www.LVTPR.comwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekers
2519 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (302 dagen geleden)
Bedrijf:

Tilburgse onderwijsinstellingen slaan handen ineen voor ICT

Een goede voorbereiding is het halve werk. Ook in de aansluiting tussen voortgezet en hoger onderwijs. Vanuit dat idee bundelden de Tilburgse onderwijsinstellingen Fontys Hogeschool ICT, Odulphuslyceum en Theresialyceum afgelopen schooljaar hun krachten. Met een lesprogramma waarmee middelbare- en hogeschool nog gerichter klaar zijn voor de toekomst.

Het afgelopen jaar kregen 80 Tilburgse havo- en vwo-scholieren 7 dinsdagen les van Fontys Hogeschool ICT. Initieel op locatie, later online leerden ze over cybersecurity of user experience (UX). “Met deze samenwerking krijgen middelbare scholieren een goed beeld van zowel opleiding als vakgebied”, vertelt Frens Vonken, locatiemanager van Fontys. “Ook is het ICT-lesprogramma op de middelbare school de laatste jaren verbreed en verdiept, een uitdaging voor de docenten aldaar. Met een groot, gedreven team en met specifieke middelen bij Fontys Hogeschool ICT bieden wij toekomstgericht uitkomst.”

Aanbevolen door scholieren
Frank Westland en Kees Nowak, respectievelijk docent aan het Odulphuslyceum en Theresialyceum, kijken tevreden terug op het project. Frank: We zijn heel open begonnen, want in mijn ogen kan de uitkomst alleen maar positief zijn. En dat bleek. Uit een kleine scholierenenquête kwam dat een groot deel dit programma aanbeveelt voor komende 5 havo- en vwo-ers. Kees: “Ik werd ontzorgd en kon de eigen verantwoordelijkheid bij leerlingen leggen. Met vragen moesten ze zelf naar Fontys stappen; ze hadden niet voor niets de telefoonnummers van de ondersteunende student-assistenten gekregen.”

Zelfstandigheid en begeleiding
Want niet alleen docenten waren nauw betrokken bij dit project. Maar ook studenten van Fontys Hogeschool ICT, in de rol van student-assistent. Met veel plezier. Zoals Andreas die erg tevreden was over de actieve, geïnteresseerde houding van ‘zijn’ studenten, al speelden zijn chocolademelkbeloningen hierbij wellicht ook een rol. Student Frank merkte dat de scholieren naast zelfstandigheid ook behoefte hebben aan een doel en begeleiding. “Ze vragen concreet naar wat wij ze kunnen leren en wat de lessen ze uiteindelijk oplevert.” Fontys-docent Walter Grolman kijkt tevreden terug op het project waarvan het de bedoeling is dat het volgend jaar weer gaat draaien. “Ik vond het leuk om met de jongeren om te gaan en stuk voor stuk zagen ze de noodzaak van cybersecurity. De zeer geïnteresseerde leerlingen houden we graag nog in de gaten; dat zijn precies de mensen waar later veel vraag naar is in de ICT-sector.”

Vooral veel ontdekken en doen
Mensen zoals Odulphusscholieren Nemo Groenwegen en Abe Vriens. Nemo koos voor UX. “Erg interessant en leerzaam. Met weinig theorie en heel veel zelf ontdekken en doen. Zo hebben we verbeteringen bedacht voor Magister, het administratie- en communicatiesysteem voor scholen.” Abe koos voor cybersecurity: “Daar ben ik al langer in geïnteresseerd en ik vind het ook een belangrijk onderwerp om over te leren.” Volgend jaar doet ook hij vwo-eindexamen en als alles gaat zoals gepland, start Abe daarna aan Fontys Hogeschool ICT. Klaar voor een toekomst in ICT.Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stefanie van de Ven: 06 - 19267396.Over Fontys Hogeschool ICT:
In de ICT gaan ontwikkelingen razendsnel. Nieuwe ideeën en producten kunnen blijven bestaan, maarook snel achterhaald zijn. De toekomst is onvoorspelbaar.Wij bieden jou daarom een stevigebasiskennis, waarop je in de toekomst kunt terugvallen. Na je basis bepaal je zelf waarin je je wiltspecialiseren: we geven je vele mogelijkheden. Ons onderwijs sluit zo dicht mogelijk aan bij depraktijk. Dat kan door onze intensieve samenwerking met ruim 100 gerenommeerde ICT- bedrijven.Na je studie bezit je alle kennis en vaardigheden die je nodig hebt om in je beroep goed te kunnenfunctioneren. Meer informatie: https://fontys.nl/hbo-ict/
Laatste van Fontys Hogeschool ICT  
Fontys Hogeschool ICT deelnemer 4de editie Hack The Waste

SPARC - aanjager van de toekomst in ICT

Tilburgse onderwijsinstellingen slaan handen ineen voor ICT
Geplaatst:
Verstreken tijd: 302 dagen
Fontys Hogesch.. contact  

Logo Fontys Hogeschool ICT

  08850 80000
  info@fontys.nl
  fontys.nl
Fontys Hogesch.. sociaal  


Fontys Hogesch.. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo ESTG
Logo Adwise
Logo Webton
Logo Mulder-Hardenberg
Logo ValidSign
Logo eV-ict
Logo Klantcontact Partnership Studie (KPS)
Logo BIM4Production
Logo 123zakelijk
Logo Music in Brands
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Priemo
Logo Alcadis
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Cellnex
Logo Frontline Solutions
Logo Spryng
Logo Spryng
Logo BarTrack
Logo Techone B.V.
Logo PQR
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Medius
Logo Cellnex
Logo PayIBAN BV
Logo MCS B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Poly
Logo Citython
Logo Visma | Onguard
Logo ManpowerGroup
Logo Auth0
Logo Cegeka
Logo Extreme Networks
Logo ISBW
Logo Infor
Logo Honeypot
Logo We Love Communities
Logo Red Hat
Logo Thales
Logo Bynder B.V.
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91074 persberichten
- 5972 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10252 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.LVTPR.comwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekers