www.LVTPR.comwww.marcommit.nlwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nl
2503 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (38 dagen geleden)
Bedrijf:

Derde werknemers vermoedt dat collega’s bewust sjoemelen met declaraties

Voornamelijk mannen zijn achterdochtig als het gaat om werkethos van collega’s

Groningen en Amsterdam, 4 juni 2020 - Maar liefst 33% van de werknemers denkt dat er op het werk bewust wordt gesjoemeld met declaraties. Dit blijkt uit onafhankelijk onderzoek van softwarebedrijf Klippa, uitgevoerd door PanelWizard onder 1228 Nederlandse werknemers die werken bij bedrijven met 100+ medewerkers. Toch geeft slechts 6% toe dat zij zelf weleens bewust een onjuiste declaratie indienen. 

“Soms maken mensen fouten bij de financiële administratie, zij vergeten bijvoorbeeld een bon aan te leveren. Maar liefst 15% van alle declaraties gaat fout. Bewust sjoemelen is natuurlijk heel wat anders, maar helaas gebeurt ook dit vaak. Zo fraudeerde een wijkverpleegkundige een tijd terug nog voor 170.000 euro aan declaraties. Met Corona en thuiswerken wordt dit probleem alleen maar groter, door een gebrek aan controle”, vertelt Yeelen Knegtering, ceo van software scale-up Klippa.

Achterdochtige mannen
Opvallend genoeg zijn mannen op veel vlakken een stuk minder goed van vertrouwen dan hun vrouwelijke collega’s. Ook dertigers, zeker mannelijke dertigers, laten een piek zien in wantrouwen: 46% gelooft dat er op werk wordt gesjoemeld met declaraties. Bij vrouwen van dezelfde leeftijd ligt dit percentage op slechts 31%. 

Een vorm van sjoemelen is een uitgave twee keer of vaker declareren. Slechts één op de zeven vrouwen gelooft dat collega’s weleens bewust uitgaven dubbel declareren. Onder mannen gelooft één op vijf dit, en onder mannen van in de dertig zelfs bijna één op drie. Knegtering: “Ik denk dat als je zelf in staat bent tot iets, je sneller geneigd bent hetzelfde gedrag bij een ander te verwachten. Het is best mogelijk dat mannen van in de dertig meer dan de andere groepen zouden sjoemelen met het indienen van onkosten.”

Toch is voor dit argument in het onderzoek geen hard bewijs gevonden, want zelf toegeven dat zij weleens sjoemelen, doen zowel mannen als vrouwen niet graag. Slechts 6% geeft toe zelf weleens bewust een declaratie te hebben ingediend die niet helemaal juist was, zoals een te hoog bedrag of verkeerde omschrijving. Jongere werknemers zijn daar iets makkelijker in, 8% van de werknemers onder de dertig jaar geeft toe dit weleens gedaan te hebben. 

Groningen versus Drenthe 
Niet alleen dubbele declaraties, ook te hoge bedragen zijn iets waarvan veel werkende Nederlanders (bijna een derde) hun collega’s verdenken. In Groningen denkt zelfs 41% dat collega’s weleens euro’s bovenop het werkelijke bedrag tellen bij het declareren. In buurprovincie Drenthe gelooft slechts de helft daarvan, 21%, dit. 

Oplossing
“Organisaties kunnen dergelijke foute declaraties tegengaan door hun declaratieproces te automatiseren. Veel bedrijven werken nog met papieren Excel-sheets, en als ze al iets gedigitaliseerd hebben, komt er alsnog handmatig werk bij kijken bij het indienen, goedkeuren en het uitbetalen. Dit kost organisaties klauwen met geld en dat is niet nodig. Met een automatisch systeem worden fraude, fouten en duplicaten automatisch herkend en geweigerd”, aldus de ceo. 

Maar liefst 59% van de ondervraagden is het ermee eens dat organisaties geld zouden kunnen besparen door hun declaratieproces (verder) te automatiseren. Aangezien mannen over het algemeen in grotere getale geloven dat er wordt gesjoemeld met declaraties, is het niet verrassend dat ook zij (62%) meer dan vrouwen (56%) geloven dat automatisering kan leiden tot geldbesparing. 

Over Klippa
Klippa is een Groningse scale-up die in 2015 werd opgericht door zes IT-specialisten. Het bedrijf heeft als doel om omslachtige documentstromen te digitaliseren en automatiseren aan de hand van moderne technologieën, zoals machine learning en OCR. Inmiddels heeft het tech-bedrijf ook een kantoor in Amsterdam en bedient het meer dan duizend klanten in het binnen- en buitenland met diverse productlijnen. Denk aan software voor het verbeteren van administratieve processen, het scannen van bonnen en facturen, declaratieverwerking, identiteit-validatie en data-extractie. 

Over het onderzoek
Het onderzoek is gedaan onder 1228 Nederlanders van 18 jaar en ouder, werkend in loondienst bij een bedrijf met 100 medewerkers of meer, die weleens een declaratie indienen bij hun werkgever. Het is representatief naar geslacht, leeftijd, arbeidsparticipatie, opleiding en provincie. De respondenten konden kiezen uit de opties ‘ja’, ‘nee’, en ‘weet niet/geen mening’.
Laatste van Klippa  
80% werkenden ziet digitaal werken als ‘nieuwe manier van werken’ 

Software scale-up Klippa trekt Jesus Cruz (23) aan als business developer 

Derde werknemers vermoedt dat collega’s bewust sjoemelen met declaraties
Geplaatst:
Verstreken tijd: 38 dagen
Klippa contact  

Logo Klippa

  Annette Hoeksema
  +31 50 2111631
  annette@klippa.com
  www.klippa.com
Klippa sociaal  


Klippa tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Distology Nederland B.V.
Logo ID Control
Logo Korton Group
Logo QuandaGo
Logo Relined Fiber Network
Logo Avinty (GGZ)
Logo QuandaGo
Logo iQibt B.V.
Logo Heliview Conferences & Training
Logo Solmate
Logo Distology Nederland B.V.
Logo TRADUS
Logo Coastr
Logo ID Control
Logo QuandaGo
Logo Guardian360 bv
Logo Frontline Solutions
Logo Boys with Brains
Logo Broad Horizon
Logo Unexus B.V.
Logo Boys with Brains
Logo PayIBAN BV
Logo iQibt B.V.
Logo Orange Cyberdefense Netherlands B.V.
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo PlanMen
Logo SCOS Software bv
Logo Spryng
Logo Frontline Solutions
Logo Spryng
Logo myBrand
Logo Arlington Research
Logo Unit4
Logo IFS
Logo CRM Partners
Logo Zyxel
Logo Conclusion
Logo Intel
Logo Solipsis b.v.
Logo SAP Concur
Logo Conclusion Zuyd
Logo NTT Ltd.
Logo Interxion
Logo Shippeo
Logo Valid
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt persberichten platform voor de IT-sector

In de database
- 88822 persberichten
- 5741 bedrijfsprofielen
- 59 PR-bureauprofielen
- 8395 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.LVTPR.comwww.marcommit.nlContentbureauwww.lubbersdejong.nl