www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlContentbureauHerken zakelijke websitebezoekers
2512 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (319 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Lubbers De Jong

6 tips voor thuiswerkers om de internetsnelheid te verhogen

Hoofddorp, 16 april 2020 - Zyxel is toonaangevend leverancier op het gebied van netwerktechnologieën. Nu zoveel zakelijke professionals thuis werken tijdens de COVID-19 quarantaine, doet het bedrijf zes aanbevelingen om hun internetsnelheid te verhogen.

Thuiswerken en online studeren is het nieuwe normaal in de ‘anderhalvemetersamenleving’, waarmee de verdere verspreiding van COVID-19 voorkomen moet worden. Dit zorgt echter voor uitdagingen voor de internetverbinding thuis, met allerlei technische problemen van dien. "Hoewel het gemakkelijk lijkt om vanuit huis te werken, ervaren mensen toch allerlei technische moeilijkheden. Deze zijn echter vrij eenvoudig op te lossen en daarom komen we hier met een aantal tips", aldus Peter van der Putten, Head of Channel Benelux bij Zyxel.

Zes praktische tips voor thuiswerken:

1. Controleer de internetsnelheid
Er zijn verschillende services waarmee je de internetsnelheid thuis kunt meten. Een van de meest nauwkeurige is de website SpeedTest.net. Als blijkt dat je internetsnelheid te laag is, of lager dan beloofd, neem dan contact op met je internetprovider. Als de snelheid onvoldoende blijkt, kan de provider het probleem wellicht oplossen of een sneller internetpakket leveren.

2. Gebruik een 802.11ac-modem
Een snelle en ononderbroken internetverbinding is noodzakelijk om goed thuis te kunnen werken. Gebruik je een router of modem van de 802.11b, g of n-standaard, maar slagen die er niet een optimale de internetsnelheid en betrouwbare wifi-prestaties te leveren, dan is het verstandig om deze te vervangen door beter model. De 802.11ac wifi-standaard is sneller dan eerdere draadloze standaarden en is qua dataoverdrachtsnelheid 3 keer sneller dan 802.11b,g en n, mede dankzij de dual-band functionaliteit, waarmee aanzienlijk hogere netwerksnelheid wordt ondersteund.

3. Plaatsing modem
De locatie van een draadloze router of accesspoint in huis speelt een grote rol in de netwerkprestaties. Plaats hem op een open en centrale locatie in huis om de netwerkprestaties te optimaliseren. Met mobiele applicaties zoals CloudCheck kunt je het sterkste signaal in huis identificeren en gemakkelijk dode zones identificeren. Zo vind je het meest geschikte gebied voor optimale netwerkprestaties. Soms is het ook mogelijk de antennes op de router te verplaatsen om het bereik te verbeteren.

4. Kanaal wijzigen
Afhankelijk van de frequenties die de router ondersteunt (2,4 GHz, 5 GHz), kun je daarnaast ook proberen om de kanalen aan te passen. Er zijn verschillende gratis tools op de markt waarmee je kunt zien welke kanalen er in je directe omgeving door anderen gebruikt worden. Je verbetert de verbinding door een minder frequent gebruikt kanaal te kiezen.

5. Gebruik mesh-technologie
Er zijn veel netwerkproducten op de markt die mesh-technologie ondersteunen. Denk bijvoorbeeld aan het Zyxel Multy U Mesh wifi-systeem dat voor ultrasnelle en veilige internettoegang thuis zorgt. Het product, dat op een afstand van tot 550 vierkante meter dezelfde snelheid belooft, heeft zes geïntegreerde antennes.

Met een gegevenstoegangssnelheid van 2100 Mbps (300 Mbps op 2,4 GHz en 2x 866 Mbps op 5 GHz) ondersteunt het Multy U-systeem maximaal 128 apparaten op het wifi-netwerk. Het apparaat biedt verder de mogelijkheid je netwerk 24/7 overal te beheren via een smartphone-applicatie. Daarmee is onder andere ouderlijk toezicht mogelijk, en kan een gastnetwerk eenvoudig aangemaakt en beheerd worden.

