www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.EVENTIVE.nlHerken zakelijke websitebezoekers
2504 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (328 dagen geleden)
Bedrijf:

Trend Micro Research vindt zowel lokale als cloudgebaseerde servers die gecompromitteerd zijn door de criminele onderwereld

Inzicht in de infrastructuur achter cybercriminaliteit helpt het detecteren en stoppen van activiteiten

Amsterdam, 1 september 2020 - Trend Micro, wereldleider in cybersecurity oplossingen, presenteert vandaag een onderzoek dat laat zien dat lokale en cloudgebaseerde servers worden gecompromitteerd, misbruikt en verhuurd als onderdeel van een geavanceerd crimineel netwerk dat daarmee flink veel inkomsten genereert.

Dit rapport is onderdeel van een driedelige rapport-serie naar hoe de ondergrondse hosting-markt werkt. Een van de belangrijkste conclusies uit het rapport is dat cryptocurrency mining-activiteit altijd een indicator zou moeten zijn voor IT-teams om zeer alert te zijn. Terwijl cryptomining op zichzelf geen disruptie of financiële verliezen veroorzaakt, wordt mining-software vaak door cybercriminelen ingezet om geld te verdienen aan inactieve servers die zij gecompromitteerd hebben. Deze mining is echter vaak een voorbode voor andere, meer schadelijke activiteiten zoals het stelen van waardevolle data, het verkopen van toegang tot servers voor verder misbruik of het voorbereiden van een gerichte ransomware-aanval. Alle servers waarop cryptominers ontdekt worden zouden daarom zo snel mogelijk onderzocht en hersteld moeten worden.

“Van toegewijde bulletproof hosting tot geanonimiseerde services, domeinnaam-provisioning en gecompromitteerde legitieme activa, de cybercriminele onderwereld beschikt over brede infrastructurele mogelijkheden om inkomsten te genereren”, zegt Bob McArdle, Director of Forward-Looking Threat Research bij Trend Micro. “Ons doel is bewustzijn en begrip over de cybercriminele infrastructuur te creëren om zo politie en justitie, klanten en andere onderzoekers te helpen cybercrime te blokkeren en de kosten voor deze criminelen op te drijven.”

Het rapport benoemt de belangrijkste ondergrondse hosting-services die vandaag de dag beschikbaar zijn, inclusief technische details over de werkwijze van criminelen. Dit omvat een gedetailleerde omschrijving van de typische levenscyclus van een gecompromitteerde server: van de eerste inbraak tot de laatste aanval. Vooral cloudservers lopen risico gecompromitteerd en gebruikt te worden in de ondergrondse hosting-infrastructuur omdat zij vaak de bescherming missen waarover hun lokale tegenhangers wel beschikken. 

McArdle: “Gecompromitteerde legitieme corporate activa kan ongeacht of het zich lokaal of in de cloud bevindt, geïnfiltreerd of misbruikt worden. Een goede vuistregel is dat wat het meest wordt blootgesteld, waarschijnlijk ook het meest wordt uitgebuit.”

Cybercriminelen proberen verder kwetsbaarheden in server-software te misbruiken, brute-force attacks te gebruiken om inloggegevens te compromitteren of log-ins te stelen en malware in te zetten via phishing-aanvallen. Ze zouden zich zelfs op infrastructuur management software (cloud API keys) kunnen richten, wat hen de mogelijkheid geeft nieuwe virtuele machines te creëren. Eenmaal gecompromitteerd kan cloudserver-activa verkocht worden op ondergrondse fora, specifieke marktplaatsen en zelfs op social media voor gebruik in verschillende soorten aanvallen.

Het rapport behandelt verder opkomende trends voor ondergrondse infrastructurele services, waaronder misbruik van teleservices en satelliet-infrastructuur en “parasitische” computing die gehuurd kan worden, inclusief verborgen RDP en VNC. 

Om het volledige tweede rapport in deze serie te lezen, klik hierOver Trend Micro
Trend Micro, wereldwijd leider in cybersecurity, zet zich in voor een wereld waarin we digitale informatie veilig kunnen uitwisselen. Door gebruik te maken van meer dan 30 jaar aan security expertise, global threat research en voortdurende innovatie biedt Trend Micro veerkracht voor bedrijven, overheden en consumenten met connected oplossingen voor cloudworkloads, endpoints, email, IoT en netwerken.

Met meer dan 6.700 medewerkers in 65 landen en zeer geavanceerde wereldwijde threat intelligence, beveiligt Trend Micro de verbonden wereld waarin organisaties opereren. Kijk voor meer informatie op www.trendmicro.nl.Voor meer informatie

Trend Micro
Ilona van Ginkel
E-mail: ilona_van_ginkel@trendmicro.com

Whizpr
Paul Maris / Martine Korthals
Tel: 0317 410 483
E-mail: trendmicro@whizpr.nl
Laatste van Trend Micro  
Bijna een kwart van de verkochte exploits in de criminele onderwereld zijn meer dan drie jaar oud

Trend Micro-onderzoek: ‘pas op voor ransomware die zich richt op industriële systemen’

Trend Micro brengt moderne ransomware-aanvallen van Nefilim in kaart
Geplaatst:
Verstreken tijd: 328 dagen
Trend Micro contact  

Logo Trend Micro

  020 - 2182270
  www.trendmicro.nl
Trend Micro sociaal  


Trend Micro tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Priemo
Logo NPRM NV
Logo OPEN.satisfaction
Logo NEG-ITSolutions
Logo Login Consultants
Logo Giarte
Logo Tulinx
Logo Renewd
Logo Fullstaq B.V.
Logo Sortlist
Logo Data Matters BV
Logo XIXO
Logo L
Logo NPRM NV
Logo Banking Circle
Logo Unisys
Logo People First Group
Logo Arrow Electronics
Logo Schneider Electric
Logo Momentive (voorheen SurveyMonkey)
Logo Zoom
Logo Ivanti
Logo ChargePoint
Logo Pure Storage
Logo Schneider Electric
Logo SHARP Electronics Benelux
Logo ITvisors
Logo TJIP
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91719 persberichten
- 6030 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10574 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.LVTPR.comHerken zakelijke websitebezoekers