www.LVTPR.nlContentbureauwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nl
2499 volgen @ICTberichten
Datum: (52 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Yellow Communications

SF6-vrije schakelinstallaties Eaton verduurzamen netbeheerders

Hengelo, 7 april 2020 – Eaton levert de komende jaren duizenden SF6-vrije schakelinstallaties aan netbeheerder Stedin. SF6-gas is één van de zwaarste broeikasgassen en wordt nog veelvuldig ingezet in schakelsystemen in de elektrotechnische sector. Stedin breidt de komende jaren haar elektriciteitsnet steeds verder uit, en zocht naar een partner om dat zo milieuvriendelijk mogelijk te doen. Met de SF6-vrije installaties van Eaton wordt door Stedin jaarlijks gemiddeld het gebruik van 1950 kg SF6-gas vermeden.

De Europese Commissie (EC) stelde enkele jaren geleden een verbod in op het gebruik van SF6-gas voor vrijwel alle sectoren. Belangrijke uitzondering daarop is de elektrotechnische industrie. In deze sector wordt dit gas nog volop gebruikt, als isolatiegas in schakelinstallaties. Daarnaast zorgt het gas ervoor dat vlambogen tijdens het schakelen snel worden gedoofd. SF6-gas is hiervoor zeer effectief, maar heeft echter een groot nadeel. De impact op het milieu van SF6-gas is maar liefst 23.500 keer groter dan die van CO2. In 2017 stond de uitstoot van SF6-gas in Europa gelijk aan 6,73 miljoen ton CO2. Ter vergelijking: dat zijn 1,3 miljoen extra auto’s op de weg in een jaar tijd. SF6-gas is dus behoorlijk schadelijk. Het is onvermijdelijk dat schakelinstallaties in de loop van hun levenscyclus SF6-gas lekken. Ook bij de productie komt er SF6-gas vrij in de atmosfeer. In de loop van 2020 neemt de EC het gebruik van SF6-gas in de elektrotechniek wederom onder de loep, wat mogelijk leidt tot een totaalverbod op het gebruik van het schadelijke broeikasgas.

De markt voor schakelmateriaal op basis van gas groeit naar verwachting met 8% per jaar tot 2022. Deze groei zorgt voor toename van het gebruik van SF6-gas. Eaton wil het gebruik van SF6-gas volledig uitbannen en heeft daarom schakelinstallaties van het type Xiria ontwikkeld. De Xiria gebruikt in plaats van SF6-gas droge lucht om te isoleren en een vacuümonderbreker om te schakelen. Omdat de Xiria meer dan 10.000 keer kan schakelen is het systeem bijzonder geschikt voor toepassingen waarbij de schakelaar meerdere keren per dag omgezet moet worden, zoals bij wind- en zonneparken voor hernieuwbare energie. Netbeheerders als Stedin hebben met de Xiria een betrouwbaar SF6-vrij alternatief voor handen.

Stedin startte vorig jaar een aanbestedingstraject voor nieuwe schakelinstallaties tot 24.000 Volt. Daarbij werd Eaton geselecteerd als leverancier. Eaton loopt al 60 jaar voorop in de ontwikkeling en implementatie van vacuüm- en luchtgeïsoleerde schakelapparatuur en viert dit jaar de afname van het miljoenste luchtgeïsoleerde schakelpaneel. Stedin en Eaton gaan een contract aan voor vier jaar met een maximale uitbreiding tot acht jaar. Eaton levert schakelinstallaties van het type Xiria. Die installeert Stedin in haar eigen distributienetten. De schakelinstallaties van Eaton zijn bedoeld voor het zogenoemde ‘middenspanningsnet’. Het gaat om 500 tot 800 installaties per jaar. Oftewel 90% van de door Stedin benodigde middenspanning schakelinstallaties op jaarbasis. Stedin kocht in 2019 voor het eerst een schakelinstallatie zonder SF6-gas voor het hoogspanningsnet. Deze installatie van General Electric is afgelopen zomer geplaatst in het 50.000 Volt verdeelstation in Middelharnis. Dit voorjaar neemt Stedin de installatie in gebruik. De SF6-vrije schakelinstallatie van 50.000 Volt is een primeur voor Nederland.

“Xiria is ontworpen met Eatons vacuümtechnologie en geïntroduceerd in 2002 – gebaseerd op overwegingen van veiligheid en milieuvriendelijkheid. We zijn onze tijd dus ver vooruit”, zegt Frits Besseling, Manager Sales & Business Development ESS van Eaton. “We merken ook dat dit voor klanten belangrijke overwegingen zijn. Netbeheerders zijn steeds vaker op zoek naar duurzame alternatieven om hun elektriciteitsnet verder uit te breiden, nu de groei van dit net toeneemt door stijgend energieverbruik.”

David Peters, CTO van Stedin: “Bij Stedin vinden we dat we duurzaam vooral moeten dóen. Waar mogelijk willen we het gebruik van SF6-gas in onze schakelinstallaties verminderen. Het aanbod van alternatieven is echter nog beperkt en ook iets hoger in aanschafprijs. Dat is lastig als je als netbeheerder moet investeren tegen de maatschappelijk laagste kosten. Bovendien moet het alternatief veilig en betrouwbaar zijn. Met deze keuze willen we laten zien dat schakelinstallaties zonder SF6-gas wat ons betreft de toekomst hebben.’’

Noot voor de redactie:

In juni dit jaar neemt de Europese Commissie een besluit over de uitzondering voor het gebruik van SF6-gas in de elektrische sector. Eaton is een voorstander van een verbod op SF6-gas in de elektrische sector zodat de weg vrijgemaakt kan worden voor duurzame alternatieven. Voor meer informatie wijzen we u graag op het achtergrondartikel ‘Gebruik SF6-broeikasgas moet nu echt voorbij zijn’.

