www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.EVENTIVE.nl
2502 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (105 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Clarity Benelux

Thema derde editie Raspberry Pi competitie bekend: innoveren voor een betere wereld

PA Consulting daagt jongeren uit met technologie de wereld te verbeteren

Utrecht, 6 oktober 2020PA Consulting heeft het thema van de derde editie van de Raspberry Pi scholenwedstrijd bekend gemaakt. De aanhoudende coronacrisis zorgt bij jong en oud voor veel onzekerheid. Daarom worden scholieren dit jaar uitgedaagd om na te denken over hoe ze nú met technologie en innovatie bij kunnen dragen aan een betere toekomst.

Zeker in onzekere tijden is het essentieel dat we als maatschappij outside-the-box denken, om oplossingen te vinden voor collectieve uitdagingen. Om de wereld schoner, veiliger en duurzamer te maken. Of om in tijden van crisis kritieke voorraden zo snel mogelijk aan de juiste mensen te leveren. Of om goed voorbereid zijn op het onverwachte.

Leren innoveren

“Deze wedstrijd geeft jongeren vanaf 12 jaar van vmbo-, havo-, vwo- en mbo-scholen de mogelijkheid om hands-on ervaring op te doen met computerprogrammeren en techniek. Waardevolle vaardigheden die steeds belangrijker worden in de maatschappij”, zegt Mark Griep, hoofd PA Consulting Nederland, dat samen met House of Digital deze competitie in Nederland organiseert.

Voor de derde keer worden Nederlandse scholieren uitgedaagd om met de Raspberry Pi computer een innovatieve oplossing voor een maatschappelijk probleem te creëren. Twee jaar geleden werd de teams gevraagd uitvindingen aan te dragen om het welzijn van mensen te verbeteren. Tijdens de tweede editie stortten zij zich op het thema Smart Cities & Mobility. Dit jaar is het thema breder ingestoken: innoveren voor een betere wereld.

“Dit jaar zijn we als maatschappij collectief met onze neus op de feiten gedrukt”, zegt Ernst Brand, public sector expert bij PA Consulting. “We moeten wendbaar zijn, flexibel en innovatief kunnen omgaan met snel veranderende omstandigheden. Dat zijn vaardigheden die we nieuwe generaties veel beter moeten bijbrengen dan we nu doen. Bij PA geloven we in die gouden combinatie van technologie, een innovatieve mindset en teamwork. En ieder jaar weer sta ik versteld van het vermogen van jongeren om deze drie aspecten te combineren in waanzinnig mooie uitvindingen.”

Ook voormalige juryleden zijn blij dat de Raspberry Pi competitie een nieuwe editie krijgt. “Het mooie aan de Raspberry Pi competitie is dat we toekomstig talent onderdompelen in de belangrijkste en meest relevante IT-vaardigheden: logisch en analytisch denken en toepassen”, zegt Anke Schlichting, Chief Technology & Transformation Officer en directielid bij Aegon Nederland. “Ongemerkt is ongelofelijk veel in ons leven afhankelijk van technologie en code. Daarom is het ook zo belangrijk dat onze jonge generaties vertrouwd zijn met code, er handig mee zijn, en het leuk vinden ermee te werken. Ik beveel het jurylidmaatschap dan ook van harte aan.”

(Weer) een ander format

Hoewel de finale van de eerste editie plaats kon vinden in de Johan Cruijff ArenA, werd afgelopen schooljaar de finale vanwege de coronapandemie online gevierd. Met behulp van elf enthousiaste juryleden, waaronder Marc Jansen (Rabobank), Karel van Gils (ProRail) en Joost van der Made (NS) werd ook dit format een feest. Maar bovenal zorgde de vernuftigheid van de teams voor het nodige inspiratie: een taststok vol sensoren, een smart wateropslag en -irrigatiesysteem en soortgelijke uitvindingen lieten zien hoe jongeren ongeacht de omstandigheden samen tot prachtige resultaten kunnen komen. Dat vergde doorzettingsvermogen, waar de teams zonder meer over beschikten. Een van de studenten van de Van der Capellen Scholengemeenschap uit Zwolle: “Ons prototype werkte in eerste instantie niet. We hebben in onze vrije tijd doorgewerkt tot we het konden oplossen.”

