatie firewalls, netwerkverkeeranalyses, IDS (intrusion detection system) en DLP (data loss prevention), bieden onvoldoende bescherming. Omdat ze niet kunnen onderscheiden welke sleutels en certificaten te vertrouwen zijn, oftewel niet in staat zijn om het merendeel van al het versleuteld netwerkverkeer te inspecteren. Met als gevolg dat er gevaarlijke gaten in de bedrijfsbeveiliging ontstaan. Criminelen maken graag gebruik van die blinde vlekken, door zich te verbergen in versleuteld verkeer en securitycontroles te omzeilen.     

Cybersecurityfundering
“Sleutels en certificaten vormen de fundering van cybersecurity en authenticatiesystemen, om te laten zien dat software en apparatuur werkt zoals het hoort”, zegt Kevin Bocek, Vice President Security Strategy & Threath Intelligence bij Venafi. “Als die fundering instort zijn de gevolgen groot. Met een nagemaakte of gestolen sleutel en certificaat kunnen aanvallers zich namelijk voordoen als een vertrouwde gebruiker, voor het observeren van target websites, infrastructuren, clouds en mobiele apparatuur. Maar ook communicatie afluisteren waarvan men denkt dat deze veilig is.”

Schijnveiligheid
“De systemen die we hebben geïnstalleerd voor het creëren en verifiëren van online vertrouwen keren zich in toenemende mate tegen ons. Nog erger, leveranciers die zeggen dat ze ons kunnen beschermen, zijn daar onvoldoende toe in staat. Veel firewalls, IDS, DLP en andere oplossingen zijn waardeloos omdat ze een gevoel van schijnveiligheid creëren. Dit onderzoek toont aan dat Europese CIO’s beseffen dat ze miljoenen verspillen, omdat securitysystemen als FireEye niet eens de helft van alle aanvallen kunnen tegenhouden. Gartner voorspelt dat in 2017 meer dan de helft van alle aanvallen op organisaties, versleuteld verkeer gebruiken om controles te omzeilen. Wie zich realiseert dat de zakelijke netwerksecuritymarkt wereldwijd zo’n 74 miljard Euro bedraagt, beseft dat er veel geld wordt verspild aan oplossingen die maar een deel van de tijd effectief zijn.”

Afnemend vertrouwen in cybersecurity
“Het afnemend vertrouwen in cybersecurity is zelfs te zien op de financiële markt. In dezelfde periode dat 87% van de ondervraagde Europese CIO’s toegeeft miljoenen te verspillen aan ineffectieve oplossingen is namelijk het HACK cybersecurity fonds met 25% gedaald (vanaf november 2015). Terwijl sindsdien de S&P500-index in zijn totaliteit slechts 10% is gezakt”.

Ponemon onderzoek
De risico’s gerelateerd aan onbeheerde en onbeschermde sleutels en certificaten worden groter naarmate het aantal toeneemt. Uit onderzoek van het Ponemon Institute blijkt dat organisaties gemiddeld ruim 23.000 sleutels en certificaten gebruiken. Terwijl 54% van de ondervraagde securityprofessionals toegeeft niet te weten waar deze allemaal worden gebruikt en beheerd en wie er eigenaar van is. CIO’s maken zich daarom zorgen dat het toenemend gebruik van sleutels en certificaten voor nieuwe IT-toepassingen het probleem alleen maar vergroot.

Encryption Everywhere
In het licht van ‘Encryption Everywhere’ plannen, aangejaagd door de onthullingen van Edward Snowden, sprak 93% van de Europese CIO’s hun bezorgdheid uit over het kunnen beschermen van alle encryptiesleutels en certificaten. Als de snelheid van IT-veranderingen verder toeneemt, door het creëren en beschikbaar stellen van flexibel schaalbare services, groeit het aantal sleutels en certificaten exponentieel. Gevraagd naar hun mening over het feit of de DevOps-trend het lastiger maakt om te onderscheiden wat te vertrouwen is, antwoordde 73% van de CIO’s met ja.

