Contentbureauwww.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nl
2503 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (8 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Yellow Communications

Nederlandse organisaties naïef over eigen digitale kwetsbaarheid

80% installeert niet alle patches en updates, blijkt uit Solvinity Security Awareness onderzoek

Amsterdam, 16 september 2020 - 88% van de Nederlandse IT-verantwoordelijken zegt de beveiliging van de eigen organisatie onder controle te hebben. 70% denkt prima zelfstandig weerstand te kunnen bieden aan cybercrime. Toch installeert 80% niet alle patches en updates. Nog niet de helft neemt specifieke maatregelen om de eigen kwetsbaarheid te verkleinen. Onderzoek van Solvinity laat een forse kloof zien tussen de perceptie en de realiteit van de eigen digitale veiligheid.

Solvinity heeft PanelWizard onderzoek laten doen naar het beeld dat Nederlandse IT-verantwoordelijken hebben van de digitale weerbaarheid van hun organisaties. Het onderzoek volgt op een golf securityincidenten, van het stilleggen van thuiswerkservers vanwege onopgeloste kwetsbaarheden, tot grootschalige ransomware-aanvallen en een explosieve stijging van het aantal cybercrime-delicten, dat dit jaar voor het eerst het aantal woninginbraken overstijgt.

Patches & updates
Slechts 49% van de respondenten geeft aan patches en updates die leveranciers beschikbaar stellen binnen enkele dagen te installeren. 24% heeft daar weken voor nodig en 8% wacht zelfs maanden of langer. Bijna 80% geeft aan dat sommige patches en updates helemaal niet worden geïnstalleerd.

Wanneer wordt gevraagd naar de redenen om patches en updates soms niet te installeren, geeft 38% aan dit te doen wanneer het management vreest dat de business erdoor in gevaar zou kunnen komen. Bij 13% van de organisaties houden eindgebruikers updates tegen omdat ze geen verandering willen. 16% geeft aan dat de IT-afdeling onvoldoende capaciteit heeft om zich met patches en updates bezig te houden.

In andere gevallen staat de gebruikte IT de veiligheid in de weg. 20% van de respondenten geeft aan dat bepaalde leveranciers hun gebruikers niet toestaan software van derden verder te updaten dan een bepaalde versie. Doen ze dat toch, dan vervalt bijvoorbeeld de ondersteuning. 15% geeft aan dat bepaalde hardware niet overweg kan met hogere softwareversies en 9% geeft aan dat hun licenties hen niet toestaan bepaalde software verder te updaten.

Shadow IT
18% van de respondenten sluit uit dat binnen de organisatie software, hardware of diensten worden gebruikt waarvan de respondenten weten dat ze niet veilig zijn. Waar die zekerheid vandaan komt is onduidelijk. Door de infrastructuur actief te scannen is het wel mogelijk dergelijke ‘Shadow IT’ snel te detecteren en daar direct passende actie op te ondernemen - maar dat doet slechts 23% van de respondenten. 14% haalt hooguit zo nu en dan de bezem door het netwerk. De overige 63% negeert in feite het probleem.

Van de respondenten geeft nog niet de helft (49%) aan exact te weten waar hun organisatie kwetsbaar is en daar ook gerichte maatregelen op te nemen. De overige 51% geeft toe niet goed op de hoogte te zijn van de eigen kwetsbaarheid, of daar in elk geval geen gerichte maatregelen op te hebben genomen.

Outsourcing
Marc Guardiola, CISO bij Solvinity, is niet direct verrast door de onderzoeksresultaten. “Een goed cybersecuritybeleid begint bij inzicht in je eigen kwetsbaarheid. Maar veel IT-afdelingen kampen met hoge werkdruk en een tekort aan goed opgeleid personeel. Dat maakt het erg moeilijk om een realistische inschatting te maken van het eigen risicoprofiel en daar de juiste maatregelen voor te treffen.”

Uit het onderzoek blijkt dat IT-outsourcing de weerbaarheid van organisaties kan verhogen. Ruim 40% van de respondenten die IT in eigen beheer heeft, had voorafgaand aan het onderzoek bijvoorbeeld nog nooit gehoord van hardening (het proces waarbij de instellingen van hard- en software worden gecontroleerd op veiligheid). Bij Solvinity klanten lag dat percentage slechts op 10% (bij de overige Managed Service providers gemiddeld op 15%).

52% van de respondenten met IT in eigen beheer geeft aan dat de organisatie alle medewerkers goed informeert over hoe ze veilig met IT moeten omgaan. Bij Solvinity-klanten ligt dat percentage duidelijk hoger (63%), maar bij andere MSPs gemiddeld juist lager (48%). “Een Secure Managed Service Provider voert heel bewust een op security gericht beleid”, zegt Guardiola. “Wij werken bijvoorbeeld met Continuous Hardening. Dat is een unieke manier van werken, waarbij ervaren specialisten elke aanpassing in het netwerk controleren om te zien of deze wel zo veilig mogelijk wordt doorgevoerd.”Over het onderzoek
Het Security Awareness Onderzoek werd in opdracht van Solvinity eind juli 2020 uitgevoerd door PanelWizard onder ruim 500 IT-verantwoordelijken bij Nederlandse bedrijven met 200 medewerkers en meer. Het onderzoeksrapport is op te vragen via Solvinity.com.