Of neem contact met ons op voor een persoonlijke toelichting op dit onderwerp door Frits Besseling, Manager Sales & Business Development ESS van Eaton.Over Eaton
Eatons missie is om de kwaliteit van leven en het milieu te verbeteren door gebruik te maken van technologieën en diensten voor energiebeheer. Wij bieden duurzame oplossingen die onze klanten helpen om hun elektrische, hydraulische en mechanische energie veiliger, efficiënter en betrouwbaarder te beheren. De omzet van Eaton in 2019 bedroeg $21,4 miljard en onze producten worden in meer dan 175 landen verkocht. Wij hebben ongeveer 97.000 medewerkers. Voor meer informatie kunt u terecht op Eaton.com.

Over Stedin
Samen werk maken van een leefwereld vol nieuwe energie. Dat is de missie van Stedin. Stedin is de onafhankelijke netbeheerder in de meest stedelijke en industriële regio van Nederland: de provincie Utrecht en het grootste deel van Zuid-Holland. In dit gebied is de energie-infrastructuur complex en de afhankelijkheid van energie groot. Voor ruim 2 miljoen huishoudens en zakelijke klanten werkt Stedin aan een duurzaam energiesysteem dat ook in de toekomst betrouwbaar en betaalbaar is. Stedin heeft zo’n 3500 medewerkers en is gevestigd in Rotterdam.

Voor meer persinformatie:
Yellow Communications
Nicole Lemmen
+31 (0)23 555 34 24
eaton@yellow-communications.com
Laatste van Eaton  
xComfort universele bewegingsmelder van Eaton voegt temperatuur- en verlichtingsregeling op basis van beweging toe aan smart home

SF6-vrije schakelinstallaties Eaton verduurzamen netbeheerders

Elektrificatie kan uitstoot van vervoer, bouw en industrie in Europa in 2050 met 60% verminderen
Maunt lanceert glasvezel webshop

Raspberry Pi competitie 2020 succesvol afgesloten met digitale finale

Razer brengt Blade 15 Studio Edition uit voor ontwerpers

Automatische personenteller Stoplichtzuil maakt handhaving coronamaatregelen eenvoudig

Dataiku introduceert gratis online tool voor ontwikkelen AI-vaardigheden

Kunstenaars maken persoonlijke geheugensteuntjes om goede gewoontes vol te houden

Online Payment Platform geselecteerd voor nieuw Techleap.nl Rise programma voor veelbelovende Nederlandse scale-ups

Nieuwe startup Coach Circle biedt hét online platform om coaching toegankelijk en transparant te maken

Topondernemers helpen de meest veelbelovende scale-ups van Nederland met ambitieus programma Techleap.nl Rise

Webinar: “De rol van platformen in de digitalisering van retail”

Primeur: Corona veilige intercom voor gebruiker en installateur
Zoom verwelkomt Velchamy Sankarlingam als President of Product and Engineering

Red Hat brengt Java naar Kubernetes met Quarkus: een volledig ondersteunde runtime voor cloud-native development

Aruba breidt Instant On-portfolio uit ter ondersteuning continuïteit kleine organisaties

Lubbers De Jong versterkt managementteam met Gijs Toxopeus en Isrid van Geuns

Leiders in voertuigtelematica Geotab en Webfleet Solutions introduceren een gezamenlijk ontwikkeld Commercial Mobility Recovery Dashboard

Schoevers ziet vraag naar Virtual Assistants flink stijgen

Yellowtail en IFS breiden partnership uit om EOI-mogelijkheden voor klanten sterk te vergroten

Drie kwart van de Nederlanders twijfelt aan betrouwbaarheid online informatie over financiële producten

Milšped Group kiest Shippeo om klanten tegemoet te komen in vraag naar real-time transport visibility

Iemand thuis bij pakketbezorging? Nóg belangrijker tijdens de coronacrisis

ConnectWise IT Nation Explore gaat virtueel

SentinelOne breidt opnieuw uit

Trend Micro onderzoek constateert gebrek aan vertrouwen binnen de cybercriminele onderwereld
Geplaatst:
Verstreken tijd: 52 dagen
PR contact  

Logo Yellow Communications
Eaton contact  

Logo Eaton

Eaton sociaal  


Eaton tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Maunt
Logo Siemens Mobility B.V.
Logo Synobsys
Logo Renewd
Logo iSourcing Hub
Logo CPMview
Logo ORdigiNAL
Logo ID Control
Logo Codelogic
Logo Bergler ICT
Logo FortifyData
Logo UiPath
Logo QuandaGo
Logo SecuriGuide
Logo Hands On, Information Management BV
Logo Spryng
Logo Dataplace
Logo Postex Nederland B.V.
Logo RoSecure
Logo Postex Nederland B.V.
Logo Guardian360 bv
Logo Denit Hosting Solutions
Logo SCOS Software bv
Logo Guardian360 bv
Logo PQR B.V.
Logo Broad Horizon
Logo Young Coders B.V.
Logo Guardian360 bv
Logo Yenlo
Logo Postex Nederland B.V.
Logo PA Consulting
Logo Zoom
Logo Red Hat, Inc.
Logo Aruba Nederland
Logo Lubbers De Jong
Logo Webfleet Solutions
Logo Schoevers
Logo IFS
Logo CRM Partners
Logo Shippeo
Logo Pure Storage
Logo Greenhouse Datacenters
Logo BIT
Logo Sharp Electronics Nederland
Logo commercetools
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt persberichten platform voor de IT-sector

In de database
- 88477 persberichten
- 5699 bedrijfsprofielen
- 58 PR-bureauprofielen
- 8090 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlContentbureauwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nl