www.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.com
2503 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (146 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Zeekhoe Communicatie

Onderzoek Fortinet: 60% bedrijven ziet meer cyberbedreigingen na overstap thuiswerken

Fortinet doet onderzoek naar thuiswerken en cybersecurity. Het ‘2020 Remote Workforce Cybersecurity Report’ laat zien dat organisaties hun investeringen in beveiligingsoplossingen voor thuiswerken flink opvoeren

Utrecht, 25 augustus 2020 - Fortinet® (NASDAQ: FTNT), wereldwijd leider in uitgebreide, geïntegreerde en geautomatiseerde oplossingen voor cyberbeveiliging, heeft het ‘2020 Remote Workforce Cybersecurity Report’ gepubliceerd. Dit rapport brengt de beveiligingsproblemen in kaart waarmee organisaties te maken kregen als gevolg van de massale overstap naar thuiswerken eerder dit jaar. Het geeft daarnaast aan welke investeringen in beveiligingsoplossingen voor thuiswerkers ze in 2020 en de daaropvolgende jaren hebben gepland. Het rapport vormt de neerslag van een onderzoek dat in juni 2020 werd uitgevoerd onder organisaties in 17 landen wereldwijd. Het ging om publieke instellingen en bedrijven die in vrijwel elke sector actief waren.

De plotselinge overstap op thuiswerken was een uitdaging voor veel organisaties
 • Toen het coronavirus zich in de eerste helft van 2020 zich als een lopend vuurtje verspreidde, zagen veel organisaties zich gedwongen om op stel en sprong over te schakelen op thuiswerken. Bijna twee derde van alle bedrijven moest in rap tempo meer dan de helft van hun personeel daarmee helpen. De meeste respondenten gaven aan dat deze snelle overstap een uitdaging voor hun organisatie vertegenwoordigde. Volgens 83% was dit een tamelijk lastig, zeer lastig of bijzonder lastig proces. Slechts 3% zei er totaal geen moeite mee te hebben.
 • De veranderende thuiswerkomgevingen, toenemende afhankelijkheid van het gebruik van persoonlijke apparatuur van medewerkers en toename van het aantal medewerkers dat buiten het bedrijfsnetwerk actief was zetten de deur open voor vloedgolf van cyberbedreigingen. Cybercriminelen variërend van opportunistische phishers tot staatshackers bedachten allerhande manieren om misbruik van de wereldwijde pandemie te maken, zoals duidelijk naar voren komt in de laatste editie van het Global Threat Landscape Report van FortiGuard Labs. De meest voorkomende bedreigingen waren phishing, hacks/infecties van zakelijke e-mailaccounts, door overheden gesteunde aanvalscampagnes en besmettingen met ransomware. Maar liefst 60% van alle organisaties zei dat de overstap naar thuiswerken gepaard ging met een toename van het aantal aanvalspogingen. 34% maakte melding van een succesvolle aanval.
 • De respondenten gaven aan dat de grootste uitdagingen rond de overstap naar thuiswerken verband hielden met het waarborgen van veilige verbindingen, bedrijfscontinuïteit en toegang tot bedrijfskritische applicaties.
 • Ten tijde van het onderzoek hadden bedrijven reeds in essentiële technologieën geïnvesteerd naar aanleiding van de pandemie. Bijna de helft van alle organisaties was bezig met aanvullende investeringen in VPN- en cloud-beveiliging. Bijna 40% investeerde daarnaast in vaardige IT-professionals of network access control (NAC).
Vrijwel alle bedrijven willen hun investeringen in veilig thuiswerken opvoeren
Gezien de golf van cyberbedreigingen die het op thuiswerkers hebben gemunt moeten organisaties goed nadenken over de technologieën en benaderingen die nodig zijn om ondersteuning te bieden voor veilige vormen van thuiswerken. Ze moeten hun beveiligingsstrategieën herzien nu de netwerkrand naar thuisomgevingen is verlegd.
 • Naar verwachting zullen organisaties vanaf juni 2020 permanent op thuiswerken overstappen. Bijna 30% verwacht dat ruim de helft van hun personeel na de pandemie fulltime zal blijven thuiswerken.
 • Bijna alle organisaties verwachten om op de lange termijn meer in veilig thuiswerken te zullen investeren. Bijna 60% van alle bedrijven zegt de komende twee jaar ruim 210.000 euro in oplossingen voor veilig thuiswerken te gaan investeren.
 • Het leeuwendeel van alle bedrijven die aan het onderzoek deelnamen is voornemens om ongeplande upgrades van hun bestaande systemen uit te voeren om ondersteuning te bieden voor veilig thuiswerken. Veel van hen zeggen daarvoor gebruik te zullen maken van nieuwe technologieën waarover ze nu nog niet beschikken.
 • Slechts 40% van alle organisaties beschikte voor de pandemie over een bedrijfscontinuïteitsplan. Maar als gevolg van de pandemie en de snelle overstap naar thuiswerken zei 32% in een dergelijk plan te willen investeren.
Hoewel organisaties sinds het begin van de pandemie voortgang hebben geboekt met het verbeteren van de beveiliging voor thuiswerkers, wijzen de onderzoeksgegevens erop dat er sprake is van verschillende aspecten die ruimte bieden voor het verbeteren van de beveiliging van verbindingen op afstand. Dit zijn:
 • Multi-factor authenticatie (MFA) – Uit het onderzoek blijkt dat 65% van alle organisaties vóór de pandemie over VPN-oplossingen beschikte, maar dat slechts 37% van hen gebruikmaakte van multi-factor authentication (MFA). Hoewel virtual private networks een belangrijke bijdrage leveren aan veilige connectiviteit vormen ze daar slechts één aspect van. Organisaties die nog geen gebruikmaken van MFA worden aangeraden om dit in hun plannen voor veilig thuiswerken op te nemen.

 • Endpoint-beveiliging en Network Access Control (NAC) – Respectievelijk 76% en 72% van alle organisaties is van plan om een NAC- of endpoint detection & response (EDR)-oplossing te implementeren of te upgraden. Door de overstap op thuiswerken werden organisaties van de ene dag op de andere geconfronteerd met de noodzaak om een toevloed aan niet-vertrouwde apparaten van thuiswerkers te controleren die een verbinding met het netwerk maakten, met alle beveiligingsproblemen van dien. IT-afdelingen die gebruikmaken van NAC-oplossingen profiteren van verbeterd overzicht en grip op alle gebruikers en apparaten binnen hun netwerk. EDR-oplossingen bieden geavanceerde, real-time bescherming tegen cyberbedreigingen voor endpoints.
 • SD-WAN-technologie voor thuiswerkomgevingen: 64% van alle organisaties is van plan om een oplossing voor Software-defined wide-area networking (SD-WAN) te implementeren of te upgraden, maar dan specifiek voor thuiswerkomgevingen. Het grote voordeel van het uitbreiden van veilige SD-WAN-functionaliteit naar alle thuiswerkers, zeker als het om super users gaat, is dat die daarmee kunnen profiteren van on demand toegang op afstand en dynamisch schaalbare prestaties, ongeacht de beschikbaarheid van hun lokale netwerk.
 • Secure Access Service Edge (SASE) – 17% van alle organisaties had vóór de pandemie in SASE-technologie geïnvesteerd. 16% deed dat naar aanleiding van de coronacrisis. 58% is echter van plan om tot op zekere hoogte in SASE te investeren. SASE vertegenwoordigt een nieuwe zakelijke strategie die steeds vaker wordt aangegrepen als kans om netwerk- en beveiligingsfuncties te combineren met WAN-mogelijkheden om te voorzien in de behoefte van moderne organisaties aan dynamische en veilige toegang.
 • Vakkundig beveiligingspersoneel – Toen het coronavirus voor het eerst de kop opstak beschikte slechts 55% van alle organisaties over voldoende IT-personeel om ondersteuning te bieden voor de overstap naar thuiswerken. Hoewel 73% van alle organisaties van plan is om de komende 24 maanden meer te gaan investeren in vakkundig opgeleid IT-personeel, zou het historische tekort aan vaardige beveiligingsprofessionals voor problemen kunnen zorgen.
Vincent Zeebregts, country manager Nederland bij Fortinet: “De coronacrisis zal blijvende gevolgen hebben voor de manier waarop organisaties in cybersecurity investeren. Maar liefst 90% van alle bedrijven is van plan om de komende twee jaar hun investeringen in beveiligingsoplossingen voor thuiswerkers op te voeren. Met het oog op het sterk uitgebreide digitale aanvalsoppervlak, de vloedgolf aan cyberbedreigingen die het op thuiswerkers hebben gemunt en het aanhoudende tekort aan beveiligingstalent moeten organisaties goed nadenken over wat nodig is om veilig thuis te werken. Bedrijven kunnen gebruikmaken van beveiligingsplatforms die zijn ontwikkeld om uitgebreid overzicht op, en bescherming van de complete digitale infrastructuur te bieden, met inbegrip van alle netwerken, applicaties, mobiele apparaten en cloud-omgevingen. Maar het toenemende aantal thuiswerkers vraagt om meer dan een technologische oplossing. Het aanbieden van security awareness-training aan het personeel is bijvoorbeeld eveneens een topprioriteit.”

