www.marcommit.nlwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.com
2504 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (26 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: LEWIS

Groei-investeerder Verdane investeert € 10 miljoen in Studytube

Nederlands online leerplatform wil top-3 speler in Europa worden

Amsterdam, 14 juli 2020 – Het Nederlandse online leerplatform Studytube ontvangt een investering van 10 miljoen euro van Verdane, de Noorse investeringsmaatschappij die succesvolle tech-bedrijven helpt met verder groeien. Daarmee krijgt Verdane een substantieel minderheidsbelang in Studytube. “Met deze investering en met onze partnership met Verdane kunnen we onze ambitie om een Europese topspeler te worden in de Learning & Development markt realiseren”, aldus Homam Karimi, CEO van Studytube.

Studytube biedt bedrijven en overheden een alles-in-één-leerplatform. De technologie stelt organisaties in staat om zelf trainingen samen te stellen, intern aan te bieden en om externe trainingen (zowel offline als online) voor hun medewerkers te ontsluiten in een eigen online academy; alles op een inspirerende en gebruiksvriendelijke manier. Bovendien brengt het leerplatform van Studytube de ontwikkeling van medewerkers in kaart: het wordt inzichtelijk of medewerkers bijvoorbeeld de juist trainingen volgen of verplichte certificaten hebben behaald.

Studytube is niet alleen een SaaS-platform, maar functioneert ook als een opleidingsintermediair en biedt een inspiratievolle zoek en boek omgeving voor (online) trainingen en ander leeraanbod.Studytube heeft het volledige inkoopproces bij ruim 1.000 opleiders geautomatiseerd. Zo bespaart het platform organisaties veel tijd die normaliter gaat zitten in het zoeken, boeken, coördineren, factureren en evalueren van trainingen en opleidingen. Bovendien kunnen organisaties niet alleen precies het juiste leeraanbod vinden, maar ook voor een betere prijs aanschaffen: Studytube realiseert namelijk inkoopkortingen bij de aangesloten aanbieders van leercontent, zoals LOI, NIMA of De Baak.

Via het Studytube platform is alleen al in 2020 voor zo'n 10 miljoen euro aan trainingen geboekt, waarbij klanten cumulatief ruim 1 miljoen euro aan inkoopkorting ontvingen. Studytube realiseerde de afgelopen 4 jaar een omzetgroei van 755 procent. De afgelopen 3 jaar stond het leerplatform consequent in de top 20 van de Deloitte Technology Fast 50 – de ranglijst van de 50 snelst groeiende techbedrijven in Nederland.Op dit moment maken meer dan 200 organisaties met in totaal zo’n 500.000 medewerkers gebruik van Studytube. Klanten zijn onder andere VolkerWessels, Manpower, ASR, Adecco, Port of Rotterdam, Provincie Gelderland en tal van gemeenten, waaronder de gemeente Groningen.

Homam Karimi, CEO van Studytube:“Onze exponentiële groei willen we graag voortzetten en we geloven dat het beste product daarvoor de sleutel is. Daarom blijven we investeren in onze mensen, verdere productontwikkeling en willen we het leeraanbod dat we via Studytube ontsluiten nog verder uitbreiden en optimaliseren voor onze klanten. Logisch dat we nu Verdane als investeerder aan boord halen, die in meer dan 40 tech bedrijven investeert, waaronder ook een aantal Human Capital Management softwarebedrijven. Daar kunnen we veel van leren. Daarnaast halen we met Verdane een kapitaalkrachtige partner aan boord, waarmee we toegang hebben tot opvolgende investeringen voor bijvoorbeeld acquisities. Verdane is voor ons de ideale partner om onze internationale ambitie om een top-3 speler in de Europese markt te worden op het gebied van Learning & Development waar te maken.”

Iikka Moilanen, verantwoordelijk voor de investering in Studytube bij Verdane: “Studytube heeft met innovatieve technologie en een sterke propositie tot nu toe prachtige groeicijfers laten zien in Nederland. Aangezien innovatie in het DNA zit van Studytube en het product relatief eenvoudig schaalbaar is, geloven we dat we deze groeicijfers kunnen doorzetten op Europees niveau. Bedrijven hebben nu meer dan ooit de behoefte om bij de tijd te blijven en de beste manier daarvoor is om te investeren in ontwikkeling van medewerkers. Met behulp van Studytube kan dat veel efficiënter, makkelijker en goedkoper.”

