www.EVENTIVE.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nl
2502 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (48 dagen geleden)
Bedrijf:

Nutanix Hybrid Cloud Infrastructure is nu beschikbaar op Amazon Web Services

Nutanix Clusters laat de probleemloze migratie van applicaties en unified operations tussen clouds toe om bedrijven te helpen hun stappen in de cloud met AWS te versnellen

Hoofddorp, 11 augustus 2020 - Nutanix, leider op het gebied van enterprise cloud computing, kondigt de algemene beschikbaarheid van Nutanix Clusters op AWS aan. Hiermee wordt de flexibiliteit en het gebruiksgemak van de hyper converged infrastructure (HCI) software van Nutanix, samen met alle andere oplossingen en diensten van het bedrijf, uitgebreid tot de bare-metal instances van Amazon Elastic Compute Cloud (Amazon EC2) op Amazon Web Services (AWS). Met deze aankondiging levert Nutanix een hybride cloudinfrastructuur - een infrastructuur die bedrijven in staat stelt hun digitale uitrol te versnellen en de uitgaven te optimaliseren. Deze twee prioriteiten zijn in het COVID19-tijdperk nog belangrijker geworden. Nutanix biedt een zogenaamde single stack aan die rekenkracht en opslag integreert, zorgt voor uniforme operaties in private en public clouds, geïntegreerde netwerken met AWS verzorgt en zorgt voor licentieoverdraagbaarheid van private naar public clouds. Hiermee worden de belangrijkste technische en operationele uitdagingen van het hybride cloudmodel aangepakt.

Volgens Gartner zal 90% van de organisaties tegen 2021 een multicloud of hybride cloudmodel hebben geïmplementeerd om aan hun IT-noden1 te voldoen. Bedrijven hebben de flexibiliteit van meerdere clouds nodig terwijl ze anderzijds blijven worstelen met de complexiteit, operationele silo's en (extra) kosten van het beheer van private en public clouds. Een uniforme oplossing die een coherente ervaring, tooling en operationele praktijken voor alle cloudomgevingen biedt, zal bedrijven in staat stellen om hun silo's af te breken en de inefficiëntie te verkleinen. Tegelijkertijd genieten ze hiermee van de nodige flexibiliteit om voor elke workload de juiste cloudomgeving te kiezen.

Nutanix breidt nu de eenvoud en het gebruiksgemak van haar software uit naar de public cloud. Dit elimineert zowel de kosten als de complexiteit voor het beheer van hybride omgevingen en maakt daarnaast dankzij de ingebouwde netwerkintegratie met AWS een feilloze migratie over private en public clouds heen mogelijk zonder dat de architectuur van de apps opnieuw aangepast moet worden. Klanten hebben nu de flexibiliteit om voor elke applicatie de juiste cloudomgeving te kiezen met het extra voordeel van licentieoverdraagbaarheid van clouds, wat een directe impact heeft op de kosten en de optimalisatie van de beschikbare middelen.

Bovendien kunnen klanten profiteren van de volledige softwarestack van het bedrijf in de private en public cloud. Dit omvat onder meer de ongestructureerde opslagoplossing Files, de applicatie-orkestratie tool Calm en de databasebeheer-oplossing Era.

"We zijn blij dat we de uitbreiding van de private cloudomgeving van een klant naar AWS kunnen ondersteunen met de lancering van Clusters op AWS. Dit biedt klanten de flexibiliteit om het meeste uit hun AWS- en Nutanix-omgeving te halen," zegt Doug Yeum, hoofd van Worldwide Channels and Alliances bij Amazon Web Services. "Klanten hebben nu de mogelijkheid om gebruik te maken van Nutanix Clusters op AWS naast hun cloud-native applicaties in AWS en hun digitale transformatie te versnellen."

