www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekersContentbureau
2507 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (1 jaar en 22 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: PublieksWerk

Onderzoek naar communicatie in crisistijd: laat vooral van je horen!

Voor één op de drie mensen geldt: ’geen nieuws, is slecht nieuws’

  • Don’t Stop, the Future is Now’ is nieuw onderzoek naar communicatie in crisistijd door Arlington Research en Berkeley Communications onder 13.000 mensen in 14 landen
  • Radiostilte betekent volgens 31% van de deelnemers dat er financiële problemen zijn
  • Wanneer de baas stil wordt, begint 30 % van de onderzochte Nederlanders zich zorgen te maken om zijn of haar baan
  • Ruim een derde (35 %) kiest straks voor de merken die nú inspireren en hoop geven
Amsterdam, 10 juli 2020 – Arlington Research en Berkeley Communications presenteren hun rapport ’Don’t Stop, the Future is Now’ dat de samenhang onderzoekt tussen crisis & communicatie, dus juist op het moment dat de begroting verdampt onder het motto ´Cash is King´. De kortste communicatie-les in tijden van crisis?: ´Laat van je horen, want Content is King!´
Een derde (31 %) van de 13.000 onderzochte consumenten in de 14 landen waar het onderzoek is uitgevoerd, denkt dat het financieel slecht gaat met bedrijven die niet van zich laten horen tijdens de corona-crisis. Geen nieuws, betekent slecht nieuws en maakt dat mensen merken mijden. Italië en Spanje spannen hierin de kroon, met 39 % weglopers. Van de onderzochte Amerikanen vermijdt 33 % slecht nieuws. Bij de Britten investeert 27 % liever in vermeende winnaars dan te blijven kleven bij de verliezers en in Nederland doet 26 % dat.

Ook als werkgever loopt het merk schade op wanneer de baas stil wordt. Radiostilte doet 30 % van de Nederlanders voor zijn of haar baan vrezen. Die vrees is het grootst in Japan (37%), dat wordt gevolgd door de VS (35%) en Verenigd Koninkrijk (34%). Ook in België, Frankrijk en Spanje is de onzekerheid bij gebrek aan werkgeverscommunicatie nog wat hoger dan in ons land, met 33 % die voor zijn of haar baan vreest. Internationaal maakt de jongste Generatie Z zich duidelijk meer zorgen (37 %) dan de gelukzalige babyboomers waar maar een kwart (24 %) ’s avonds wel eens ligt te woelen als de directie niet van zich laat horen.

Wees de conclusie vóór
”Een gouden communicatieregel is dat een merk de regie moet bewaren over de boodschap, om te voorkomen dat die door anderen wordt ingevuld. Ook in de hoofden van klanten en medewerkers worden al dan niet bewust conclusies getrokken, en die hoeven helemaal niet te kloppen”, zegt Paul Stallard van Arlington Research, die het onderzoek uitvoerde in opdracht van Berkeley Communications.

”Klanten kunnen bewust weg bewegen bij merken waarvan ze de leverbetrouwbaarheid vrezen, maar veel van wat er in hoofden gebeurt, is niet op ratio gestoeld”, zegt Piet van Reeuwijk, communicatieadviseur van de Nederlandse vestiging van Berkeley. ”Denk bijvoorbeeld aan het hamstergedrag toen corona uitbrak. Dat was niet op feiten gebaseerd. De supermarkten stelden dat er geen schaarste zou uitbreken. Met hun herhaaldelijke boodschap, hebben ze de schade weten te beperken tot toiletpapier, droge pasta en tomatensaus. Door duidelijk en naar waarheid te communiceren én door hun winkels vroeg te openen voor kwetsbare groepen, hebben ze aan vertrouwen en positie gewonnen: er wordt voortaan beter naar hen geluisterd door consumenten en overheden, daar kun je gif op innemen.”

”Zo moet je ook je medewerkers informeren over het bedrijf, de veranderingen en eventuele onzekerheden”, zegt Paul Stallard. ”Wacht niet tot mensen hun eigen conclusies trekken, of andere bronnen suggereren hoe het met je zit.”

Nieuwshonger en Corona-vermoeidheid
Mensen hongeren naar nieuws. 46 % van de respondenten is zich beter gaan informeren gedurende de pandemie. In de stad (51 %) geldt dat nog veel sterker dan op het platteland (38 %). Over heel Nederland, geldt dat voor 39 % van de onderzoeksgroep. De Zuid-Europese landen met hun strikte lockdown, voeren de boventoon: Portugal (57 %), Spanje (55 %) en Italië (51 %), gevolgd door de VS (50%) en het Verenigd Koninkrijk (45 %).

