Herken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nlContentbureauwww.lubbersdejong.nl
2512 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (211 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Lubbers De Jong

Royal Wagenborg kiest het Thinkwise low-code platform voor het moderniseren van haar volledige applicatielandschap

Apeldoorn, 31 juli 2020 – Royal Wagenborg, een van de grootse multipurpose rederijen van Europa, kiest voor het Thinkwise Platform om haar legacy bedrijfssoftware te moderniseren. De belangrijkste redenen zijn de hoge ontwikkelsnelheid, flexibiliteit, toekomstbestendigheid en het feit dat Thinkwise het meest volwassen low-code platform is voor het realiseren van een volledig kernsysteem.

Royal Wagenborg is een familiebedrijf dat in 1898 werd opgericht, met een vloot van 180 multipurpose schepen en vestigingen over de hele wereld. De rederij verscheept diverse soorten droge lading voor bedrijven tussen met name Noordwest-Europa, Noord-Amerika en de Middellandse Zee. De afgelopen 18 jaar ontwikkelde het een eigen softwareplatform op basis van LANSA en AS/400, dat alle unieke bedrijfsprocessen voor de vele divisies van de internationale organisatie ondersteunt.

Deze software is inmiddels technologisch verouderd, waardoor de behoefte groeide naar nieuwe bedrijfssoftware met betere ondersteuning voor moderne technologieën als cloud, kunstmatige intelligentie en procesautomatisering. Na een intensief selectietraject besloot Royal Wagenborg met Thinkwise in zee te gaan om op basis van low-code alle bestaande functionaliteit te moderniseren. Hiermee is de organisatie klaar voor de toekomst, en kan het mogelijkheden creëren voor procesautomatisering en het nemen van data-gedreven beslissingen.

Berend Hut, Corporate ICT-manager bij Wagenborg: “Thinkwise is een toegankelijke no-nonsense organisatie die de taal spreekt van Wagenborg. Hun low-code platform is als enige volwassen genoeg om ons volledige softwareplatform te kunnen vervangen. We verwachten in hoog tempo de bestaande functionaliteit opnieuw te bouwen en gaandeweg afscheid te nemen van onze huidige systemen.”

Intensief selectietraject
De strategische keuze voor Thinkwise kwam niet zomaar tot stand. Zo benaderde Royal Wagenborg leveranciers van ruim 50 standaard softwarepakketten en enkele van low-code platformen.

“Het idee was aanvankelijk om voor alle deelprocessen binnen onze bedrijfsvoering standaard softwarepakketten te selecteren en die te koppelen,” vertelt Hut. “Er was simpelweg geen passende combinatie van pakketten dat meerdere delen van ons proces – of het als geheel - dekte.”

Het realiseren van deze best-of-breed strategie bleek zeer arbeidsintensief en kostbaar, waardoor het zelf opnieuw bouwen van de software een meer realistische optie bleek. Hut was hierbij gecharmeerd geraakt van low-code, met name door de hoge ontwikkelsnelheid en flexibiliteit van de software.

Hut: “Wij wilden een toekomstbestendig IT-platform realiseren. Dit was onmogelijk met zoveel verschillende softwarepakketten, los van het feit dat het erg duur werd. We moesten vaak voor alle functionaliteit betalen, terwijl we slechts een deel van een pakket gebruikten.”

Uiteindelijk deed Hut een Proof of Concept met drie softwareleveranciers, waaruit Thinkwise als beste uit de bus kwam: “Het platform sprak zowel onze eindgebruikers als ontwikkelaars aan. Thinkwise gaf ons al snel het vertrouwen dat we met dit low-code platform alle softwareoplossingen kunnen realiseren die nodig zijn. Verder ligt het tempo van software bouwen zeer hoog, en het platform wordt continu verbeterd en aangevuld met nieuwe functionaliteit en technologie.”

Procesautomatisering en AI
Na een door Thinkwise verzorgde training stelde Royal Wagenborg een apart team samen uit twee leden van haar senior development-team, drie junior developers en een programmamanager. Ervaren Thinkwise consultants bieden ondersteuning in de eerste fase van het project. “We zitten nu midden in de ontwikkeling,” vertelt Hut. “We verwachten al in oktober het eerste deel van ons platform draaiend te hebben, maar we hebben onlangs al de eerste resultaten aan de business opgeleverd in de vorm van een stuk CRM-functionaliteit. Dit resultaat is in twee weken opgeleverd en werd heel enthousiast ontvangen. Dat was met een traditionele ontwikkeltool nooit zo snel mogelijk geweest.”

Met het Thinkwise Platform is Royal Wagenborg in staat om veel meer in samenspraak met de business bedrijfssoftware te realiseren die beter aansluit op de wensen van de organisatie. “We bouwen nu veel sneller en gerichter precies de software die nodig is,” legt Hut uit. “En omdat we alles in één platform doen, kunnen we nu veel processen en handmatige handelingen automatiseren. Ook is het nu veel eenvoudiger om hierbij nieuwe technologie als IoT en AI in te zetten. Door bepaalde zaken te automatiseren, hoef je daar niet meer over na te denken, en krijgen onze medewerkers meer ruimte voor het ontwikkelen van nieuwe, betere business development ideeën. Dit alles levert een enorm rendement op. Thinkwise is daarom ook een heel belangrijke partner voor ons.”

