www.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.LVTPR.comwww.marcommit.nl
2502 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (37 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: ItsaRep

DLM Finance ontwikkelt 'Trade Manager'-app om investeren in opkomende economieën gemakkelijker te maken

  • DLM stelt klanten in staat financiële markten te verkennen die over het hoofd worden gezien door traditionele softwareplatformen
  • Financieel softwareplatform gemaakt in slechts twee maanden met behulp van het low-code platform van Mendix 
  • Voldoet aan strenge rapportagevereisten van Europese toezichthouders
Mendix, onderdeel van Siemens en wereldwijd leider in enterprise low-code, kondigt aan dat DLM Finance, een Nederlandse financiële dienstverlener, low-code heeft gebruikt om Trade Manager te ontwikkelen. Trade Manager is een softwareplatform speciaal voor fondsmanagers die investeren in ontwikkelingslanden. 

Verouderde financiële softwareplatformen zorgen vaak voor serieuze problemen bij het investeren in opkomende markten. Issues zijn onder meer de schaarse beschikbaarheid van marktgegevens, het ontbreken van ESG-rapportages (‘environmental, social, and corporate governance’), uitdagingen op het gebied van compliance en nauwelijks business intelligence voor investeerders. Zo vermelden Bloomberg en Reuters geen rentetarieven voor langere looptijden in landen als Myanmar. Ook is niet duidelijk of men compliant is en wordt voldaan aan de rapportageverplichtingen die zijn vastgelegd in de European Market Infrastructure Regulation (EMIR) door de European Securities and Markets Authority (ESMA). De Trade Manager van DLM Finance voorziet in alle behoeften van fondsbeheerders, met veel functies en gespecialiseerde rapportagetools, die naar verwachting investeringen in een groeiende miljardenmarkt zullen stimuleren. 

"Wij geloven dat je het beste het heft in eigen handen kunt nemen”, zegt Frank Nijssen, Chief Customer Officer van DLM Finance. “Toen we met ons bedrijf begonnen, realiseerden we ons al snel dat er geen software bestond, die aan onze behoeften voldeed. In 2013 vaardigde de ESMA nieuwe regelgeving uit met gedetailleerde rapportagevereisten voor derivatenhandelaren om financiële systemen te beschermen en het operationele risico te verminderen. Dat was voor ons het teken dat we aan de slag moesten met het ontwikkelen van een compliant applicatie. We zijn deze complexe uitdaging aangegaan met behulp van het Mendix-platform. Met Trade Manager behoorden onze klanten tot de eerste bedrijven in Nederland die voldeden aan de nieuwe EMIR-regelgeving.”

De complete applicatie voor EMIR-rapportage werd in slechts twee maanden tijd bedacht en ontwikkeld op het Mendix low-code platform door Finaps, een Mendix-partner gespecialiseerd in financiële applicaties, in samenwerking met DLM Finance.

Low-code is een visuele ontwikkelingsbenadering van applicatieontwikkeling waarmee developers met verschillende ervaringsniveaus applicaties voor web en mobiel kunnen maken, met behulp van drag-and-drop-componenten en modelgedreven logica via een grafische gebruikersinterface.

Specifieke financiële oplossing voor opkomende markten
Trade Manager is het belangrijkste platform van DLM Finance en bedient twee primaire gebruikersgroepen: klanten, zoals fondsbeheerders en (hedge)funds, en het operationele team van DLM Finance. Klanten hebben de beschikking over een schat aan functies in Trade Manager en kunnen hun deals voor registratiedoeleinden in het systeem invoeren. De applicatie geeft betalingsinformatie en verstuurt facturen. Het helpt klanten ook hun risico's te beheersen. En omdat DLM Finance klanten volledig wil kunnen ontzorgen gebruikt het operationele team van DLM Trade Manager voor het beheren van deals, boekhouding of het beheren van risico's voor hun klanten.

Traditionele leveranciers van financiële software hebben door de relatief kleine marktkapitalisatie in ontwikkelingslanden vaak minder interesse in het ontwikkelen van tools specifiek voor deze markten. Voor fondsen en fondsbeheerders zijn de hoge kosten die gepaard gaan met het aanpassen van traditionele financiële software geen optie. Trade Manager is speciaal gebouwd om te voldoen aan de behoeften van deze partijen in deze opkomende markten.