Noot voor de redactie
Contact voor de pers: Theo van der Meer (Pradd) | theo@pradd.nl| 06 – 46 44 00 10

Overt Studytube
Studytube biedt organisaties een alles in één Leerplatform, dat de ontwikkeling van medewerkers volledig faciliteert, maar vooral ook inspireert. Zo helpt Studytube zowel mensen als organisaties om in veranderlijke tijden toch bij de tijd blijven: ‘Designed with your future in mind’. Het leerplatform functioneert als een eigen interne online academy en biedt toegang tot meer dan 50.000 leerinterventies, van zogenaamde online micro-learnings en vaardigheidstrainingen, tot klassikale trainingen bij één van de 1000 aangesloten opleiders zoals LOI, NIMA of De Baak. Op dit moment maken meer dan 200 organisaties met in totaal zo’n 500.000 medewerkers gebruik van Studytube. Klanten zijn onder andere VolkerWessels, Manpower, ASR, Adecco, Port of Rotterdam, Provincie Gelderland en tal van gemeenten, waaronder de gemeente Groningen. Het hoofdkantoor van Studytube is gevestigd in Amsterdam en er werken inmiddels zo’n 90 Tubers. Studytube wordt geleid door Homam Karimi (Founder, CEO). Gerhard Riphagen (Founder, CPO) is verantwoordelijk voor productontwikkeling. Studytube behaalde de afgelopen drie jaar een top-20 positie in de Deloitte Technology Fast 50.
www.studytube.nl

Over Verdane
Verdane is a specialist growth equity investment firm that partners with ambitious Northern European tech-enabled businesses to help them reach the next stage of international growth. Verdane pioneered portfolio acquisitions in Northern Europe in 2003, and announced a complementary fund strategy entirely dedicated to direct investments in 2018. Verdane’s eight funds hold €1.8bn in total commitments and have made over 120 investments in growth sectors including advanced industry, consumer internet, enterprise software, energy & resource efficiency and financial services. Category leaders backed by Verdane include Confirmit, Danelec Marine, Dapresy, inRiver, HappyOrNot, Talentech, and Smava. Verdane’s more than 50 employees, based in Berlin, Copenhagen, Helsinki, London, Oslo and Stockholm, are dedicated to being the best growth partner in Northern Europe. www.verdane.com

foto MT Studytube bij Deloitte Technology Fast 50.jpg 
1.9 MB 

Op de foto het MT van Studytube bij de Deloitte Technology Fast 50. V.l.n.r.:
Stepan Suvorov: CTO
Farzad Henareh: CCO
Joost Frijdal: CDO
Homam Karimi: CEO (co-founder)
Sebastiaan Menheere: COO (co-founder)
Elisabeth Schmoutziger: ex-CMO
Gerhard Riphagen: CPO(co-founder)

Foto Homam Karimi.jpg 
7.09 MB

Groei-investeerder Verdane investeert € 10 miljoen in Studytube.docx 
31.34 KB
Tags  
Laatste van Studytube B.V.  
Ruim 20 organisaties kiezen voor leerplatform Studytube

Groei-investeerder Verdane investeert € 10 miljoen in Studytube

Sterke toename in gevolgde online trainingen bij Studytube
Geplaatst:
Verstreken tijd: 26 dagen
Studytube B.V. contact  

Logo Studytube B.V.

  020 - 233 02 17
  info@studytube.nl
  www.studytube.nl
Studytube B.V. sociaal  


Studytube B.V. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Giarte
Logo Pegamento
Logo BitcoinKoers.com
Logo Make Media Great Again (MMGA)
Logo Heliview Conferences & Training
Logo Data Matters BV
Logo Claim24
Logo Inserve
Logo Distology Nederland B.V.
Logo ID Control
Logo Korton Group
Logo QuandaGo
Logo Relined Fiber Network
Logo Avinty (GGZ)
Logo Spryng
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo PayIBAN BV
Logo Yenlo
Logo PlanMen
Logo Guardian360 bv
Logo Frontline Solutions
Logo Boys with Brains
Logo Broad Horizon
Logo Unexus B.V.
Logo Boys with Brains
Logo PayIBAN BV
Logo iQibt B.V.
Logo Orange Cyberdefense Netherlands B.V.
Logo PEAK-IT
Logo Curvature
Logo Online Academy
Logo Netskope
Logo Zoom
Logo Arrow Electronics
Logo Ivanti
Logo Greenhouse Datacenters
Logo Youfone
Logo BPSolutions BV
Logo Conclusion Zuyd
Logo Thinkwise
Logo Ivanti
Logo Sitecore
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt persberichten platform voor de IT-sector

In de database
- 88997 persberichten
- 5760 bedrijfsprofielen
- 59 PR-bureauprofielen
- 8529 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlwww.LVTPR.nlwww.lubbersdejong.nlwww.EVENTIVE.nl