www.LVTPR.comwww.EVENTIVE.nlwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nl
2503 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (38 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: AxiCom

Onderzoek Proofpoint: 72% van de Nederlandse bedrijven kampte afgelopen jaar met minstens één cyberaanval

Cyberaanvallen steeds vaker gericht op mensen in plaats van op infrastructuur, bijna twee derde (61%) van de CSO's en CISO's noemt menselijke fouten en gebrek aan veiligheidsbewustzijn de grootste IT-beveiligingsrisico's

AmsterdamProofpoint, een toonaangevend cybersecurity- en compliance-bedrijf, presenteert nieuw onderzoek naar de impact van mensgerichte cyberaanvallen op organisaties in Nederland. Uit het onderzoek bleek dat een meerderheid (72%) van de ondervraagde CSO's en CISO's in de afgelopen twaalf maanden ten minste één cyberaanval op zijn of haar organisatie heeft vastgesteld, terwijl een kwart (25%) meerdere incidenten heeft geconstateerd. Insider threats waren de meestvoorkomende vorm van cyberaanval in Nederland in de afgelopen twaalf maanden, goed voor 38%. Op de voet volgen aanvallen op cloud-accounts (32%), Business Email Compromise (BEC)-aanvallen (31%) en phishing (31%). Bijna een derde van de respondenten is van mening dat zowel aanvallen op cloud-accounts (32%) en phishing (32%) de komende drie jaar de grootste cyberdreiging voor organisaties in Nederland zullen zijn. Daarna volgen credential phishing (30%) en Distributed Denial of Service (DDoS)-aanvallen (30%).

Cyberaanvallen kunnen verstrekkende en rampzalige gevolgen hebben voor bedrijven, zowel op financieel vlak als wat betreft de reputatie. Uit het onderzoek bleek dat een afname van het aantal klanten (49%) en financiële schade (41%) de belangrijkste gevolgen waren voor organisaties in Nederland in de afgelopen twaalf maanden, gevolgd door zakelijke en operationele schade (39%).

Ondanks dat organisaties in Nederland zich bewust zijn van de risico's, zijn velen niet voldoende voorbereid. In feite is slechts 38% van de respondenten het er sterk mee eens dat zijn of haar organisatie voorbereid is op een cyberaanval, terwijl 46% het er enigszins mee eens is. Met betrekking tot waar de grootste risico's liggen, wijst 67% van de respondenten naar verouderde of onvoldoende cybersecurity-oplossingen en -technologie. Bijna twee derde (61%) is van mening dat menselijke fouten en een gebrek aan veiligheidsbewustzijn een risicofactor zijn voor zijn of haar organisatie.

Hoewel eindgebruikers de frontlinie van de verdediging tegen cyberaanvallen vormen, is er behoefte aan betere training op het gebied van veiligheid en bewustwording. Er is een aantal veelvoorkomende beveiligingsfouten die medewerkers volgens CSO's en CISO's in Nederland maken. Het gaat hierbij onder meer om het verkeerd omgaan met gevoelige informatie (53%), in phishing-aanvallen trappen (47%), het gebruik van onveilige wachtwoorden (39%), het delen van wachtwoorden (39%), criminele insider threats (34%) en het klikken op schadelijke links (33%).

Temidden van de wereldwijde COVID-19-pandemie heeft 72% van de Nederlandse organisaties een beleid voor werken op afstand ingevoerd. Helaas maken opportunistische cybercriminelen misbruik van medewerkers die op afstand werken. 44% van de CSO's en CISO's in Nederland meldt een toename van het aantal phishing-aanvallen sinds het beleid voor werken op afstand is ingevoerd.

“Een mensgerichte strategie is een noodzaak voor organisaties. Zeker nu cybercriminelen zich steeds meer richten op mensen in plaats van op infrastructuur. Hierbij proberen zij onder meer inloggegevens te stelen, gevoelige gegevens te bemachtigen en op frauduleuze wijze geld over te maken”, aldus Jim Cox, Regional Director Benelux bij Proofpoint. “Uit ons onderzoek blijkt dat 50% van de CSO's en CISO's in Nederland van mening is dat zijn of haar medewerkers het bedrijf kwetsbaar maken voor cyberaanvallen. Daarom zijn training en veiligheidsbewustzijn cruciaal en kunnen ze het verschil maken tussen een poging tot een cyberaanval en een geslaagde aanval. Naast technische oplossingen en controles moet een uitgebreid trainingsprogramma centraal staan in de cyberverdediging van een organisatie.”

Ondanks het feit dat het dreigingslandschap zich snel ontwikkelt, traint slechts 11% van de organisaties in Nederland zijn medewerkers meer dan drie keer per jaar. In het kader van de huidige wereldwijde pandemie en een toename van het werken op afstand zegt echter meer dan twee derde (63%) van de respondenten dat zijn of haar organisatie tijdens Covid-19 extra cybersecurity-trainingen aan werknemers heeft gegeven.

Organisaties in Nederland zijn optimistisch over het feit dat cybersecurity een steeds grotere prioriteit wordt voor het bedrijfsleven. 39% van de organisaties beoordeelt zijn cybersecurity-strategie twee keer per jaar of vaker. Daarnaast verwacht 73% dat zijn cybersecurity-budget in de komende twee jaar met 11% of meer zal stijgen.

https://www.proofpoint.com/uk/resources/white-papers/people-centric-cybersecurity-study-150-it-leaders-netherlands

--

Methodologie
Het onderzoek, uitgevoerd door onderzoeksbureau Censuswide, heeft honderdvijftig CSO's/CISO's ondervraagd bij organisaties in Nederland met tweehonderd of meer werknemers uit verschillende sectoren in april 2020.

Over Proofpoint
Proofpoint, Inc. (NASDAQ: PFPT) is een toonaangevend cybersecurity-bedrijf dat de belangrijkste activa en grootste risico’s van organisaties beschermt: hun werknemers. Proofpoint helpt bedrijven over de hele wereld met zijn geïntegreerde suite van cloud-oplossingen om gerichte bedreigingen te stoppen, hun data te beschermen en hun gebruikers minder vatbaar te maken voor cyber-aanvallen. Toonaangevende organisaties van elke omvang, inclusief meer dan de helft van de Fortune 1000, vertrouwen op Proofpoints mensgerichte oplossingen voor security en compliance om hun belangrijkste security- en compliance-risico’s te beperken. Dit geldt voor e-mail, cloud, sociale media en het web. Meer informatie is beschikbaar op www.proofpoint.com.
Laatste van Proofpoint  
Proofpoint introduceert nieuw cloud-gebaseerd ObserveIT Insider Threat Management-platform

Ransomware als eerste payload maakt een comeback

Okta, CrowdStrike, Netskope en Proofpoint bundelen hun krachten voor de beveiliging van thuiswerkomgevingen
Geplaatst:
Verstreken tijd: 38 dagen
Proofpoint contact  

Logo Proofpoint

  +44 (0)118 402 5900
  info-bnl@proofpoint.com
  www.proofpoint.com
Proofpoint sociaal  


Proofpoint tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Distology Nederland B.V.
Logo ID Control
Logo Korton Group
Logo QuandaGo
Logo Relined Fiber Network
Logo Avinty (GGZ)
Logo QuandaGo
Logo iQibt B.V.
Logo Heliview Conferences & Training
Logo Solmate
Logo Distology Nederland B.V.
Logo TRADUS
Logo Coastr
Logo ID Control
Logo QuandaGo
Logo Guardian360 bv
Logo Frontline Solutions
Logo Boys with Brains
Logo Broad Horizon
Logo Unexus B.V.
Logo Boys with Brains
Logo PayIBAN BV
Logo iQibt B.V.
Logo Orange Cyberdefense Netherlands B.V.
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo PlanMen
Logo SCOS Software bv
Logo Spryng
Logo Frontline Solutions
Logo Spryng
Logo myBrand
Logo Arlington Research
Logo Unit4
Logo IFS
Logo CRM Partners
Logo Zyxel
Logo Conclusion
Logo Intel
Logo Solipsis b.v.
Logo SAP Concur
Logo Conclusion Zuyd
Logo NTT Ltd.
Logo Interxion
Logo Shippeo
Logo Valid
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt persberichten platform voor de IT-sector

In de database
- 88822 persberichten
- 5741 bedrijfsprofielen
- 59 PR-bureauprofielen
- 8395 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.LVTPR.comwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nl