www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlContentbureau
2504 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (26 dagen geleden)
Bedrijf:

Tilburgse onderwijsinstellingen slaan handen ineen voor ICT

Een goede voorbereiding is het halve werk. Ook in de aansluiting tussen voortgezet en hoger onderwijs. Vanuit dat idee bundelden de Tilburgse onderwijsinstellingen Fontys Hogeschool ICT, Odulphuslyceum en Theresialyceum afgelopen schooljaar hun krachten. Met een lesprogramma waarmee middelbare- en hogeschool nog gerichter klaar zijn voor de toekomst.

Het afgelopen jaar kregen 80 Tilburgse havo- en vwo-scholieren 7 dinsdagen les van Fontys Hogeschool ICT. Initieel op locatie, later online leerden ze over cybersecurity of user experience (UX). “Met deze samenwerking krijgen middelbare scholieren een goed beeld van zowel opleiding als vakgebied”, vertelt Frens Vonken, locatiemanager van Fontys. “Ook is het ICT-lesprogramma op de middelbare school de laatste jaren verbreed en verdiept, een uitdaging voor de docenten aldaar. Met een groot, gedreven team en met specifieke middelen bij Fontys Hogeschool ICT bieden wij toekomstgericht uitkomst.”

Aanbevolen door scholieren
Frank Westland en Kees Nowak, respectievelijk docent aan het Odulphuslyceum en Theresialyceum, kijken tevreden terug op het project. Frank: We zijn heel open begonnen, want in mijn ogen kan de uitkomst alleen maar positief zijn. En dat bleek. Uit een kleine scholierenenquête kwam dat een groot deel dit programma aanbeveelt voor komende 5 havo- en vwo-ers. Kees: “Ik werd ontzorgd en kon de eigen verantwoordelijkheid bij leerlingen leggen. Met vragen moesten ze zelf naar Fontys stappen; ze hadden niet voor niets de telefoonnummers van de ondersteunende student-assistenten gekregen.”

Zelfstandigheid en begeleiding
Want niet alleen docenten waren nauw betrokken bij dit project. Maar ook studenten van Fontys Hogeschool ICT, in de rol van student-assistent. Met veel plezier. Zoals Andreas die erg tevreden was over de actieve, geïnteresseerde houding van ‘zijn’ studenten, al speelden zijn chocolademelkbeloningen hierbij wellicht ook een rol. Student Frank merkte dat de scholieren naast zelfstandigheid ook behoefte hebben aan een doel en begeleiding. “Ze vragen concreet naar wat wij ze kunnen leren en wat de lessen ze uiteindelijk oplevert.” Fontys-docent Walter Grolman kijkt tevreden terug op het project waarvan het de bedoeling is dat het volgend jaar weer gaat draaien. “Ik vond het leuk om met de jongeren om te gaan en stuk voor stuk zagen ze de noodzaak van cybersecurity. De zeer geïnteresseerde leerlingen houden we graag nog in de gaten; dat zijn precies de mensen waar later veel vraag naar is in de ICT-sector.”

Vooral veel ontdekken en doen
Mensen zoals Odulphusscholieren Nemo Groenwegen en Abe Vriens. Nemo koos voor UX. “Erg interessant en leerzaam. Met weinig theorie en heel veel zelf ontdekken en doen. Zo hebben we verbeteringen bedacht voor Magister, het administratie- en communicatiesysteem voor scholen.” Abe koos voor cybersecurity: “Daar ben ik al langer in geïnteresseerd en ik vind het ook een belangrijk onderwerp om over te leren.” Volgend jaar doet ook hij vwo-eindexamen en als alles gaat zoals gepland, start Abe daarna aan Fontys Hogeschool ICT. Klaar voor een toekomst in ICT.Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stefanie van de Ven: 06 - 19267396.Over Fontys Hogeschool ICT:
In de ICT gaan ontwikkelingen razendsnel. Nieuwe ideeën en producten kunnen blijven bestaan, maarook snel achterhaald zijn. De toekomst is onvoorspelbaar.Wij bieden jou daarom een stevigebasiskennis, waarop je in de toekomst kunt terugvallen. Na je basis bepaal je zelf waarin je je wiltspecialiseren: we geven je vele mogelijkheden. Ons onderwijs sluit zo dicht mogelijk aan bij depraktijk. Dat kan door onze intensieve samenwerking met ruim 100 gerenommeerde ICT- bedrijven.Na je studie bezit je alle kennis en vaardigheden die je nodig hebt om in je beroep goed te kunnenfunctioneren. Meer informatie: https://fontys.nl/hbo-ict/
Laatste van Fontys Hogeschool ICT  
Tilburgse onderwijsinstellingen slaan handen ineen voor ICT

ICT-student maakt 3D animatievideo voor neurochirurgie afdeling Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis Tilburg

ICT In Practice: inkijk op de toekomst bij Fontys ICT InnovationLab
Geplaatst:
Verstreken tijd: 26 dagen
Fontys Hogesch.. contact  

Logo Fontys Hogeschool ICT

  08850 80000
  info@fontys.nl
  fontys.nl
Fontys Hogesch.. sociaal  


Fontys Hogesch.. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo SKEPP B.V.
Logo Giarte
Logo Pegamento
Logo BitcoinKoers.com
Logo Make Media Great Again (MMGA)
Logo Heliview Conferences & Training
Logo Data Matters BV
Logo Claim24
Logo Inserve
Logo Distology Nederland B.V.
Logo ID Control
Logo Korton Group
Logo QuandaGo
Logo Relined Fiber Network
Logo Avinty (GGZ)
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo PayIBAN BV
Logo Yenlo
Logo PlanMen
Logo Guardian360 bv
Logo Frontline Solutions
Logo Boys with Brains
Logo Broad Horizon
Logo Unexus B.V.
Logo Boys with Brains
Logo PayIBAN BV
Logo iQibt B.V.
Logo Orange Cyberdefense Netherlands B.V.
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo PlanMen
Logo Thinkwise
Logo Ivanti
Logo Sitecore
Logo Qualys
Logo Dell Boomi
Logo Xerox
Logo Stocard
Logo Intermax
Logo WorldStream
Logo Valid
Logo myBrand
Logo Conclusion
Logo LogRhythm
Logo Auth0
Logo Unisys
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt persberichten platform voor de IT-sector

In de database
- 88968 persberichten
- 5758 bedrijfsprofielen
- 59 PR-bureauprofielen
- 8512 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
Contentbureauwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.LVTPR.com