www.lubbersdejong.nlwww.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nlwww.marcommit.nl
2504 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (33 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: ItsaRep

HMD Global opent nieuw ‘Centre of Excellence’ voor R&D in Finland als onderdeel van transitie naar leverancier van hardware én diensten

Overname van activa van Valona Labs in Tampere, Finland, verstevigt leiderschap op gebied van mobiele security

HMD Global, the home of Nokia-phones, kondigt aan dat het de activa van Valona Labs in Tampere (Finland), een specialist in mobiele-, bedrijfs- en cyber security software, overneemt. De overname bouwt verder aan HMD Global’s reputatie als wereldwijde leider op het gebied van smartphone-software-updates en -beveiliging en vormt de basis van een gloednieuw Centre of Excellence voor onderzoek en ontwikkeling. Het Centre of Excellence specialiseert zich in software, beveiliging en diensten, waarmee HMD Global de overgang van uitsluitend hardware-leverancier naar een gecombineerd hardware- en dienstenbedrijf bevordert.

In maart van dit jaar lanceerde HMD Global zijn wereldwijde dataroamingdienst HMD Connect, waarmee gebruikers overal ter wereld profiteren van een eenvoudige data-simkaart. Dit was de eerste stap in een nieuwe servicecategorie.

De komende maanden concentreert het Centre of Excellence zich op de verdere ontwikkeling van HMD Connect. Tevens werkt het aan andere diensten, zoals vergrendeling van apparaten op afstand, enterprise mobility management, software beveiliging van mobiele apparaten, veilige netwerkcommunicatie en black-box testing. Daarnaast heeft HMD Global de ambitie om de scope van het centrum op termijn uit te breiden naar beeld- en geluidstechnologieën.

De oprichting van het Centre of Excellence leidt tot de onmiddellijke werving van software professionals in de regio. Ari Heikkinen, Head of Unit bij Valona Labs, is verantwoordelijk voor het management.

"Het uitgangspunt van HMD Global is dat veiligheid en betrouwbaarheid een basisvereiste zijn van elke Nokia-smartphone. Door de activa van Valona Labs over te nemen, zijn we sterker dan ooit in staat om deze belofte na te komen en het vertrouwen van onze fans verder op te bouwen, wat één van de kernwaarden van ons bedrijf is”, zegt Juho Sarvikas, Chief Product Officer bij HMD Global. “We zijn trots op onze Finse roots en ons premium Scandinavisch design, en daarom zijn we verheugd dit nieuwe Centre of Excellence naar Tampere te brengen. Door de acquisitie van deze activa leggen we de basis voor een R&D-hub die ons bedrijf en de producten die we aanbieden aan onze fans transformeert.”

"We werken al geruime tijd nauw samen met HMD Global en ik ben verheugd om onze samenwerking te blijven versterken. Met dit nieuwe Centre of Excellence smeden we het ijzer terwijl het heet is. Tijdens de wereldwijde pandemie zijn er steeds meer cybersecurity incidenten geweest, wat betekent dat er geen beter moment is om onze inspanningen op het gebied van mobiele beveiliging te vergroten,” voegt Ari Heikkinen, de nieuwe Senior Director Security and Enterprise Solutions bij HMD Global, toe.

“Tampere staat bekend als een centrum voor technologische ontwikkeling, met name op het gebied van mobiele innovatie. We kijken ernaar uit om de expertise van de regio te benutten en zullen verschillende samenwerkingsmogelijkheden onderzoeken met verschillende bedrijven in het gebied en met de technologie afdeling van de Universiteit van Tampere. Naarmate we uitbreiden, ontstaat er onmiddellijk behoefte aan nieuw talent om ons team te komen versterken en ik ben persoonlijk enthousiast over de vele mogelijkheden die dit in de toekomst oplevert voor Finland.”

----

Over HMD Global
HMD Global Oy, gevestigd in Espoo, Finland, is ‘home of Nokia smartphones’. HMD ontwerpt en verkoopt een reeks smartphones en gespecialiseerde telefoons voor een brede waaier van consumenten en zakelijke gebruikers, in verschillende prijscategorieën. HMD is de trotse exclusieve licentienemer van het Nokia-merk voor telefoons en tablets en zet sterk in op innovatie en kwaliteit. Meer informatie vind je op www.hmdglobal.com. Nokia is een geregistreerd handelsmerk van Nokia Corporation.
Laatste van HMD Global  
HMD Global opent nieuw ‘Centre of Excellence’ voor R&D in Finland als onderdeel van transitie naar leverancier van hardware én diensten

Accon avm vervangt 1100 mobiele telefoons voor Nokia smartphones omwille van veiligere bedrijfscommunicatie
Geplaatst:
Verstreken tijd: 33 dagen
HMD Global contact  

Logo HMD Global

HMD Global sociaal  


HMD Global tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo SKEPP B.V.
Logo Giarte
Logo Pegamento
Logo BitcoinKoers.com
Logo Make Media Great Again (MMGA)
Logo Heliview Conferences & Training
Logo Data Matters BV
Logo Claim24
Logo Inserve
Logo Distology Nederland B.V.
Logo ID Control
Logo Korton Group
Logo QuandaGo
Logo Relined Fiber Network
Logo Avinty (GGZ)
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo PayIBAN BV
Logo Yenlo
Logo PlanMen
Logo Guardian360 bv
Logo Frontline Solutions
Logo Boys with Brains
Logo Broad Horizon
Logo Unexus B.V.
Logo Boys with Brains
Logo PayIBAN BV
Logo iQibt B.V.
Logo Orange Cyberdefense Netherlands B.V.
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo PlanMen
Logo Thinkwise
Logo Ivanti
Logo Sitecore
Logo Qualys
Logo Dell Boomi
Logo Xerox
Logo Stocard
Logo Intermax
Logo WorldStream
Logo Valid
Logo myBrand
Logo Conclusion
Logo LogRhythm
Logo Auth0
Logo Unisys
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt persberichten platform voor de IT-sector

In de database
- 88968 persberichten
- 5758 bedrijfsprofielen
- 59 PR-bureauprofielen
- 8512 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlContentbureauwww.marcommit.nlwww.marcommit.nl