www.LVTPR.comwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.marcommit.nl
2499 volgen @ICTberichten
Datum: (9 dagen geleden)
Bedrijf:

Onderwijsorganisaties die nu op afstand lesgeven, lopen een reëel risico op een datalek van persoonsgegevens  

Vanwege de huidige pandemie zijn onderwijsorganisaties van de ene op de andere dag overgestapt op een digitale manier van lesgeven. Om leerlingen en studenten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben de meeste onderwijsorganisaties verschillende nieuwe toepassingen en tools geïntroduceerd. Mensen werken vanuit huis en beschikken lang niet altijd over goed beveiligde netwerken. Gezien de enorme hoeveelheden persoonsgegevens die doorgaans door onderwijsorganisaties worden verwerkt, kan de plotselinge verschuiving naar leren op afstand voor velen een groot risico op een datalek met zich meebrengen, tenzij passende maatregelen worden getroffen.

Vorig jaar werden er bijna 27.000 klachten over privacy geregistreerd door de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) (29% meer dan in 2018). De AP kan hoge boetes opleggen als een datalek niet wordt gemeld of als blijkt dat een datalek het gevolg is van het niet naleven van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Met de noodzakelijke onmiddellijke introductie van nieuwe toepassingen voor digitaal onderwijs, en daarmee de nieuwe manieren om persoonsgegevens door instellingen te verwerken, zou het aantal datalekken in 2020 snel kunnen toenemen.

Volgens Nicoline Matser, CEO van PrivacyPerfect, zijn menselijke fouten de belangrijkste oorzaak van datalekken. Ook bij onderwijsorganisaties worden regelmatig incidenten en datalekken veroorzaakt, ofwel door menselijke fouten, die een intern datalek veroorzaakten, ofwel door een toenemend aantal cyberaanvallen, met een extern datalek als gevolg. Zo was vorig jaar volgens de AP 67% van alle datalekken in Nederland het gevolg van het delen van persoonsgegevens met de verkeerde personen, bijvoorbeeld door het versturen van een e-mail naar de verkeerde ontvanger.

De Universiteit Utrecht werd in 2019 getroffen door een datalek. Verschillende systemen werden samengevoegd in een nieuw programma, maar daarbij bleven de oude online systemen toegankelijk. Een ander voorbeeld is de ransomware-aanval op de Universiteit Maastricht eind vorig jaar, waarbij een grote som losgeld is betaald.

De verantwoordelijkheid voor de bescherming van persoonsgegevens van studenten en medewerkers ligt bij de onderwijsorganisaties. De gevolgen van een datalek kunnen van uiteenlopende aard zijn. Naast het financiële risico kan vooral een beschadigde reputatie nadelig zijn voor een onderwijsorganisatie, aangezien een goede reputatie voor studenten en ouders een van de belangrijkste factoren blijft bij het kiezen van een school of universiteit. 

“Het opbouwen van een sterk merk duurt jaren, beschadiging van je reputatie is in onze digitale wereld met een muisklik gedaan. Persoonsgegevensbescherming is belangrijker dan ooit en vormt niet alleen een risico, maar biedt juist mogelijkheden voor het verbeteren van een goede reputatie wanneer je dit op de juiste wijze volgens de privacywetgeving doet.” aldus Matser.

Daarom is het van cruciaal belang dat onderwijsorganisaties in de huidige situatie meer tijd en middelen investeren in gegevensbescherming. De Nederlandse specialist in compliance software PrivacyPerfect, die bijna 1.000 scholen in de Benelux bedient met haar oplossing, heeft een visiepaper gepubliceerd met daarin een integrale strategie en stappenplan voor onderwijsorganisaties om hun AVG-compliance te verbeteren en daarmee hun reputatie te versterken.

Over PrivacyPerfect
PrivacyPerfect is een toonaangevende leverancier van AVG-compliance software, die een hoogwaardige Software as a Service (SaaS) oplossing biedt aan bedrijven. Meer dan 1.800 gebruikers doen dagelijks met deze software de privacy administratie, conform de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). PrivacyPerfect wil bijdragen aan een digitale wereld, waarin mensen bedrijven kunnen vertrouwen op een veilige verwerking van hun persoonsgegevens. PrivacyPerfect, opgericht in Nederland in 2013, helpt organisaties te voldoen aan de huidige privacywetgeving, door een veilige, efficiënte en zeer gebruiksvriendelijke SaaS-oplossing te bieden. 

Contact: Lilla David, Field Marketing Manager bij PrivacyPerfect
Telefoon: 010 - 3100740
info@privacyperfect.com
Laatste van PrivacyPerfect  
Onderwijsorganisaties die nu op afstand lesgeven, lopen een reëel risico op een datalek van persoonsgegevens  

PrivacyPerfect zet volgende stap met nieuwe CEO

PrivacyPerfect neemt volgende stap met groeikapitaal
Geplaatst:
Verstreken tijd: 9 dagen
PrivacyPerfect contact  

Logo PrivacyPerfect

PrivacyPerfect sociaal  


PrivacyPerfect tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Maunt
Logo Siemens Mobility B.V.
Logo Synobsys
Logo Renewd
Logo iSourcing Hub
Logo CPMview
Logo ORdigiNAL
Logo ID Control
Logo Codelogic
Logo Bergler ICT
Logo FortifyData
Logo UiPath
Logo QuandaGo
Logo SecuriGuide
Logo Hands On, Information Management BV
Logo Spryng
Logo Dataplace
Logo Postex Nederland B.V.
Logo RoSecure
Logo Postex Nederland B.V.
Logo Guardian360 bv
Logo Denit Hosting Solutions
Logo SCOS Software bv
Logo Guardian360 bv
Logo PQR B.V.
Logo Broad Horizon
Logo Young Coders B.V.
Logo Guardian360 bv
Logo Yenlo
Logo Postex Nederland B.V.
Logo Nextens
Logo Banking Circle
Logo Waterland Private Equity Investments
Logo PA Consulting
Logo Zoom
Logo Red Hat, Inc.
Logo Aruba Nederland
Logo Lubbers De Jong
Logo Webfleet Solutions
Logo Schoevers
Logo IFS
Logo CRM Partners
Logo Shippeo
Logo Pure Storage
Logo Greenhouse Datacenters
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt persberichten platform voor de IT-sector

In de database
- 88481 persberichten
- 5701 bedrijfsprofielen
- 58 PR-bureauprofielen
- 8094 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.EVENTIVE.nlwww.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.nlwww.marcommit.nl