###

Over Royal Wagenborg
Royal Wagenborg, opgericht in 1898, is een internationaal maritiem logistiek conglomeraat. Het familiebedrijf biedt een diversiteit aan maritieme diensten. Met circa 230 varende eenheden is Wagenborg actief in de zeevaart, offshore, towage, maritieme managementdiensten en onderhoudt zij de veerdiensten naar Ameland en Schiermonnikoog. Aanvullend is Wagenborg actief in opslag en overslag, kraanverhuur en speciaal en zwaar transport.
Vanuit het hoofdkantoor in Delfzijl heeft Wagenborg een sterk wereldwijd commercieel netwerk opgebouwd met kantoren in Zweden, Finland, Griekenland, Spanje, Canada, Rusland en de Filippijnen.
Met ongeveer 3.000 werknemers bedient Wagenborg als één van Nederlandse grootste rederijen klanten in de Baltic, Noordwest-Europa, de Middellandse Zee, Amerika en het Verre Oosten.

Over Thinkwise
Thinkwise is wereldwijd de enige leverancier van een low-code softwareplatform waarmee omvangrijke en complexe bedrijfssoftware wordt gerealiseerd. Het Thinkwise platform biedt de hoogste productiviteit in de low-code markt en garandeert daarbij ook dat er geen nieuwe legacy meer ontstaat. De gerealiseerde bedrijfssoftware gaat automatisch over op toekomstige technologieën. Daarnaast kan bestaande legacy software razendsnel worden gemoderniseerd door het Thinkwise platform met de ingebouwde “Upcycler” technologie. Thinkwise levert zijn platform in licentievorm aan bedrijven die in-house software realiseren en aan softwareleveranciers. Thinkwise is opgericht in 2002 en het platform wordt gebruikt in meer dan 30 landen. Meer informatie: www.thinkwisesoftware.com.

Contactgegevens voor de pers
Thinkwise
Contactpersoon: Janine Worst
E-mail: jworst@thinkwisesoftware.com
Laatste van Thinkwise  
Backbown versnelt digitale transformatie van bedrijven met Thinkwise low-code platform

Heuvelman Staalhandel klaar voor de toekomstmet low-code ERP-oplossing van Thinkwise

Cito maakt strategische keuze voor toekomstbestendige software van Thinkwise
Rose Mensink treedt toe tot Fullstaq als CMO

Uniserver levert de nieuwe ‘cloudmotor’ van Soluno BC

RobotWise organiseert tijdens de voorjaarsvakantie gratis dag voor leerlingen van Amstelveense basisschool

Loopbaansector heeft last van lage werkloosheid
T-Mobile bekroond door umlaut met “Best in Test” wereldwijd

Nederlandse digitale innovator Sam Media wint Meffy Award met VR-streamingdienst Mobio360

ALLEENINKT.NL GAAT 8 RETAILONDERNEMERS HELPEN

Gedateerde roostersoftware zorgt voor stevige omzetverliezen

Zyxel roept mkb op een effectieve cyberbeveiligingsstrategie op te bouwen

Red Hat verbetert Kubernetes voor traditionele en cloud-native applicaties met nieuwste versie Red Hat OpenShift

Ruim kwart ondernemers vertrouwt extraverte fiscaal-professional niet

Vijf mogelijke vormen van autolease

Citrix-onderzoek: Bedrijven lopen toptalent mis als werken op afstand niet permanent wordt omarmd

Logistiek dienstverlener De Rijke Group maakt orders verwerken volledig digitaal met low-code platform van Mendix

Advocatenkantoor NautaDutilh kiest voor Sentia als managed service partner

Panasonic Toughbook: de ultieme personalisatie

Europese consumenten zijn teleurgesteld in digitale vernieuwing

Onderzoeksrapport van FortiGuard Labs: cybercriminelen volgen de online activiteiten van werknemers op de voet

Previder levert vernieuwde digitale werkplek voor de zorg

Appian uitgeroepen tot 2021 Gartner Peer Insights Customers' Choice voor Enterprise Low-Code Applicatie Platforms

TIE Kinetix introduceert real-time disaster recovery dienstverlening voor bedrijfskritische data
Geplaatst:
Verstreken tijd: 211 dagen
PR contact  

Logo Lubbers De Jong
Thinkwise contact  

Logo Thinkwise

Thinkwise sociaal  


Thinkwise tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo umlaut
Logo Sam Media
Logo Alleeninkt.nl
Logo Tesorion
Logo Marco Bouman
Logo Viqtor Davis
Logo Bitcare
Logo TechSoup Nederland
Logo Ossewold.net
Logo NewChannel
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo VR-SPACES
Logo Synobsys
Logo Bluace
Logo RobotWise
Logo Quinyx
Logo Zyxel
Logo Red Hat, Inc.
Logo Nextens
Logo Citrix
Logo Dutchitchannel.nl
Logo Red Hat, Inc.
Logo Pegasystems
Logo Vertiv
Logo Techleap.nl
Logo Avit Group
Logo Poly
Logo Techniekopleiding.nl
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 90474 persberichten
- 5909 bedrijfsprofielen
- 61 PR-bureauprofielen
- 9765 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
Herken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nlwww.LVTPR.comwww.lubbersdejong.nl