www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.EVENTIVE.nl
2521 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (1 jaar en 10 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: carolijn peelen bv

Collibra haalt $112,5 miljoen op om bedrijven te helpen datagestuurd beslissingen te nemen

ICONIQ Capital, Index Ventures en Durable Capital Partners leiden nieuwste financieringsronde voor Data Intelligence-bedrijf

NEW YORK/ BRUSSEL - 2 april 2020 - Collibrahet Data Intelligence-bedrijf, kondigt vandaag een nieuwe financiering van $112,5 miljoen aan voor een post-money waardering van $2,3 miljard, waarmee de totale financiering van het bedrijf op $345,5 miljoen komt.

De financieringsronde werd geleid door bestaande investeerders ICONIQ Capital en Index Ventures, en nieuwe investeerder Durable Capital Partners LP, dat in 2019 werd opgericht door Henry Ellenbogen, voormalig portfolio manager van T. Rowe Price. Bestaande investeerders Battery Ventures, CapitalG en Dawn Capital namen ook deel aan deze ronde.

"Het is onze passie om bedrijven te helpen hun data beter te begrijpen, erop te kunnen vertrouwen en het te benutten”, zei Felix Van de Maele, medeoprichter en CEO van Collibra. "Collibra wil organisaties helpen om samenwerking tussen teams te stimuleren. Door samen te werken met onze nieuwe en bestaande investeerders, versterken we onze positie - en daarmee de positie van onze klanten - om de waarde uit bedrijfsdata te halen."

Collibra’s toewijding om Data Intelligence mogelijk te maken en de kwaliteit van zakelijke beslissingen op basis van data te verbeteren voor haar 450 klanten, wordt verder ondersteund door deze financiering. Het productaanbod van Collibra helpt organisaties bij het aanpakken van een groot aantal zakelijke uitdagingen, waaronder privacy en gegevensbescherming, compliance en risicobeperking, operationele efficiëntie en kostenreductie.

"Durable Capital Partners investeert in innovatieve bedrijven die veel potentieel hebben om groeiende industrieën vorm te geven en grotere bedrijven op te bouwen”, zei Ellenbogen, oprichter en chief investment officer van Durable Capital Partners LP. "Wij zien Collibra als leider in Data Intelligence, een domein dat een enorme impact kan hebben op het wereldwijde zakendoen en waarvan we verwachten dat het zal blijven groeien omdat data een steeds belangrijker middel wordt.”

Matt Jacobson, general partner bij ICONIQ Capital en Collibra-bestuurslid, zei: "We zijn overtuigd van Collibra en haar missie om organisaties te laten profiteren van hun data. Voor bedrijven wordt de noodzaak om hun data te benutten voor strategische besluitvorming steeds groter. Collibra stelt organisaties in staat hun data te gebruiken om belangrijke zakelijke beslissingen te nemen, wat met name belangrijk is in onzekere bedrijfsomgevingen.”

Jan Hammer, partner bij Index Ventures en Collibra-bestuurslid, zei: “We zijn er trots op onze langdurige samenwerking met het Collibra-team uit te breiden. Collibra heeft een besturingssysteem voor data gecreëerd dat de manier waarop bedrijven beslissingen nemen verandert. Hierdoor krijgen gebruikers toegang tot de gegevens die ze nodig hebben en belangrijker nog, die ze kunnen vertrouwen om belangrijke zakelijke beslissingen te nemen.”

Over ICONIQ Capital

ICONIQ Capital is een particuliere investeringsmaatschappij die een aantal van 's werelds meest invloedrijke families en organisaties bedient. We zijn een vertrouwde adviseur en kennis partner die waardevolle strategische relaties faciliteert voorinvesteringsmogelijkheden, family governance en wereldwijde impact. Met meer dan 200 mensen in San Francisco, Palo Alto, New York en Singapore, biedt ICONIQ financiële advies- en family office-diensten en beheert het directe investeringen met een focus op technology growth equity, venture capital en onroerend goed.

Over Index Ventures

Index Ventures is een in Londen en San Francisco gevestigd internationaal venture capital bedrijf dat de meest ambitieuze ondernemers helpt om gedurfde ideeën om te zetten in wereldwijde bedrijven. Index-gesteunde bedrijven die de wereld om ons heen hervormen, zijn Adyen, Dropbox, Elastic en Slack. Ga voor meer informatie naar  www.indexventures.com.

Over Durable Capital Partners LP

Durable Capital Partners LP is een nieuw beleggingsadviesbedrijf, opgericht door Henry Ellenbogen. De investeringsfilosofie van Durable Capital Partners LP is gebaseerd op de inkoop van smallcap- en midcap compounders in zowel de particuliere als publieke sector. Voordat Henry Durable Capital Partners LP oprichtte, werkte hij 18 jaar bij T. Rowe Price, waar hij Portfolio Manager was van het Media & Telecom Fonds (2005 - 2009) en het New Horizons Fonds (2010 - maart 2019). Henry was ook Chief Investment Officer bij T. Rowe Price voor Equity Growth in de VS.

Over Collibra

Collibra is de Data Intelligence company. We versnellen betrouwbare bedrijfsresultaten door de juiste data, inzichten en algoritmen met alle data citizens te verbinden. Ons cloud-gebaseerde platform verbindt business en IT ten behoeve van een datagestuurde cultuur voor de digitale onderneming. Organisaties wereldwijd kiezen Collibra om de waarde van hun data te ontgrendelen en om te zetten in een strategisch, competitief voordeel. Collibra is wereldwijd actief, met kantoren in de VS, België, Australië, Tsjechië, Frankrijk, Polen en het Verenigd Koninkrijk. Voor meer informatie: collibra.com.

Persfoto

Felix Van de Maele, medeoprichter en CEO Collibra
Felix Van de Maele, medeoprichter en CEO Collibra

Media contact
Lauren Reis, pr@collibra.com
Carolijn Peelen, carolijn@peelen.nu, +31 (0)6 53 28 09 36
Laatste van Collibra  
Sofina verwerft minderheidsbelang in Collibra

Collibra introduceert Data Intelligence Cloud

Collibra haalt $112,5 miljoen op om bedrijven te helpen datagestuurd beslissingen te nemen
Geplaatst:
Verstreken tijd: 1 jaar en 10 dagen
PR contact  

Logo carolijn peelen bv
Collibra contact  

Logo Collibra

  +32 2 894 79 60
  pr@collibra.com
  www.collibra.com
Collibra sociaal  


Collibra tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Tankpas-Aanvragen.nl
Logo Medius
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo MCS B.V.
Logo Medius
Logo PQR
Logo Humanwave B.V.
Logo Techone B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Medius
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo PlanMen
Logo Northwave
Logo PQR
Logo Schneider Electric
Logo Protime BV
Logo Pegasystems
Logo Thales
Logo Greenhouse Datacenters
Logo Unit4
Logo Extreme Networks
Logo ISBW
Logo Businesspark Nieuw-Vennep Zuid
Logo Citrix
Logo SurveyMonkey
Logo Ivanti
Logo Infoblox
Logo ROVC
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 90818 persberichten
- 5948 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10070 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.EVENTIVE.nl