Contentbureauwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nl
#INFLUX PRHerken zakelijke websitebezoekers

2512 volgers @ICTberichten
Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.Herken zakelijke websitebezoekers
Deel dit nu via
Datum: (1 jaar en 145 dagen geleden)
Bedrijf:

Nieuwe softwareomgeving voor financiële dienstverlener SKG

Snel een hoogwaardig cloudplatform dankzij low-code

GOUDA/ROTTERDAM - De financiële dienstverlener Stichting Kerkelijk Geldbeheer (SKG) laat voor de eigen dienstverlening een compleet nieuw softwarepakket ontwikkelen. Een ingrijpend proces waarbij bewust is gekozen voor low-code softwareontwikkeling met een modern cloudplatform (OutSystems). De Rotterdamse applicatieontwikkelaar Synobsys voert dit hele project uit in nauwe samenwerking met SKG.

SKG in Gouda is een gespecialiseerde financiële dienstverlener voor kerkelijke organisaties. De organisatie verzorgt spaar- en betaalproducten en financiering voor ongeveer 1600 kerken, plus aanverwante instellingen. “Automatisering speelt tegenwoordig een cruciale rol in de financiële dienstverlening. Wij hebben hiervoor al jarenlang een zeer stabiel eigen bankenpakket, maar het is inmiddels wel gedateerd”, zegt directeur Teun Copier. “We zijn toe aan een nieuwe stap, zodat wij met onze specifieke dienstverlening voor kerken ook in de toekomst onderscheidend blijven ten opzichte van reguliere banken. Wij doen dat met expertise en diensten voor de specifieke situatie van kerken, bijvoorbeeld als het gaat over de financiering van restauraties.”

OutSystems met Synobsys

Na een uitgebreide marktoriëntatie heeft SKG recentelijk gekozen voor applicatieontwikkeling met het toonaangevende cloudplatform OutSystems en met Synobsys als partner. “Wij waren getipt over de ervaring van Synobsys met dit soort ingrijpende migraties. Ze bleken ook nog gespecialiseerd in OutSystems”, zegt Dick Veenstra (manager automatisering) van SKG. “Synobsys heeft alle mensen en kennis in huis en ze zijn nuchter, pragmatisch en volledig dedicated OutSystems-partner. Dat sprak ons aan. Wij kozen voor low-code softwareontwikkeling vanwege de snelheid en kwaliteit die dit biedt. Maar de belangrijkste reden is dat zij ons huidige (POWER7) platform en de programmeertaal van de te vervangen applicatie heel goed kennen en dat zij dergelijke migraties vaker hebben uitgevoerd. We kiezen voor OutSystems omdat dit hét toonaangevende cloudplatform is, waarbij de continuïteit en koppelbaarheid met andere systemen goed gewaarborgd zijn.”

Start ontwikkelfase

Synobsys realiseert het complete project voor SKG en zorgt daarbij voor alle specialisten, middelen en methoden. Namens SKG zitten twee mensen in het ontwikkelteam. Na voorwerk door systeemanalisten van Synobsys start in mei de ontwikkelfase met de eerste Scrum sprints. Copier: “Ook in deze coronatijd kan dit werk op afstand gelukkig gewoon doorgaan.”

Het ontwikkeltraject voor de complete softwareomgeving (voor frontoffice, backoffice en interfaces met diverse andere applicaties en platformen) duurt naar verwachting tussen de één en anderhalf jaar. “Daarna hebben we een modern cloudplatform voor onze financiële dienstverlening. Dat moet zeker weer zo stabiel zijn als het huidige pakket, maar dan gebruiksvriendelijker en klaar voor deze tijd en de komende jaren. Een valkuil zou zijn dat wij ons oude systeem nu willen ‘nabouwen’. We kunnen de huidige functionaliteit loslaten en ontwikkelen het nu vanuit de behoeften van onze klanten en onze interne gebruikers.”

Verwachtingen

Tijdens het project benut Synobsys een eigen ontwikkelde methode voor de migratie van (AS/400) legacy-systemen. “Daarmee voorkomen we moeilijke datamigratie-trajecten en kunnen we opleveren (in iteraties), zonder dat er ingewikkelde synchronisaties nodig zijn. Dat scheelt enorm in de kosten en doorlooptijd”, schetst directeur Pim van Westen van Synobsys.

Het bestaande systeem blijft tot de migratie gewoon draaien. Copier: “Ik ben benieuwd waar we over een jaar precies staan. Ik hoop dat we dan een datum kunnen bepalen waarop we helemaal operationeel zijn met het nieuwe systeem. Dit belangrijke project is geslaagd als we straks kunnen zeggen dat we konden bouwen wat wij voor ogen hadden, in een redelijke tijd en met redelijke kosten. De samenwerking met Synobsys is direct voortvarend gestart. Daardoor hebben we veel zin en vertrouwen in de rest van dit ontwikkeltraject.”


OVER SKG
SKG is specialist in financiële dienstverlening aan kerken en aanverwante instellingen. Voor spaar- en betaalproducten en SKG Collect binnen de Protestantse Kerk in Nederland en voor financieringen ook breder. De kracht van SKG ligt in de jarenlange ervaring, de kennis van actuele zaken en het leveren van maatwerk.

OVER SYNOBSYS
Synobsys is een innovatieve Nederlandse ontwikkelaar van softwareapplicaties voor het digitaliseren van werkprocessen. Met behulp van low-code (OutSystems) ontwikkelt Synobsys (mobile first) maatwerkapplicaties: door complete projecten te realiseren of te zorgen voor de mensen, methoden en middelen. Als dedicated OutSystems-partner beschikt Synobsys over een van de schaarse OutSystems MVP’s (Most Valuable Professional) in de wereld, benoemd door OutSystems. Hierdoor heeft Synobsys directe toegang tot informatie, kennis en support van dit toonaangevende low-code platform.NIET VOOR PUBLICATIE:
Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met:

Teun Copier: t.h.copier@skggouda.nl, 0182 588 000.
Pim van Westen: pvanwesten@synobsys.nl, 010 548 5532.
Laatste van Synobsys  
Vakmanschap-app installatiebranche ook voor vakbedrijven

Nieuwe softwareomgeving voor financiële dienstverlener SKG

Duidelijkheid over vakmanschap installatiebranche in Centraal Register
Geplaatst:
Verstreken tijd: 1 jaar en 145 dagen
Synobsys contact  

Logo Synobsys

  010 - 458 55 32
  info@synobsys.nl
  www.synobsys.nl
Synobsys sociaal  


Synobsys tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Fullstaq B.V.
Logo Open Line
Logo Techni Team
Logo mnemonic cybersecurity
Logo Stichting ITdonations
Logo BarTrack
Logo Escrow4all B.V.
Logo Bryte Blue
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Transfer Solutions
Logo NPRM NV
Logo Trueson
Logo HubStar
Logo Bergler Flex Solutions
Logo True (Broad Horizon)
Logo Techone B.V.
Logo Kannegieter
Logo Medius
Logo BarTrack
Logo Facilitor
Logo Trueson
Logo iQibt B.V.
Logo E-mergo
Logo Trueson
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Spryng
Logo VPNdiensten.nl
Logo Yenlo
Logo Powerful Business Women’s Club
Logo Citrix
Logo Cloud Technology Solutions NL
Logo Boomi
Logo Citrix
Logo Friends for Brands
Logo Schneider Electric
Logo Shippeo
Logo Hogeschool Tio
Logo OutSystems
Logo Lightspeed
Logo Red Hat
Logo True (Broad Horizon)
Logo Citrix
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Eenmalig publiceren
- Persbericht aanleveren

Regelmatig publiceren
- Bedrijfsabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 92344 persberichten
- 6072 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10914 tags

Publicatiekenmerken
+ Behouden tekstopmaak
+ Foto/illustratie/logo
+ Downloadbare bijlages
+ Profiel met socials
 
www.LVTPR.comwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nl
#INFLUX PRHerken zakelijke websitebezoekers