www.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.comwww.marcommit.nlwww.marcommit.nl
2503 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (45 dagen geleden)
Bedrijf:

Trend Micro onderzoek constateert gebrek aan vertrouwen binnen de cybercriminele onderwereld

Het onderzoek beschrijft veranderende tactieken en een wereldwijde vraag naar nieuwe kwaadaardige diensten zoals Deepfake, ransomware en AI bots.

Amsterdam, 26 mei 2020 - Trend Micro, wereldwijd leider in cybersecurity oplossingen, geeft nieuwe data vrij omtrent cybercriminele praktijken en patronen voor het kopen en verkopen van producten en diensten. Het vertrouwen binnen criminele interacties is aangetast, wat tot gevolg heeft dat men zich verplaatst naar e-commerce-platformen en communicatie via Discord. Beide vergroten de anonimiteit van de gebruiker.

“Dit rapport benadrukt dat we de threat intelligence die we verzamelen en analyseren vanuit wereldwijde cybercriminele netwerken kunnen gebruiken om onze corporate klanten en partners te waarschuwen, voorbereiden en beschermen,” zegt Ed Cabrera, Chief Cybersecurity Officer bij Trend Micro. “Dit onderzoek helpt ons organisaties vroegtijdig te informeren over aankomende bedreigingen, zoals Deepfake ransomware, AI bots, Access-as-a-Service en zeer gespecificeerde SIM-swapping. Een gelaagd, risk-based antwoord is essentieel voor het verkleinen van het risico dat deze en andere populaire bedreigingen vormen.”

Het rapport onthult dat inspanningen door politie en justitie een impact lijken te hebben op de cybercriminele onderwereld. Zo zijn verschillende fora verwijderd door internationale politie, en ervaren nog bestaande fora aanhoudend DDoS-aanvallen en log-in-problemen, wat een effect heeft op hun bruikbaarheid.

Het verlies van vertrouwen heeft geleid tot de creatie van een nieuwe site genaamd DarkNet Trust. DarkNet Trust is gecreëerd om vendors te valideren en anonimiteit te vergroten. Daarnaast hebben andere underground markten nieuwe security-maatregelen geïntroduceerd, zoals direct buyer-to-vendor-betalingen, multi-signatures voor cryptocurrency transacties, encrypted messaging en een verbod op JavaScript.

Het rapport onthult verder veranderende trends voor cybercriminele producten en diensten. Commoditization drijft prijzen voor veel items al jaren naar beneden. Zo viel de prijs voor crypting services bijvoorbeeld van 1.000 dollar naar slechts 20 dollar per maand, terwijl de prijs van generieke bots afnam van 200 dollar naar 5 dollar per dag. De prijzen voor andere items, waaronder ransomware, Remote Access Trojans (RATs), online account credentials en spamdiensten bleven stabiel, wat de blijvende vraag naar dergelijke diensten aantoont.

Trend Micro Research heeft echter een grote vraag gezien naar andere diensten, zoals IoT-botnets, met nieuwe niet-gedetecteerde malwarevarianten die voor maar liefst 5.000 dollar worden verkocht. Fake nieuws en cyber-propaganda diensten zijn ook populair, waarbij databases met kiezers verkocht worden voor honderden euro’s. Daarnaast worden gaming accounts voor games zoals Fortnite verkocht voor rond de 1.000 dollar.

Andere opmerkelijke bevindingen zijn het opkomen van markten voor:
  • Deepfake services voor sextortion of om foto verificatie-eisen op sommige sites te omzeilen;
  • AI-based gambling bots ontworpen om dobbel-patronen te voorspellen en complexe Roblox CAPTCHA te kraken;
  • Access-as-a-Service om apparaten en corporate netwerken te hacken. Prijzen voor Fortune 500 organisaties kunnen oplopen tot 10.000 dollar. Sommige diensten zijn inclusief toegang met lees- en schrijf-privileges;
  • Wearable device accounts waarbij cybercriminelen met toegang garantiefraude kunnen uitvoeren door vervangende apparaten op te vragen.
Trends in underground marktplaatsen zullen zich in de komende maanden waarschijnlijk verder ontwikkelen als gevolg van de COVID-19-pandemie en kansen voor aanvallen zullen zich blijven ontwikkelen. Om bescherming te bieden tegen het continu veranderende threat landscape en het corporate security risico zo klein mogelijk te houden, raadt Trend Micro aan een multi-layered approach te implementeren.

Om meer te weten te komen en het volledige rapport te lezen, klik hier.Over Trend Micro
Trend Micro, wereldwijd leider in cybersecurity, zet zich in voor een wereld waarin we digitale informatie veilig kunnen uitwisselen. Door gebruik te maken van meer dan 30 jaar aan security expertise, global threat research en voortdurende innovatie biedt Trend Micro veerkracht voor bedrijven, overheden en consumenten met connected oplossingen voor cloudworkloads, endpoints, email, IoT en netwerken.

Met meer dan 6.700 medewerkers in 65 landen en zeer geavanceerde wereldwijde threat intelligence, beveiligt Trend Micro de verbonden wereld waarin organisaties opereren. Kijk voor meer informatie op www.trendmicro.nl.Voor meer informatie

Trend Micro
Ilona van Ginkel
E-mail: ilona_van_ginkel@trendmicro.com

Whizpr
Paul Maris / Martine Korthals
Tel: 0317 410 483
E-mail: trendmicro@whizpr.nl
Laatste van Trend Micro  
Canalys noemt Trend Micro als wereldleider in Global Cybersecurity Channel

Trend Micro: 63% van de Nederlandse thuiswerkers is zich tijdens lockdown meer bewust geworden van cybersecurity

Trend Micro wederom nummer één in Global Hybrid Cloud Security
Geplaatst:
Verstreken tijd: 45 dagen
Trend Micro contact  

Logo Trend Micro

  020 - 2182270
  www.trendmicro.nl
Trend Micro sociaal  


Trend Micro tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Distology Nederland B.V.
Logo ID Control
Logo Korton Group
Logo QuandaGo
Logo Relined Fiber Network
Logo Avinty (GGZ)
Logo QuandaGo
Logo iQibt B.V.
Logo Heliview Conferences & Training
Logo Solmate
Logo Distology Nederland B.V.
Logo TRADUS
Logo Coastr
Logo ID Control
Logo QuandaGo
Logo Guardian360 bv
Logo Frontline Solutions
Logo Boys with Brains
Logo Broad Horizon
Logo Unexus B.V.
Logo Boys with Brains
Logo PayIBAN BV
Logo iQibt B.V.
Logo Orange Cyberdefense Netherlands B.V.
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo PlanMen
Logo SCOS Software bv
Logo Spryng
Logo Frontline Solutions
Logo Spryng
Logo myBrand
Logo Arlington Research
Logo Unit4
Logo IFS
Logo CRM Partners
Logo Zyxel
Logo Conclusion
Logo Intel
Logo Solipsis b.v.
Logo SAP Concur
Logo Conclusion Zuyd
Logo NTT Ltd.
Logo Interxion
Logo Shippeo
Logo Valid
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt persberichten platform voor de IT-sector

In de database
- 88822 persberichten
- 5741 bedrijfsprofielen
- 59 PR-bureauprofielen
- 8395 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlContentbureauwww.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nl