www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.comwww.marcommit.nl
2499 volgen @ICTberichten
Datum: (10 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Yellow Communications

Minder risico op overdracht COVID-19 en andere ziekten met nieuw apparaat dat ziekteverwekkers in de lucht en op oppervlakten bestrijdt

Utrecht, 19 mei 2020PA Consulting en Hydroxyl Technologies Ltd. zoeken commerciële partners om op korte termijn een krachtig apparaat te produceren dat hydroxylradicalen gebruikt om coronavirussen en andere ziekteverwekkers in binnenruimtes te neutraliseren.

PA Consulting, de internationale innovatie- en transformatieconsultant, en Hydroxyl Technologies Ltd. (HTL) hebben samen Airora Professional ontwikkeld, een gepatenteerde ontsmettingstechnologie op basis van hydroxylradicalen die ziekteverwekkers in de lucht en op oppervlakten bestrijdt zoals coronavirussen, influenza, norovirus, E. coli en MRSA.

De technologie maakt gebruik van hydroxylradicalen, ook wel ‘het ontsmettingsmiddel van moeder natuur’ genoemd. Deze radicalen komen van nature in de open lucht voor, maar zijn niet binnenshuis aanwezig. Deze hydroxylen reageren zeer snel wanneer ze in aanraking komen met virussen en bacteriën. Door de celwanden en het genetisch materiaal af te breken worden deze ziekteverwekkers geneutraliseerd, zonder schade aan mens en dier.

Airora Professional maakt gebruik van een gepatenteerd luchtreinigingsproces. In tegenstelling tot filtersystemen, die alleen de lucht reinigt die erdoorheen gaat, zorgt Airora voor een continue toevoer van hydroxylen, die de lucht en de oppervlakten binnen een hele ruimte 24 uur per dag zuiveren. De hydroxylen neutraliseren alle soorten virussen en bacteriën, waardoor het risico op besmetting via lucht en oppervlakten aanzienlijk wordt beperkt.

PA en HTL geloven dat, in samenwerking met de juiste partners, binnen enkele maanden een schaalbare oplossing kan worden gelanceerd voor gebruik in onder andere ziekenhuizen, verzorgingstehuizen, andere medische en veterinaire faciliteiten, kantoren, scholen en universiteiten, restaurants en bars, openbaar vervoer en privéwoningen. De technologie kan een belangrijke rol spelen in het verminderen van het gevaar dat virussen en bacteriën in deze omgevingen vormen – zowel tijdens de huidige pandemie als bij eventuele uitbraken in de toekomst.

De Airora-technologie van HTL is uitgebreid getest door een groot aantal gecrediteerde laboratoria over de hele wereld, waaronder het UK Health Protection Agency (HPA) in Porton Down. De HPA heeft de technologie getest op een moeilijk te doden laboratoriumvirus dat door microbiologen als testmodel wordt gebruikt. De technologie bleek effectief door tot wel 99,9999% van het geconcentreerde virus te doden. Het bijbehorend wetenschappelijk onderzoek is hier in te zien.

Het apparaat kan worden bevestigd aan muren, plafonds en tafelbladen en bestrijdt 24 uur per dag ziekteverwekkers, waardoor het dagelijks leven zonder onderbreking door kan gaan.

Hydroxyl Technologies ontwikkelt deze technologie al ruim 15 jaar en heeft de effectiviteit meermaals bewezen met diverse werkmodellen, maar juist de huidige pandemie benadrukt de potentie van de technologie. PA is gespecialiseerd in innovatie en snelle productontwikkeling. Het PA-team rondt op dit moment het productontwerp af.

Sinds de oprichting in 1943 heeft PA talrijke innovaties gelanceerd waaronder de uitvinding van nieuwe apparaten voor de toediening van longgeneesmiddelen, een apparaat om zelf de bloedsuikerspiegel te monitoren en een prijswinnende IED-detector met afstandsbediening. PA ondersteunt momenteel de coördinatie van de oproep van de Britse regering aan fabrikanten om snel levensreddende beademingsapparatuur voor de NHS te produceren en te distribueren.

Lorraine Baldry, mede-oprichter en bestuursvoorzitter van HTL: “PA is een expert in het combineren van innovatie en snelle productontwikkeling. We hebben we een wederzijds doel om deze technologie zo snel mogelijk de wereld in te helpen, om de strijd tegen COVID-19 te ondersteunen en levens te redden.”

Wil Schoenmakers, hoofd van PA Consulting’s global consumer and manufacturing team: “HTL heeft een ongeëvenaarde expertise in hydroxylradicalen. Hun gepatenteerde technologie is vele malen effectiever dan andere ontsmettingsoplossingen in binnenruimtes en werkt zonder dat mensen de ruimte moeten verlaten. Dankzij deze technologie zijn mensen binnenshuis beter beschermd en voelen ze zich veiliger.”



Over PA Consulting
De experts van PA Consulting bouwen samen aan een positieve toekomst. In een wereld die wordt gedreven door technologie, geloven wij dat de kracht van onze vindingrijkheid bijdraagt aan een positieve toekomst voor de mens. Waar strategie, technologie en innovatie samenkomen, zien wij kansen in complexiteit. Onze teams van experts op uiteenlopende gebieden combineren innovatief denken met baanbrekende technologie om sneller en verder vooruit te komen. Terwijl onze klanten transformeren, bereiken we samen duurzame resultaten.

PA heeft 3.200 specialisten in dienst op het gebied van financiële diensten, overheid, productie, energie- en nutsbedrijven, consumenten, defensie en beveiliging, gezondheidszorg, biowetenschappen, transport, reizen en logistiek. We werken wereldwijd vanuit kantoren in Europa, Noord-Amerika en de Golfstaten.

PA. Bringing ingenuity to life.

Meer informatie: https://www.paconsulting.com/

Over HTL
Hydroxyl Technologies, Ltd. is het resultaat van eerdere technologische ontwikkelingen bij Tri-Air Developments Ltd. De kern van wat HTL doet is de veilige en efficiënte productie van hydroxylradicalen. De baanbrekende technologieën van HTL richten zich op enkele van de grootste uitdagingen waar we in het milieu mee te maken hebben, zoals het verwijderen van vervuiling uit de lucht en van blootgestelde oppervlakten in gebouwen, het garanderen van steriele medische faciliteiten en het verminderen van de vervuiling door alle koolwaterstof apparaten, inclusief voertuigen.

Hydroxyl Technologies – creating a cleaner future.

Meer informatie: https://www.hydroxyltechnologies.com/

Voor meer informatie
Yellow Communications
Karin van Geelen
Tel: +31 (0)23 555 34 24
E-mail:paconsulting@yellow-communications.com
Laatste van PA Consulting  
Raspberry Pi competitie 2020 succesvol afgesloten met digitale finale

Minder risico op overdracht COVID-19 en andere ziekten met nieuw apparaat dat ziekteverwekkers in de lucht en op oppervlakten bestrijdt

Raspberry Pi competitie gaat digitaal door
Geplaatst:
Verstreken tijd: 10 dagen
PR contact  

Logo Yellow Communications
PA Consulting contact  

Logo PA Consulting

  +31 30 28 29 791
  www.paconsulting.com
PA Consulting sociaal  


PA Consulting tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Maunt
Logo Siemens Mobility B.V.
Logo Synobsys
Logo Renewd
Logo iSourcing Hub
Logo CPMview
Logo ORdigiNAL
Logo ID Control
Logo Codelogic
Logo Bergler ICT
Logo FortifyData
Logo UiPath
Logo QuandaGo
Logo SecuriGuide
Logo Hands On, Information Management BV
Logo Spryng
Logo Dataplace
Logo Postex Nederland B.V.
Logo RoSecure
Logo Postex Nederland B.V.
Logo Guardian360 bv
Logo Denit Hosting Solutions
Logo SCOS Software bv
Logo Guardian360 bv
Logo PQR B.V.
Logo Broad Horizon
Logo Young Coders B.V.
Logo Guardian360 bv
Logo Yenlo
Logo Postex Nederland B.V.
Logo Nextens
Logo Banking Circle
Logo Waterland Private Equity Investments
Logo PA Consulting
Logo Zoom
Logo Red Hat, Inc.
Logo Aruba Nederland
Logo Lubbers De Jong
Logo Webfleet Solutions
Logo Schoevers
Logo IFS
Logo CRM Partners
Logo Shippeo
Logo Pure Storage
Logo Greenhouse Datacenters
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt persberichten platform voor de IT-sector

In de database
- 88481 persberichten
- 5701 bedrijfsprofielen
- 58 PR-bureauprofielen
- 8094 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlContentbureauwww.LVTPR.nl