Over Fortinet
Fortinet beschermt ’s werelds grootste ondernemingen, internetproviders en overheidsorganisaties. Het biedt organisaties compleet beheer van en inzicht in hun  groeiende aanvalsoppervlak en stelt hen in staat om tegemoet te komen aan de steeds hogere eisen die aan hun netwerk worden gesteld, nu en in de toekomst. Alleen het Fortinet Security Fabric-platform pak de meest kritieke beveiligingsuitdagingen aan en beschermt gegevens over de gehele digitale infrastructuur. Dit geldt voor zowel voor netwerk-, applicatie- als (multi)cloud of edge-omgevingen. Fortinet heeft wereldwijd de meeste beveiligingsappliances verkocht. Meer dan 465,000  klanten vertrouwen op Fortinet voor effectieve bescherming van hun organisatie. Fortinet is zowel een technologiebedrijf als een leerbedrijf. Fortinet Network Security Expert (NSE) Training Instituut biedt een van de grootste en breedste trainingsprogramma's voor cybersecurity in de industrie. Kom meer te weten op http://www.fortinet.com, het blog van Fortinet en FortiGuard Labs.
Laatste van Fortinet  
Fortinet breidt aanbod van gratis zelfstudiecursussen voor netwerkbeveiliging uit om het tekort aan security-professionals te dichten

Fortinet neemt innovator in netwerkmonitoring en -herstel Panopta over

FortiGuard Labs: 5G-apparaten en thuiswerkers staan centraal bij cyberaanvallen
Geplaatst:
Verstreken tijd: 146 dagen
Fortinet contact  

Logo Fortinet

  030 799 1008
  www.fortinet.com
Fortinet sociaal  


Fortinet tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo QuandaGo
Logo DATPROF
Logo Avaap
Logo Fastbyte
Logo Leadgate Europe
Logo Xdroid
Logo Qualogy
Logo NewChannel
Logo QuandaGo
Logo Salure
Logo ICT-Partners
Logo DNA Services B.V.
Logo Open.nl Software Group
Logo Codelogic
Logo Unexus B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Spryng
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo MCS B.V.
Logo DNA Services B.V.
Logo Techone B.V.
Logo Orange Cyberdefense
Logo Orange Cyberdefense
Logo Orange Cyberdefense
Logo Broad Horizon
Logo Humanwave B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Young_Coders
Logo Diamanti
Logo Dean One
Logo Hogeschool Tio
Logo Shippeo
Logo NTT Ltd.
Logo GTT Communications
Logo Visma | Onguard
Logo ChargePoint
Logo RobotWise
Logo Zoom
Logo Avit Group
Logo WIBU-SYSTEMS
Logo GNX
Logo Boertien Vergouwen Overduin
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 90128 persberichten
- 5875 bedrijfsprofielen
- 61 PR-bureauprofielen
- 9462 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.com