ContentbureauHerken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nl
2502 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (130 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Yellow Communications

Minder risico op overdracht COVID-19 en andere ziekten met nieuw apparaat dat ziekteverwekkers in de lucht en op oppervlakten bestrijdt

Utrecht, 19 mei 2020PA Consulting en Hydroxyl Technologies Ltd. zoeken commerciële partners om op korte termijn een krachtig apparaat te produceren dat hydroxylradicalen gebruikt om coronavirussen en andere ziekteverwekkers in binnenruimtes te neutraliseren.

PA Consulting, de internationale innovatie- en transformatieconsultant, en Hydroxyl Technologies Ltd. (HTL) hebben samen Airora Professional ontwikkeld, een gepatenteerde ontsmettingstechnologie op basis van hydroxylradicalen die ziekteverwekkers in de lucht en op oppervlakten bestrijdt zoals coronavirussen, influenza, norovirus, E. coli en MRSA.

De technologie maakt gebruik van hydroxylradicalen, ook wel ‘het ontsmettingsmiddel van moeder natuur’ genoemd. Deze radicalen komen van nature in de open lucht voor, maar zijn niet binnenshuis aanwezig. Deze hydroxylen reageren zeer snel wanneer ze in aanraking komen met virussen en bacteriën. Door de celwanden en het genetisch materiaal af te breken worden deze ziekteverwekkers geneutraliseerd, zonder schade aan mens en dier.

Airora Professional maakt gebruik van een gepatenteerd luchtreinigingsproces. In tegenstelling tot filtersystemen, die alleen de lucht reinigt die erdoorheen gaat, zorgt Airora voor een continue toevoer van hydroxylen, die de lucht en de oppervlakten binnen een hele ruimte 24 uur per dag zuiveren. De hydroxylen neutraliseren alle soorten virussen en bacteriën, waardoor het risico op besmetting via lucht en oppervlakten aanzienlijk wordt beperkt.

PA en HTL geloven dat, in samenwerking met de juiste partners, binnen enkele maanden een schaalbare oplossing kan worden gelanceerd voor gebruik in onder andere ziekenhuizen, verzorgingstehuizen, andere medische en veterinaire faciliteiten, kantoren, scholen en universiteiten, restaurants en bars, openbaar vervoer en privéwoningen. De technologie kan een belangrijke rol spelen in het verminderen van het gevaar dat virussen en bacteriën in deze omgevingen vormen – zowel tijdens de huidige pandemie als bij eventuele uitbraken in de toekomst.

De Airora-technologie van HTL is uitgebreid getest door een groot aantal gecrediteerde laboratoria over de hele wereld, waaronder het UK Health Protection Agency (HPA) in Porton Down. De HPA heeft de technologie getest op een moeilijk te doden laboratoriumvirus dat door microbiologen als testmodel wordt gebruikt. De technologie bleek effectief door tot wel 99,9999% van het geconcentreerde virus te doden. Het bijbehorend wetenschappelijk onderzoek is hier in te zien.

Het apparaat kan worden bevestigd aan muren, plafonds en tafelbladen en bestrijdt 24 uur per dag ziekteverwekkers, waardoor het dagelijks leven zonder onderbreking door kan gaan.

Hydroxyl Technologies ontwikkelt deze technologie al ruim 15 jaar en heeft de effectiviteit meermaals bewezen met diverse werkmodellen, maar juist de huidige pandemie benadrukt de potentie van de technologie. PA is gespecialiseerd in innovatie en snelle productontwikkeling. Het PA-team rondt op dit moment het productontwerp af.

Sinds de oprichting in 1943 heeft PA talrijke innovaties gelanceerd waaronder de uitvinding van nieuwe apparaten voor de toediening van longgeneesmiddelen, een apparaat om zelf de bloedsuikerspiegel te monitoren en een prijswinnende IED-detector met afstandsbediening. PA ondersteunt momenteel de coördinatie van de oproep van de Britse regering aan fabrikanten om snel levensreddende beademingsapparatuur voor de NHS te produceren en te distribueren.

Lorraine Baldry, mede-oprichter en bestuursvoorzitter van HTL: “PA is een expert in het combineren van innovatie en snelle productontwikkeling. We hebben we een wederzijds doel om deze technologie zo snel mogelijk de wereld in te helpen, om de strijd tegen COVID-19 te ondersteunen en levens te redden.”

Wil Schoenmakers, hoofd van PA Consulting’s global consumer and manufacturing team: “HTL heeft een ongeëvenaarde expertise in hydroxylradicalen. Hun gepatenteerde technologie is vele malen effectiever dan andere ontsmettingsoplossingen in binnenruimtes en werkt zonder dat mensen de ruimte moeten verlaten. Dankzij deze technologie zijn mensen binnenshuis beter beschermd en voelen ze zich veiliger.”Over PA Consulting
De experts van PA Consulting bouwen samen aan een positieve toekomst. In een wereld die wordt gedreven door technologie, geloven wij dat de kracht van onze vindingrijkheid bijdraagt aan een positieve toekomst voor de mens. Waar strategie, technologie en innovatie samenkomen, zien wij kansen in complexiteit. Onze teams van experts op uiteenlopende gebieden combineren innovatief denken met baanbrekende technologie om sneller en verder vooruit te komen. Terwijl onze klanten transformeren, bereiken we samen duurzame resultaten.

PA heeft 3.200 specialisten in dienst op het gebied van financiële diensten, overheid, productie, energie- en nutsbedrijven, consumenten, defensie en beveiliging, gezondheidszorg, biowetenschappen, transport, reizen en logistiek. We werken wereldwijd vanuit kantoren in Europa, Noord-Amerika en de Golfstaten.

PA. Bringing ingenuity to life.

Meer informatie: https://www.paconsulting.com/

Over HTL
Hydroxyl Technologies, Ltd. is het resultaat van eerdere technologische ontwikkelingen bij Tri-Air Developments Ltd. De kern van wat HTL doet is de veilige en efficiënte productie van hydroxylradicalen. De baanbrekende technologieën van HTL richten zich op enkele van de grootste uitdagingen waar we in het milieu mee te maken hebben, zoals het verwijderen van vervuiling uit de lucht en van blootgestelde oppervlakten in gebouwen, het garanderen van steriele medische faciliteiten en het verminderen van de vervuiling door alle koolwaterstof apparaten, inclusief voertuigen.

Hydroxyl Technologies – creating a cleaner future.

Meer informatie: https://www.hydroxyltechnologies.com/

Voor meer informatie
Yellow Communications
Karin van Geelen
Tel: +31 (0)23 555 34 24
E-mail:paconsulting@yellow-communications.com
Laatste van PA Consulting  
Na COVID-19 dreigen impulsieve bezuinigingen

Raspberry Pi competitie 2020 succesvol afgesloten met digitale finale

Minder risico op overdracht COVID-19 en andere ziekten met nieuw apparaat dat ziekteverwekkers in de lucht en op oppervlakten bestrijdt
Intus levert geavanceerde planning- en roostertool aan Luchtverkeersleiding Nederland

Qualys biedt uitgebreide Inventory Sync met ServiceNow Service Graph CMDB als onderdeel van het nieuwe Service Graph Connector Program

Lockdown zet aanzienlijk deel Nederlanders aan tot leren

Emerce trekt nieuw kapitaal aan, aandeelhouder Axivate stapt uit

BlueJeans en Microsoft bereiden zich voor op terugkeer naar het kantoor met cloud-video-interoperabiliteit

Webfleet Solutions wint Telematik Award 2020

Nederlandse online consumentenbestedingen stijgen in Q2 met 12% naar € 6,36 miljard
SoftApp breid het selfservice portaal van de cloud service The Voice of O365 uit met een ‘market place’ en ‘call detailed record’ (CDR) module

ChargePoint maakt beursgang bekend en breidt elektrisch oplaadnetwerk verder uit over Noord-Amerika en Europa

Sharp tekent Partnershipovereenkomst met Stichting Landschap Erfgoed Utrecht

HPE voltooit overname SD-WAN-leider Silver Peak

Poly benoemt Dave Shull tot President en Chief Executive Officer

Connected Conservation Foundation van start

Ruim één op de vijf organisaties heeft geen HR-strategie

NewEdge best verbonden netwerk voor cloud-native data-security

Red Hat maakt data zichtbaar en beschikbaar in hybrid cloud omgeving

VodafoneZiggo introduceert nieuwe CSR-strategie voor 2025: People Planet Progress

Covid-19 juist geen reden tot verhoging premie bij arbeidsongeschiktheid van de ICT'er

BlackBerry AtHoc Public Safety editie stelt lokale overheden en universiteiten in staat veilig en rechtstreeks te communiceren

Marjolein van de Veerdonk benoemd tot Algemeen Directeur WerkTalent Groep

Sana introduceert het eerste ERP-geïntegreerde, headless-ready B2B e-commerce platform

DLM Finance ontwikkelt 'Trade Manager'-app om investeren in opkomende economieën gemakkelijker te maken

iSHARE breidt dienstverlening uit naar mobiele apps
Geplaatst:
Verstreken tijd: 130 dagen
PR contact  

Logo Yellow Communications
PA Consulting contact  

Logo PA Consulting

  +31 30 28 29 791
  www.paconsulting.com
PA Consulting sociaal  


PA Consulting tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo SoftApp
Logo Sam Media
Logo Inuits
Logo Xinno
Logo DeSoftware-Vergelijker.nl
Logo ITchannelPRO | Districomm
Logo  Fundaments, Expert in Clouds
Logo Rubicon B.V.
Logo Winkelvrij
Logo INNOV8iON
Logo  Fundaments, Expert in Clouds
Logo Techone B.V.
Logo Heliview Conferences & Training
Logo Linku
Logo Yenlo
Logo CloudSuite B.V.
Logo Techone B.V.
Logo CapX Nederland
Logo Botz4U
Logo CapX Nederland
Logo iQibt B.V.
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Global Knowledge
Logo Boys with Brains
Logo Techone B.V.
Logo Frontline Solutions
Logo Frontline Solutions
Logo CLOUDOE BV
Logo Opleiding.nl
Logo EMERCE
Logo ChargePoint
Logo Sharp Electronics Nederland
Logo Aruba Nederland
Logo Poly
Logo NTT Ltd.
Logo Nextmoves
Logo Netskope
Logo Red Hat, Inc.
Logo Auth0
Logo Eaton
Logo Unit4
Logo Yellow Communications
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 89334 persberichten
- 5799 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 8766 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.EVENTIVE.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nl