www.marcommit.nlwww.LVTPR.comwww.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekers
2521 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (258 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: LVTPR

Onderzoek LogRhythm: 93 procent van de securityprofessionals mist de vereiste tools om securitydreigingen te detecteren

Wereldwijd onderzoek van LogRhythm laat zien dat stress onder securityteams sterk toeneemt door gebrek aan juiste tools en support om dreigingen aan te pakken.

Amsterdam, 28 juli 2020 – LogRhythm, de drijvende kracht achter de security operations centers(SOC’s) van vandaag, stelt in een onderzoek vast dat 93 procent van de securityprofessionals de vereiste tools mist om securitydreigingen vast te stellen. Volgens het rapport The State of the Security Team: Are Executives the Problem? geeft 92 procent aan behoefte te hebben aan de juiste preventieve oplossingen om bestaande security-gaten te dichten.

Het onderzoek vond plaats onder meer dan driehonderd security-professionals en leidinggevenden. Doel was om de oorzaken van stress die securityteams ervaren vast te stellen. Ook vroeg LogRhythm naar feedback en wil het routes naar een oplossing bieden. Het onderzoek wees onder meer uit dat 75 procent van de securityprofessionals nu meer stress ervaart dan twee jaar geleden.

“Meer dan ooit wordt van securityteams verwacht dat ze meer moeten met minder, wat leidt tot hogere stressniveaus. Nu medewerkers meer op afstand werken, is het aanvalsvlak breder en is grootschalige security een grote zorg”, zegt James Carder, CSO en VP van LogRhythm Labs. “Dit is een call to action voor leidinggevenden om voorrang te geven aan het terugdringen van stress en teams uit te rusten met betere tools, processen en strategische keuzes.”

Zonder leiderschap neemt stress binnen teams toe
Gevraagd naar de meest voorkomende oorzaken ven werkgerelateerde stress, waren de twee meest gegeven antwoorden tijdgebrek (41 procent) en samenwerken met leidinggevenden (18 procent). 57 procent van de respondenten gaf aan dat hun securityprogramma de juiste steun vanuit het management mist. De respondenten doelen dan op het bieden van een strategische visie, buy-in en budget.

Verder noemen securityprofessionals een gebrek aan het nemen van verantwoordelijkheid door leidinggevenden rond strategische security-keuzes als belangrijke reden om hun baan op te zeggen. Dat is een alarmerende uitkomst als duidelijk is dat bijna de helft van de bedrijven (47 procent) drie of meer vacatures op securitygebied heeft.

De inzet van redundante securitytools onderstreept waarde van toolconsolidatie
68 procent van de respondenten geeft toe dat hun organisatie redundante securitytools inzet en 56 procent geeft aan dat deze overlap toevallig is. Dat benadrukt opnieuw het belang van meer strategisch toezicht door leidinggevenden. Ondanks dubbele tools zegt 58 procent op de vraag welke additionele support er nodig is, dat er meer budget moet komen.

Het rapport laat verder de stijgende waarde zien van IT-consolidatie. De securityprofessionals hechten grote waarde aan het consolideren van oplossingen. Zij noemen als voordelen minder onderhoud (63 procent), het sneller detecteren van problemen (54 procent), identificatie (53 procent), oplossen (49 procent), lagere kosten (46 procent) en een betere algehele security (45 procent). Slechts een op de drie bedrijven (32 procent) beschikt over een realtime security dashboard dat een helder en geconsolideerd beeld biedt van alle security-oplossingen.

De vijf beste manieren om stress binnen securityteams terug te dringen
Op de vraag wat de beste manieren zijn om stress te reduceren, waren de meest gegeven antwoorden:
  • 44 procent: een hoger securitybudget
  • 42 procent: ervaren leden binnen het securityteam
  • 42 procent: betere samenwerking met andere IT-teams
  • 41 procent: ondersteuning vanuit het management
  • 39 procent: volledige bezetting van het securityteam
“Alle medewerkers, van de CEO tot aan de IT-medewerker in de frontline, moeten het gevoel hebben dat ze een belangrijke rol spelen in de veiligheid van de organisatie waar ze voor werken”, zegt Carder. “Bij LogRhythm is er een sterk commitment om het SOC-team te versterken en inzicht en automatisering te verbeteren, zodat onze klanten hun waardevolle bedrijfsmiddelen kunnen beschermen.”

Het volledige rapport is beschikbaar op de website van LogRhythm.

###

Methodologie
Beveiligingsprofessionals bij middelgrote tot grote ondernemingen op alle senioriteitsniveaus werden uitgenodigd om deel te nemen aan een enquête over de beveiligingsinstrumenten, de werkomgeving, het leiderschap en de huidige behoeften van hun bedrijf. De enquête vond digitaal plaats en de deelnemers kregen een symbolische vergoeding voor hun deelname. In april 2020 hebben in totaal 308 gekwalificeerde deelnemers de enquête ingevuld. Alle deelnemers waren securityprofessionals of leidinggevenden. De deelnemers kwamen uit alle continenten.

Over Dimensional Research
Dimensional Research® biedt praktisch marktonderzoek voor technologiebedrijven. Wij werken samen met klanten om praktische informatie bieden die zorgt voor lagere risico’s, een hogere klanttevredenheid en groei. Onze onderzoekers zijn experts in de applicaties, devices en infrastructuur die organisaties en hun klanten nu gebruiken. Kijk voor meer informatie op www.dimensionalresearch.com.

Over LogRhythm
LogRhythm stelt meer dan 4.000 klanten wereldwijd in staat om hun security operations-programma naar een hoger niveau te brengen. Het verschillende malen onderscheiden NextGen SIEM-platform biedt complete security analytics, User and Entity Behavior Analytics (UEBA), Network Detection and Response (NDR) en security orchestration, automation & response (SOAR) binnen één geïntegreerd platform voor snelle detectie, response en neutraliseren van bedreigingen. Het platform is gebouwd door security-professionals voor security-professionals bij toonaangevende bedrijven zoals Cargill, NASA en XcelEnergy. Zij zijn in staat om de zichtbaarheid van hun cybersecurityprogramma’s te vergroten en de risico’s voor hun organisatie te verminderen. LogRhythm is de enige leverancier die drie jaar achter elkaar de Gartner Peer Insights’ Customer Choice for SIEM kreeg. Kijk op logrhythm.com voor meer informatie.
Laatste van LogRhythm  
LogRhythm en Getronics bieden samen nieuwe, omvattende SOC-oplossing

Onderzoek LogRhythm: 93 procent van de securityprofessionals mist de vereiste tools om securitydreigingen te detecteren

LogRhythm organiseert gratis virtueel securitycongres
Geplaatst:
Verstreken tijd: 258 dagen
PR contact  

Logo LVTPR
LogRhythm contact  

Logo LogRhythm

  1-866-384-0713
  info@logrhythm.com
  logrhythm.com
LogRhythm sociaal  


LogRhythm tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Tankpas-Aanvragen.nl
Logo Medius
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo MCS B.V.
Logo Medius
Logo PQR
Logo Humanwave B.V.
Logo Techone B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Medius
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo PlanMen
Logo Northwave
Logo PQR
Logo Schneider Electric
Logo Protime BV
Logo Pegasystems
Logo Thales
Logo Greenhouse Datacenters
Logo Unit4
Logo Extreme Networks
Logo ISBW
Logo Businesspark Nieuw-Vennep Zuid
Logo Citrix
Logo SurveyMonkey
Logo Ivanti
Logo Infoblox
Logo ROVC
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 90818 persberichten
- 5948 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10070 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlwww.LVTPR.comwww.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekers