www.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nlContentbureau
2503 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (58 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: ItsaRep

Mendix voor het tweede opeenvolgende jaar leider in het Gartner Magic Quadrant for Multiexperience Development Platforms

 • Benoemd tot leider in het Magic Quadrant voor MXDP op basis van 'volledigheid van visie' en 'het vermogen om uit te voeren'
 • Mendix op de eerste plaats op het gebied van Modern Web/Progressive Apps in Gartner's Critical Capabilities rapport
 • Benoeming komt vijf weken voorafgaand aan Mendix World 2020, 's werelds grootste virtuele low-code conferentie
Rotterdam, 28 juli 2020 - Mendix, onderdeel van Siemens en wereldwijd leider in enterprise low-code, kondigt aan dat het voor het tweede opeenvolgende jaar is benoemd tot leider in het Gartner Magic Quadrant for Multiexperience Development Platforms (Jason Wong, Adrian Leow, Arun Batchu, 7 juli 2020).

Volgens Gartner is een Multiexperience Development Platform (MXDP) een 'fundamenteel platform voor het ontwikkelen van digitale apps en producten met meerdere touchpoints en interactie-modaliteiten voor klanten, partners en werknemers. Het stelt productontwikkelingsteams in staat hun delivery te verbeteren en te innoveren door 'composable experiences' te introduceren in de front-end UX-laag, overeenkomstig met de visie van Gartner over de toekomst van applicaties.’

Een van de criteria om in aanmerking te komen voor vermelding in het 2020 Gartner Magic Quadrant for Multiexperience Development Platforms is dat een platform ‘geen afzonderlijke betrokkenheid of services van de leverancier nodig moet hebben om nieuwe binaire bestanden te genereren of te bouwen’. Daarnaast moet het platform ‘hetzelfde leveren voor responsive web apps, evenals ten minste drie van de volgende toepassingen’: progressive web apps, chatbots, voice apps, wearable en IoT-apps en AR- en VR-apps.

"Bij Mendix willen we onze klanten zo goed mogelijk helpen bij het creëren en leveren van bijzondere interacties en experiences met behulp van software. We zijn erg blij met de erkenning van Gartner op het gebied van MXDP”, zegt Derek Roos. "De kracht van Mendix is dat we een breed scala aan ontwikkelaars in staat stellen hun domeinexpertise te gebruiken bij het ontwikkelen van onderscheidende ervaringen met behulp van software. Het is fijn om te zien dat onze strategie bepalend blijft in deze categorie.”

Het rapport van Gartner Magic Quadrant stelt verder: “Tegen 2024 zal een op de drie organisaties een MXDP gebruiken om gecombineerde business- en IT-teams sneller digitale producten te laten ontwikkelen.”

Meest complete low-code multiexperience-platform
Met een combinatie van full-stack visuele ontwikkelingsmogelijkheden, een cloud-native architectuur en een geïntegreerde set tools voor de volledige lifecycle van applicaties, is Mendix bij uitstek geschikt om supersnel applicaties te ontwikkelen. Enkele van de belangrijkste onderscheidende factoren zijn:
 • Ondersteuning voor alle vier mobiele architecturen
  Mendix ondersteunt alle vier mobile architecturen - native mobile, hybrid, responsive web en PWA/progressive web apps. Ontwikkelaars kunnen altijd de juiste architectuur kiezen en gebruiken om zo de beste mobiele app te leveren in een model-driven omgeving.
 • Eén low-code modelleertaal
  Met Mendix zijn ontwikkelaars niet beperkt door technologie of vaardigheden bij het ontwikkelen van applicaties. Het gebruik van één low-code modelleertaal versnelt en vereenvoudigt de ontwikkeling tussen modaliteiten en touchpoints. In tegenstelling tot andere leveranciers biedt Mendix gebruikers de mogelijkheid om applicaties door te ontwikkelen, zonder hiervoor een nieuw platform nodig te hebben, werk te dupliceren of te investeren in het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden.
 • Ontworpen voor ontwikkelaars van alle niveaus
  Het Mendix low-code platform stelt een volledig spectrum van ontwikkelaars in staat om krachtige experiences te bouwen op elk apparaat. Zonder low-code vereist het ontwikkelen van een multiexperience-applicatie veel verschillende ontwikkelteams met uiteenlopende vaardigheden - variërend van kennis over UX- en modaliteit tot integratie- en orchestration-expertise. Mendix maakt de reeks van ontwikkeltools die het bouwen van een MX-app vereistoverbodig en stelt organisaties in staat met een set aan vaardigheden native mobile applicaties, PWA’s, hybrid mobile en responsive web en voice apps te ontwikkelen. Dit proces wordt verbeterd door talent van buiten de IT of zelfs eindgebruikers te betrekken.

Critical Capabilities Report
Naast zijn leiderspositie in het Magic Quadrant, werd Mendix beoordeeld in Gartner's rapport ‘Critical Capabilities for Multiexperience Development Platforms’ (Jason Wong, Adrian Leow, Arun Batchu, 7 juli 2020). Hierin worden 16 MXDP-leveranciers geëvalueerd aan de hand van vijf multiexperience use cases. Het Critical Capabilities-rapport is een begeleidend verslag dat gelijktijdig met het Magic Quadrant-rapport wordt uitgebracht.

Mendix staat op de hoogste positie op het gebied van Modern/Progressive Web Apps, op de tweede plaats in Wearable/IoT-apps en op de derde plaats voor mobile apps.

Gartner: “Voorlopers binnen organisaties op het gebied van applicatie-ontwikkeling, die verantwoordelijk zijn voor architectuur, development, integratie en platformstrategie, kunnen de waarde van een MXDP verhogen door het verspreiden van best practices op het gebied van mesh-apps en service-architectuur (MASA). Hiermee promoten ze meer gelijkheid in de manier van ontwikkelen en bevorderen ze het delen van componenten en services. Organisaties moeten beginnen met het stapsgewijs vervangen van minder productieve ontwikkeltools door een MXDP en het gebruiken als een aanvulling voor het opnieuw ontwerpen of formatteren van bestaande applicaties. Daarnaast moeten organisaties de softwarelicenties voor een MXDP onderzoeken, want dat is een complex geheel door de verscheidenheid aan gebruiksscenario's, eindgebruikers en developer persona’s. Tenslotte moeten organisaties rekening houden met het niet realiseren van ROI totdat een groot aantal werknemers het platform daadwerkelijk gebruikt.”

De hoge scores voor het low-code platform van Mendix zijn te danken aan MASA. Dit ondersteunt namelijk het samenstellen van de hele user experience over alle kanalen en is de onderliggende architectuur. MASA stelt organisaties in staat om gebruikerservaringen op maat te ontwikkelen met een samenhangende en consistente customer journey en het hergebruik van back-end services te maximaliseren. Het vereenvoudigt ook de integratie met bestaande IT-landschappen en (cloud) services van derden.

Download hier een gratis exemplaar van het volledige rapport ‘Gartner Magic Quadrant for Multiexperience Development Platforms’.Gartner disclaimer
Gartner beveelt geen enkele leverancier, product of dienst die wordt weergegeven in haar onderzoekspublicaties aan en adviseert gebruikers van technologie om niet alleen die leveranciers te selecteren met de hoogste beoordelingen. Onderzoekspublicaties van Gartner bestaan uit de meningen van de onderzoeksorganisatie van Gartner en mogen niet worden opgevat als feitelijke verklaringen. Gartner wijst alle garanties, expliciet of impliciet, met betrekking tot dit onderzoek af, inclusief garanties van verkoopbaarheid of geschiktheid voor een bepaald doel.

Mendix - afb. MQ Gartner MXDP.jpg 
121.84 KB

Over Mendix
Mendix, onderdeel van Siemens en wereldleider in enterprise low-code, transformeert de manier waarop applicaties in digitale organisaties worden gebouwd. Met het Mendix-platform kunnen bedrijven met meer professionals applicaties ontwikkelen en daarmee de bottleneck van software-ontwikkeling wegnemen (Make with More), slimme apps bouwen met een rijke, slimme. contextuele en proactieve gebruikservaring (Make it Smart) en systemen moderniseren en meer applicaties bouwen die groei faciliteren (Make it Scale). Het Mendix-platform is gebouwd om intensieve samenwerking tussen IT en business teams mogelijk te maken en applicatie-ontwikkeling te versnellen waarbij tegelijkertijd de veiligheid, kwaliteit en governance wordt gegarandeerd. Kortom om organisaties te helpen de stap te maken naar de digitale toekomst. Het ‘Go Make It’ platform van Mendix wordt wereldwijd gebruikt door meer dan 4.000 organisaties.
Laatste van Mendix  
Auth0 introduceert Marketplace: nog meer schaalbaarheid voor het bouwen van identiteitsoplossingen

Slimme energieopslag van Eaton stimuleert duurzame energiemodellen

Macaw kiest Unit4 ERP ter ondersteuning van internationale groei

Yellow Communications nu onderdeel van internationaal PR- en communicatiebureau Clarity

Arrow Electronics sluit EMEA-distributieovereenkomst met Snyk

Western Digital introduceert uitgebreide reeks WD Purple smart video-oplossingen voor de groeiende markt AI-ondersteunde bewakingssystemen

CyberArk beschikbaar via Microsoft Azure Marketplace

Spaces Vijzelstraat winnaar Nationale Flexplek Test 2020

HubSpot kondigt belangrijke upgrade aan van Sales Hub Enterprise – een krachtige en gebruiksvriendelijke sales-CRM
IT-specialist Techone legt hand op hostingprovider Mijnserver

Sharp introduceert de NU-JD440: een nieuw PV-zonnepaneel van 440 watt met half-cut-cellen

Superstrata presenteert samen met de familie Saint Exupéry de ‘Le Petit Prince’ 3D-printed kinderfiets

Barracuda breidt CloudGen WAN-service uit met personal remote access

HMD Global introduceert wereldwijde IoT- en enterprise device roaming-oplossing met centraal SIM-beheer ‘HMD Connect Pro’

Razer komt met een vloot van draadloze vlaggenschepen

Onderzoek: Tweederde van organisaties haalt geen waarde uit investering in analytics

Westcon introduceert Avaya Cloud Office ook in Nederland

ThoughtSpot komt met SaaS-oplossing om cloud datawarehouses te benutten voor search- en AI-gedreven analytics

Oude printinfrastructuur vormt obstakel voor digitale transformatie

Meer dan 300 universiteiten en opleidingen maken gebruik van Fortinet Security Academy
Geplaatst:
Verstreken tijd: 58 dagen
Mendix contact  

Logo Mendix

  +31 10 276 0434
  info@mendix.com
  www.mendix.com
Mendix sociaal  


Mendix tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Inuits
Logo Xinno
Logo DeSoftware-Vergelijker.nl
Logo ITchannelPRO | Districomm
Logo Fundaments, Expert in Clouds
Logo Rubicon B.V.
Logo Winkelvrij
Logo INNOV8iON
Logo Fundaments, Expert in Clouds
Logo Techone B.V.
Logo Heliview Conferences & Training
Logo Linku
Logo SKEPP B.V.
Logo Giarte
Logo Yenlo
Logo CloudSuite B.V.
Logo Techone B.V.
Logo CapX Nederland
Logo Botz4U
Logo CapX Nederland
Logo iQibt B.V.
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Global Knowledge
Logo Boys with Brains
Logo Techone B.V.
Logo Frontline Solutions
Logo Frontline Solutions
Logo CLOUDOE BV
Logo Eaton
Logo Unit4
Logo Yellow Communications
Logo Arrow Electronics
Logo Sharp Electronics Nederland
Logo Superstrata
Logo Barracuda Networks
Logo Marcommit
Logo Thales
Logo adesso Nederland
Logo Extreme Networks
Logo Extreme Networks
Logo WorldStream
Logo NetApp
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 89311 persberichten
- 5797 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 8754 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nlContentbureau