Datum: (558 dagen oud)
Bedrijf:
PR: Edelman

UPS opent nieuw distributiecentrum in regio Amsterdam

Extra centrum verwerkt tot 1.500 pakketten per uurAMSTERDAM, 14 december 2016 – UPS (NYSE: UPS) maakt vandaag bekend dat het een nieuw sorteer- en distributiecentrum in de regio Amsterdam heeft geopend. Het gebouw van meer dan 2.300 vierkante meter werd op tijd geopend voor de drukke periode voor de feestdagen. Het centrum in Hoofddorp, waar bijna veertig nieuwe arbeidsplaatsen zijn ontstaan, heeft de capaciteit om tot 1.500 pakketten per uur te verwerken en is een aanvulling op het huidige sorteercentrum van UPS aan de Deccaweg in Amsterdam. 

“Nederland is een belangrijke markt voor UPS en dit nieuwe centrum is ons antwoord op de groeiende vraag die we zien in dit deel van het land”, zegt Tim Helsen, country manager, UPS Nederland. “Dit is ook de drukste tijd van het jaar voor UPS en deze extra capaciteit stelt ons in staat om onze klanten van een betrouwbare dienstverlening te blijven voorzien.”

De opening van het extra center is onderdeel van een reeks investeringen van UPS in Nederland en Europa. Zo opende UPS vorig jaar nog een nieuw sorteercentrum in Heerenveen en een nieuw healthcare-distributiecentrum op Schiphol, en breidde het zijn healthcare-campus uit in Roermond en Venlo. Deze investeringen maken deel uit van een plan van UPS om $2 miljard te investeren in het Europese netwerk en infrastructuur tot en met 2019.

Dit is een extra drukke periode voor de 2.500 UPS medewerkers in Nederland. Wereldwijd verwacht UPS gedurende dit piekseizoen meer dan 700 miljoen pakketten te vervoeren, en de verwachting is dat op 13 van de 21 leveringsdagen – een record – voor Kerstmis de grens van 30 miljoen pakketten per dag wordt overschreden.

Meer dan 30 miljoen consumenten zullen gebruik maken van de UPS My Choice dienst om sms- en e-mailmeldingen te ontvangen over de leveringstatus van hun kerstcadeaus. Consumenten kunnen hun pakketten ook laten afleveren bij een van de 800 UPS Access Points in Nederland.

Over UPS
UPS (NYSE: UPS) is wereldwijd een vooraanstaande speler in logistiek. Het biedt een breed gamma aan oplossingen, waaronder het vervoer van pakketten en vracht, het vereenvoudigen van internationale handel en het gebruik van geavanceerde technologie om de wereld van het zakendoen op een efficiëntere manier te beheren. Het hoofdkantoor is gevestigd in Atlanta, Verenigde Staten. UPS biedt wereldwijd diensten aan in meer dan 220 landen en gebieden. Meer informatie over UPS is beschikbaar op www.ups.com, de corporate blog kunt u vinden op www.longitudes.ups.com. Om direct nieuws over UPS te ontvangen, kijk op http://www.pressroom.ups.com of volg @UPS_News.

Contactgegevens:
Edelman
Stephan van der Niet
E Stephan.vanderNiet@Edelman.com
T 020 30 10 980