Tweeledige IT-infrastructuur
“Gartner voorspelt dat in 2017 driekwart van alle organisaties transformeert naar een tweeledige IT-infrastructuur”, vervolgt Bocek. “Bestaande uit een stabiel gedeelte voor bestaande toepassingen en een snel veranderend deel voor de IT in innovatieve en transformerende businessprojecten. Toch kan het gebruik van agile-methoden en DevOps tot ongewenst hoge risico’s en chaos leiden. In dat soort nieuwe omgevingen komt security vaak in het gedrang en kan het bijzonder moeilijk worden om te monitoren wat nog wel en niet te vertrouwen is.”

Immuunsysteem voor het Internet
“Om sleutels en certificaten beter te beschermen, is een immuunsysteem voor het Internet nodig”, concludeert Bocek. “Net zoals bij het menselijk lichaam laat zo’n systeem direct zien welke sleutels en certificaten wel en niet te vertrouwen zijn. Pas als dat volledig duidelijk is, neemt ook de waarde van andere investeringen in securityoplossingen toe”.

Over Vanson Bourne
Vanson Bourne is een onafhankelijke specialist in marktonderzoek voor de technologiesector. De reputatie dat zij gedegen en betrouwbare onderzoekanalyses uitvoeren is gebaseerd op strikte onderzoekprincipes en de vaardigheid meningen van senior beslissers in alle belangrijke markten te achterhalen. Meer informatie is te lezen op: www.vansonbourne.com

Over Venafi
Venafi is de leverancier van het Immune System for the Internet™, voor het beveiligen van encryptiesleutels en digitale certificaten, die de fundering vormen van cybersecurity. Daarmee is te voorkomen dat deze door criminelen worden gestolen en gebruikt voor aanvallen. In de huidige digitale wereld willen criminelen graag sleutels en certificaten stelen om daarmee een vertrouwde status te creëren en zo lang mogelijk niet ontdekt te worden. De meeste securitysystemen vertrouwen blindelings sleutels en certificaten, waardoor criminelen deze kunnen gebruiken om zich te verbergen in versleuteld verkeer, websites om te leiden, malware te installeren en informatie te stelen. Met het immuunsysteem voor het Internet patrouilleert Venafi in het netwerk van organisaties, op apparatuur, achter de firewall en het gehele Internet, om te bewaken welke SSL/TLS, SSH, WiFi, VPN en mobiele sleutels en certificaten te vertrouwen zijn. Deze worden automatisch beschermd of gerepareerd, terwijl ze niet-vertrouwde certificaten blokkeren.   

NOOT VOOR DE REDACTIE
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
AddIT Benelux
Peter Gloudemans
Telefoon: 06-53471777
E-mail: peter.gloudemans@addit-benelux.nl
Laatste van Venafi  
Europese CIO’s verspillen miljoenen aan ineffectieve cybersecurity

Bedrijven verliezen klanten door onbetrouwbare sleutels en certificaten

IT Security Pros negeren risico’s van vervalste certificaten
Geplaatst:
Verstreken tijd: 5 jaar en 113 dagen
Venafi contact  

Logo Venafi

Venafi sociaal  


Venafi tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Priemo
Logo NPRM NV
Logo OPEN.satisfaction
Logo NEG-ITSolutions
Logo Login Consultants
Logo Giarte
Logo Tulinx
Logo Renewd
Logo Fullstaq B.V.
Logo Sortlist
Logo Data Matters BV
Logo XIXO
Logo L
Logo NPRM NV
Logo Banking Circle
Logo Unisys
Logo People First Group
Logo Arrow Electronics
Logo Schneider Electric
Logo Momentive (voorheen SurveyMonkey)
Logo Zoom
Logo Ivanti
Logo ChargePoint
Logo Pure Storage
Logo Schneider Electric
Logo SHARP Electronics Benelux
Logo ITvisors
Logo TJIP
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91719 persberichten
- 6030 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10574 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlwww.LVTPR.comHerken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nl