www.LVTPR.comHerken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nl
2503 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (111 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Lubbers De Jong

NLdigital daagt digitale sector uit meer vrouwen in de board te benoemen

Breukelen, 29 september 2020 – NLdigital, de branchevereniging van de digitale sector, zet zich in voor meer diversiteit en inclusie. In 10 sessie gaat de NLdigital samen met business leaders van AFAS, Axians, CGI, Conduction, Conscia, Interxion, Nalta, PQR en Salesforce, opzoek naar oplossingen om meer genderdiversiteit binnen ICT-bedrijven in Nederland te bewerkstelligen, met een focus op meer vrouwen in de top. De kick-off-sessie vindt plaats op 29 september. Het uiteindelijke doel is daadwerkelijk meer vrouwen in de boards van de deelnemende bedrijven te krijgen.

Meer diversiteit (man/vrouw) in de board leidt tot meer innovatie in het bedrijf. Dit onderschrijft onder anderen McKinsey hier. Het aantal vrouwen in de board stijgt, maar er is nog geen goede verhouding, aldus TheDutchemaleBoardIndex2020. De Nederlandse overheid stelde daarom dit jaar ook al een ingroeiquotum op, maar de verwachtingen hiervan zijn niet hoog. Daarom wil NLdigital sneller de doorstroom van vrouwen naar de board bevorderen en stelt een werkgroep op met toonaangevende werkgevers in de digitale sector.

Lotte de Bruijn, directeur van NLdigital: “Er zijn meer initiatieven die zich met dit onderwerp bezighouden, maar die zijn erg versnipperd waardoor hun impact niet goed te meten is. NLdigital werkt samen met een aantal andere initiatieven, zoals Techionista en StartupAmsterdam en bundelt zo de krachten. Wat deze werkgroep bovendien onderscheidend maakt is dat deelnemers al gecommitteerd zijn aan het doel om meer vrouwen in de board van hun bedrijf te krijgen. We willen geen woorden maar daden zien en ons programma kan zo dan ook als katalysator voor meer vrouwen in de boards in Nederland dienen.”

Werkgroep Diversiteit en Inclusie
Bij iedere sessie spreekt een CxO van een organisatie die al bewezen stappen heeft gezet met betrekking tot meer diversiteit en inclusie en een expert uit het veld, waaronder die van Accenture. De laatste drie zijn werksessies, die leiden tot daadwerkelijke commitments en actieplan van de deelnemers voor meer vrouwen in hun boards.

Ernst-Jan Stigter, tribe lead diversiteit bij NLdigital en algemeen directeur van Microsoft Nederland: “De meeste Nederlandse bedrijven zien in dat meer diversiteit en het kunnen blijven inspelen op veranderende marktomstandigheden, goed is voor hun organisatie. Toch geeft een aanzienlijk deel van de markt nog geen prioriteit aan dit onderwerp. Met dit programma willen we samen met onze partners een belangrijke stap zetten in de doorstroom van vrouwen naar het bestuur.”

Onderwerpen die worden aangesneden zijn onder meer:
  • Eerlijke (en betere!) werving en selectie - Bij gelijke geschiktheid, gelijke kansen geven – zo richt je idealiter je hr-beleid in. Dat geldt als je nieuwe krachten van buiten aanneemt, maar ook bij interne promoties. Toch zitten er in onze wervingsprocessen onbewust vooroordelen gebakken waardoor deze gelijke kansen in de knel komen. Zo is bekend dat we onbewust meer geneigd zijn om mensen aan te nemen die op ons lijken (‘mirrorcratie’). In deze sessie bespreken we de maatregelen die je kunt nemen om je hr-beleid inclusiever te maken.

  • Meten is weten - Om succesvol diversiteitsbeleid door te voeren geldt: meten is weten. Welke metrics kies je en hoe maak je ze meetbaar? En koppel je er vervolgens doelstellingen aan, en wat voor prikkels bouw je in om te zorgen dat deze doelstellingen worden behaald?

  • Zet je rolmodellen in voor maatschappelijke projecten - Méér instroom van vrouwen is net zo cruciaal als het bevorderen van meer doorstroom. Dit is een doelstelling die we alleen als ICT-sector gezamenlijk kunnen bereiken. Het gaat bijvoorbeeld om het imago van de sector, dat er tot nu toe niet voor zorgt dat veel vrouwen zich aangesproken voelen tot een baan in de ICT-sector. Hoe kunnen we daar verandering in brengen? 
Over NLdigital
NLdigital is het collectief van bedrijven die de digitale transformatie mogelijk maken. We vertegenwoordigen een ecosysteem van wereldwijde spelers en startups op zolderkamers – en alles er tussenin. We geloven dat digitale technologie Nederland beter maakt. Daarom werken we samen aan een sterke digitale sector en een sterke digitale economie.

Meer informatie voor de pers
NLdigital
Tim Toornvliet
T: 0031(6)30814585
E: timtoornvliet@nldigital.nl
Laatste van NLdigital  
Digitale sector wil herziening Thuiskopievergoeding

Opleiders en bedrijven in ICT zien grote potentie in combinatie leren en werken

NLdigital daagt digitale sector uit meer vrouwen in de board te benoemen
Geplaatst:
Verstreken tijd: 111 dagen
PR contact  

Logo Lubbers De Jong
NLdigital contact  

Logo NLdigital

  0348 – 49 36 30
  info@nldigital.nl
  www.nldigital.nl
NLdigital sociaal  


NLdigital tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo QuandaGo
Logo DATPROF
Logo Avaap
Logo Fastbyte
Logo Leadgate Europe
Logo Xdroid
Logo Qualogy
Logo NewChannel
Logo QuandaGo
Logo Salure
Logo ICT-Partners
Logo DNA Services B.V.
Logo Open.nl Software Group
Logo Codelogic
Logo Unexus B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Spryng
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo MCS B.V.
Logo DNA Services B.V.
Logo Techone B.V.
Logo Orange Cyberdefense
Logo Orange Cyberdefense
Logo Orange Cyberdefense
Logo Broad Horizon
Logo Humanwave B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Young_Coders
Logo Diamanti
Logo Dean One
Logo Hogeschool Tio
Logo Shippeo
Logo NTT Ltd.
Logo GTT Communications
Logo Visma | Onguard
Logo ChargePoint
Logo RobotWise
Logo Zoom
Logo Avit Group
Logo WIBU-SYSTEMS
Logo GNX
Logo Boertien Vergouwen Overduin
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 90128 persberichten
- 5875 bedrijfsprofielen
- 61 PR-bureauprofielen
- 9462 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.LVTPR.comHerken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nl