www.lubbersdejong.nlwww.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekers
2496 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (155 dagen geleden)
Bedrijf:

Techstartup Goodweek ZZP helpt minister Koolmees uit ZZP drijfzand

Het lukt de politiek en sociale partners maar niet om een goede oplossing te vinden voor het ZZP vraagstuk. Volgens Goodweek ZZP hoeft dat ook helemaal niet, want de oplossing is er al. De Nederlandse startup heeft een platform ontwikkeld, waarmee zowel opdrachtgever als zelfstandige vooraf zekerheid krijgen of de samenwerking naar de maatstaven van de overheid en de Belastingdienst wordt gezien als dienstverband of niet. Bedrijven kunnen zo weer risicoloos zelfstandige professionals inhuren, zonder bang te hoeven zijn voor eventuele boetes achteraf.

Dé ZZP’er bestaat niet volgens minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. En dat klopt. Nederland telt 1,3 miljoen zelfstandigen en iedere zelfstandige heeft zijn of haar eigen verhaal. Eén generieke oplossing is niet mogelijk, zonder dat een grote groep ZZP’ers onterecht buitenspel wordt gezet. Zeker niet als die oplossing komt van partijen die zelfstandigen niet of nauwelijks vertegenwoordigen, zoals veel sociale partners die weinig of geen ZZP’ers in hun achterban hebben en de politiek die erop gebrand lijkt het aantal ZZP’ers terug te dringen. De oplossing komt wel van techstartup Goodweek ZZP. Een all-in-one online platform dat vooraf duidelijkheid geeft of een ZZP’er wel echt zelfstandig is en of een opdracht wel door een ZZP’er uitgevoerd mag worden middels een ingebouwde hybride ondernemerscheck en Opdrachtverklaring. Daarnaast kunnen ZZP’ers ook gunstige verzekeringen en pensioenen afsluiten. Zo kunnen zij ook aan opdrachtgevers laten zien dat ze een bepaald tarief moeten vragen om verantwoord te kunnen ondernemen. 

Een hoop onduidelijkheid
Na maanden steggelen is er nog altijd geen duidelijkheid over de toekomst van de zelfstandige, behalve dat er toch geen minimumtarief komt. De administratieve last voor zelfstandigen en opdrachtgevers bleek te hoog. Nog niet bekend is of er een Opdrachtgeversverklaring komt en wat de minister wil bereiken met een zogenaamde Webmodule. Van beiden is nog de vraag of ze voor een oplossing gaan zorgen. “Iedereen ziet wel in dat er iets moet veranderen. De Wet DBA was hiertoe een eerste aanzet. Maar deze wet bleek al snel in de praktijk zo complex dat opdrachtgevers en ZZP’er hier niet mee uit de voeten konden. Ook het feit dat pas achteraf zekerheid wordt verkregen over de vraag of sprake is geweest van een arbeidsrelatie blijkt in de praktijk voor opdrachtgevers een flinke drempel. De handhaving kwam vervolgens op een laag pitje te staan. En dan blijkt dat zolang de regels onduidelijk zijn en er niet wordt gecontroleerd en gehandhaafd ZZP’ers en hun opdrachtgevers hun gedrag niet veranderen. Dit betekent dat nog steeds vaak sprake is van werk dat wordt verricht tegen (te) lage tarieven en vaak onder gezag van de opdrachtgever”, aldus Nienke Sprengers van Nspire Advocatuur.

Van webmodule naar online platform
Het vooraf verschaffen van duidelijkheid, een tussentijdse bewaking en het minimaliseren van risico’s achteraf. Dat was ooit de reden om in te zetten op de ontwikkeling van een webmodule. Een paar jaar later een hoop discussie verder lijkt een oplossing nog mijlenver weg. Toch hoeft dat niet zo te zijn. Met het all-in-one softwareplatform van Goodweek ZZP kunnen bedrijven risicoloos zelfstandig professionals inhuren. Daniel Boham, CTO van Goodweek ZZP legt uit: “We zijn geen bemiddelaar, maar verzorgen wel de volledige juridische, financiële en administratieve backoffice. Duidelijkheid vooraf door de ondernemerscheck en Opdrachtverklaring.” Het systeem genereert automatisch, door de Belastingdienst goedgekeurde overeenkomsten, urenverwerking en facturatie. Tussentijdse bewaking beperkt de risico’s en zorgt ervoor dat er achteraf geen gedoe is. “Ook kunnen ZZP’ers via onze partners diverse extra diensten afsluiten via hun eigen account. Denk daarbij aan uitstekende verzekeringen en pensioenen. Alles overzichtelijk op één plek.”
Laatste van Goodweek ZZP  
Techstartup Goodweek ZZP helpt minister Koolmees uit ZZP drijfzand
Geplaatst:
Verstreken tijd: 155 dagen
Goodweek ZZP contact  

Logo Goodweek ZZP

  0416 796 220
  info@goodweekzzp.nl
  goodweekzzp.nl
Goodweek ZZP sociaal  


Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Intergrid
Logo Intus Workforce Solutions BV
Logo Pegamento
Logo QuandaGo
Logo Humanwave B.V.
Logo RockingRobots
Logo Distology Nederland B.V.
Logo Signet
Logo SRC System Integrators BV
Logo Relined Fiber Network
Logo Salure
Logo Hyarchis
Logo Enable-U
Logo Fullstaq B.V.
Logo Nalanda Technology
Logo MCS B.V.
Logo Yenlo
Logo MCS B.V.
Logo SCOS Software bv
Logo Kannegieter
Logo MCS B.V.
Logo Boys with Brains
Logo MCS B.V.
Logo MCS B.V.
Logo MCS B.V.
Logo SCOS Software bv
Logo Techone B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Eaton
Logo ilionx
Logo Schneider Electric
Logo USoft
Logo Diamanti
Logo Extreme Networks
Logo Extreme Networks
Logo Ivanti
Logo Workfront
Logo Descartes
Logo Flanderijn
Logo Online Academy
Logo Red Hat, Inc.
Logo XpertHR
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 89806 persberichten
- 5832 bedrijfsprofielen
- 61 PR-bureauprofielen
- 9144 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.comwww.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekers