www.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekersContentbureauwww.marcommit.nl
2500 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (211 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Zeekhoe Communicatie

NexusOcean zet Fortinet in voor cyberbeveiliging en netwerkbeheer

Maritieme internetaanbieder NexusOcean help reders voldoen aan International Safety Management Code (ISM)

Utrecht, 29 juni 2020 - Fortinet, wereldwijd leider in uitgebreide, geïntegreerde en geautomatiseerde oplossingen voor cyberbeveiliging, beveiligt de breedbandinternet-service van NexusOcean. Fortinet beheert het netwerkverkeer en beveiligt de gegevens die tussen offshore locaties op zee en kantoren op het vasteland wordt uitgewisseld tegen cyberdreigingen. Hiermee helpt NexusOcean hun klanten, bedrijven in de offshore energiesector en de koopvaardij, bij het voldoen aan de International Safety Management Code (ISM).

Het internetgebruik in de maritieme sector wordt veelal geregeld via een satellietverbinding en is behoorlijk complex. De kosten per MB kunnen op zee beduidend hoger liggen dan op de wal, en het is dan ook essentieel dat het zakelijke internetverkeer gescheiden wordt van het verkeer voor de crew welfare. NexusOcean biedt zijn klanten onbeperkt internet via VSAT, een back-up-verbinding of een 4G-verbinding, desgewenst met onbeperkt datagebruik of alleen maar voor bepaalde protocollen of applicaties. Dankzij de inzet van Fortinet Secure SD-WAN kan NexusOcean het ideale pad voor het netwerkverkeer van zijn klanten bepalen. Belangrijke informatie krijgt altijd voorrang en zo behouden gebruikers de toegang tot bedrijfskritische applicaties.

Naast de SD-WAN-functionaliteit biedt de oplossing ook vele beveiligingsmogelijkheden. Het netwerkverkeer wordt beschermd tegen cyberdreigingen, gegevensverlies of diefstal. Ook wordt op basis van de wensen van de klant ingesteld wat voor soort netwerkverkeer wel en niet is toegestaan. “De maritieme industrie is een relatief makkelijk doelwit voor cybercriminelen,” stelt Richard de Wit, directeur en oprichter van NexusOcean. “Dat komt omdat de OT-systemen van schepen steeds vaker verbonden zijn met IT-systemen. Daarmee zijn bijvoorbeeld ook de machinekamer en de navigatieapparatuur kwetsbaar voor cyberaanvallen. De beveiligingsoplossingen van Fortinet zorgen ervoor dat het netwerkverkeer op het hoogste niveau beveiligd is, en houdt cyberhacks bij rederijen van boord.”

De International Maritime Organization (IMO) vereist dat reders voldoen aan de International Safety Management Code (ISM), een soort uitgebreide AVG-op-zee. Een onderdeel hiervan is het cyberresponsplan, waarin beschreven staat hoe het netwerkverkeer beveiligd is en welke procedures en maatregelen de systemen en data beschermen. Volgens De Wit is Fortinet een van de grootste experts ter wereld voor het maken van risicoanalyses op basis van het netwerkgebruik aan boord. “Fortinet FortiAnalyzer biedt ons een rapportage op basis waarvan we de securityprocedures en mogelijke zwakke punten inzichtelijk maken. Dat laat ook gelijk zien welke maatregelen men moet nemen om de gaten te dichten. Daar biedt Fortinet geweldige tools voor.”

Jasper Wubben, maritiem accountmanager bij Fortinet: “NexusOcean biedt een veelgevraagde maritieme internetdienst waarmee klanten niet alleen hun netwerkverkeer slim kunnen inregelen, maar er ook voor zorgen dat het netwerk veilig blijft. De maritieme wereld ziet steeds vaker cyberaanvallen waarmee OT-systemen overgenomen worden, of de ship-to-shore communicatie wordt uit de lucht gehaald. Dit zijn zeer grote risico’s waarmee tevens levens van de bemanning en het behoud van het schip zijn gemoeid. We zijn er trots op dat we de klanten van NexusOcean helpen bij een veilige cyberomgeving die bovendien voldoet aan de ISM standaard.”

Over Fortinet
Fortinet beschermt ’s werelds grootste ondernemingen, internetproviders en overheidsorganisaties. Het biedt organisaties compleet beheer van en inzicht in hun  groeiende aanvalsoppervlak en stelt hen in staat om tegemoet te komen aan de steeds hogere eisen die aan hun netwerk worden gesteld, nu en in de toekomst. Alleen het Fortinet Security Fabric-platform pak de meest kritieke beveiligingsuitdagingen aan en beschermt gegevens over de gehele digitale infrastructuur. Dit geldt voor zowel voor netwerk-, applicatie- als (multi)cloud of edge-omgevingen. Fortinet heeft wereldwijd de meeste beveiligingsappliances verkocht. Meer dan 455,000  klanten vertrouwen op Fortinet voor effectieve bescherming van hun organisatie. Fortinet is zowel een technologiebedrijf als een leerbedrijf. Fortinet Network Security Expert (NSE) Institute biedt een van de grootste en breedste trainingsprogramma's voor cybersecurity in de industrie. Kom meer te weten op http://www.fortinet.com, het blog van Fortinet en FortiGuard Labs.

Noot voor de redactie [niet voor publicatie]
Meer informatie over dit bericht of over Fortinet kunt u opvragen bij:
Karianne Hoekstra
Zeekhoe Communicatie
M. +31 (0)6-460 80656
E.  karianne@zeekhoe.nl
Laatste van Fortinet  
Fortinet breidt aanbod van gratis zelfstudiecursussen voor netwerkbeveiliging uit om het tekort aan security-professionals te dichten

Fortinet neemt innovator in netwerkmonitoring en -herstel Panopta over

FortiGuard Labs: 5G-apparaten en thuiswerkers staan centraal bij cyberaanvallen
Geplaatst:
Verstreken tijd: 211 dagen
Fortinet contact  

Logo Fortinet

  030 799 1008
  www.fortinet.com
Fortinet sociaal  


Fortinet tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Alleeninkt.nl
Logo Intus Workforce Solutions BV
Logo Offorte
Logo AtMost
Logo SoftApp BV
Logo QuandaGo
Logo DATPROF
Logo Avaap
Logo Fastbyte
Logo Leadgate Europe
Logo Xdroid
Logo Qualogy
Logo NewChannel
Logo QuandaGo
Logo Boys with Brains
Logo CONTACTCENTER4ALL
Logo Techone B.V.
Logo Unexus B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Spryng
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo MCS B.V.
Logo DNA Services B.V.
Logo Techone B.V.
Logo Orange Cyberdefense
Logo Orange Cyberdefense
Logo Orange Cyberdefense
Logo Broad Horizon
Logo Schneider Electric
Logo Thales
Logo myBrand
Logo Pegasystems
Logo Ivanti
Logo ChargePoint
Logo Schneider Electric
Logo myBrand
Logo Thinkwise
Logo Dutchitchannel.nl
Logo NTT Ltd.
Logo Citrix
Logo Barracuda Networks
Logo Clarity Benelux
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 90191 persberichten
- 5882 bedrijfsprofielen
- 61 PR-bureauprofielen
- 9527 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nl