6. Gebruik een Wireless Range Extender
Modems of routers staan vaak in de woonkamer. Thuiswerkers zullen op die plek dan ook geen netwerkproblemen ervaren. Studenten die meestal vanuit hun kamer online lessen volgen, kunnen van tijd tot tijd wel verbindingsproblemen krijgen. Het is dan verstandig de draadloze netwerkdekking in het huis uit te breiden met Wireless Range Extenders. Zij verbeteren het draadloze internet zonder dat daarvoor de bestaande modem of router gewijzigd hoeft te worden. Verder verhogen ze de verbindingssnelheid en -kwaliteit. Een Wireless Extender kan met één druk op de knop geactiveerd worden. De locatie waar de deze draadloze apparaten geïnstalleerd worden, is belangrijk voor de efficiëntie. De Zyxel WRE 6602 helpt met de LED-indicator om de beste plek te vinden. Diezelfde LED-indicator laat ook zien hoeveel apparaten zijn aangesloten en hoe dit de prestaties beïnvloedt. Het product werkt door het rechtstreeks op een stopcontact aan te sluiten.

***

Over Zyxel
Zyxel Communications BV is al ruim 30 jaar ontwikkelaar en wereldwijd leverancier van een compleet netwerkportfolio voor telco’s en serviceproviders, zakelijke gebruikers en consumenten. Met een focus op innovatie en door de klant centraal te stellen, verbindt het bedrijf mensen via het internet met oplossingen die informatie-uitwisseling versnellen en de productiviteit van mensen en organisaties verhogen. Het bedrijf loopt voor met innovaties, zoals Metro Ethernet Networking (MAN. en Fibre to the X en neemt deel in het eSociety Platform Nederland. Voor alle sectoren in de zakelijke markt en het mkb biedt Zyxel onder meer veilige en betrouwbare wifi- en IP-oplossingen. Voor telecomaanbieders, zoals Telfort (KPN. en Luxemburg Online, biedt het bedrijf gespecialiseerde oplossingen terwijl steeds meer thuisgebruikers Digital Home Solutions technologieën gebruiken zodat ze bijvoorbeeld online kunnen gamen. Uitgebreide technische ondersteuning en klantenservice levert het bedrijf aan Internet Service Providers, telecomaanbieders en het IT-verkoopkanaal. In de Benelux worden de producten van Zyxel gedistribueerd door Copaco, Ingram Micro, Multicap, Valadis en Tech Data en in België en Luxemburg ook door Deltalink. Voor meer informatie, zie www.Zyxel.nl

Voor meer informatie voor de pers:
Lubbers De Jong
Margreet Poolman
T: +31 (0. 20 2050422
E:  margreet@lubbersdejong.nl
Laatste van Zyxel  
Zyxel roept mkb op een effectieve cyberbeveiligingsstrategie op te bouwen

Zes netwerk kanaaltrends voor 2021 van Zyxel

Zyxel ondersteunt mkb’ers in zwaar weer met verbeterde security firewall portfolio
Geplaatst:
Verstreken tijd: 319 dagen
PR contact  

Logo Lubbers De Jong
Zyxel contact  

Logo Zyxel

  023 555 36 89
  sales@zyxel.nl
  www.zyxel.com/nl/nl
Zyxel sociaal  


Zyxel tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo umlaut
Logo Sam Media
Logo Alleeninkt.nl
Logo Tesorion
Logo Marco Bouman
Logo Viqtor Davis
Logo Bitcare
Logo TechSoup Nederland
Logo Ossewold.net
Logo NewChannel
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo VR-SPACES
Logo Synobsys
Logo Bluace
Logo Roche Diabetes Care
Logo ChargePoint
Logo Altares Dun & Bradstreet
Logo Cegeka
Logo Interconnect
Logo CrowdStrike
Logo Nextview
Logo Uniserver
Logo RobotWise
Logo Quinyx
Logo Zyxel
Logo Red Hat, Inc.
Logo Nextens
Logo Citrix
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 90490 persberichten
- 5911 bedrijfsprofielen
- 61 PR-bureauprofielen
- 9782 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.comHerken zakelijke websitebezoekers