www.marcommit.nlwww.LVTPR.comHerken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nl
2504 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (99 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Lubbers De Jong

Zyxel steunt EU-initiatief dat zich inzet om reizigers in Europese steden van gratis wifi te voorzien

WiFi4EU: samenwerking Zyxel, Octopus WiFi en Boundless Digital

Hoofddorp 20 juli 2020 - Zyxel Networks, een leider in het leveren van veilige, AI- en cloud-aangedreven bedrijfs- en thuisoplossingen, werkt samen met Octopus WiFi en Boundless Digital ter ondersteuning van het WiFi4EU-initiatief. Dit initiatief van de Europese Commissie kent subsidies toe aan gemeenten voor het installeren van gratis wifi-toegang voor burgers in openbare ruimten in heel Europa, waaronder parken, pleinen, bibliotheken en gezondheidscentra.

WiFi is een essentieel onderdeel geworden van ons dagelijks leven en beïnvloed ook zaken als cultuur en het toerisme. Het WiFi4EU-initiatief heeft als doel lokale bedrijven, burgers en toeristen te voorzien van gratis openbaar wifi in heel Europa. Zyxel en zijn partners zijn met WiFi4EU testprojecten gestart in twee Spaanse steden - Quintanas de Gormaz en Miño de San Esteban. Het doel is vervolgens 17 andere Spaanse en Midden-Europese steden van openbare wifi te voorzien, en daarna heel Europa.

Door het partnerschap met Octopus WiFi heeft Zyxel ervoor gezorgd dat aan alle voorwaarden van de subsidieovereenkomst is voldaan, die betrekking hebben op de vereisten voor de visuele identiteit en het gebruik en de kwaliteit van het netwerk in de EU. Bovendien is voor alle gebruikers de naleving van de AVG/GDPR privacy-regelgeving gegarandeerd, aangezien het een openbaar WiFi-netwerk betreft.

Aanvraagprocedure
Om in aanmerking te komen voor het WiFi4EU-initiatief zijn steden verplicht financiering aan te vragen en een geschikte leverancier aan te wijzen om de benodigde apparatuur te installeren. Na goedkeuring ontvangt de verkoper de financiering om vervolgens met de installatie van het netwerk te beginnen. Gemeenteraden zullen niet direct betrokken zijn bij de financiering zelf. De subsidie dekt verder enkel de installatie van de benodigde apparatuur, inclusief toegangspunten, bekabeling en schakelaars.

Elementen van het WiFi4EU-pakket
Het netwerk zelf werkt op een cloud-platform, dus wordt aangeboden als een SaaS-dienst met verschillende licentieniveaus en zonder dat er extra hardware hoeft te worden geïnstalleerd. Bovendien worden de nieuwste WiFi 6-oplossingen van Zyxel - WAX510D en NWA110AX - gebruikt om het initiatief te ondersteunen. Het platform zelf is multi-vendor, zodat het kan worden geïntegreerd met de meest voorkomende fabrikanten van WLAN-oplossingen op de markt. Aangezien het initiatief nog in de testfase is, hebben leveranciers toegang tot verkeers- en gebruiksrapporten om het netwerkverkeer te onderzoeken en potentiële knelpunten te identificeren. Dit alles wordt aangeboden als onderdeel van het WiFi4EU-pakket, dankzij het realtime monitoringsysteem.

De leveranciers hebben verder een WiFi4EU Portal ontwikkeld - een specifieke template met Policy Enforcement Component, of 'snippets', allemaal met WiFi4EU vereisten. Het portaal zelf voldoet aan de visuele eisen van WiFi4EU en ondersteunt 24 vooraf gedefinieerde taalcodes - waardoor het zeer toegankelijk is voor toeristen.

"De verschillende taalcodes zullen de uitrol in heel Europa wat gemakkelijker maken, aangezien het netwerk en de bijbehorende platformen al samenwerken met de belangrijkste Europese steden", aldus Marce de Miguel Fernández, afdelingshoofd Presales & Business Development van Octopus WiFi. "Voor degenen die moeten reizen of andere steden moeten bezoeken - of het nu gaat om werk of vrije tijd - biedt de WiFi4EU hen de naadloze connectiviteit die ze nodig hebben bij het voltooien van hun reis. En ze kunnen dit veilig doen, in de wetenschap dat de netwerken goed beveiligd zijn."

Optimaliseer beheer hotspots
Door de samenwerking met Boundless Digital omvat het initiatiefpakket ook een controller-loos authenticatieplatform in SaaS-modus om bezoekers van WiFi-toegang te voorzien en tegelijkertijd te voldoen aan de WiFi4EU-vereisten. Door de ingebouwde contentfiltersystemen zijn steden en leveranciers verder in staat om gebruikers te beschermen tegen externe bedreigingen en kwaadaardige content, en tegelijkertijd een optimale netwerkkwaliteit te garanderen.
Het portaal stelt de deelnemende steden ook in staat om op een veilige manier gebruikersgegevens te verzamelen door middel van minimale identifiers. Het systeem kan het aantal bezoekers dat momenteel op het netwerk is aangesloten, wie ze zijn en hoelang ze blijven, bijhouden.

"Voor veel Europese steden vormen bezoekers een groot deel van hun economie en dagelijkse activiteiten. WiFi speelt een belangrijke rol in de ondersteuning van het toerisme en lokale bedrijven", aldus Noel-Edouard Chenu, oprichter van Boundless Digital. "De gast-WIFI-analyse die bij het WiFi4EU-portaal is inbegrepen, kan stadsbesturen helpen om de dagelijkse activiteiten van hun bezoekers te controleren, wat hen van waardevolle inzichten kan voorzien.

Peter van der Putten, Head of Channel bij Zyxel Benelux: "We hebben al positieve feedback gezien van de twee testpilots in Spanje. We verwachten dat het WiFi4EU-initiatief, zodra het in heel Europa beschikbaar is, voor een golf van succes gaat zorgen. En dat is allemaal te danken aan de geweldige samenwerking tussen de drie leveranciers. We kunnen niet wachten om dit initiatief uit te breiden naar de andere steden die zich graag willen aanmelden om deze volgende generatie van publieke WiFi aan te gaan bieden.”

Voor meer informatie over het WiFi4EU initiatief, zie:
https://wifi4eu.ec.europa.eu/#/home

###

Over Zyxel
Zyxel Communications BV is al ruim 30 jaar ontwikkelaar en wereldwijd leverancier van een compleet netwerkportfolio voor telco’s en serviceproviders, zakelijke gebruikers en consumenten. Met een focus op innovatie en door de klant centraal te stellen, verbindt het bedrijf mensen via het internet met oplossingen die informatie-uitwisseling versnellen en de productiviteit van mensen en organisaties verhogen. Het bedrijf loopt voor met innovaties, zoals Metro Ethernet Networking (MAN. en Fibre to the X en neemt deel in het eSociety Platform Nederland. Voor alle sectoren in de zakelijke markt en het mkb biedt Zyxel onder meer veilige en betrouwbare wifi- en IP-oplossingen. Voor telecomaanbieders, zoals M7 (onder andere Online, Canal Digitaal) en T-Mobile biedt het bedrijf gespecialiseerde oplossingen terwijl steeds meer thuisgebruikers Digital Home Solutions technologieën gebruiken zodat ze bijvoorbeeld online kunnen gamen. Uitgebreide technische ondersteuning en klantenservice levert het bedrijf aan Internet Service Providers, telecomaanbieders en het IT-verkoopkanaal. In de Benelux worden de producten van Zyxel gedistribueerd door Copaco, Ingram Micro, Multicap, Valadis en Tech Data en in België en Luxemburg ook door Deltalink. Voor meer informatie, zie www.Zyxel.nl 

image
Tags  
Laatste van Zyxel  
Zyxel's Armor G5 router ontketent volledige kracht van WiFi 6 voor thuisgebruikers

