www.LVTPR.comwww.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nl
2507 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (1 jaar en 34 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Lubbers De Jong

PlanetCare houdt met wasmachinefilter plasticvervuiling tegen bij de bron

Amsterdam, 29 juni 2020 – Wie aan plasticvervuiling van het milieu denkt, ziet de beelden van grote hoeveelheden plastic op het strand en in de zee. Een groot deel van de plasticvervuiling is echter zo klein dat ze niet zichtbaar zijn. Kleine plasticvezels, ook wel microplastics, komen tijdens het wassen van synthetische kleding in het spoelwater van de wasmachine terecht, vervolgens in het riool en uiteindelijk in de zee. Hiervoor heeft de Sloveense startup PlanetCare nu een oplossing; een wasmachinefilter die voorkomt dat deze plastic microvezels in het spoelwater terecht komen. Met deze wasmachinefilter - die vanaf vanadaag beschikbaar is voor concumenten in Nederland - wordt een grote milieuprobleem bij de bron oplost.

Microplastics zijn stukjes plastickleiner dan 5 millimeter groot die voor milieu- en gezondheidsproblemen zorgen. Ze worden gebruikt in bijvoorbeeld kunstmest, schoonmaakmiddelen, cosmetica en kledingstof. Wereldwijd komt jaarlijks 1,5 miljoen ton microplastics in de wereldzeeën terecht. Dat is het equivalent van een tote bag vol microplastics per week per persoon op aarde. Momenteel is maar liefst 35% van al deze microplastics in de oceanen afkomstig van kleding in wasmachines. Tegenwoordig wordt namelijk meer dan 60% van het textiel gemaakt van synthetische materialen bestaande uit plasticvezels.

Voorkomen beter dan genezen
De wasmachinefilter van PlanetCare voorkomt dat (plastic) microvezels in het watersysteem terechtkomen. PlanetCare microvezelfilters zijn onafhankelijk getest en het is bewezen dat ze 90% van de microvezels tegenhouden, waardoor ze de beste oplossing op de markt zijn.

Het PlanetCare microvezelfilter is gebaseerd op fysieke filtratie en in het gehele proces worden er geen chemicaliën gebruikt. Al het water dat uit een wasmachine komt, wordt gefilterd en er wordt gebruik gemaakt van een speciaal ontworpen dieptefilter dat een breed scala aan vezelgroottes (over het algemeen tussen 50 micron en 5 millimeter) vangt. De externe retrofit-huishoudfilter kan binnen 10 minuten op elke huishoudwasmachine worden geïnstalleerd

Maria Westerbos, oprichter en directeur van de Plastic Soup Foundation: “Deze filter is de eerste en enige consumentenoplossing op de markt die - tot nu toe- het "Ocean Clean Wash"-label van ons heeft gekregen. Het is een product dat echt helpt. Geschat wordt dat microvezelfiltergebruikers binnen vijf jaar tijd samen meer dan 500 ton aan microvezel uitstoot zullen tegenhouden, wat neerkomt op 16 Olympische zwembaden gevuld met microplastics.”

Mojca Zupan, oprichter van PlanetCare: “Vervuiling door microplastics kan en moet worden voorkomen. Ik heb heel bewust mijn carrière als bedrijfsjurist opgegeven en PlanetCare opgericht om hier wat aan te doen. Ik ben trots dat we een effectieve en betaalbare oplossing bieden voor microvezelvervuiling die veel verder gaat dan het reinigen van het geweten. Gelukkig bekommeren meer mensen zich om dit probleem en dat maakt me optimistisch over de toekomst.” Ze vervolgt: “Mijn team en ik zien een wereld waarin elke wasmachine een filter heeft die verdere microplasticvezel vervuiling tegengaat. Jaren geleden is er ook wat aan de uitlaatgasvervuiling van auto’s gedaan, dus waarom nu niet bij wasmachines?”

Zie ook: https://www.youtube.com/watch?v=RIeggXSPnjc

##

Over PlanetCare
PlanetCare is een Sloveense startup, opgericht in 2017, die wasmachinefilters maakt die voorkomen dat (plastic) microvezels in het watersysteem terechtkomen. De visie van PlanetCare is dat in de toekomst alle wasmachines worden uitgerust met efficiënte filters die de microvezels automatisch stoppen. PlanetCare wil vooroplopen in deze ontwikkeling en de toonaangevende leverancier zijn van filtertechnologie die efficiënt en betaalbaar kan worden toegepast op alle soorten wasmachines wereldwijd: huishoudelijke en commerciële, nieuwe en bestaande. Momenteel produceert PlanetCare de eerste en enige consumentenoplossing op de markt die het "Ocean Clean Wash"-label krijgt, toegekend door de Nederlandse NGO, Plastic Soup Foundation. PlanetCare heeft twee producten, een voor consumenten en een voor commerciële/industriële organisaties. Voor meer informatie zie: www.planetcare.org.

Meer informatie voor de pers
PlanetCare
Mojca Zupan
E: mojca.zupan@planetcare.org
Laatste van PlanetCare  
PlanetCare houdt met wasmachinefilter plasticvervuiling tegen bij de bron
Geplaatst:
Verstreken tijd: 1 jaar en 34 dagen
PR contact  

Logo Lubbers De Jong
PlanetCare contact  

Logo PlanetCare

PlanetCare sociaal  


Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo VPNdiensten.nl
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Techtenna
Logo Priemo
Logo NPRM NV
Logo OPEN.satisfaction
Logo NEG-ITSolutions
Logo Login Consultants
Logo Giarte
Logo Tulinx
Logo Renewd
Logo Fullstaq B.V.
Logo Sortlist
Logo Data Matters BV
Logo Conscia Nederland B.V.
Logo Visma | Raet
Logo Ctac N.V.
Logo NTT DATA
Logo Barracuda Networks
Logo NetApp
Logo Lightspeed
Logo RobotWise
Logo Ivanti
Logo NetApp
Logo WorldStream
Logo GrassGreener Europe
Logo WIBU-SYSTEMS
Logo Intel
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91766 persberichten
- 6032 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10599 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.LVTPR.comwww.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nl