www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlContentbureauHerken zakelijke websitebezoekers

2513 volgers @ICTberichten
Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.Herken zakelijke websitebezoekers
Deel dit nu via
Datum: (1 jaar en 34 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Clarity Benelux

Criteo onderzoek: online shopping blijvend in de lift door anderhalvemetersamenleving

Veranderd winkelgedrag zorgt voor nieuw publiek en meer omzetmogelijkheden voor online winkeliers

Amsterdam, 25 augustus 2020 – Nederlandse consumenten zijn tijdens de intelligente lockdown avontuurlijker geworden in hun online winkelgedrag. Niet alleen (her)ontdekte 44% van de Nederlanders online retail tijdens deze periode; 40% deed aankopen bij voor hen nieuwe webwinkels. 70% daarvan is van plan ook in de toekomst bij deze nieuwe webwinkels te blijven kopen. Dit blijkt uit onderzoek van Criteo, het advertentieplatform voor het open internet.

Tijdens de lockdown ontdekten veel Nederlanders nieuwe online diensten waar zij hun tijd en geld aan besteedden, of maakten zij weer gebruik van diensten waar zij vóór de lockdown mee waren gestopt. Zo maakte 31% van de respondenten (opnieuw) gebruik van streamingdiensten zoals Netflix, 17% deed hun boodschappen online, 19% liet eten thuisbezorgen, en nog eens 19% bestelde online andere consumentengoederen.

Shoppen deden Nederlanders niet alleen bij de online versie van hun vertrouwde winkels. Hoewel 39% aangaf dit wél te doen, ontdekte één op de vier respondenten ook nieuwe winkels. Onder jongere generaties was dit percentage zelfs een stuk hoger: 57% van Generatie Z (geboren tussen 2001 en 2015) ontdekte nieuwe online winkels, vergeleken met slechts 21% van de stille generatie (1928-1945) en de babyboomers (1945-1955) gecombineerd.

De consumenten die nieuwe winkels ontdekten tijdens de lockdown zijn trouw: 70% van de respondenten geeft aan klant te zullen blijven. De meest trouwe nieuwe klanten zijn Generatie X (1965-1980) en de Millennials (1981-1996), met respectievelijk 78% en 77%.

Tijdens de lockdown was nieuwe klandizie zeker niet voorbehouden aan webwinkelreuzen zoals Amazon: slechts 27% kocht meer bij dit soort partijen. Ook kleinere retailers (29%) en merken met hun eigen webshops (27%) konden tijdens de lockdown rekenen op nieuwe klanten.

Hoewel Nederlanders online meer consumeerden, werden offline retailers niet vergeten. 48% van de respondenten had heimwee naar de fysieke winkel. En nu zij het ‘normale’ leven weer langzaam oppakken, gaat 47% weer zonder angst naar het winkelcentrum.

De resultaten van het onderzoek wijzen uit dat er kansen liggen voor retailers om nieuwe klanten te werven en hun omzet te vergroten.

“Consumenten zoeken online actief naar de beste winkels en producten”, zegt Tijmen Willems, Country Manager Benelux bij Criteo. “Door nu te investeren in marketing, vergroot je je kans om nieuwe klanten te werven die zeer waarschijnlijk bij je terug blijven komen, of je nu een winkelier bent of een restaurant dat thuisbezorgt. Om je succes te vergroten, kun je je online campagnes verbeteren met data die je vergaart in je fysieke locatie, om ongeacht het kanaal een persoonlijke ervaring te bieden die beter converteert naar aankopen.”Methodologie
Criteo ondervroeg in 12 landen 13.532 respondenten die zich tussen 13 mei en 29 mei 2020 in een volledige of gedeeltelijke lockdown bevonden. De populatie is voor ieder land representatief qua leeftijd en geslacht. De omvang van de Nederlandse populatie bedraagt 1.051.Over Criteo
Criteo (NASDAQ: CTRO) is een technologiebedrijf dat wereldwijd marketeers ondersteunt met vertrouwenswaardige en doeltreffende advertenties. 2.700 Criteo teamleden werken samen met meer dan 20.000 klanten en duizenden uitgeverijen over de hele wereld om effectieve advertenties te leveren via alle kanalen, door het toepassen van geavanceerd machine learning op unieke datasets. Criteo biedt bedrijven van elke omvang de technologie die ze nodig hebben om hun klanten beter te leren kennen en te ondersteunen. Ga voor meer informatie naar www.criteo.com.

Voor meer persinformatie:
Yellow Communications
Sarada Sant
Tel: +31 (0)23 555 34 24
E-mail:criteo@yellow-communications.com
www.criteo.com
Laatste van Criteo  
Black Friday 2020 in Nederland: Wat kochten we en hoeveel gaven we uit?

Criteo lanceert nieuw self-service Retail Media Platform in Europa

Criteo benoemt Tijmen Willems tot Country Manager Benelux
Geplaatst:
Verstreken tijd: 1 jaar en 34 dagen
PR contact  

Logo Clarity Benelux
Criteo contact  

Logo Criteo

  +31 20 794 4860
  www.criteo.com
Criteo sociaal  


Criteo tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Bergler Flex Solutions
Logo NewChannel
Logo Maunt
Logo Huisabc.nl
Logo Prof-IT4all
Logo Drimpy
Logo  Fundaments, Expert in Clouds
Logo Login Consultants
Logo Elbo Technology
Logo iSOC24
Logo Vabi
Logo Brixxs
Logo SoftApp BV
Logo MatrixMind
Logo DNA Services B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Orange Cyberdefense
Logo VPNdiensten.nl
Logo PlanMen
Logo Facilitor
Logo VPNdiensten.nl
Logo Techone B.V.
Logo Yenlo
Logo E-mergo
Logo Orange Cyberdefense
Logo Boys with Brains
Logo MCS B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Experis
Logo Kaspersky
Logo Schneider Electric
Logo Zyxel
Logo Jamf
Logo Transitieprofs
Logo Barracuda Networks
Logo NCOI Opleidingen
Logo Telindus
Logo Extreme Networks
Logo Piwik PRO
Logo Schneider Electric
Logo Schneider Electric
Logo Last Mile eMobility
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Eenmalig publiceren
- Persbericht aanleveren

Regelmatig publiceren
- Bedrijfsabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 92134 persberichten
- 6051 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10805 tags

Publicatiekenmerken
+ Behouden tekstopmaak
+ Foto/illustratie/logo
+ Downloadbare bijlages
+ Profiel met socials
 
www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.comHerken zakelijke websitebezoekers