Zyxel Networks ontwikkelt het meest uitgebreide WiFi 6 AP-portfolio voor mkb

Zyxel biedt samen met ATEN een krachtige end-to-end AV-over-IP-oplossing
Nieuwe release SalureConnect: laat data voor je werken

Techone neemt ICT Insight uit Boxtel over

Arrow Electronics wint NetApp EMEA 2020 Partner Excellence Award

Ruim helft organisaties verstuurt gegevens onbeveiligd

Explosief meer malware op bedrijfsnetwerken na terugkomst op de werkvloer

Fortino Capital Partners benoemt Wouter van de Bunt als nieuwe partner in Nederland

Onderzoek VMware: Nederlandse werknemers zien voordelen thuiswerken; management nog niet altijd overtuigd

Western Digital en Dropbox werken samen om de implementatie van cloudinfrastructuur te versnellen

Roche Diabetes Care zet mentale gezondheid van mensen met diabetes centraal rondom Wereld Diabetes Dag 2020

Het onzichtbare IBM Nederland

Ziggo biedt aan elf steden gigabit-internet

Vijf manieren om de Amerikaanse verkiezingen te verstoren

KnowBe4: corona-gerelateerde phishing-e-mails vormden nog steeds grootste dreiging in Q3 2020

E-commercesector vraagt consument op tijd cadeautjes te bestellen
AI-race op komst in de financiële dienstverlening

NetApp brengt optimalisatie- en enterprise-dataservices naar de cloud

Infoblox zet verder in op groei partnerkanaal in EMEA met upgrade partnerprogramma en mid-market packages

Zadig&Voltaire omarmt de cloud en kiest voor Infor CloudSuite Fashion

Tomorrow Rising Fund: Schneider Electric Foundation haalt in Nederland geld op voor de Voedselbank en Stichting Fier

Boomi kondigt iPaaS-samenwerking aan met Snowflake om cloudmigratie te versnellen en wordt partner met Aible om betere AI-inzichten te leveren

Stel deze vijf vragen bij het kiezen van een Product Data Management-oplossing

Ondanks corona: voor het eerste zwarte cijfers voor BrightPensioen

Nutanix Xi Beam levert onzichtbare technologie achter Cloud Insight as a Service van Telindus

NRC lanceert audio-app met de beste podcasts uit binnen- en buitenland
Geplaatst:
Verstreken tijd: 99 dagen
PR contact  

Logo Lubbers De Jong
Zyxel contact  

Logo Zyxel

  023 555 36 89
  sales@zyxel.nl
  www.zyxel.com/nl/nl
Zyxel sociaal  


Zyxel tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Hyarchis
Logo Enable-U
Logo Fullstaq B.V.
Logo inQdo
Logo PanCompany
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo UiPath
Logo Hands On, Information Management BV
Logo QuandaGo
Logo Intus Workforce Solutions BV
Logo SoftApp
Logo Sam Media
Logo Inuits
Logo Xinno
Logo Orange Cyberdefense
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo E-mergo
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Techone B.V.
Logo RoSecure
Logo Medius
Logo Young_Coders
Logo Orange Cyberdefense
Logo PlanMen
Logo Boys with Brains
Logo Medius
Logo Techone B.V.
Logo Yenlo
Logo Arrow Electronics
Logo Orange Cyberdefense
Logo Tesorion
Logo Hyarchis
Logo NetApp
Logo Infoblox
Logo Infor
Logo Schneider Electric
Logo Dell Boomi
Logo Conclusion Zuyd
Logo Cisco
Logo Conscia Nederland B.V.
Logo Extreme Networks
Logo IFS
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 89585 persberichten
- 5815 bedrijfsprofielen
- 61 PR-bureauprofielen
- 8957 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlContentbureauHerken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nl