De belangrijkste kenmerken van Nutanix Clusters zijn onder andere:
 • Apps en Data Mobility: Nutanix Clusters lost een belangrijk pijnpunt op voor ondernemingen door hen een feilloze manier aan te bieden om legacy apps en data naar de cloud te verplaatsen. Het geeft hen meer bewegingsvrijheid zonder dat ze hun apps moeten herontwerpen, iets dat heel duur en tijdrovend kan zijn.
 • Gestroomlijnde operaties met Unified Cloud Environment: Nutanix Clusters stelt klanten in staat om hun infrastructuur en hun applicaties via één enkele interface te creëren, te beheren en te organiseren, zowel in private als public clouds. In tegenstelling tot concurrerende oplossingen die alleen silo-cloudbeheer bieden, breidt Nutanix Clusters dit uit naar private en public clouds. Deze single stack maakt het overbodig om een apart team voor het beheer van elke omgeving aan te stellen, of om teams om te scholen en maakt ook een vlekkeloze migratie van de app over de cloud mogelijk.
 • Ingebouwde netwerkintegratie met AWS: Dankzij de ingebouwde integratie met de AWS-netwerklaag levert Nutanix Clusters voordelen op het vlak van gebruiksgemak en prestaties. De netwerkintegratie stelt klanten in staat om hun bestaande AWS-accounts te blijven gebruiken, inclusief hun ongebruikte credits, virtuele private clouds en subnetten. Dit maakt echt unified management over private en public cloud mogelijk en verbetert de klantervaring voor het beheer van een hybride cloudomgeving enorm.
 • Kostenoptimalisatie: Naast het aanpakken van belangrijke technische en operationele uitdagingen met hybride cloudomgevingen, kan Nutanix Clusters een aanzienlijke kostenbesparing opleveren voor klanten. Dit komt onder meer doordat klanten geen verschillende teams meer nodig hebben om elke cloudomgeving te beheren, en doordat ze de noodzakelijke dure migraties voor legacy-applicaties kunnen elimineren. Voorts biedt Nutanix Clusters een manier om met slechts één muisklik de public cloud-clusters in sluimermodus te brengen om zo verspilling van middelen tegen te gaan. Bovendien stellen de beschikbare overdraagbare licenties, flexibele betalingsmodellen en verbeterd overzicht in cloud-uitgaven bedrijven in staat om hun investeringen in de cloud, via Xi Beam, te optimaliseren en echt de juiste cloud te kiezen voor elke workload. Zonder lock-in!
 • Keuzevrijheid: Nutanix Clusters op AWS geeft klanten de keuze om ofwel bestaande on-premises hardware te gebruiken, als AWS-credits bij het uitbouwen van een hybride omgeving. Daarnaast kunnen klanten ook kiezen om de on-premises licenties mee te nemen of een Pay-as-you-go-model of Cloud Commit model.
Op basis van onderzoek met klanten komen onder andere volgende belangrijke use cases voor Nutanix Clusters naar voor:
 • Lift en Shift: Klanten die applicaties willen verplaatsen naar de cloud, of hun datacenters willen consolideren, kunnen deze eenvoudigweg ‘liften en shiften’ zonder enige aanpassing. Met Clusters moet je geen nieuwe architectuur schrijven voor de app, wat resulteert in zeer grote kosten- en tijdsbesparingen. Bovendien kun je met Nutanix Move apps verplaatsen tussen niet-Nutanix-oplossingen en Clusters om het proces nog verder te vereenvoudigen.
 • On-Demand Elasticiteit: klanten kunnen snel hun capaciteit schalen of uitbreiden naar verschillende regio's, de seizoensgebonden pieken opvangen door in enkele minuten naar de public cloud uit te breiden, of veranderende prioriteiten te ondersteunen. Dit is vooral voordelig wanneer snelheid van essentieel belang is en het toevoegen van capaciteit een langdurig proces is, zoals bij het uitbreiden van de VDI-omgeving.
 • Bedrijfscontinuïteit: Klanten kunnen nu gebruik maken van AWS om altijd beschikbaar te blijven en disaster recovery te implementeren zonder de complexiteit die voortkomt uit het beheer van cloudomgevingen of een stand-alone disaster recovery-oplossing.
 • Cloud Native Services: Klanten kunnen cloud-native diensten gebruiken met bestaande on-premise applicaties zonder dure herwerking. Dit resulteert in het eenvoudig moderniseren van bestaande applicaties. En zo kunnen ze van de voordelen genieten van cloud-native diensten zoals kunstmatige intelligentie (AI), machine learning en Analytics om hun digitale initiatieven te bevorderen.
"Onze strategie en filosofie is om IT zo eenvoudig te maken dat het onzichtbaar is," aldus Tarkan Maner, Chief Commercial Officer bij Nutanix. "Naarmate de industrie zich verder ontwikkelde, heeft onze initiële focus zich uitgebreid tot ver buiten het datacenter om onze klanten te helpen de complexiteit van meerdere clouds te beheren, zowel private als public clouds. Nutanix Clusters op AWS is de realisatie van deze visie. Dit biedt bedrijven volledige flexibiliteit mogelijk door hen in staat te stellen eenmalig de code te schrijven en deze vervolgens overal te gebruiken, gebruik makend van schaalgrootte, locatie, integratie en prijsstelling van meerdere opties. Dat is de ware visie van de hybride cloud."

Beschikbaarheid
Nutanix Clusters op AWS is momenteel beschikbaar voor klanten in 20 AWS-regio's. Naast het feit dat ze gemakkelijk gebruik kunnen maken van hun bestaande overdraagbare Nutanix-licenties, zullen klanten kunnen kiezen tussen Cloud Commit en Pay-as-you-go-modellen.

Om meer te weten te komen over Nutanix-clusters op AWS, de use cases of om het eens te testen, kunt u hier terecht.

1 Bron: Gartner, Inc, Market Insight: Cloud Imperive – Embrace Hybride Cloud and Multicloud Architecture and Services, October 2019Over Nutanix
Nutanix is wereldwijd leider in cloud software en een pionier in hyperconverged infrastructure-oplossingen die ‘computing’ overal onzichtbaar maakt. Organisaties over de hele wereld gebruiken Nutanix-software voor het creëren van één platform voor het beheer van elke app, op elke locatie en elke schaal, voor hun private, hybride en multi-cloud-omgevingen. Meer informatie is te vinden op www.nutanix.com of volg ons op Twitter @nutanix_nl.Voor meer informatie
Deepr
Winnie Silvertand / Martine Korthals
Telefoon: 0317-745020
E-mail: nutanix@deepr.nl
Laatste van Nutanix  
Nutanix kondigt partnership met Microsoft Azure aan voor een naadloze hybride ervaring

Nutanix versterkt marktleiderschap met nieuwe HCI-software-innovaties

Nutanix introduceert nieuw vereenvoudigd partnerprogramma in de multicloud-wereld
Intus levert geavanceerde planning- en roostertool aan Luchtverkeersleiding Nederland

Qualys biedt uitgebreide Inventory Sync met ServiceNow Service Graph CMDB als onderdeel van het nieuwe Service Graph Connector Program

Lockdown zet aanzienlijk deel Nederlanders aan tot leren

Emerce trekt nieuw kapitaal aan, aandeelhouder Axivate stapt uit

BlueJeans en Microsoft bereiden zich voor op terugkeer naar het kantoor met cloud-video-interoperabiliteit

Webfleet Solutions wint Telematik Award 2020

Nederlandse online consumentenbestedingen stijgen in Q2 met 12% naar € 6,36 miljard
SoftApp breid het selfservice portaal van de cloud service The Voice of O365 uit met een ‘market place’ en ‘call detailed record’ (CDR) module

ChargePoint maakt beursgang bekend en breidt elektrisch oplaadnetwerk verder uit over Noord-Amerika en Europa

Sharp tekent Partnershipovereenkomst met Stichting Landschap Erfgoed Utrecht

HPE voltooit overname SD-WAN-leider Silver Peak

Poly benoemt Dave Shull tot President en Chief Executive Officer

Connected Conservation Foundation van start

Ruim één op de vijf organisaties heeft geen HR-strategie

NewEdge best verbonden netwerk voor cloud-native data-security

Red Hat maakt data zichtbaar en beschikbaar in hybrid cloud omgeving

VodafoneZiggo introduceert nieuwe CSR-strategie voor 2025: People Planet Progress

Covid-19 juist geen reden tot verhoging premie bij arbeidsongeschiktheid van de ICT'er

BlackBerry AtHoc Public Safety editie stelt lokale overheden en universiteiten in staat veilig en rechtstreeks te communiceren

Marjolein van de Veerdonk benoemd tot Algemeen Directeur WerkTalent Groep

Sana introduceert het eerste ERP-geïntegreerde, headless-ready B2B e-commerce platform

DLM Finance ontwikkelt 'Trade Manager'-app om investeren in opkomende economieën gemakkelijker te maken

iSHARE breidt dienstverlening uit naar mobiele apps
Geplaatst:
Verstreken tijd: 48 dagen
Nutanix contact  

Logo Nutanix

  +31 23 8080243
  info@nutanix.com
  www.nutanix.com
Nutanix sociaal  


Nutanix tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo SoftApp
Logo Sam Media
Logo Inuits
Logo Xinno
Logo DeSoftware-Vergelijker.nl
Logo ITchannelPRO | Districomm
Logo Fundaments, Expert in Clouds
Logo Rubicon B.V.
Logo Winkelvrij
Logo INNOV8iON
Logo Fundaments, Expert in Clouds
Logo Techone B.V.
Logo Heliview Conferences & Training
Logo Linku
Logo Yenlo
Logo CloudSuite B.V.
Logo Techone B.V.
Logo CapX Nederland
Logo Botz4U
Logo CapX Nederland
Logo iQibt B.V.
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Global Knowledge
Logo Boys with Brains
Logo Techone B.V.
Logo Frontline Solutions
Logo Frontline Solutions
Logo CLOUDOE BV
Logo Opleiding.nl
Logo EMERCE
Logo ChargePoint
Logo Sharp Electronics Nederland
Logo Aruba Nederland
Logo Poly
Logo NTT Ltd.
Logo Nextmoves
Logo Netskope
Logo Red Hat, Inc.
Logo Auth0
Logo Eaton
Logo Unit4
Logo Yellow Communications
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 89334 persberichten
- 5799 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 8766 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.EVENTIVE.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nl