www.lubbersdejong.nlwww.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nlwww.marcommit.nl
2503 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (74 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Loth PR Writing

Resultaten Nationale Benchmark Data-Innovatie 2020 beschikbaar

Eindhoven, 29 april 2020 - IT services provider Valid heeft grootschalig onderzoek gedaan naar innovatie in de industrie. De uitkomsten zijn nu beschikbaar. De respondenten geven hun organisatie nog geen zes voor innovatiekracht. 

‘Bij Valid zijn wij ervan overtuigd dat de industrie sterk gebaat is bij innovatie met data. Om de eigen prestaties te verbeteren en voor verdere vernieuwing en integratie van hun waardeketen. De resultaten uit de het onderzoek laten zien hoe de sector ervoor staat. De industrie heeft nog een weg te gaan, maar er heerst duidelijk een gevoel van urgentie.’ Dat zegt Frank Maes, Directeur Valid Digital Business.

Download hier het uitgebreide onderzoeksrapport (48 pagina’s).

Enkele uitkomsten
  • Bedrijven geven zich op een schaal van 1 tot 10 gemiddeld maar een 5,7 voor de innovatiekracht van hun organisatie.
  • Slechts 40% van de bedrijven beschikt op dit moment over voldoende databronnen voor zogeheten multi-dimensionele analyses.
  • 26% van de respondenten zegt over de juiste data voor predictive analytics te beschikken.
  • Het goede nieuws: bijna driekwart van de bedrijven heeft een strategie ontwikkeld voor datagestuurde operaties. 
Het grootste deel van de respondenten geeft het verhogen van de productiviteit topprioriteit. Daarnaast staan het verlagen van de operationele kosten en tegelijkertijd het verbeteren van de klanttevredenheid hoog op de agenda van de directie. Meer, slimmer en beter gebruik maken van data brengt uitkomst. Daarom richt men zich de komende jaren met name op data governance en de kwaliteit van data. Logischerwijs worden predictive analytics en artificial intelligence dan ook door velen gezien als kansrijke trends. 

Maes: ‘Belangrijke uitdaging hierbij is dat nog maar 40% van de bedrijven op dit moment beschikt over voldoende databronnen voor zogeheten multi-dimensionele analyses. 87% geeft aan dat het de integratie van applicaties en datasystemen onvoldoende op orde heeft. Met als resultaat dat op dit moment maar 26% over de juiste data voor predictive analytics kan beschikken.’

Ofschoon 70% van de operationele processen inmiddels digitaal wordt ondersteund, geldt dat slechts voor 36% van de besluitvormende processen. Daarnaast heeft circa de helft van de bedrijven de supply chain digitaal geïntegreerd met die van ketenpartners. Bijna eenderde van de bedrijven heeft nog helemaal geen koppelingen met partners. 

‘In het licht van dit alles is het begrijpelijk dat de bedrijven zichzelf een magere voldoende geven voor de innovatiekracht van hun organisatie,’ zegt Maes. 

Het verbeteren van de productiviteit en de efficiency heeft topprioriteit. Vandaar dat het optimaliseren van de productie en het leveringsproces als belangrijkste doelstelling naar voren komt uit het onderzoek. Bedrijven die meer datagedreven willen werken, willen ook hun beslissingen onderbouwen met harde feiten en de uitkomst van processen beter voorspelbaar maken. Bijna driekwart van de bedrijven heeft hiervoor een strategie ontwikkeld. Maes: ‘Deze is echter vooral gebaseerd op de prioriteiten van de huidige business, niet zozeer op het ontwikkelen van bijvoorbeeld nieuwe verdienmodellen.’ 

Men verwacht dat bijna alle afdelingen – met name productie – gaan profiteren van meer datagedreven werken. ‘Er is in eerste instantie behoefte aan dashboards met real time informatie over de performance, waarbij tegelijkertijd geldt dat de kwaliteit van de data bij bijna de helft nog onder de maat is. De grootste uitdagingen bij het realiseren van de doelstellingen zijn echter het creëren van een meer datagedreven bedrijfscultuur en een geïntegreerde omgeving voor data-collectie en -analyse.’ 

Over de Nationale Benchmark Data-Innovatie 2020
De Nationale Benchmark Data-Innovatie 2020 belicht de voortgang en de plannen van bedrijven in de Nederlandse industriële waardeketen bij hun transitie naar een datagedreven organisatie. De benchmark is uitgevoerd van december 2019 tot maart 2020. Het merendeel van de ruim 80 respondenten is (mede)verantwoordelijk voor data-innovatie bij hun bedrijf. Hier de belangrijkste uitkomsten van het onderzoek.

Download hier het uitgebreide onderzoeksrapport (48 pagina’s).

Over Valid Digital Business 
Wij geloven in de onbegrensde mogelijkheden van data. De passie om waarde uit data te halen is wat ons drijft.

Om tot snellere en betere besluitvorming te komen, en om intelligente algoritmes en applicaties te maken, is het juiste gebruik van data cruciaal. We halen waarde uit jouw data om zo jouw organisatie, je producten en je diensten te verbeteren. Onze expertise op het gebied van innovatieve applicaties, business intelligence en data science stelt ons in staat iedere stap die we zetten waarde te creëren uit data.

Over Valid 
Valid is een van de grotere ICT-dienstverleners van Nederland. Valid helpt organisaties bij het optimaliseren en innoveren van hun business. Valid’s motto is Stay Ahead: we laten onze klanten vooroplopen. Dit doen wij met onze 300 professionals verspreid over ons hoofdkantoor in Eindhoven en de vestiging in Maastricht, en dankzij de dienstverlening op het gebied van IT Consultancy, Managed Services en Digital Business.

Kijk voor meer informatie over Valid en de oplossingen op het gebied van data op www.valid.nl of volg Valid op LinkedIn, Facebook en Twitter (@valid).


 ** Noot voor de redactie, niet voor publicatie **

Perscontacten
Olivier Giraud, Manager Marketing and Communications & Business Architect bij Valid
T: 088 – 900 95 00
E-mail: olivier.giraud@valid.nl
Laatste van Valid  
Valid en KPN IoT sluiten partnerovereenkomst

Valid Managed Services in de Top 100 van ChannelE2E Vertical Markets Managed Service Providers 2020

Resultaten Nationale Benchmark Data-Innovatie 2020 beschikbaar
Geplaatst:
Verstreken tijd: 74 dagen
PR contact  

Logo Loth PR Writing
Valid contact  

Logo Valid

  +31 (0)88 900 95 00
  info@valid.nl
  www.valid.nl
Valid sociaal  


Valid tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Distology Nederland B.V.
Logo ID Control
Logo Korton Group
Logo QuandaGo
Logo Relined Fiber Network
Logo Avinty (GGZ)
Logo QuandaGo
Logo iQibt B.V.
Logo Heliview Conferences & Training
Logo Solmate
Logo Distology Nederland B.V.
Logo TRADUS
Logo Coastr
Logo ID Control
Logo QuandaGo
Logo Guardian360 bv
Logo Frontline Solutions
Logo Boys with Brains
Logo Broad Horizon
Logo Unexus B.V.
Logo Boys with Brains
Logo PayIBAN BV
Logo iQibt B.V.
Logo Orange Cyberdefense Netherlands B.V.
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo PlanMen
Logo SCOS Software bv
Logo Spryng
Logo Frontline Solutions
Logo Spryng
Logo myBrand
Logo Arlington Research
Logo Unit4
Logo IFS
Logo CRM Partners
Logo Zyxel
Logo Conclusion
Logo Intel
Logo Solipsis b.v.
Logo SAP Concur
Logo Conclusion Zuyd
Logo NTT Ltd.
Logo Interxion
Logo Shippeo
Logo Valid
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt persberichten platform voor de IT-sector

In de database
- 88822 persberichten
- 5741 bedrijfsprofielen
- 59 PR-bureauprofielen
- 8395 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.comwww.marcommit.nlwww.marcommit.nl