Herken zakelijke websitebezoekerswww.LVTPR.comwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nl
2521 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (306 dagen geleden)
Bedrijf:

24/7 BZ ContactCenter verlengt overeenkomst met Frontline Solutions voor cloud dienstverlening

Vianen, 10 juni 2020 – Het ministerie van Buitenlandse Zaken zette in 2019 een aanbesteding voor Cloud dienstverlening in de markt voor het 24/7 BZ ContactCenter. Zij zochten een dienstverlener voor het leveren en beheren van functionaliteiten voor ContactCenter, WorkForce Management, een kennisbank en casemanagement. Frontline Solutions, leverancier van klantgerichte en innovatieve klantcontactoplossingen, kreeg (wederom) de gunning.

Het 24/7 BZ ContactCenter bestaat bijna vier jaar en is er voor de klant, altijd en overal. Een team van ongeveer 85 voorlichters geeft consulaire hulp en advies aan Nederlanders die wonen, werken en reizen in het buitenland. De burger bepaalt zelf hoe hij/zij contact opneemt. Dit kan telefonisch, via e-mail, social media, WhatsApp of met de Reisadvies BZ app. Alle contactkanalen zijn zo ingericht dat de burger altijd hetzelfde antwoord krijgt met dezelfde service.


Inspelen op de omstandigheden en toekomst

Naast het helpen met vragen over bijvoorbeeld paspoorten, reisadviezen of legalisaties, is het 24/7 BZ ContactCenter er ook in geval van nood. Wanneer een crisissituatie uitbreekt, zoals destijds met de MH-17 ramp of recenter met de COVID 19 crisis, moet het ContactCenter eenvoudig en snel voor een tijdelijke termijn kunnen worden opgeschakeld. Een snelle en juiste beantwoording van klantvragen is daarbij essentieel. (Onlangs bracht Koning Willem Alexander nog een bezoek in het kader van hun wereldwijde activiteiten voor crisiscoördinatie vanwege het coronavirus (COVID-19))

Ook lopen voorbereidingen voor het 24/7 Loket Buitenland, waardoor het 24/7 BZ ContactCenter op termijn ook vragen van Nederlanders in het buitenland over andere overheidsdiensten gaat beantwoorden.

Dit alles vraagt enerzijds om een beheersbaar contact center platform en een goed kennissysteem, anderzijds om een intuïtieve en context-specifieke presentatie van de kennis voor de voorlichters. Door de 24/7 bezetting is een flexibele WorkForce Management oplossing nodig die de voorlichters hierbij maximaal faciliteert.


Geïntegreerde oplossing voor cloud dienstverlening

Frontline Solutions implementeert als hoofdaannemer de geïntegreerde cloud oplossing. Daarbij maken zij gebruik van Genesys voor de contact center software, Verint voor WorkForce Management, Oracle ServiceCloud van TKC digital voor kennis- en casemanagement, Speech Analytics van Xdroid en hosting via Harbers ICT.

Het 24/7 BZ ContactCenter hecht veel waarde aan een veilige omgeving. Met de hoogste beveiliging in het datacenter en de ISO27001 certificering voor informatiebeveiliging is dit ook voor de komende 4 jaar overeenkomst gegarandeerd.


Over Frontline Solutions
In de digitale wereld van vandaag is persoonlijk klantcontact waardevoller dan ooit. Frontline Solutions zet de norm als het gaat om bereikbaarheid en klantgerichtheid in de Beneluxmarkt. Uitdagingen in klantcontact vertalen we naar schaalbare en flexibele concepten en we bieden succesvolle oplossingen die winstgevend geïmplementeerd worden en beheersbaar zijn.

Met circa 30 medewerkers ondersteunen we vanuit Vianen onze toonaangevende klanten zoals Enexis, Drukwerkdeal, a.s.r., ministerie van Buitenlandse Zaken, facilitair contactcenter Callexcell en Woonbron.


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hans Reuver, algemeen directeur, 088 - 2680 780 of hans.reuver@frontline.nl. Of kijk op www.frontline-solutions.nl
Laatste van Frontline Solutions  
Frontline Solutions sluit partnerovereenkomst met 24sessions om videobellen bij klanten in te zetten

Frontline Solutions versterkt team met senior accountmanager, marketing medewerker en senior engineer

Frontline Solutions her-certificeert zich voor ISO27001
Geplaatst:
Verstreken tijd: 306 dagen
Frontline Solu.. contact  

Logo Frontline Solutions

  +31 882 680 780
  frontline-solutions.nl
Frontline Solu.. sociaal  


Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Tankpas-Aanvragen.nl
Logo Medius
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo MCS B.V.
Logo Medius
Logo PQR
Logo Humanwave B.V.
Logo Techone B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Medius
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo PlanMen
Logo Northwave
Logo PQR
Logo Schneider Electric
Logo Protime BV
Logo Pegasystems
Logo Thales
Logo Greenhouse Datacenters
Logo Unit4
Logo Extreme Networks
Logo ISBW
Logo Businesspark Nieuw-Vennep Zuid
Logo Citrix
Logo SurveyMonkey
Logo Ivanti
Logo Infoblox
Logo ROVC
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 90818 persberichten
- 5948 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10070 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
Herken zakelijke websitebezoekersContentbureauwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nl