Over Solvinity
Solvinity levert Secure Managed IT Services in de public, private en hybrid cloud voor organisaties met hoge beveiligingseisen. De diensten van Solvinity bestaan onder meer uit innovatieve cloud solutions, outsourcing, managed hosting en werkplekoplossingen zoals Lango Workspace. Voor organisaties die zelf software ontwikkelen biedt Solvinity oplossingen zoals Integrated Delivery en ‘Stretched’ DevOps. De organisatie onderscheidt zich met zeer hoge standaarden voor cybersecurity en certificeringen volgens nationale en internationale normen als ISO 27001, ISO 14001, ISO 9001, SOC 1, SOC 2 en NEN 7510. Solvinity levert diensten aan onder andere de (rijks-)overheid, waaronder het ministerie van Justitie en Veiligheid, gemeenten en toonaangevende organisaties in de financiële en zakelijke dienstverlening, waaronder Trans Link Systems (OV-chipkaart), TNO, ING, Ahold en ONVZ. Solvinity heeft ruim 250 medewerkers, verspreid over vier vestigingen in Amsterdam, Assen, Amersfoort en Den Bosch. In 2019 haalde het bedrijf een jaaromzet van 47,8 miljoen euro. Kijk voor meer informatie op www.solvinity.com, of volg Solvinity op Twitter en LinkedIn.  

Voor meer persinformatie
Solvinity Persdesk
Marlieke Tijman
+31 (0)23 555 34 24
solvinity@yellow-communications.com
www.solvinity.com


Laatste van Solvinity  
Nederlandse organisaties naïef over eigen digitale kwetsbaarheid

Logius vertrouwt IT-infrastructuur toe aan Solvinity

CBG draagt IT-beheer over aan Solvinity
ChargePoint maakt beursgang bekend en breidt elektrisch oplaadnetwerk verder uit over Noord-Amerika en Europa

HPE voltooit overname SD-WAN-leider Silver Peak

Covid-19 juist geen reden tot verhoging premie bij arbeidsongeschiktheid van de ICT'er

BlackBerry AtHoc Public Safety editie stelt lokale overheden en universiteiten in staat veilig en rechtstreeks te communiceren

Poly benoemt Dave Shull tot President en Chief Executive Officer

Marjolein van de Veerdonk benoemd tot Algemeen Directeur WerkTalent Groep

Sana introduceert het eerste ERP-geïntegreerde, headless-ready B2B e-commerce platform

Connected Conservation Foundation van start

DLM Finance ontwikkelt 'Trade Manager'-app om investeren in opkomende economieën gemakkelijker te maken

Ruim één op de vijf organisaties heeft geen HR-strategie

iSHARE breidt dienstverlening uit naar mobiele apps

NewEdge best verbonden netwerk voor cloud-native data-security

Red Hat maakt data zichtbaar en beschikbaar in hybrid cloud omgeving
Auth0 introduceert Marketplace: nog meer schaalbaarheid voor het bouwen van identiteitsoplossingen

Slimme energieopslag van Eaton stimuleert duurzame energiemodellen

Macaw kiest Unit4 ERP ter ondersteuning van internationale groei

Yellow Communications nu onderdeel van internationaal PR- en communicatiebureau Clarity

Arrow Electronics sluit EMEA-distributieovereenkomst met Snyk

Western Digital introduceert uitgebreide reeks WD Purple smart video-oplossingen voor de groeiende markt AI-ondersteunde bewakingssystemen

CyberArk beschikbaar via Microsoft Azure Marketplace

Spaces Vijzelstraat winnaar Nationale Flexplek Test 2020

HubSpot kondigt belangrijke upgrade aan van Sales Hub Enterprise – een krachtige en gebruiksvriendelijke sales-CRM
Geplaatst:
Verstreken tijd: 8 dagen
PR contact  

Logo Yellow Communications
Solvinity contact  

Logo Solvinity

  Volkert Deen
  +31 (0)23 555 34 24
  solvinity@yellow-communications.com
  www.solvinity.com
Solvinity sociaal  


Solvinity tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Inuits
Logo Xinno
Logo DeSoftware-Vergelijker.nl
Logo ITchannelPRO | Districomm
Logo  Fundaments, Expert in Clouds
Logo Rubicon B.V.
Logo Winkelvrij
Logo INNOV8iON
Logo  Fundaments, Expert in Clouds
Logo Techone B.V.
Logo Heliview Conferences & Training
Logo Linku
Logo SKEPP B.V.
Logo Giarte
Logo Yenlo
Logo CloudSuite B.V.
Logo Techone B.V.
Logo CapX Nederland
Logo Botz4U
Logo CapX Nederland
Logo iQibt B.V.
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Global Knowledge
Logo Boys with Brains
Logo Techone B.V.
Logo Frontline Solutions
Logo Frontline Solutions
Logo CLOUDOE BV
Logo Poly
Logo NTT Ltd.
Logo Nextmoves
Logo Netskope
Logo Red Hat, Inc.
Logo Auth0
Logo Eaton
Logo Unit4
Logo Yellow Communications
Logo Arrow Electronics
Logo Sharp Electronics Nederland
Logo Superstrata
Logo Barracuda Networks
Logo Marcommit
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 89324 persberichten
- 5799 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 8759 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.LVTPR.comwww.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nl