Dit jaar zal de competitie vanwege de aanhoudende coronacrisis hoogstwaarschijnlijk geheel online plaatsvinden. Gezien de veerkracht van de teams tijdens de tweede editie verwachten de organisatoren dat ook dit jaar de teams met succes nieuwe uitvindingen kunnen ontwikkelen. Geheel in de geest van de competitie, want zoals jurylid Gaby Allard, lid Raad van Bestuur ROC van Amsterdam-Flevoland, eerder dit jaar zei: “Door de coronacrisis is duidelijk zichtbaar geworden hoe divers wij allen onze digitale wereld beleven. En hoe belangrijk dit medium voor ons allemaal is, zowel in persoonlijke als professionele context. Ik zie ook dat het die werelden meer dan ooit verbindt. Dat we ons meer vanuit een gezamenlijke taal en invulling tot elkaar verhouden en verbinding zoeken én vinden. Dit met prachtige resultaten binnen het hedendaags onderwijs.”

Wil je een team aanmelden of meer informatie over de Raspberry Pi competitie? Bezoek dan de website.Over House of Digital
House of Digital is een publiek-private samenwerking tussen de gemeente Amsterdam, het ROC van Amsterdam - Flevoland, de Hogeschool van Amsterdam en enkele tientallen bedrijven. House of Digital deelt kennis en ontwikkelt nieuwe opleidingen, om het onderwijs goed aan te laten sluiten op de vraag vanuit het bedrijfsleven. De vraag naar ICT’ers, online marketeers en andere specialisten blijft groeien. Door de intensieve samenwerking met het bedrijfsleven levert House of Digital een belangrijke bijdrage aan de ambitie van de Metropoolregio Amsterdam (MRA) om uit te groeien tot de Europese mainport voor internet en data-gedreven innovatie.

Meer informatie:https://www.houseofdigital.amsterdam

Over PA Consulting
De experts van PA Consulting bouwen samen aan een positieve toekomst. In een wereld die wordt gedreven door technologie, geloven wij dat de kracht van onze vindingrijkheid bijdraagt aan een positieve toekomst voor de mens. Waar strategie, technologie en innovatie samenkomen, zien wij kansen in complexiteit. Onze teams van experts op uiteenlopende gebieden combineren innovatief denken met baanbrekende technologie om sneller en verder vooruit te komen. Terwijl onze klanten transformeren, bereiken we samen duurzame resultaten.

PA heeft 3.200 specialisten in dienst op het gebied van financiële diensten, overheid, productie, energie- en nutsbedrijven, consumenten, defensie en beveiliging, gezondheidszorg, biowetenschappen, transport, reizen en logistiek. We werken wereldwijd vanuit kantoren in Europa, Noord-Amerika en de Golfstaten.

PA. Bringing ingenuity to life.

Meer informatie:https://www.paconsulting.com/

Voor meer persinformatie
Yellow Communications
Karin van Geelen
Tel: +31 (0)23 555 34 24
E-mail: paconsulting@yellow-communications.com
Laatste van PA Consulting  
PA Consulting verwelkomt Cooper Perkins

Nieuwe overeenkomst PA Consulting en Jacobs: toekomstige investeringen en strategisch partnerschap

Baanbrekende ontsmettingstechnologie in pilotfase om coronabesmettingen te verminderen
Geplaatst:
Verstreken tijd: 105 dagen
PR contact  

Logo Clarity Benelux
PA Consulting contact  

Logo PA Consulting

  +31 30 28 29 791
  www.paconsulting.com
PA Consulting sociaal  


PA Consulting tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo QuandaGo
Logo DATPROF
Logo Avaap
Logo Fastbyte
Logo Leadgate Europe
Logo Xdroid
Logo Qualogy
Logo NewChannel
Logo QuandaGo
Logo Salure
Logo ICT-Partners
Logo DNA Services B.V.
Logo Open.nl Software Group
Logo Codelogic
Logo Unexus B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Spryng
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo MCS B.V.
Logo DNA Services B.V.
Logo Techone B.V.
Logo Orange Cyberdefense
Logo Orange Cyberdefense
Logo Orange Cyberdefense
Logo Broad Horizon
Logo Humanwave B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Young_Coders
Logo Diamanti
Logo Dean One
Logo Hogeschool Tio
Logo Shippeo
Logo NTT Ltd.
Logo GTT Communications
Logo Visma | Onguard
Logo ChargePoint
Logo RobotWise
Logo Zoom
Logo Avit Group
Logo WIBU-SYSTEMS
Logo GNX
Logo Boertien Vergouwen Overduin
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 90129 persberichten
- 5875 bedrijfsprofielen
- 61 PR-bureauprofielen
- 9463 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.LVTPR.com