www.LVTPR.comwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekers
2505 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (134 dagen geleden)
Bedrijf:

Software Improvement Group (SIG) sluit aan bij NEN, ISO en CEN voor ontwikkeling normen Artificial Intelligence

SIG Principal Consultant Rob van der Veer gaat de benodigde software engineering expertise inbrengen bij de ontwikkeling van internationale normen voor succesvol en verantwoordelijk gebruik van AI-technologie.

Amsterdam, 3 september 2020 – Software Improvement Group (SIG), de onafhankelijke autoriteit op het gebied van software assurance, heeft vandaag aangekondigd dat Principal Consultant Security & Privacy Rob van der Veer lid is geworden van de NEN-normcommissie voor Artificial Intelligence en Big Data om samen te werken aan AI-normen die door ISO en de European Committee for Standardization (CEN) worden ontwikkeld.  

NEN is als het Nederlandse normalisatie-instituut lid van ISO en levert input om de AI-normen vorm te geven die op wereldwijd niveau worden ontwikkeld door ISO, en op Europees niveau door CEN.

Software engineering is een cruciaal component om te zorgen voor betrouwbare, succesvolle AI. AI-initiatieven mislukken te vaak door beveiligings- en privacy-issues, tijdsdruk, gebrek aan ervaring, en het ontbreken van best practices in het ontwikkelproces. Het is dus belangrijk dat inzichten over gedegen engineering en broncodekwaliteit worden geborgd in de normen. Daarom zal Van der Veer helpen met SIG’s expertise op het gebied van AI-engineering en ervaringen inbrengen van SIG’s klanten.

Rob van der Veer, Principal Consultant Security & Privacy bij SIG: “Naarmate AI-innovaties in een stroomversnelling raken, krijgen organisaties – ongeacht welke branche – te maken met vragen als, ‘Onder welke omstandigheden kunnen we toestaan dat algoritmes beslissingen voor ons nemen?’ en ‘Hoe moeten AI-systemen worden ontworpen zodat ze én veilig zijn én de privacy gewaarborgd blijft?’. Ik kijk ernaar uit om met de normalisatie-instituten aan de slag te gaan om duidelijke criteria vast te leggen voor deze issues, zodat we van slimme algoritmes kunnen profiteren én onszelf tegelijkertijd kunnen beschermen.”

Van der Veer heeft 18 jaar ervaring op het gebied van Artificial Intelligence, onder andere in functies als CEO, CTO, data scientist, onderzoeker en programmeur. Gedurende zijn carrière heeft hij een breed scala aan AI-projecten geïmplementeerd, variërend van voorspellende misdaadanalyse tot klantprofilering voor e-commerce. Hij heeft een Master in Informatica van de Universiteit Twente met als specialisatie Kunstmatige Intelligentie.

Op de website is meer informatie te vinden over SIG’s oplossingen voor software assurance voor AI.

Over SIG
Software Improvement Group (SIG) helpt markt- en technologieleiders hun bedrijfsdoelstellingen te realiseren door het fundamenteel verbeteren van de kwaliteit en beveiliging van hun softwarelandschap. SIG combineert haar eigen analyseomgeving en modellen met accurate benchmarkdata. Ze gebruikt de expertise van haar consultants om organisaties te helpen bij het meten, evalueren en verbeteren van de kwaliteit van hun broncode - ongeacht of ze software bouwen, kopen of beheren.

Met meer dan 36 miljard regels aan broncode van honderden verschillende technologieën, heeft SIG als onafhankelijke organisatie de grootste benchmark in de sector. SIG’s deskundige consultants gebruiken deze data om de IT-omgeving van een organisatie te analyseren en evalueren op onderhoudbaarheid, schaalbaarheid, betrouwbaarheid, complexiteit, security, privacy en andere bedrijfskritische factoren. Het SIG laboratorium is als enige ter wereld geaccrediteerd volgens de ISO/IEC 17025 standaard voor de analyse van softwarekwaliteit.

SIG is in 2000 opgericht als een spin-off van de Universiteit van Amsterdam. Tot op de dag van vandaag blijft de methodiek van SIG sterk gelieerd aan de academische wereld. De organisatie werkt op internationaal niveau samen met universiteiten en onderzoeksinstituten om haar modellen voor softwarekwaliteit en R&D activiteiten continu verder te ontwikkelen.

SIG heeft hoofdkantoren in Amsterdam en New York en regionale kantoren in Kopenhagen, Antwerpen en Frankfurt. Meer informatie over SIG vindt u op  www.softwareimprovementgroup.com.

Einde persbericht

Contact 

Software Improvement Group
Clarinda Dobbelaar
Chief Customer Officer
+31 2 03 14 09 50
marketing@softwareimprovementgroup.com
Laatste van Software Improvement Group (SIG)  
Software Improvement Group verbindt “Bit met Boardroom” dankzij Sigrid® integratie met continuous integration systemen

Softwarekwaliteit vast onderdeel strategie van Rijkswaterstaat

Software Improvement Group (SIG) sluit aan bij NEN, ISO en CEN voor ontwikkeling normen Artificial Intelligence
Geplaatst:
Verstreken tijd: 134 dagen
Software Impro.. contact  

Logo Software Improvement Group (SIG)

Software Impro.. sociaal  


Software Impro.. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Avaap
Logo Fastbyte
Logo Leadgate Europe
Logo Xdroid
Logo Qualogy
Logo NewChannel
Logo QuandaGo
Logo Salure
Logo ICT-Partners
Logo DNA Services B.V.
Logo Open.nl Software Group
Logo Codelogic
Logo SORSIT
Logo Intus Workforce Solutions BV
Logo Unexus B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Spryng
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo MCS B.V.
Logo DNA Services B.V.
Logo Techone B.V.
Logo Orange Cyberdefense
Logo Orange Cyberdefense
Logo Orange Cyberdefense
Logo Broad Horizon
Logo Humanwave B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Young_Coders
Logo Diamanti
Logo Dean One
Logo Hogeschool Tio
Logo Shippeo
Logo NTT Ltd.
Logo GTT Communications
Logo Visma | Onguard
Logo ChargePoint
Logo RobotWise
Logo Zoom
Logo Avit Group
Logo WIBU-SYSTEMS
Logo GNX
Logo Boertien Vergouwen Overduin
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 90122 persberichten
- 5873 bedrijfsprofielen
- 61 PR-bureauprofielen
- 9458 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.LVTPR.comwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekers