www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nl
2504 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (26 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: LVTPR

Eerste open food-marktplaats Foodl biedt ubiquitous commerce met technologie van commercetools

Amsterdam, 14 juli 2020 - Foodl, de eerste echte open marktplaats voor chefs, horecaondernemers en -leveranciers, heeft zijn digitale platform gebouwd op basis van de headless commerce-oplossing van commercetools.

Foodl lanceerde zijn website eerder dit jaar en was van plan om gefaseerd te starten in de grote steden met als eerste focus Amsterdam. Door de sluiting van de horeca is dat plan voor een deel opgeschoven. Het platform heeft al een flink aantal leveranciers en afnemers in de regio Amsterdam aan zich verbonden en pakt de landelijke uitrol verder op nu de horeca weer open is. De marktplaats biedt inmiddels ruim drieduizend producten van circa driehonderd merken. Foodl heeft de periode waarin de horeca dicht was benut om het platform – en dan met name de backend – grondig door te ontwikkelen, zodat het aansluiten van nieuwe afnemers en leveranciers heel vlot kan plaatsvinden.

Het nieuwe platform speelt volgens initiatiefnemers Annemarie Blaauw en Gaby Westdorp in op een duidelijke behoefte in de markt naar een innovatieve marktplaats in B2B voor food. Blaauw: “Foodl is volledig open, wat onder meer betekent dat afnemers direct terechtkunnen in de shop en alle producten kunnen zien. Ze hoeven zich niet via allerlei schermen aan te melden. Het gaat ons om volledige transparantie.” Foodl is daarnaast future-proof, wat betekent dat leveranciers en afnemers het platform op termijn via ieder kanaal kunnen bereiken en zaken kunnen doen.”

De technische basis van Foodl bestaat naast het platform van commercetools uit een zogenaamde progressive web app, die gebruikers in staat stelt om producten via elk device simpel en gebruiksvriendelijk te bestellen. Dit type apps is geschikt voor ieder type besturingssysteem. Daarom ziet Foodl er op een desktop of laptop uit als een website, en op een smartphone of tablet als een app. De Foodl-webapp is afkomstig van leverancier Vue Storefront, dat zich heeft gespecialiseerd in open source progressive web apps voor e-commerce.

Volgens Lieke Kamp, product owner van het platform bij Foodl, was de keus voor commercetools een logische. “commercetools is in de eerste plaats future-proof. Als headless platform biedt het de flexibiliteit en snelheid die we als Foodl zoeken. Dankzij headless kun je probleemloos elk kanaal ondersteunen, zonder dat je aparte ontwikkeltrajecten voor ieder apart kanaal moet opzetten. Verder kun je met commercetools klein starten en van daaruit steeds verder opschalen. Precies wat we nodig hebben. Ook biedt commercetools veel gebruiksgemak. Zo kunnen we dankzij de flexibele API-architectuur van commercetools grote partijen goede mogelijkheden bieden om met Foodl te koppelen op de manier die zij willen. Kleinere partijen kunnen daarnaast direct op het platform werken.”

Volgens initiatiefneemster Annemarie Blaauw gaat Foodl verder dan traditionele e-commerce. “Wij bieden ubiquitous –alomtegenwoordige – commerce. Het gaat ons om de interactie tussen alle partijen op het platform, van productleveranciers tot aan afnemers, maar ook van allerlei partners met andere expertises. Daarmee zorgen we voor echte waarde en innovatie.”

Beeldmateriaal is hier te downloaden.
__

Over Foodl
Foodl is de open marktplaats voor chefs, ondernemers, foodies en horecaleveranciers. Het is het eerste platform in Nederland dat open en directe handel faciliteert voor horecaondernemers en leveranciers van food & beverage en daaraan gelieerde producten en diensten.
www.foodl.nl

Over commercetools
commercetools is een vooruitstrevend bedrijf op het gebied van softwaretechnologie. Het biedt een platform voor cloud commerce, dat de bouwstenen levert voor het nieuwe, digitale commerce-tijdperk. De toonaangevende API-aanpak helpt retailers bij het creëren van merkwaarde door verkoopteams in staat te stellen unieke en interessante digitale commerce-ervaringen te ontwerpen – vandaag en in de toekomst. De flexibele, op componenten gebaseerde architectuur verbetert de winstgevendheid door de ontwikkeltijd en middelen die nodig zijn om te migreren naar moderne commerce-technologie, aanzienlijk te verminderen en aan nieuwe klanteneisen te voldoen. Het is het perfecte startpunt voor op maat gemaakte microservices.
www.commercetools.com.

Over Mindcurv
Mindcurv helps you r/evolutionise your digital. Wij creëren digitale oplossingen die jou in staat stellen om een revolutionaire impact te hebben op de ervaringen van je gebruikers, en daarmee ook op je eigen bedrijf. We leggen samen een stevig en flexibel fundament van technologie, infrastructuur en processes, waarop je jouw digitale capabilities snel doorontwikkelt om in te kunnen spelen op kansen, veranderingen en uitdagingen in de markt. Als jij inziet dat duurzaam succes in de digitale wereld bestaat uit deels revolutie maar vooral ook snelle en continue evolutie, beschouw dan Mindcurv als jouw betrouwbare partner op jouw digitale reis!
www.mindcurv.com
Laatste van commercetools  
Eerste open food-marktplaats Foodl biedt ubiquitous commerce met technologie van commercetools

commercetools en roboticaontwikkelaar Franka Emika verlengen partnerschap

commercetools erkend om B2B-commerce
Geplaatst:
Verstreken tijd: 26 dagen
PR contact  

Logo LVTPR
commercetools contact  

Logo commercetools

  +31 (0)30 65 65 070
  commercetools@lvtpr.nl
  commercetools.com
commercetools sociaal  


commercetools tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Giarte
Logo Pegamento
Logo BitcoinKoers.com
Logo Make Media Great Again (MMGA)
Logo Heliview Conferences & Training
Logo Data Matters BV
Logo Claim24
Logo Inserve
Logo Distology Nederland B.V.
Logo ID Control
Logo Korton Group
Logo QuandaGo
Logo Relined Fiber Network
Logo Avinty (GGZ)
Logo Spryng
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo PayIBAN BV
Logo Yenlo
Logo PlanMen
Logo Guardian360 bv
Logo Frontline Solutions
Logo Boys with Brains
Logo Broad Horizon
Logo Unexus B.V.
Logo Boys with Brains
Logo PayIBAN BV
Logo iQibt B.V.
Logo Orange Cyberdefense Netherlands B.V.
Logo PEAK-IT
Logo Curvature
Logo Online Academy
Logo Netskope
Logo Zoom
Logo Arrow Electronics
Logo Ivanti
Logo Greenhouse Datacenters
Logo Youfone
Logo BPSolutions BV
Logo Conclusion Zuyd
Logo Thinkwise
Logo Ivanti
Logo Sitecore
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt persberichten platform voor de IT-sector

In de database
- 88997 persberichten
- 5760 bedrijfsprofielen
- 59 PR-bureauprofielen
- 8529 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlContentbureauwww.LVTPR.nl