www.marcommit.nlwww.marcommit.nlwww.EVENTIVE.nlwww.lubbersdejong.nl
2500 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (42 dagen geleden)
Bedrijf:

Talking Bikes: Siemens Mobility maakt fietsers digitaal zichtbaar

Fietsen is gezond, goed voor het milieu en wordt in deze coronatijden steeds populairder. Om slimme mobiliteitsoplossingen voor fietsers te kunnen ontwikkelen, is meer inzicht nodig in het fietsen in onze steden. Daarom laat het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) de komende twee jaar 5,6 miljoen fietsritten live digitaal in kaart brengen. Siemens Mobility bundelt hiertoe de krachten met Tracefy binnen het samenwerkingsverband Talking Bikes.

Als deelnemer aan het publiek-private samenwerkingsverband Talking Traffic heeft Siemens Mobility ervaring met het verzamelen en verrijken van data uit auto’s en de communicatie tussen auto’s en intelligente verkeersregelinstallaties (iVRI’s). Overheden zijn echter ook geïnteresseerd in het aantal fietsverplaatsingen in onze steden. Hoeveel fietsers zijn er en hoe gebruiken zij hun fiets? Mede door de komst van e-bikes wordt de fiets als vervoersmiddel steeds populairder. Fietsen is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de gezondheid. De uitbraak van het coronavirus heeft het fietsverkeer wereldwijd doen toenemen. Reden temeer om dienstverlening voor fietsers verder te willen verbeteren.

Intelligente fietsoplossingen
Onder aanvoering van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat zetten de gezamenlijke overheden in op het verbeteren van de digitale zichtbaarheid van het fietsverkeer. De komende twee tot vier jaar wordt real time data van fietsers verzameld en ontsloten. Het gaat daarbij nadrukkelijk om het verkrijgen van inzicht in fietsgedrag in algemene zin. Data wordt volstrekt anoniem en AVG-proof verzameld en overheden krijgen dus geen enkel inzicht in individueel fietsgedrag gekoppeld aan individuele personen. “Wanneer fietsers net als auto’s en bijvoorbeeld vrachtverkeer en nood- en hulpdiensten connected zijn en dus digitaal ‘zichtbaar’, kunnen de iVRI’s die landelijk worden uitgerold ook voor hen leiden tot slimme gebruikstoepassingen”, zegt Wim van Duijn van Siemens Mobility. “Denk maar eens aan het drukke fietsverkeer rond de TU Delft. Hoe mooi zou het zijn om na afloop van de colleges alle fietsers voorrang te verlenen aan de verkeerslichten rond het TU-complex? Hierdoor zouden zowel het fiets- als het autoverkeer beter doorstromen.”

Digitale rittenregistratie
Binnen Talking Bikes bundelt Siemens Mobility de krachten met Tracefy, leverancier van GPS fleetmanagement oplossingen voor e-mobility zoals E-bikes. Tracefy levert de hardware (GPS trackers) én de fleetmanagement software. Onder meer thuisbezorgdiensten en aanbieders van deelfietsconcepten maken hier gebruik van. Tijdens een acceptatietest in het kader van Talking Bikes hebben Siemens Mobility en Tracefy circa twintig fietsers met de Tracefy-software zichtbaar gemaakt voor iVRI’s. Van Duijn: “Na deze geslaagde test starten we nu met de rittenregistratie. We streven ernaar binnen twee jaar 5,6 miljoen ritten real time digitaal in kaart te brengen.”

Van inzicht naar optimalisatie
Inzicht in het fietsverkeer kan als basis dienen om slimme mobiliteitsoplossingen voor fietsers te ontwikkelen. De bij Talking Bikes betrokken partijen zijn nog zoekende naar de meest optimale manier om de live geregistreerde data in te zetten. Ieder kwartaal zullen Siemens Mobility, Tracefy en het Ministerie van IenW gezamenlijk concrete mogelijkheden verkennen. Van Duijn: “Als Siemens Mobility bereiden we ons voor op het verrijken van de data, waardoor we onder meer bij verkeerslichten prioriteit kunnen verlenen aan fietsers. Wellicht kunnen we fietsers via een app laten weten wanneer de verkeerslichten op groen gaan. We denken nog na over een manier waarop fietsers veilig connected kunnen zijn en beide handen aan het stuur kunnen houden. Daarnaast gaan we uitzoeken welke informatie fietsers willen ontvangen.”

Vlot van A naar B
Binnen haar Digital Lab is Siemens Mobility op breed vlak bezig stromen van mensen via data inzichtelijk te maken. Niet alleen het verkeer op snelwegen en in steden, maar bijvoorbeeld ook reizigersstromen op treinperrons. Van Duijn: “Door de combinatie van meerdere projecten willen we digitale diensten voor reizigers ontwikkelen om met behulp van diverse vervoersmodaliteiten snel, efficiënt en veilig van A naar B te komen. Ook fietsverkeer is een belangrijk onderdeel van deze keten.”

Voor meer informatie: neem contact op met Wim van Duijn. Telefoon: +31 6 55 766 022 ; E-mail: wim.van.duijn@siemens.com

Voor meer informatie over Siemens Mobility bezoek: www.siemens.com/mobility

Siemens Mobility is een separaat beheerde onderneming van Siemens AG. Siemens Mobility is al meer dan 160 jaar marktleider op het gebied van transportoplossingen en is voortdurend bezig met het innoveren van haar portfolio op het gebied van rollend materieel, spoorautomatisering en elektrificatie, turnkey systemen, intelligente verkeerssystemen evenals gerelateerde diensten. Met digitalisering stelt Siemens Mobility aanbieders van mobiliteitsdiensten wereldwijd in staat om infrastructuur intelligent te maken, de waarde gedurende de gehele levenscyclus duurzaam te verhogen, de passagierservaring te verbeteren en beschikbaarheid te garanderen. In het boekjaar 2019, dat eindigde op 30 september 2019, boekte de voormalige Siemens Mobility Division een omzet van €8,9 miljard en had wereldwijd ongeveer 36.800 werknemers. Meer informatie is beschikbaar op: www.siemens.com/mobility.
Laatste van Siemens Mobility B.V.  
Talking Bikes: Siemens Mobility maakt fietsers digitaal zichtbaar
Papierloos transport en geavanceerde pallet scanning via Shippeo’s real-time visibility platform

Fujitsu stimuleert datagestuurde transformatie om nieuwe digitale business mogelijk te maken

Canalys noemt Trend Micro als wereldleider in Global Cybersecurity Channel

Massale overstap op videobellen vaak zonder controle op veiligheid en privacy
Bastiaan Topper opvolger van Peter Altevogt als CEO van Korton Group

80% werkenden ziet digitaal werken als ‘nieuwe manier van werken’ 

QuandaGo lanceert collaborative case management toepassing voor Microsoft Teams

Valid en KPN IoT sluiten partnerovereenkomst

Unexus Connect integreert met Microsoft Teams

DHL Aviation standaardiseert elektronische communicatie voor luchtvrachtvervoer met Descartes Global Air Messaging Gateway

Zyxel introduceert eerste cloud-netwerkoplossing met DPPSK WiFi-authenticatie en -versleuteling voor het mkb

BCT en Aareon bundelen krachten voor innovatieve factuurverwerking in de cloud

Workday maakt de werkomgeving persoonlijker met oplossingen die gericht zijn op verandering

Workday People Analytics geeft automatisch inzicht in het personeelsbestand voor optimaal personeelsbeleid in een veranderende wereld

Toshiba Global Commerce Solutions (Benelux) gaat als grootste ESL-implementator van Europa een samenwerking aan met Hanshow Technology

De werkende wereld verandert: Citrix-onderzoek laat zien hoe Nederlanders naar hun toekomst op kantoor kijken

Netwerktoegang op afstand veiliger dankzij authenticatie via alle mobiele apparatuur

Onvergetelijk: diploma-uitreiking in de Galgenwaard

Bedrijfseconomisch ontslag: wat nu?

Siemens voegt met Teamcenter X cloud-gebaseerde PLM-oplossing toe aan Xcelerator Portfolio
Geplaatst:
Verstreken tijd: 42 dagen
Siemens Mobili.. contact  

Logo Siemens Mobility B.V.

Siemens Mobili.. sociaal  


Siemens Mobili.. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo ID Control
Logo Korton Group
Logo QuandaGo
Logo Relined Fiber Network
Logo Avinty (GGZ)
Logo QuandaGo
Logo iQibt B.V.
Logo Heliview Conferences & Training
Logo Solmate
Logo Distology Nederland B.V.
Logo TRADUS
Logo Coastr
Logo ID Control
Logo QuandaGo
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Unexus B.V.
Logo Boys with Brains
Logo PayIBAN BV
Logo iQibt B.V.
Logo Orange Cyberdefense Netherlands B.V.
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo PlanMen
Logo SCOS Software bv
Logo Spryng
Logo Frontline Solutions
Logo Spryng
Logo Dataplace
Logo Postex Nederland B.V.
Logo RoSecure
Logo Postex Nederland B.V.
Logo Shippeo
Logo Valid
Logo Descartes
Logo Zyxel
Logo BCT
Logo Workday
Logo Workday
Logo Toshiba Global Commerce Solutions (Benelux)
Logo Citrix
Logo PEAK-IT
Logo devolo
Logo Thinkwise
Logo Sharp Electronics Nederland
Logo Telindus
Logo myBrand
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt persberichten platform voor de IT-sector

In de database
- 88788 persberichten
- 5737 bedrijfsprofielen
- 59 PR-bureauprofielen
- 8376 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.LVTPR.nlwww.marcommit.nlContentbureauwww.lubbersdejong.nl