Contentbureauwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.marcommit.nl
2504 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (23 dagen geleden)
Bedrijf:

Nieuwe bluebot maakt gebouwbeheer slimmer en efficiënter

Breijer, onderdeel van Facilicom Solutions, lanceert een bluebot met Artificial Intelligence die gebouwbeheersystemen steeds nauwkeurig afstemt op actuele situaties. Met als resultaten: een lager energieverbruik en een gezonder binnenklimaat, tegen minder kosten.

"Dankzij Artificial Intelligence (AI) zorgt de bluebot er zelfstandig voor dat gebouwbeheersystemen optimaal zijn ingesteld. Daarmee vermindert het energieverbruik en verbetert het comfort", vertelt Michel Maassen, teamleider gebouwautomatisering bij Breijer, totaalaanbieder van technische dienstverlening binnen Facilicom Solutions.

Van AI naar GBS
Aan een gebouwbeheersysteem (GBS), die alle klimaatinstallaties in een pand aanstuurt, wordt steeds meer apparatuur aangesloten. De bluebot haalt data uit het GBS en eventuele andere relevante systemen in een gebouw, en combineert deze in een digitale leeromgeving met grote hoeveelheden gegevens over bijvoorbeeld weersomstandigheden. Na de data-analyse voert de bluebot automatisch verbeteringen door in het GBS.

Maassen: "Elk gebouw is anders en reageert op een eigen manier op veranderingen in bijvoorbeeld het weer en de aanwezigheid van personen. De bluebot leert het gebouw met behulp van machine en deep learning tot in detail kennen, om vervolgens het GBS perfect afgestemd te krijgen op de specificaties van het gebouw en de actuele omstandigheden in de omgeving." Uniek is dat de bluebot inzetbaar is zonder dat er een nieuw GBS hoeft te worden geplaatst, of andere grote aanpassingen aan het systeem en gebouw nodig zijn.

Alternate text


Minder energieverbruik, meer comfort

Door de optimale instelling van het GBS maakt de bluebot forse energiebesparingen mogelijk. Bijvoorbeeld door het verbruik van energie en gas voor verwarming en de vraag naar koeling te verminderen. Een eerste pilot in het hoofdkantoor van Breijer in Rotterdam heeft laten zien dat er kostenbesparingen van tienduizenden euro's per jaar mogelijk zijn.

Daarnaast levert de inzet van de bluebot een bijdrage aan een gezond binnenklimaat. Maassen: "We kunnen bijvoorbeeld tijdig signaleren dat er een storing is opgetreden in de luchtbehandelingssystemen, of dat filters dreigen te vervuilen." Verder helpt de bluebot om zicht te houden op de energieprestaties van een GBS en tijdig te bepalen wanneer bijsturing of zelfs vervanging van systemen en installaties rendabel is.

Gebouwbeheer op afstand naar een hoger niveau
De bluebot sluit aan bij de ambitie van Breijer om gebouwbeheer en energiemanagement op afstand naar een hoger niveau te tillen. De technische experts maken gebruik van de nieuwste inzichten uit data analytics om software, systemen en tools te ontwikkelen om bijvoorbeeld de energie-efficiency van systemen te verbeteren, en de effectiviteit van het beheer en onderhoud te vergroten. Op termijn wordt zelfs predictive maintenance mogelijk, waarbij storingen en loze meldingen van installaties worden voorkomen.

"Gebouwbeheersystemen en klimaatinstallaties worden steeds complexer, en de vraag naar onze specialistische expertise neemt toe", vertelt Maassen. "Onze verbinding op afstand geeft continu inzicht in het functioneren van een gebouw - en met behulp van AI kunnen we tijdig anticiperen op storingen en sneller optreden bij meldingen. Dat leidt tot beter gebouwbeheer, tegen lagere kosten."

Noot aan de redactie:

Facilicom Group
Babette Sarlet, Manager corporate communicatie
Karel Doormanweg 4
3115 JD Schiedam
Tel: 06-11 39 30 24
E-mail: bsarlet@facilicom.nl

Over Facilicom Solutions
Facilicom Solutions is één van de divisies van Facilicom Group en een totaalaanbieder van facilitaire en technische dienstverlening, voor alles in en om een gebouw. Onze supertechnici en facilitaire helden weten wat er in de markt en bij klanten beweegt en leveren perfect maatwerk. Zo creëren we de meest gewaardeerde werk- en leefomgevingen. Blijvend en voor iedereen.
Laatste van Facilicom Group  
Nieuwe bluebot maakt gebouwbeheer slimmer en efficiënter

Nieuwe impuls aan datagedreven dienstverlening bij Facilicom Group
Geplaatst:
Verstreken tijd: 23 dagen
Facilicom Grou.. contact  

Logo Facilicom Group

  088 298 60 00
  info@facilicom.nl
  www.facilicom.nl
Facilicom Grou.. sociaal  


Facilicom Grou.. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Giarte
Logo Pegamento
Logo BitcoinKoers.com
Logo Make Media Great Again (MMGA)
Logo Heliview Conferences & Training
Logo Data Matters BV
Logo Claim24
Logo Inserve
Logo Distology Nederland B.V.
Logo ID Control
Logo Korton Group
Logo QuandaGo
Logo Relined Fiber Network
Logo Avinty (GGZ)
Logo Spryng
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo PayIBAN BV
Logo Yenlo
Logo PlanMen
Logo Guardian360 bv
Logo Frontline Solutions
Logo Boys with Brains
Logo Broad Horizon
Logo Unexus B.V.
Logo Boys with Brains
Logo PayIBAN BV
Logo iQibt B.V.
Logo Orange Cyberdefense Netherlands B.V.
Logo PEAK-IT
Logo Curvature
Logo Online Academy
Logo Netskope
Logo Zoom
Logo Arrow Electronics
Logo Ivanti
Logo Greenhouse Datacenters
Logo Youfone
Logo BPSolutions BV
Logo Conclusion Zuyd
Logo Thinkwise
Logo Ivanti
Logo Sitecore
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt persberichten platform voor de IT-sector

In de database
- 88997 persberichten
- 5760 bedrijfsprofielen
- 59 PR-bureauprofielen
- 8529 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
Contentbureauwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.marcommit.nl