Onder de indruk van snelheid en accuratesse
De financiële regelgeving van de ESMA uit 2013 zorgde ervoor dat het development team van DLM Finance echt werk wilde maken van de applicatie en een eerste ontmoeting met de ontwikkelaars van Mendix vond plaats. “Tijdens deze bijeenkomst luisterde de consultant naar onze behoeften en bouwde ter plekke een applicatie”, zegt Nijssen. Onder de indruk geraakt van de mogelijkheden en snelheid, vroeg DLM om een grotere proof-of-concept applicatie. Finaps sloot aan en creëerde een succesvol prototype. DLM Finance en Finaps hebben hierna in snel tempo de nieuwe Trade Manager-applicatie ontwikkeld. 

Er worden nog steeds extra functies toegevoegd aan het Trade Manager-platform. Dit gaat op basis van de feedback van klanten en ideeën van het ontwikkelteam van DLM Finance en de veranderende klantbehoeften op het gebied van regelgeving en rapportages. Tegenwoordig fungeert het platform als een compleet fondsbeheersysteem en kan het naadloos worden geïntegreerd met ERP-systemen van een organisatie. Trade Manager maakt bovendien gebruik van de opties van Mendix om gespecialiseerde SQL- en Java-gebaseerde query tools voor rapporten die buitengewone grote hoeveelheden data verwerken.

“De open architectuur in de kern van ons low-code platform stelt organisaties in staat om voort te bouwen op hun bestaande infrastructuur en werkplekomgeving en zo hun digitale mogelijkheden verder uit te breiden”, aldus Hans de Visser, vice-president productontwikkeling bij Mendix. “Geen enkele use case of klantoplossing is statisch. Low-code softwareontwikkeling stelt klanten in staat hun systemen naadloos te updaten en verbeteren zonder dat dit ten koste gaan van de tijd en middelen die geïnvesteerd worden in bedrijfskritische behoeften."

Klik hier om gratis toegang te krijgen tot content van Mendix World, 's werelds grootste virtuele low-code conferentie, met meer dan 60 sessies, waaronder meer dan 20 door klanten, over het hele scala aan low-code applicatie-ontwikkelingsthema's, van strategie tot praktische, hands-on platformtraining. 

Lees meer over het Mendix Platform.Achtergrond
In een door een pandemie ontwrichte wereld is software de nieuwe levensader van ons dagelijks leven en de lijm die de wereldeconomie bijeenhoudt. Traditionele software-ontwikkeling duurt echter veel te lang en levert vaak niet de gewenste business resultaten op en sluiten niet aan bij de behoeften van gebruikers. Zelfs vóór Covid-19 waren er wereldwijd niet genoeg professionele software-ontwikkelaars om alle software te bouwen die momenteel nodig is. De wereldwijde pandemie heeft de al heersende software- en bedrijfscrisis versneld. Low-code software-ontwikkeling biedt hiervoor een oplossing. Low-code van Mendix is een krachtige, visuele benadering voor software-ontwikkeling die citizen en professionele ontwikkelaars in staat stelt om meer dan 10x sneller cloud-native applicaties te maken, zowel voor web als mobiel, met behulp van drag-and-drop-componenten en modelgestuurde logica; allemaal via een intuïtieve grafische gebruikersinterface.
Voor meer informatie over hoe Mendix helpt bedrijven te transformeren kijk op:  www.mendix.com.

Over Mendix
Mendix, onderdeel van Siemens en wereldleider in low-code en no-code applicatie-ontwikkeling, transformeert de manier waarop applicaties in digitale organisaties worden gebouwd. Met het Mendix-platform kunnen bedrijven met meer professionals applicaties ontwikkelen en daarmee de bottleneck van software-ontwikkeling wegnemen (Make with More), slimme apps bouwen met een rijke, slimme. contextuele en proactieve gebruikservaring (Make it Smart) en systemen moderniseren en meer applicaties bouwen die groei faciliteren (Make it Scale). Het Mendix-platform is gebouwd om intensieve samenwerking tussen IT en business teams mogelijk te maken en applicatie-ontwikkeling te versnellen waarbij tegelijkertijd de veiligheid, kwaliteit en governance wordt gegarandeerd. Kortom om organisaties te helpen de stap te maken naar de digitale toekomst. Het ‘Go Make It’ platform van Mendix wordt wereldwijd gebruikt door meer dan 4.000 organisaties.
Laatste van Mendix  
Telindus ontvangt North EMEAR Award voor Technology Excellence Partner of the Year: Security

Kaspersky Threat Intelligence Portal introduceert API-integratie voor communityleden

NCC Group benoemt Inge Bryan tot managing director voor het Europese vasteland

AI-Powered Auto Personalization is voortaan standaard in Sitecore's toonaangevende Digital Experience Platform
Nielsen Brandbank partners with SRC System Integrators

Relined Fiber Network verhuist naar nieuw pand om verdere groei van de organisatie te kunnen realiseren

International Internet Day: datanetwerken en thuisnetwerk steeds sneller

Nieuwe versie Red Hat Enterprise Linux 8 combineert innovatie met stabiliteit

Nieuwe Cisco-oplossingen faciliteren virtueel en beveiligd de continuïteit van essentiële wetgevende en gerechtelijke processen

Veracode publiceert State of Software Security deel 11

NorthC Datacenters benoemt Bart van Aanholt tot Chief Commercial Officer

Cisco benoemt Avit tot Partner of the Year Noord-Europa 2020

Sitecore maakt de winnaars bekend van de Ultimate Experience Award 2020

Ctac boekt hogere omzet, EBITDA en nettoresultaat in derde kwartaal

Workday genoemd als leider in het Gartner Magic Quadrant voor financiële planning- en analyseoplossingen in de cloud

Ruime meerderheid werkgevers heeft opleidingsbudget niet ingetrokken in coronatijd

Onderzoek Auth0: bedrijven die SaaS-componenten gebruiken, innoveren en lanceren sneller

Danny Allan, CTO en Senior Vice President Product Strategy van Veeam voorspelt: de tech trends van 2021

Het perfecte plaatje: SRS integreert Payconiq QR-code-sticker betalen

Waaraan herken je een slechte cyberbeveiliging?

Het aantal vacatures binnen de IT neemt af, maar talent blijft schaars

Gunstige werktijden populairste onderwerp bij contractonderhandeling

Entrust onderzoek vindt IoT, authenticatie en cloudservices als drijvende kracht achter duizelingwekkende toename van PKI-adoptie en certificatie-volume

Haaglanden Medisch Centrum (HMC) stapt als eerste Nederlandse ziekenhuis over naar publieke ERP Cloud

Markteffect sleept haar zevende FD Gazellen Award binnen!

E-mailquarantaine-tool PhishRIP van KnowBe4 nu ook beschikbaar voor G Suite-software

NRC Media versnelt groei in audiomarkt met overname SUBLIME

Helft zakelijk Nederland bestelt producten online
Geplaatst:
Verstreken tijd: 37 dagen
Mendix contact  

Logo Mendix

  +31 10 276 0434
  info@mendix.com
  www.mendix.com
Mendix sociaal  


Mendix tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Relined Fiber Network
Logo Salure
Logo Hyarchis
Logo Enable-U
Logo Fullstaq B.V.
Logo inQdo
Logo PanCompany
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo UiPath
Logo Hands On, Information Management BV
Logo QuandaGo
Logo Intus Workforce Solutions BV
Logo SoftApp
Logo Sam Media
Logo Techone B.V.
Logo Orange Cyberdefense
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo E-mergo
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Techone B.V.
Logo RoSecure
Logo Medius
Logo Young_Coders
Logo Orange Cyberdefense
Logo PlanMen
Logo Boys with Brains
Logo Medius
Logo Techone B.V.
Logo Fox-IT
Logo Sitecore
Logo devolo
Logo Red Hat, Inc.
Logo Cisco
Logo Veracode
Logo NorthC Datacenters
Logo Avit Group
Logo Sitecore
Logo Ctac N.V.
Logo Workday
Logo Opleiding.nl
Logo Auth0
Logo Cisco
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 89625 persberichten
- 5815 bedrijfsprofielen
- 61 PR-bureauprofielen
- 8982 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekersContentbureauwww.marcommit.nl