www.marcommit.nlwww.LVTPR.comwww.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekers
2507 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (307 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: LEWIS

Een nieuw schooljaar: hackers die je huiswerk stelen

Amsterdam, 18 augustus 2020 - De scholen zijn weer begonnen. Het onderwijs heeft zich door COVID-19 razendsnel aangepast. Veel docenten verplaatsten hun klaslokalen naar een virtuele setting en gebruikten online video conferencing en studietools om verbonden en betrokken te blijven.Als gevolg van deze verschuiving, kregen veel onderwijsinstellingen voor het eerst te maken met virtueel onderwijs. De overgang naar een digitaal klaslokaal is echter niet altijd even rooskleurig en komt met veel nieuwe overwegingen op het gebied van cybersecurity.

De risico’s van leren op afstand
Terwijl veel leerkrachten en scholieren overstappen naar leren en onderwijs op afstand, worden videogesprekken steeds vaker gekaapt door hackers. Op deze manier proberen ze gevoelige informatie te bemachtigen of chaos te veroorzaken. Onbeveiligde thuisnetwerken klinken hackers dan ook als muziek in de oren.

Wanneer onderwijsinstellingen overgaan op digitaal onderwijs moeten ze zich ervan bewust zijn dat deze apparaten waarschijnlijk onvoldoende beveiligd zijn. Daardoor kunnen ze vatbaar zijn voor een mogelijk beveiligingsrisico. Leerkrachten moeten daarom op de hoogte zijn van de risico’s en praktijkvoorbeelden op het gebied van beveiliging. Zo voorkomen ze de risico’s op een cyberhack. Om de leerkrachten te helpen deelt John Schaap, Senior Director Benelux & Nordicsbij BlackBerry drie succesvolle praktijkvoorbeelden om leren op afstand veiliger te maken.

1. Organiseer een cybersecuritytraining
Om leerkrachten kennis te laten maken met cybersecurity is het verstanding een basistraining aan te bieden. Dit moet geen eenmalige aanbieding zijn, maar juist een continue trainingssessie over relevante beveiligingstips, zeker naarmate het digitale landschap verandert. Enkele basistips zijn het vermijden van klikken op verdachte links of bijlagen, het vermijden van openbare Wi-Fi-netwerken en het scheiden van werk en persoonlijke gegevens op zakelijke apparaten of cloudservices. Beveiligingsprotocollen moeten daarnaast regelmatig worden herzien zodat gebruikers niet worden belemmerd in hun dagelijkse werkzaamheden.

2. Voeg een extra beschermingslaag toe aan videovergaderingen
Videovergaderen blijft de meest populaire methode voor leren op afstand. Daarom is het noodzakelijk dat leerkrachten hun online lessen veilig houden. Gebruik, als vuistregel, dezelfde meeting ID nooit meer dan één keer voor videovergaderingen: dit maakt het voor hackers gemakkelijk om binnen netwerken te komen en onopgemerkt daar te blijven. Zorg ervoor dat elke vergadering een uniek wachtwoord heeft als een extra beschermingslaag. Daarmee voorkom je ongewenste bezoekers. Wees verstandig bij het kiezen tussen wachtwoorden en vermijd bepaalde wachtwoorden die mogelijk bij eerdere hacks zijn ontdekt. Voor degenen die liever niet afhankelijk zijn van gratis, openbare tools zijn er ook veel Learning Management Systems (LMS) die het overwegen waard zijn.

3. Laat apparaten nooit onbeheerd achter
Thuisnetwerken zijn minder veilig dan de klassikale omgeving. Een van de grootste uitdagingen voor leerkrachten is dat de overgrote meerderheid van hen geen door de school uitgegeven laptop heeft. Bij het faciliteren van online leren moeten leraren ervoor zorgen dat hun thuiswerk-apparaten volledig zijn bijgewerkt met de nieuwste versies firmware, besturingssystemen en software. Tegelijkertijd moeten ze de juiste, goedgekeurde endpoint security en andere beveiligingssoftware hebben geïnstalleerd. Bovendien, net zoals we onze apparaten zouden beschermen in de openbare ruimte, is het raadzaam om apparaten nooit onbeheerd achter te laten en altijd schermvergrendeling in te schakelen waarbij een wachtwoord- of toegangscode benodigd is om weer toegang te krijgen.

De COVID-19-pandemie is een aanleiding voor het moderniseren en digitaliseren van het onderwijs. Nu de toekomst volledig verandert, zal cybersecurity in steeds grotere mate van essentieel belang zijn. Als onderwijsinstellingen en leerkrachten nu de juiste basis leggen om hun digitale leermiddelen goed te beveiligen, blijft de toekomst van het onderwijs rooskleurig en vol met eindeloze mogelijkheden.Over BlackBerry
BlackBerry (NYSE: BB; TSX: BB) levert betrouwbare beveiligingssoftware en -diensten aan organisaties en overheidsinstelligen wereldwijd, die ze nodig hebben om het Internet of Things te beveiligen. Het bedrijf beveiligt meer dan 500M eindpunten, waaronder 150M auto's op de weg. Gevestigd in Waterloo, Ontario, zet het bedrijf zich in voor veiligheid, cybersecurity en dataprivacy. Daarnaast is BlackBerry voorloper op belangrijke gebieden zoals kunstmatige intelligentie, endpointsecurity en -management, encryptie en geïntegreerde systemen.Voor meer informatie, bezoek BlackBerry.com en volg het bedrijf via @BlackBerry.Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ingrid van den Nieuwenhof, Marjolein van Aarle of Evi van Lieshoud van LEWIS:
Tel:+31 40 235 46 00
E-mail: blackberryNL@teamlewis.com
Laatste van BlackBerry  
Crisiscommunicatie in een steeds complexere wereld

BlackBerry breidt Extended Detection and Response (XDR)-mogelijkheden uit

BlackBerry: zes tips voor beter wachtwoordbeheer
Geplaatst:
Verstreken tijd: 307 dagen
BlackBerry contact  

Logo BlackBerry

BlackBerry sociaal  


BlackBerry tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Tesorion
Logo iSOC24
Logo NEG-ITSolutions
Logo Maunt
Logo Bergler Flex Solutions
Logo Awareways
Logo EsportsCommunity
Logo FlowWright
Logo bridgX
Logo Leadgate Europe
Logo Avinty (GGZ)
Logo mnemonic cybersecurity
Logo Mavim BV
Logo Dutch IT Cybersecurity Council
Logo Humanwave B.V.
Logo Orange Cyberdefense
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Spryng
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Techone B.V.
Logo True
Logo Cellnex
Logo Frontline Solutions
Logo Young_Coders
Logo CapX Nederland
Logo E-mergo
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Spryng
Logo Schneider Electric
Logo Schneider Electric
Logo GrassGreener Europe
Logo Momentive (voorheen SurveyMonkey)
Logo ChargePoint
Logo Honeypot
Logo Arrow Electronics
Logo Infor
Logo ilionx
Logo Xerox
Logo reichelt elektronik
Logo OutSystems
Logo Moneycomb
Logo Auth0
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91427 persberichten
- 6006 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10450 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlContentbureauwww.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekers