www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.EVENTIVE.nl
2503 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (47 dagen geleden)
Bedrijf:

Amsterdam eindigt als tweede op wereldwijde ranglijst artificiële intelligentie

Gevolgen artificiële intelligentie hebben ingrijpende consequenties in steden

Amsterdam staat op plek 2 in de wereldwijde Global Cities’ AI Readiness Index voor steden tot 3 miljoen inwoners, één plek achter koploper Stockholm. Deze index meet hoe steden voorbereid zijn op uitdagingen gerelateerd aan artificiële intelligentie (AI). Amsterdam scoort hoog omdat de stad een duidelijke visie heeft hoe AI haar inwoners ten gunste kan komen en waarbij discriminatie wordt tegengegaan. De index is gebaseerd op onafhankelijk onderzoek van strategisch advieskantoor Oliver Wyman.

Het onderzoek stelt dat AI de komende jaren een allesbepalende rol in ons leven zal spelen. Met name in steden wordt de technologie al veel toegepast. Bijvoorbeeld bij het voorspellen van verkeersdrukte, het efficiënt verwerken van afval en het onderhouden van de openbare ruimte. Daarentegen heeft een slechte voorbereiding op de komst van AI zeer negatieve gevolgen. Het kan leiden tot banenverlies, maatschappelijke ongelijkheid en een bedreiging zijn voor de privacy. Kortom, een juiste voorbereiding op het goed inpassen van AI is van groot belang voor de toekomstige concurrentiepositie en de sociale cohesie van een stad.

Resultaten Amsterdam
Het onderzoek maakt onderscheid tussen vier elementen van AI-beleid, namelijk visie, implementatie, middelen en ontwikkelingstraject. Naast de uitstekende score op visie, scoort Amsterdam ook relatief hoog op de middelen die de stad tot haar beschikking heeft. Er zijn immers veel buitenlandse ondernemingen actief die investeren in kennisontwikkeling. Ook de Amsterdamse universiteiten leveren een belangrijke bijdrage op dit vlak.

Uit de enquête, die onderdeel uitmaakt van het onderzoek, blijkt dat Amsterdammers gemengde gevoelens hebben over de technologie. 64% van de ondervraagde Amsterdammers verwacht dat AI voordelen met zich meebrengt. Daar tegenover staat dat 42% verwacht dat hun baan binnen 10 jaar geautomatiseerd zal worden.

Huidige beleid
Om AI in goede banen te leiden heeft Gemeente Amsterdam een innovatieteam onder leiding van directeur Ger Baron. “Deze belangrijke erkenning geeft ons een extra stimulans om door te werken aan de AI-agenda voor Amsterdam”, aldus Baron. “AI-toepassingen hebben nu al verregaande impact op de samenhang van de stad, denk daarbij aan navigatie- of dating apps. We komen nu in de fase dat de gemeente AI kan inzetten voor het oplossen van grote maatschappelijke uitdagingen zoals armoedebestrijding, terrorisme en gezondheidszorg. Aan ons is de taak om AI voor iedere Amsterdammer voordelig te laten werken. Om dat te realiseren bouwen wij een eerlijk algoritme dat veilig is.”

Coen Degen, Partner bij OIiver Wyman: “Het onderzoek laat zien dat Amsterdam dit onderwerp serieus neemt en dat de stad er goed voor staat. Tegelijkertijd benadrukt het ook dat er voor steden nog veel uitdagingen liggen om goed voorbereid te zijn op verdere inpassing van AI, ook voor Amsterdam. De gemeente moet blijvend aandacht besteden aan deze ontwikkeling, omdat de impact van AI op de samenleving nog niet te overzien is.”

De index
De totale index bestaat uit 105 steden ingedeeld op basis van aantal inwoners. Uit het onderzoek blijkt dat grote steden vaak superieure middelen tot hun beschikking hebben. Daartegenover staat dat kleine steden vaak een duidelijkere visie hebben. Hierdoor zijn ze mogelijk beter gepositioneerd voor de toekomst. Opvallend is dat geen enkele stad hoog scoort op alle vier de deelgebieden van het onderzoek.

Het onderzoek waarschuwt iedere stad dat bestaand AI-beleid vaak de maatschappelijke en economische gevolgen over het hoofd zien. Daarnaast roept het onderzoek op tot meer samenwerking tussen stadsbesturen en het bedrijfsleven om de groeiende kenniskloof op de arbeidsmarkt inzichtelijk te maken. Gemeente Amsterdam heeft in het huidige AI-beleid deze beide uitdagingen tot speerpunten gemaakt.image

Over Global Cities’ AI Readiness Index
Het onderzoek is gebaseerd op analyse van sociale en economische gegevens, evenals een gerichte enquête onder 10.000 stadsbewoners in 21 steden, waaronder Amsterdam. Daarnaast zijn er vele gesprekken gevoerd met leiders uit het bedrijfsleven, de overheden en de academische wereld.

Over Oliver Wyman
Oliver Wyman is een wereldwijd leider in management consulting en combineert diepgaande branchekennis met gespecialiseerde expertise in strategie, data-analyse, operaties, risicobeheer en organisatietransformatie. Met kantoren in meer dan 50 steden in 30 landen, helpen de 5.000 professionals van Oliver Wyman klanten hun bedrijf te optimaliseren, hun activiteiten en risicoprofiel te verbeteren en hun organisatorische prestaties te versnellen om de meest aantrekkelijke kansen te benutten. Oliver Wyman is een volledige dochteronderneming van Marsh & McLennan Companies.

MEDIACONTACTEN
Celeste Hugenholtz
Oliver Wyman
E-mail: celeste.hugenholtz@oliverwyman.com
Tel +31 (0)6 28 75 28 79

Maarten van de Pavoordt
Huijskens Communications
E-mail: maarten@huijskens.nl
Tel +31 (0)6 45 80 65 48
Laatste van Huijskens Communications  
Amsterdam eindigt als tweede op wereldwijde ranglijst artificiële intelligentie
Geplaatst:
Verstreken tijd: 47 dagen
Huijskens Comm.. contact  

Logo Huijskens Communications

  +31 (0)20 6855955
  info@huijskens.nl
  www.huijskens.nl
Huijskens Comm.. sociaal  


Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Distology Nederland B.V.
Logo ID Control
Logo Korton Group
Logo QuandaGo
Logo Relined Fiber Network
Logo Avinty (GGZ)
Logo QuandaGo
Logo iQibt B.V.
Logo Heliview Conferences & Training
Logo Solmate
Logo Distology Nederland B.V.
Logo TRADUS
Logo Coastr
Logo ID Control
Logo QuandaGo
Logo Guardian360 bv
Logo Frontline Solutions
Logo Boys with Brains
Logo Broad Horizon
Logo Unexus B.V.
Logo Boys with Brains
Logo PayIBAN BV
Logo iQibt B.V.
Logo Orange Cyberdefense Netherlands B.V.
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo PlanMen
Logo SCOS Software bv
Logo Spryng
Logo Frontline Solutions
Logo Spryng
Logo myBrand
Logo Arlington Research
Logo Unit4
Logo IFS
Logo CRM Partners
Logo Zyxel
Logo Conclusion
Logo Intel
Logo Solipsis b.v.
Logo SAP Concur
Logo Conclusion Zuyd
Logo NTT Ltd.
Logo Interxion
Logo Shippeo
Logo Valid
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt persberichten platform voor de IT-sector

In de database
- 88822 persberichten
- 5741 bedrijfsprofielen
- 59 PR-bureauprofielen
- 8395 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
Contentbureauwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.EVENTIVE.nl