Hoewel corona de nieuwshonger deed groeien, gaat het leven door en worden mensen inderdaad corona-moe. 47 % van de onderzochten zoekt nieuws dat niet over de pandemie gaat, in Nederland geldt dat zelfs voor de helft (50 %).

Inspiratie en Hoop
De onderzoeksgroep heeft ook aangegeven wat die zoekt in de uitingen van bedrijven. Wereldwijd geeft een dikke derde (35%) aan zijn geld te zullen spenderen aan merken die hen nu inspireren en hoop voor de toekomst geven. Hoog scoren de stedelingen: 39 % onderschrijft de behoefte aan bezieling en hoop. 45 % van de Amerikanen zijn daar ook dol op, gevolgd door de Britten (41%), de Portugezen en Spanjaarden (beide 40 %). Nuchtere Nederlanders kunnen het kennelijk meer met de feiten af: slechts 29 % heeft de behoefte zich door merken te laten opbeuren.

”Er is een flink verschil in de mate waarin de 13.000 onderzochte mensen in de 14 onderzochte landen denken dat hun koopgedrag straks wordt beïnvloed door de communicatie door bedrijven gedurende de crisis, maar over het geheel denkt 35 % er bevattelijk voor te zijn. Uitschieters naar boven zijn vooral de Angelsaksische landen en landen waar de lockdown strikt is”, zegt Arlington’s Paul Stallard. ”Bedenk bij de Nederlandse 29 % wel dat er een verschil zit tussen nuchter zijn en nuchter doen, dat zagen we maar tijdens de hamsterweken”, zegt Berkeley’s Piet van Reeuwijk.

Mensen vragen om leiderschap en een heldere boodschap, en in een crisis geldt dat des te meer. Voor bedrijven biedt een crisis daarom extra communicatiekansen én –risico’s. Dat betreft zowel hun klanten als hun medewerkers, blijkt uit het onderzoek ’Don’t Stop, the Future is Now’ dat Arlington Research uitvoerde in samenwerking met Berkeley Communications. In tijden van corona lijden mensen aan nieuwshonger. Stilte vinden ze verdacht. En buiten coronanieuws, zoeken ze ander nieuws, hoop en bezieling.

”Het leven gaat door, mensen willen verder en kiezen nú met wie ze verder willen. Bedrijven moeten dus niet op de rem trappen, maar gas geven en communicatieprofessionals horen de hoogste directie daarvan te overtuigen. Cash is King? Content is King! De toekomst begint vandaag en dat geldt momenteel des te meer”, zegt Paul Stallard.

Download het rapport
Het volledige Arlington Research-onderzoeksrapport ´Don’t Stop, the Future is Now´ is hier binnen te halen: https://www.arlingtonresearch.global/wp-content/uploads/2019/05/ARL0734-Arlington-Pandemic-report.pdf.

Onderzoeksmethode
Het onderzoek liep van 23 april tot en met 19 mei 2020 en werd gehouden onder een representatieve doelgroep van 13.000 achttienplussers in veertien Noord-Amerikaanse, Europese en Aziatische landen: VS (2500), VK (2000), Duitsland (1000), Frankrijk (1000), Italië (1000), Spanje (1000), Nederland (1000), België (500), Oostenrijk (500), Portugal (500), Tsjechië (500), Hongarije (500), Roemenië (500) en Japan (500).

Arlington Research: https://www.arlingtonresearch.global/
Berkeley Communications:
https://www.berkeleypr.com/
Meer informatie: PublieksWerk b.v. / Berkeley Communicatie Nederland, Piet van Reeuwijk, (020) 486 21 39, piet@publiekswerk.nl
Laatste van Arlington Research  
Onderzoek naar communicatie in crisistijd: laat vooral van je horen!
Geplaatst:
Verstreken tijd: 1 jaar en 22 dagen
PR contact  

Logo PublieksWerk
Arlington Rese.. contact  

Logo Arlington Research

Arlington Rese.. sociaal  


Arlington Rese.. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Techtenna
Logo Priemo
Logo NPRM NV
Logo OPEN.satisfaction
Logo NEG-ITSolutions
Logo Login Consultants
Logo Giarte
Logo Tulinx
Logo Renewd
Logo Fullstaq B.V.
Logo Sortlist
Logo Data Matters BV
Logo XIXO
Logo NTT DATA
Logo Barracuda Networks
Logo NetApp
Logo Lightspeed
Logo RobotWise
Logo Ivanti
Logo NetApp
Logo WorldStream
Logo GrassGreener Europe
Logo WIBU-SYSTEMS
Logo Intel
Logo devolo
Logo Unisys
Logo Banking Circle
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91760 persberichten
- 6031 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10592 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekersContentbureau