www.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.comHerken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nl
2520 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (299 dagen geleden)
Bedrijf:

Overname Make Media Great Again (MMGA) door Internet Society (ISOC) om gezamenlijk de wereldwijde 'infodemie' te bestrijden

De nieuwe 'ISOC NL MMGA Working Group' krijgt toegang tot de wereldwijde community van 65.000 ISOC-leden om issues in journalistieke kwaliteit en fake news aan te pakken alsmede eenimpactvolle stem aan gemarginaliseerde gemeenschappen te geven.

Samen met andere divisies van de Internet Society wereldwijd (de zogenaamde chapters) zet de ISOC MMGA Working Group een Global (mis)Information Observatory (GIO) op als een van de eerste prioriteiten. Meerdere ISOC-chapters in landen als Benin, India, Malta, Nederland,Slovenië en Suriname zijn al een samenwerking aangegaan met MMGA op het gebied van fakenews webinars en gelokaliseerde verbetering van online media.

De werkgroep zal samenwerken met impactvolle media en wetenschappers, maar ook met de MMGA-community bestaande uit kritisch denkende burgers en experts die "MMGA-annotators" worden genoemd. MMGA-annotaties zijn bruikbare suggesties in de vorm van gelabelde notities, die direct worden toegeschreven aan woorden, zinnen of paragrafen. Ze zijn bruikbaar voor de nieuwsredacteur, vermijden een debat op basis van persoonlijke voorkeuren en leiden, indien correct, direct tot een correctie van de artikelen. Het is vervolgens aan de redactie om deze al dan niet te implementeren. Omdat de annotaties direct uitvoerbaar zijn en gebaseerd zijn op het principe van journalistieke objectiviteit, overwinnen ze het bekende probleem van het lange debat als gevolg van de subjectiviteit die ontstaat bij lezerscommentaren.

Momenteel zijn bijna vierhonderd burgers geregistreerd bij MMGA. Binnen de annotator community zijn er tientallen geëngageerde journalisten, wetenschappers, softwareontwikkelaars en andere professionals, die een ethische en inclusieve gedragscode volgen en getraind worden in journalistieke principes en constructieve feedback.

De werkgroep wordt mede geleid door ISOC Nederland voorzitter Alexander Blom en bestuurslid Ruben Brave. Financiële details over de transactie worden niet gegeven. Als werkgroep gericht op de betrouwbaarheid van de media zal het initiatief zich blijven richten op de thema's fake news, misinformatie en kwaliteitscontrole van impactvolle media in het algemeen.

Interesse om meer te weten te komen of zelfs mee te doen? Stuur een e-mail naar r.brave@board.isoc.nl of bezoek https://isoc.nl/nieuws/oprichting-make-media-great-again-working-group/. U kunt nog steeds lid worden, door u te registreren op de website van MMGA, nu ook als lid van de Internet Society: www.mmga.io.over de Internet Society
Internet Society (ISOC) is een maatschappelijke organisatie voor internetgovernance die beginjaren negentig is opgericht door de "internetvaders" Bob Khan en Vint Cerf. ISOC zorgt voor leiderschap op het gebied van internetgerelateerde standaarden, onderwijs, toegang en beleid. Haar missie is "het bevorderen van de open ontwikkeling, de evolutie en het gebruik van het internet ten behoeve van alle mensen over de hele wereld". Het heeft kantoren in Reston, Virginia, de Verenigde Staten en Zwitserland en meer dan 130 chapters wereldwijd bemand door 110 medewerkers en meer dan 4000 vrijwilligers. Het motto is "Het internet is voor iedereen". De omzet van ISOC bedroeg 56.762.624 dollar (in 2018) met een schenking van 42.970.000 dollar (2018 - Internet Society Foundation), 34.512.184 dollar (2018 - cashholdings) en 1,13 miljard dollar (2019 - in afwachting). Internet Society Nederland is een chapter (afdeling) van Internet Society en officieel gevestigd in de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag.
Meer over Internet Society Nederland is te vinden op www.isoc.nl

over Make Media Great Again
Make Media Great Again (MMGA) is in 2017 geïnitieerd door de Nederlandse Stichting Bema, die ook betrokken was bij de eerste voorbereidingen voor de Europese Persprijs. Het bestuur van de Bema stichting bestaat momenteel uit Adriaan Stoop, die als bestuurslid fungeert bij verschillende impactvolle mediaorganisaties (o.a. NRC Media, MDIF) en Ruben Brave, een Nederlandse internetpionier & sociaal ondernemer. MMGA is een op blockchain gebaseerd annotatieplatform waarin gescreende en getrainde deskundige en/of kritisch denkende lezers (met honderden aanmeldingen) constructieve feedback kunnen geven aan high-impact nieuwssites over het gebruik van bronnen en andere kwaliteitsaspecten van nieuwsartikelen om misinformatie te corrigeren en desinformatie te bestrijden; NU.nl en AD.nl, twee van de 'BigFour' grootste Nederlandse online nieuwsplatformen hebben zich onlangs aangemeld als partner. Ruben Brave heeft het verhaal van MMGA gedeeld met de Europese Commissie, maar ook met vele anderen, onder andere via platforms als Spotify en Issuu, en bij evenementen als de Post-Truth Conference op Malta, waar sprekers van Google, Worldbank, Wikipedia, MIT en The Economist aan deelnamen. Meer over MMGA vindt u hier: www.mmga.io en op Medium.

over Alexander Blom
Alexander Blom (1956) is voorzitter van Internet Society Nederland en bestuurder/mede-eigenaar van Budget Phone Company, een onafhankelijke VOIP aanbieder in Leiden. Hij is vooral geïnteresseerd in juridische en technische aspecten. Bij Budget Phones' softwareontwikkeling treedt hij vaak op als projectmanager. Hij is mentor bij Startupbootcamp, lid van Sovrin Network (een gedistribueerd grootboek dat mensen en organisaties in staat stelt hun digitale identiteiten te controleren door middel van SSI-technologie) en CTO/mede-oprichter van bloqzone (een startup die geïdentificeerde communicatie ontwikkelt).
Meer over het profiel van Alexander Blom vindt u hier: https://www.linkedin.com/in/alblom/

over Ruben Brave
Ruben Brave (1974) is een internetpionier, bestuurslid van Internet Society Nederland (ISOC) en de Dutch Startup Association (dSa), mediaprofessional en technologie, media en telecommunicatie (TMT) ondernemer. Sinds 2004 oprichter van de academische business incubator Entelligence b.v. voor pre-seed financiering, (valorisatie)begeleiding en coaching bij start-ups op het gebied van Online Media, ICT & automatisering, Health & Life-Long Learning. Initiatiefnemer van Make Media Great Again (MMGA.io)
Meer over Ruben Brave's profiel vindt u hier: https://bit.ly/profile-rubenbrave-pdfNIET VOOR PUBLICATIE
Voor persvragen
Internet Society Nederland
Alexander Blom (voorzitter ISOC NL, +31(06 54 23 51 67) en Camilla Nieman (communitymanager)
e-mail: bureau@isoc.nl
zie ook: https://isoc.nl/contact/
Volledige persinformatiepakketten beschikbaar: mmga.pr.co.OVER MAKE MEDIA GREAT AGAIN

What we do: Collaborating with publishers and community to fight misinformation

We improve the quality of media together with their pool of knowledgeable readers, viewers and listeners. We have built a transparent system for actionable suggestions and specific remarks from our community pool of experts and critical thinkers.

NU.nl and AD.nl, two of the “Big Four” largest Dutch online news platforms, are our co-development partner and client. The system of MMGA is continuously tested with a screened and trained group of critical readers (‘annotators’) who offer constructive suggestions to increase the journalistic quality via balanced use of sources and clearer transfer of information.

Why we do it: improve the credibility of media and strengthen the bond with their audience

The credibility of the media is being questioned more and more, whereas the media are the first parties to protect us from mis- and disinformation. This fundamental role of media is essential to enable proper functioning of democracy and constructive social debate, thus fortify social cohesion.

How we do it: Improving the quality of media through annotations

We believe people have unique, diverse views and also relevant knowledge that helps the editorial process and quality.

With our digital tools people are able to detect misinformation, biased language and false contextualisation. MMGA introduces the notion of “annotations” in online journalism, initially in The Netherlands and subsequently worldwide. MMGA annotations are suggestions directly attributed to sentences or paragraphs. They are actionable for the editor, avoid debate based on personal preferences and, if correct, directly trigger a correction within articles.
Laatste van Make Media Great Again (MMGA)  
Overname Make Media Great Again (MMGA) door Internet Society (ISOC) om gezamenlijk de wereldwijde 'infodemie' te bestrijden
Geplaatst:
Verstreken tijd: 299 dagen
Make Media Gre.. contact  

Logo Make Media Great Again (MMGA)

Make Media Gre.. sociaal  


Make Media Gre.. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo ESTG
Logo Adwise
Logo Webton
Logo Mulder-Hardenberg
Logo ValidSign
Logo eV-ict
Logo Klantcontact Partnership Studie (KPS)
Logo BIM4Production
Logo 123zakelijk
Logo Music in Brands
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Priemo
Logo Alcadis
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Cellnex
Logo Frontline Solutions
Logo Spryng
Logo Spryng
Logo BarTrack
Logo Techone B.V.
Logo PQR
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Medius
Logo Cellnex
Logo PayIBAN BV
Logo MCS B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Clarity Benelux
Logo ISBW
Logo Techniekopleiding.nl
Logo GNX
Logo Visma | Raet
Logo Poly
Logo Citython
Logo Visma | Onguard
Logo ManpowerGroup
Logo Auth0
Logo Cegeka
Logo Extreme Networks
Logo ISBW
Logo Infor
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91086 persberichten
- 5974 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10260 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.comHerken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nl