www.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nlwww.EVENTIVE.nl
2506 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (329 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Van Houten PR & Communicatie

Credifin Nederland introduceert ‘corona-incasso’

AMSTERDAM - De coronacrisis heeft grote financiële gevolgen voor het Nederlandse bedrijfsleven. Veel bedrijven, groot en klein, komen als gevolg van COVID-19 vroeg of laat in liquiditeitsproblemen. Speciaal voor ondernemers die worstelen met het uit handen geven van openstaande vorderingen heeft het Amsterdamse incassobureau  Credifin Nederland een uniek aangepast incassotraject ontwikkeld. In dit ‘2020 traject’ wordt onder meer de wettelijke rente kwijtgescholden en krijgen debiteuren meer tijd om een vordering te voldoen.

Hoe voelt het voor een ondernemer om een onbetaalde vordering uit handen te geven in een tijd die juist gekenmerkt wordt door solidariteit en saamhorigheid? Je wilt je klant eigenlijk niet verder op kosten jagen. Tegelijkertijd moet je ook zelf je rekeningen betalen. Een dilemma.In het 2020 traject van Credifin Nederland wordt de niet-betaler in kwestie aangeschreven door het incassobureau, waarin expliciet wordt aangegeven dat de schuldeiser gebruik maakt van het speciale traject. Dit biedt de niet-betaler diverse voordelen. Johannes den Hollander, jurist bij Credifin Nederland: “Het 2020 traject is de oplossing voor bedrijven die te maken hebben met niet-betalende klanten, maar moeite hebben om de vordering uit handen te geven. Bijvoorbeeld door maatschappelijke druk, maar ook doordat er een jarenlange plezierige zakelijke relatie met de niet-betaler aan ten grondslag kan liggen en men bang is de debiteur in kwestie als klant kwijt te raken. In de korte tijd dat het traject nu wordt aangeboden, constateren we een explosieve toename van het aantal ingediende vorderingen, zowel door bestaande als door nieuwe klanten.”

Kwijtschelding wettelijke rente
In het 2020 traject wordt de wettelijke rente, die standaard in rekening wordt gebracht door iedere deurwaarder, kwijtgescholden. Den Hollander: “Veel ondernemers zijn zich er niet van bewust dat rente een flinke kostenpost kan vormen. Waar de spaarrente bij banken tegen het nulpunt zit, bedraagt de wettelijke handelsrente nog altijd acht procent. Vooral bij hogere vorderingen die al langere tijd open staan kan de rente voor een niet betaler zo oplopen tot honderden euro`s.”

Daarnaast krijgt de niet-betaler meer tijd om een vordering in termijnen te voldoen, waarbij zo nodig de eerste maanden een lager maandbedrag wordt afgesproken, zodat de persoon of onderneming in kwestie meer ruimte heeft om op adem te komen. De schuldeiser kan er in dit traject zelfs voor kiezen de incassokosten, die normaliter eveneens standaard dienen te worden betaald door de schuldenaar, zelf te betalen. Op deze manier wordt de debiteur op geen enkele manier met extra kosten opgezadeld en kan een betalingsgeschil toch correct worden opgelost. Ook kunnen voorwaarden worden gesteld aan kwijtschelding van de incassokosten naar de niet-betaler, bijvoorbeeld indien de vordering binnen een vooraf bepaald aantal maanden wordt voldaan. Zo wordt de niet-betaler gestimuleerd om zijn schuld sneller terug te betalen en vormt het 2020 traject hiermee een extra drukmiddel om gemaakte betaalafspraken correct na te komen. 

Maar er is meer. Den Hollander vervolgt: “Wij zien dat er onder onze klanten verschillende wensen zijn hoe de niet-betaler benaderd gaat worden. Sommige klanten verzoeken de niet-betaler met een fluwelen handschoen aan te schrijven. Andere klanten willen juist zo spoedig mogelijk hun gelden ontvangen en schuwen hierbij niet grove rechtsmiddelen in te zetten, zoals het aanvragen van een faillissement. Ondanks deze grote en groeiende behoefte vanuit de markt blijkt er geen enkel incassobureau te zijn die verschillende benaderingen aanbiedt. Een uitgelezen kans voor Credifin Nederland hier op in te springen.” 

Speciaal om te voldoen aan deze vraag heeft Credifin Nederland daarom nog andere trajecten ontwikkeld. Zo is er het spoedtraject en het supervriendelijke incassotraject; een benadering waarin op geen enkele wijze wordt gesommeerd om te betalen of überhaupt wordt gedreigd met rechtsmaatregelen, maar waarin de debiteur enkel vriendelijk wordt herinnerd aan zijn betalingsverplichting. Grof geschut is in dit traject uit den boze. “Ideaal voor het incasseren van bijvoorbeeld sponsorgelden. Heeft de niet-betaler uiteindelijk alsnog aan zijn financiële verplichtingen voldaan, wordt de debiteur per e-mail bedankt en gefeliciteerd met digitale ballonnen. Wordt er nog steeds niet betaald, kan er uiteraard alsnog een gerechtelijke procedure worden opgestart”, aldus Den Hollander.

Tot slot biedt het aanbieden van de verschillende trajecten nog een ander voordeel. Den Hollander: “Waar de incassobranche soms nog te boek staat als schimmig, intimiderend en agressief krijgen schuldeisers nu zelf de touwtjes in handen. In plaats van passief toekijken, bepaalt de schuldeiser zelf het traject, de voorwaarden en vooral de benadering. Een geweldige stap vooruit in de incassowereld.” Angst voor concurrentie is er dan ook niet bij Den Hollander: “Sterker nog, wij omarmen ieder bureau die dit concept gaat aanbieden.”

Over Credifin Nederland
Incassobureau Credifin Nederland is sinds 2005 actief. Het bureau is gevestigd onder de rook van ‘the Financial Mile’, ofwel de Amsterdamse Zuidas, en staat bekend om zijn innovatieve manier van werken. Dankzij een ruime ervaring in combinatie met een geavanceerd incassosysteem, de juiste contacten en een grote dosis doorzettingsvermogen is het bureau in staat om vorderingen snel en op correcte wijze te incasseren. 

Meer informatie is te vinden op www.credifin.nl.
Laatste van Credifin  
Credifin Nederland introduceert ‘corona-incasso’
Essentra Components neemt Chinese onderdelenfabrikant over

Britse defensieonderdelen Royal Air Force en Royal Navy verbeteren recruitmentproces met Pega’s low-code software

Nederlandse bedrijven sluiten wereldwijd hoogste verzekering af tegen ransomware-aanvallen

Onderzoek Red Hat: Ruim twee derde developers zet containers actief in

Total Economic Impact-onderzoek: Dataiku levert bedrijven een return-on-investment van 423 procent

Macaw wordt comdirect’s socialmedia-leadagency 

KnowBe4 ontvangt vier ISO-certificeringen van ISOQAR
Worldstream breidt uit naar Duitsland met nieuw datacenter bij maincubes in Frankfurt

fonQ groeit met 142% jaar over jaar dankzij gebruik van Mirakl-marktplaatsplatform

53 procent van de Nederlanders vindt dat ze voor een normaal leven hun gegevens moeten delen met techreuzen als Google

Werkgevers overschatten de productiviteit van medewerkers bij het thuiswerken

Conscia benoemt Pascal Huijbers tot CTO Conscia Group

Visma | Raet splitst op in Visma | Raet en Visma | YouServe

Waard€volle Club partners CBMK Creditmanagement en Budgetcoach Groep lanceren Landelijk Kenniscentrum Financiële Vitaliteit

Proactiviteit vereist voor toekomstig succes in e-commerce

Fortinet lanceert security service FortiTrust: flexibele licentie per gebruiker

Rooskens Group kiest voor Oracle Transportation Management ter ondersteuning van snelle bedrijfsuitbreiding

Western Digital introduceert draagbare WD Elements SE SSD
Geplaatst:
Verstreken tijd: 329 dagen
Credifin contact  

Logo Credifin

Credifin sociaal  


Credifin tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo VPNdiensten.nl
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Techtenna
Logo Priemo
Logo NPRM NV
Logo OPEN.satisfaction
Logo NEG-ITSolutions
Logo Login Consultants
Logo Giarte
Logo Tulinx
Logo Renewd
Logo Fullstaq B.V.
Logo Sortlist
Logo Data Matters BV
Logo E-mergo
Logo VPNdiensten.nl
Logo Spryng
Logo Spryng
Logo VPNdiensten.nl
Logo Facilitor
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Medius
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Young_Coders
Logo True (Broad Horizon)
Logo Tankpas-Aanvragen.nl
Logo Frontline Solutions
Logo MCS B.V.
Logo Pegasystems
Logo CrowdStrike
Logo Red Hat
Logo WorldStream
Logo Mirakl
Logo Orange Cyberdefense
Logo Personio
Logo Conscia Nederland B.V.
Logo Visma | Raet
Logo Ctac N.V.
Logo NTT DATA
Logo Barracuda Networks
Logo NetApp
Logo Lightspeed
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91778 persberichten
- 6032 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10603 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nlwww.EVENTIVE.nl