www.marcommit.nlContentbureauwww.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekers
2505 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (1 jaar en 45 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Archetype Agency BV

Onderzoek van Schneider Electric toont aan dat flexibiliteit en veerkracht cruciaal zijn voor succes op het gebied van energie en duurzaamheid

 • Energiebeheer wordt steeds belangrijker als strategische schakel in een zeer veranderlijke, disruptieve omgeving
 • Nieuwe technologische innovaties vereenvoudigen het databeheer voor complexe energiemanagementprojecten
 • Het aanpakken van de klimaatverandering wordt een cruciaal onderdeel van de energie-investeringen nu organisaties streven naar duurzaamheid op de lange termijn.
Schneider Electric heeft zijn Corporate Energy & Sustainability Progress Report 2020 gepubliceerd. Het rapport, de derde in een jaarlijkse reeks, onderzoekt hoe organisaties omgaan met de kansen en uitdagingen door een veranderend energielandschap en richt zich op bedrijfsmatig energiebeheer en decarbonisatie. Het rapport onderzoekt hoe energiebeheer een kritiek onderdeel is geworden van een geïntegreerde duurzaamheidsstrategie, het toegenomen gebruik van digitale datahulpmiddelen en de steeds sterker wordende klimaatverandering als focus voor de levering van energie- en hulpbronnen.

Het rapport is gebaseerd op een onderzoek dat in samenwerking met GreenBiz Research is uitgevoerd onder 265 wereldwijde professionals die verantwoordelijk zijn voor de energie en duurzaamheid bij organisaties met jaarlijks meer dan $250 miljoen aan inkomsten.

Energiemanagers staan in de startblokken
In 2020 zien bedrijfsleiders energiemanagers als een integraal onderdeel van hun bedrijfsvoering, waarbij 87 procent van de respondenten het ermee eens is dat de omvang en complexiteit van de energie-inkoop toeneemt. Dit heeft geleid tot veranderingen in de manier waarop organisaties met energiemanagement omgaan; 56 procent van de respondenten heeft nu medewerkers in dienst die zich focussen op energiemanagement. Met een groeiend aantal verschillende energiebronnen, financiële mechanismen en technologische ontwikkelingen om te beheren, in een steeds onstabielere omgeving, hebben organisaties expertise nodig om te adviseren over kostenbesparende best practices en strategieën.

Gerelateerde bevindingen zijn onder andere:
 • In het rapport van 2019 noemde slechts 29 procent van de ondervraagde bedrijven strategische energiesourcing als een topinitiatief voor kostenbesparingen, maar dit jaar gaf 46,5 procent aan dat timing en prijsschommelingen de grootste uitdaging vormen.
 • Zestig procent van de respondenten overweegt om in de komende drie jaar onsite of offsite hernieuwbare energiebronnen in te kopen om de wisselvalligheid te beheersen, terwijl 30 procent van de respondenten al hernieuwbare energiebronnen inzet.
 • Meer dan 46 procent van de respondenten is bereid te reageren op toekomstige innovaties op het gebied van energiemanagement.
 • Executieve buy-in is de belangrijkste drijfveer om nieuwe energie- en duurzaamheidsprogramma's goedgekeurd en gefinancierd te krijgen volgens 84 procent van de respondenten.
"Energie- en grondstoffenbeheer is voorbij de fase van alleen de betaling van energierekeningen en is voor organisaties een strategische manier geworden om financiële en reputatierisico's te beperken", aldus Bill Brewer, VP Global Energy & Sustainability Services bij Schneider Electric. "Het landschap evolueert snel en als bedrijven concurrerend willen blijven, zullen ze strategieën moeten implementeren die een duidelijk inzicht geven in de richting van energiebeheer".

Digitale technologie vereenvoudigt de complexiteit
De overweldigende hoeveelheid beschikbare energie- en duurzaamheidsgegevens is soms moeilijk om te overzien en te beheren. Het afgelopen jaar hebben echter meer bedrijven geïnvesteerd in digitale technologieën om deze complexiteit te verlichten, met een verdubbeling van het aantal respondenten (37 procent) ten opzichte van vorig jaar die aangeven dat ze IoT-apparaten zoals meters, sensoren en andere slimme apparaten gebruiken. Investeren in deze technologieën heeft een positieve invloed op organisaties: 63 procent van de respondenten met digitale systemen meldt meer vertrouwen te hebben in de bereidheid tot innovaties op het gebied van resource management.

Het onderzoek toont ook aan dat strategieën voor energie- en grondstoffenbeheer zich ontwikkelen op basis van nieuwe datatechnologieën, waarbij 48 procent aangeeft dat ze hun programma's voor energie- of duurzaamheidsgegevensbeheer aanpassen op basis van de groei in aangesloten apparaten. 24 procent zegt hetzelfde over de groei in kunstmatige intelligentie.

Hoewel 54 procent van de respondenten aangeeft dat ze hun gegevens nog steeds met behulp van spreadsheets beheren, zijn de voordelen van het investeren in digitale oplossingen duidelijk.

Prioriteit geven aan klimaatverandering
Het mitigeren van en aanpassen aan klimaatverandering en opwarming van de aarde, snelle decarbonisatie en andere klimaatgerelateerde initiatieven vormen een veel grotere focus binnen de bedrijfsvoering dan ooit tevoren. Het onderzoek toont aan dat milieuoverwegingen een belangrijke drijfveer zijn voor bedrijfsinitiatieven op het gebied van energie en duurzaamheid (51,5 procent), en dat klimaatverandering het grootste risico vormt voor de energie- en grondstoffenvoorziening (58 procent). Het management begint in te zien wat de voordelen zijn van het aanpakken van de klimaatverandering, met name het voordeel voor de reputatie richting stakeholders, nieuwe producten en diensten, en het potentieel om te profiteren van milieu-investeringen.

Andere klimaatgerelateerde statistieken laten zien dat:
 • De publieke opinie een drijvende kracht is achter duurzame energie-investeringen met merk/reputatie (50%) en concurrentievoordeel (47%) bovenaan de agenda.
 • Zeventig procent van de respondenten dit jaar meldt dat zij energie- of duurzaamheidsdoelstellingen hebben vastgesteld en publiekelijk hebben aangekondigd, tegenover slechts 57 procent in het rapport van 2019.
 • Vijfenzeventig procent van de respondenten aangeeft dat ze verhoogde doelen heeft dan voorheen, waarbij degenen die verhoogde targets hebben, er meer vertrouwen in hebben dat ze die doelen zullen halen.
 • Dertig procent van de deelnemende CEO's zegt het er sterk mee eens te zijn dat het gedrag van hun organisatie ten opzichte van de klimaatverandering gunstig zal zijn voor hun bedrijf.
"Klimaatverandering staat centraal voor ieder wereldwijd bedrijf", zei een anonieme respondent in het onderzoek. "Stakeholders, van investeerders tot consumenten, houden nauwlettend in de gaten hoe organisaties hun deel bijdragen aan de vermindering van de CO2-uitstoot en zich inzetten voor duurzaam energiebeheer. Het is noodzakelijk dat bedrijven gaan nadenken over hun plannen om bij te dragen, als ze dat nog niet gedaan hebben".

Het Corporate Energy & Sustainability Progress Report is ontwikkeld om te begrijpen hoe grote organisaties energie inkopen, de vraag naar hulpbronnen beheren, gegevens gebruiken en programma's voor efficiëntie en decarbonisatie van bedrijven ontwikkelen, financieren en uitvoeren. De bevindingen in het rapport zijn gebaseerd op een webenquête en telefonische interviews uitgevoerd door GreenBiz Research. Tot de deelnemers behoorden 265 wereldwijde energie- en duurzaamheidsprofessionals die toezicht houden op inkoop, bedrijfsvoering en duurzaamheid, van bestuursleden tot individuele medewerkers. De ondervraagde bedrijven vertegenwoordigen 17 industriële segmenten en hebben een minimale jaarlijkse omzet van 250 miljoen dollar gerealiseerd.

Voor meer informatie of voor het downloaden van het volledige rapport, ga naar insights.se.com of neem deel aan de live webinar,op 25 juni om 16:00 uur CET.

Over Schneider Electric
Als specialist in digitale energiemanagement- en automatiseringsoplossingen bieden we onmisbare technologie voor een duurzame toekomst. Wij bieden geïntegreerde oplossingen voor woningen, gebouwen, datacenters, infrastructuur en industrieën dankzij onze energietechnologie, real-time automatisering, software en services. Wij maken processen en energie veilig en betrouwbaar, efficiënt en duurzaam, open en verbonden.

Schneider Electric gelooft dat iedereen op de wereld recht heeft op toegang tot energie en om digitaal verbonden te zijn. Onze generatie heeft de kans om door middel van efficiëntie niet alleen vooruitgang voor iedereen, maar ook een duurzame toekomst voor onze aarde te realiseren. We helpen iedereen op ieder moment om het meeste uit hun energie en middelen te halen. Dit noemen we ‘Life is On’.
www.se.com/nl
Laatste van Schneider Electric  
Dit is waarom elektriciteitsbedrijven groener moeten worden

Schneider Electric lanceert communicatieservice om transparantie in ESG-prestaties te realiseren

Hans Smid nieuwe voorzitter van belangenorganisatie European Building Automation and Controls Association (eu.bac)
Geplaatst:
Verstreken tijd: 1 jaar en 45 dagen
PR contact  

Logo Archetype Agency BV
Schneider Elec.. contact  

Logo Schneider Electric

  +31(0)23 5 124 124
  www.schneider-electric.nl
Schneider Elec.. sociaal  


Schneider Elec.. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo VPNdiensten.nl
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Techtenna
Logo Priemo
Logo NPRM NV
Logo OPEN.satisfaction
Logo NEG-ITSolutions
Logo Login Consultants
Logo Giarte
Logo Tulinx
Logo Renewd
Logo Fullstaq B.V.
Logo Sortlist
Logo Data Matters BV
Logo Orange Cyberdefense
Logo E-mergo
Logo VPNdiensten.nl
Logo Spryng
Logo Spryng
Logo VPNdiensten.nl
Logo Facilitor
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Medius
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Young_Coders
Logo True (Broad Horizon)
Logo Tankpas-Aanvragen.nl
Logo Frontline Solutions
Logo Lightspeed
Logo Citrix
Logo Extreme Networks
Logo Essentra Components
Logo Pegasystems
Logo CrowdStrike
Logo Red Hat
Logo WorldStream
Logo Mirakl
Logo Orange Cyberdefense
Logo Personio
Logo Conscia Nederland B.V.
Logo Visma | Raet
Logo Ctac N.V.
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91793 persberichten
- 6033 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10609 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlContentbureauwww.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekers