www.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.comHerken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nl
2511 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (263 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Progress Communications

2020 Global Network Insights Report NTT Ltd.: bedrijven geconfronteerd met cybersecurityrisico door toename in thuiswerken en niet meer ondersteunde netwerkinfrastructuur

45,6 procent van de organisatie-assets is verouderd of achterhaald – vergeleken met 12 procent in 2017

Barneveld, 9 juni 2020 – Bedrijven verplaatsen applicaties naar multi-cloudomgevingen, waardoor de investering in de cloud significant groter is dan de uitgaven van organisaties aan on-premise-infrastructuur. Dat blijkt uit het ‘2020 Global Network Insights Report’ van NTT Ltd. Door deze ontwikkeling zijn de vervangings- en upgradepatronen van organisaties vertraagd, waarbij veel bedrijven ervoor kiezen hun netwerkassets langere tijd te blijven gebruiken en minder te investeren in de herinrichting van hun on-premise-netwerk en -securityinfrastructuur. Het resultaat: een toename in het aantal verouderde en niet-gepatchte netwerkapparaten met softwarekwetsbaarheden. Dit leidt tot meer risico en stelt de organisatie bloot aan securitybedreigingen.

Het rapport is gebaseerd op data van technologie-assessments die zijn uitgevoerd bij meer dan 1.000 klanten met in totaal 800.000 netwerkapparaten. In het rapport kwam naar voren dat 45,6 procent van de netwerkassets van organisaties verouderd of niet meer ondersteund was – dat is een flinke toename ten opzichte van 2017, toen dat percentage op slechts 12 procent stond.

De COVID-19-uitbraak en daaruit voortvloeiende toename in bandbreedteverbruik is een zware belasting voor het netwerk; bestaande uitdagingen stapelen zich op en leiden uiteindelijk tot een perfect storm. Met een stijging in thuiswerken, remote access en het gebruik van voice- en videoservices, staan het netwerk en de securityinfrastructuur van organisaties onder grote druk.

Rob Lopez, Executive Vice President, Intelligent Infrastructure, NTT Ltd.: “In het nieuwe normaal moeten veel bedrijven, al dan niet verplicht, hun netwerk- en security-architectuurstrategieën en bedrijfsvoerings- en supportmodellen herzien voor beter beheer van het operationele risico. We verwachten een strategieverschuiving te zien, van een focus op businesscontinuïteit naar voorbereiding op de toekomst nu de coronamaatregelen langzaam worden versoepeld. De netwerkinfrastructuur moet op de juiste manier worden ingericht en beheerd om in te kunnen spelen op onverwachte pieken. Dit vraagt om een nieuwe beoordeling van de cloud- en on-premise-infrastructuur om de impact en frequentie van bedrijfskritische downtime te verlagen.”

Het securityrisico van verouderde en niet ondersteunde apparatuur op de toekomstige werkplek
Niet meer ondersteunde apparaten hebben gemiddeld te maken met twee keer zo veel kwetsbaarheden per apparaat (42,2 procent) als verouderde (26,8 procent) en up-to-date (19,4 procent) apparaten. Dit risico stijgt als bedrijven een apparaat gedurende zijn lifecycle niet patchen of de versie van het besturingssysteem niet updaten. Hoewel patchen relatief eenvoudig is, en vaak gratis in geval van een onderhoudscontract of extra garantie, doen veel bedrijven er niet aan.

In het ‘nieuwe normaal’ is veerkracht het sleutelwoord voor bedrijven die op zoek gaan naar een nieuwe manier van werken. De pandemie introduceert op dit gebied permanente veranderingen, zoals de implementatie van slimme werkplekken die social distancing op kantoor ondersteunen. Daarnaast blijven veel bedrijven het thuiswerken in de toekomst faciliteren. Bovendien neemt het aantal bedrijven dat gebruikmaakt van nieuwe, draadloze infrastructuur toe – een stijging van 13 procent jaar op jaar – en blijft de populariteit van het open office en co-working spaces groeien. Hiervoor is een nieuwe benadering van alle netwerkarchitectuur nodig.

Bedrijven hebben de tools, kennis en expertise nodig om het netwerk opnieuw in te richten voor de korte-, middellange- en langetermijnevolutie van het ‘nieuwe normaal’, waarbij mensen op afstand werken en op elk gewenst apparaat op elk gewenst moment. Ze moeten op zoek gaan naar strategische partners die hen kunnen ondersteunen met een visie op het netwerk van de toekomst – niet alleen op het gebied van kantoorruimte, maar ook in openbare gebouwen en in winkelgebieden waar social distancing moeilijk is na te leven. Zo kunnen bijvoorbeeld AI en machine learning worden toegepast om te helpen de social-distancingmaatregelen te monitoren – het netwerk is hierbij de platform-enabler.

De evolutie van het netwerk en digitale transformatie gaan hand in hand
Als onderdeel van hun digitale-transformatiestrategieën maken toonaangevende organisaties al gebruik van netwerken voor het creëren van nieuwe businessmodellen (bijv. het internet of things) of het optimaliseren van bestaande bedrijfsvoeringsmodellen (bijv. asset tracking). Andere bedrijven investeren als onderdeel van hun digitale-transformatie-initiatieven mogelijk in technologieën zoals robotic process automation (RPA) om kosten te besparen en diensten op flexibele wijze te schalen. Wat de reden ook is, digitale transformatie draagt bij aan de verbetering van de klant- en medewerker-ervaring, ondersteund door het netwerk. Deze initiatieven komen alleen op gang met behulp van een relevante, veilige infrastructuur in het ‘nieuwe normaal’, met name als het gaat om de technologie-, operationele en financiële initiatieven van bedrijven.

Lopez: “Het netwerk is het platform voor digitale transformatie. Het moet wijdverspreid, flexibel, robuust en veilig zijn om eenvoudig aangepast te worden aan veranderingen in de business. Tegelijkertijd moet het de volwassenheid van de operationele-ondersteuningsomgeving vergroten. Bedrijven die gebruikmaken van een hoog niveau van netwerkautomatisering en intelligence om de bedrijfsvoering te optimaliseren, krijgen een belangrijke voorsprong op de concurrentie en profiteren op veilige wijze van de voordelen van de cloud-economie.”

Over NTT Ltd.
NTT Ltd. is een wereldwijd opererende technologiedienstverlener die klanten helpt bij het versnellen van groei en innovatie van digitale bedrijfsmodellen. We bieden digitale businessconsulting, technologie en managed services voor cybersecurity, applicaties, werkplekken, cloud, datacenter en netwerken, op basis van onze uitgebreide kennis van de sector en innovatie. Als een van de vijf grootste mondiale IT-dienstverleners verlenen onze divers samengestelde teams diensten in meer dan 190 landen en regio’s. We bedienen 85 procent van de bedrijven uit de Fortune Global 100-lijst en duizenden andere klanten en communities. Na 120 jaar diensten verlenen en ons sociaal verantwoordelijk voelen, staat alles wat we doen in het teken van onze klanten en een duurzame wereld.  

Meer informatie over de diensten van NTT Ltd. is te vinden op www.hello.global.ntt.
Laatste van NTT Ltd.  
Voor 93,7 procent van de bedrijven is de cloud essentieel om te voldoen aan bedrijfsbehoeften tijdens coronapandemie

NTT biedt Cyber Threat Sensor aan klanten na SolarWinds-aanval

NTT benoemt Abhijit Dubey tot Global Chief Executive Officer van NTT Ltd. per 1 april 2021
Rose Mensink treedt toe tot Fullstaq als CMO

Uniserver levert de nieuwe ‘cloudmotor’ van Soluno BC

RobotWise organiseert tijdens de voorjaarsvakantie gratis dag voor leerlingen van Amstelveense basisschool

Loopbaansector heeft last van lage werkloosheid
T-Mobile bekroond door umlaut met “Best in Test” wereldwijd

Nederlandse digitale innovator Sam Media wint Meffy Award met VR-streamingdienst Mobio360

ALLEENINKT.NL GAAT 8 RETAILONDERNEMERS HELPEN

Gedateerde roostersoftware zorgt voor stevige omzetverliezen

Zyxel roept mkb op een effectieve cyberbeveiligingsstrategie op te bouwen

Red Hat verbetert Kubernetes voor traditionele en cloud-native applicaties met nieuwste versie Red Hat OpenShift

Ruim kwart ondernemers vertrouwt extraverte fiscaal-professional niet

Vijf mogelijke vormen van autolease

Citrix-onderzoek: Bedrijven lopen toptalent mis als werken op afstand niet permanent wordt omarmd

Logistiek dienstverlener De Rijke Group maakt orders verwerken volledig digitaal met low-code platform van Mendix

Advocatenkantoor NautaDutilh kiest voor Sentia als managed service partner

Panasonic Toughbook: de ultieme personalisatie

Europese consumenten zijn teleurgesteld in digitale vernieuwing

Onderzoeksrapport van FortiGuard Labs: cybercriminelen volgen de online activiteiten van werknemers op de voet

Previder levert vernieuwde digitale werkplek voor de zorg

Appian uitgeroepen tot 2021 Gartner Peer Insights Customers' Choice voor Enterprise Low-Code Applicatie Platforms

TIE Kinetix introduceert real-time disaster recovery dienstverlening voor bedrijfskritische data
Geplaatst:
Verstreken tijd: 263 dagen
PR contact  

Logo Progress Communications
NTT Ltd. contact  

Logo NTT Ltd.

  +44 203 936 0400
  hello.global.ntt
NTT Ltd. sociaal  


NTT Ltd. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo umlaut
Logo Sam Media
Logo Alleeninkt.nl
Logo Tesorion
Logo Marco Bouman
Logo Viqtor Davis
Logo Bitcare
Logo TechSoup Nederland
Logo Ossewold.net
Logo NewChannel
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo VR-SPACES
Logo Synobsys
Logo Bluace
Logo RobotWise
Logo Quinyx
Logo Zyxel
Logo Red Hat, Inc.
Logo Nextens
Logo Citrix
Logo Dutchitchannel.nl
Logo Red Hat, Inc.
Logo Pegasystems
Logo Vertiv
Logo Techleap.nl
Logo Avit Group
Logo Poly
Logo Techniekopleiding.nl
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 90474 persberichten
- 5909 bedrijfsprofielen
- 61 PR-bureauprofielen
- 9765 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.comHerken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nl