www.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.LVTPR.comwww.marcommit.nl
2504 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (53 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Yellow Communications

Worldstream kiest voor Eaton om ultra-energiezuinig datacenter te realiseren

Zaltbommel, 1 september 2020 – Powermanagementbedrijf Eaton ondersteunt Infrastructure-as-a-Service hostingprovider Worldstream bij de opzet van zeer redundante, schaalbare en energiezuinige datacenters in Naaldwijk. De inzet van Eaton UPS’en (Uninterruptible Power Supply) voor de noodstroomvoorziening garandeert niet alleen bedrijfscontinuïteit en schaalbaarheid, maar draagt tevens bij aan het behalen van een ultralage Power Usage Effectiveness (PUE) waarde van 1,2.

Worldstream heeft als snelgroeiende en internationaal opererende IaaS hostingprovider inmiddels meer dan 15.000 dedicated servers geïnstalleerd in zijn datacenters in Naaldwijk. Duurzaamheid is belangrijk voor het bedrijf. Voor het nieuwste datacenter maakt Worldstream daarom gebruik van milieuvriendelijke koeltechnieken. De extreem lage PUE-waarde is mede behaald door noodstroomvoorzieningen te implementeren die gebruik maken van Eatons Energy Saver System (ESS). Hierdoor besparen UPS’en tot wel 85% op energieverlies.

Hoewel duurzaamheid belangrijk is, staat het waarborgen van de bedrijfscontinuïteit van Worldstream en hun klanten op de eerste plek. Deze vereiste is in alle aspecten van het datacenter meegenomen. Zo is de bijbehorende infrastructuur volledig redundant. Servers worden gevoed door twee parallelle feeds, die van elkaar gescheiden zijn en ondersteund worden door aparte UPS-systemen. Dit betekent dat wanneer zich problemen voordoen in één van de feeds, de andere feed het naadloos over kan nemen.

Ook de modulariteit van Eatons UPS’en bevordert de redundantie. De noodstroomsystemen bestaan uit verschillende modules die elkaars werklast kunnen overnemen. Deze modules maken gebruik van de unieke HotSync-technologie: ze communiceren niet met elkaar via kabels, maar bepalen op basis van module-output of taken overgenomen moeten worden.

“We stellen de hoogste eisen aan onze leveranciers, om onze klanten op hun beurt weer de best mogelijke IaaS-hostingdiensten te kunnen leveren,” zegt Nick de Jong, Sales Director bij Worldstream. “We zochten een partij die ons de hoogste kwaliteit, schaalbaarheid en betrouwbaarheid kon leveren, en dan ook nog met een duurzaam karakter. In Eaton vonden we die speler.”

De noodstroomvoorziening van het datacenter is ontworpen met het oog op toekomstige groei. Op dit moment liggen er al plannen klaar voor de bouw van een volgend datacenter, om de aanhoudende internationale groei te faciliteren en voor Worldstream een datacentergroeicapaciteit tot 90.000 servers te realiseren. Zowel de ruimte waar de noodstroomvoorzieningen zijn geplaatst als de noodstroominstallaties zelf zijn afgestemd op de verwachte groei in de komende jaren. Door vooruit te denken heeft Worldstream bij uitbreiding genoeg ruimte vrij om extra UPS-kracht in te schakelen. Marcel Brand, accountmanager bij Eaton: “Eaton is vanaf het allereerste begin betrokken geweest bij dit project, en heeft daarbij op talloze fronten met Worldstream meegedacht. Dat zie je terug in het resultaat. Er kunnen eenvoudig extra UPS’en bijgeplaatst worden, omdat we op voorhand hebben gekeken naar de behoeften voor de toekomst.”

Bekijk voor meer informatie de video en lees de hele case study: https://www.eaton.com/nl/nl-nl/markets/success-stories/worldstream.htmlNoot voor de redactie
Mocht u graag in gesprek gaan over deze case met Eaton en/of Worldstream, dan kunt u contact opnemen met eaton@yellow-communications.com.Over Eaton
Eatons powermanagement-divisie is wereldwijd toonaangevend, met diepgaande expertise van regionale toepassingen op het gebied van stroomdistributie en circuitbescherming, stroomkwaliteit, back-up en energieopslag, beheer en automatisering, persoonlijke veiligheid en beveiliging, structurele oplossingen en omgevingsoplossingen voor gecompliceerde of gevaarlijke omgevingen. Eaton levert diensten binnen het gehele proces, via verschillende kanalen en een geïntegreerd digitaal platform voor inzichten. Op die manier levert Eaton de energie voor wat er echt toe doet in industrieën over de hele wereld, en helpt het bedrijf klanten bij het oplossen van hun grootste uitdagingen op het gebied van power management.

Eatons missie is om de kwaliteit van leven en het milieu te verbeteren door gebruik te maken van technologieën en diensten voor energiebeheer. Eaton biedt duurzame oplossingen die klanten helpen om hun elektrische, hydraulische en mechanische energie veiliger, efficiënter en betrouwbaarder te beheren. De omzet van Eaton in 2019 bedroeg $21,4 miljard en de producten van het bedrijf worden in meer dan 175 landen verkocht. Eaton heeft ongeveer 97.000 medewerkers. Meer informatie is te vinden op Eaton.com.

Over Worldstream
Worldstream is opgericht in 2006 en heeft zijn hoofdkantoor in Naaldwijk. Het bedrijf heeft meer dan 15.000 dedicated servers geïnstalleerd en biedt security-gefocuste Infrastructure-as-a-Service (IaaS) hostingdiensten waaronder volledig op maat geleverde dedicated servers, colocatie en distributed denial-of-service (DDoS) protectie. Worldstream heeft een wereldwijd netwerk met een totale capaciteit van 10Tbit/s en is gecertificeerd volgens ISO 9001:2015, ISO/IEC 27001:2015, ISO 14001:2015, en PCI-DSS. Tot de klantenkring behoren cloud service providers (CSP’s), managed service providers (MSP’s), system integrators, broadcasting bedrijven, internet service providers (ISP’s), independent software vendors (ISV’s), MKB bedrijven en enterprise organisaties.

Voor meer informatie over Worldstream, ga naar https://www.worldstream.nl/nl/
Laatste van Eaton  
Slimme energieopslag van Eaton stimuleert duurzame energiemodellen

Worldstream kiest voor Eaton om ultra-energiezuinig datacenter te realiseren

Eaton lanceert nieuwe, compacte ‘small E-stop’ noodstopknop
Geplaatst:
Verstreken tijd: 53 dagen
PR contact  

Logo Yellow Communications
Eaton contact  

Logo Eaton

Eaton sociaal  


Eaton tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Fullstaq B.V.
Logo inQdo
Logo PanCompany
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo UiPath
Logo Hands On, Information Management BV
Logo QuandaGo
Logo Intus Workforce Solutions BV
Logo SoftApp
Logo Sam Media
Logo Inuits
Logo Xinno
Logo DeSoftware-Vergelijker.nl
Logo ITchannelPRO | Districomm
Logo E-mergo
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Techone B.V.
Logo RoSecure
Logo Medius
Logo Young_Coders
Logo Orange Cyberdefense
Logo PlanMen
Logo Boys with Brains
Logo Medius
Logo Techone B.V.
Logo Yenlo
Logo CloudSuite B.V.
Logo Techone B.V.
Logo Cisco
Logo Conscia Nederland B.V.
Logo Extreme Networks
Logo IFS
Logo Pegasystems
Logo Unit4
Logo Motiv ICT Security
Logo VSL
Logo Schneider Electric
Logo Cisco
Logo Ivanti
Logo Extreme Networks
Logo NTT Ltd.
Logo GTT Communications
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 89561 persberichten
- 5812 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 8937 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.LVTPR.comwww.marcommit.nl