www.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nl
2500 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (101 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Zeekhoe Communicatie

Alfa-college verbreedt IT-onderwijs met Fortinet Academy

De Fortinet Academy is gratis beschikbaar voor onderwijsinstellingen en bestaat uit online cybersecurity-trainingen

Utrecht, 26 maart 2020 - Fortinet, leider op het gebied van uitgebreide, geïntegreerde en geautomatiseerde oplossingen voor cyberbeveiliging, gaat samenwerken met het ROC Alfa-college om studenten te informeren over en trainen in cybersecurity-ontwikkelingen en -producten. Het Alfa-college gaat daarvoor gebruik maken van het cybersecurity-trainingen en certificatiecurricula die beschikbaar zijn via het Fortinet Network Security Academy-programma, onderdeel van Fortinets Network Security Expert (NSE) Instituut. Het ROC Alfa-college is een van de eerste onderwijsinstellingen in Nederland Fortinet’s kennisaanbod opneemt in zijn lesmateriaal.

Fortinet ziet dat cyberrisico’s en het aanvalsoppervlakte van organisaties alleen maar toenemen, en zet zich actief in om het gebrek aan security-experts in kritieke rollen aan te pakken. Het Fortinet Network Security Academy-programma werkt samen met academische instellingen, non-profitorganisaties en veteraanprogramma’s en heeft als doel cursisten gespecialiseerde cybersecurity-vaardigheden bij te brengen om hen zo voor te bereiden op een succesvolle start als netwerkbeveiliger. De Academie biedt Fortinet's Network Security Expert (NSE) trainingen en  certificeringen aan, en bevat zowel theoretische informatie als hands-on ervaring.

Het Alfa-college is een regionaal opleidingencentrum (ROC) in Noord- en Oost-Nederland. Het college biedt mbo-opleidingen en educatieve trajecten aan zo’n 14 duizend studenten, waaronder 700 IT-studenten. De school heeft als doel studenten op te leiden met kennis die perfect aansluit bij wat de arbeidsmarkt van hen vraagt. “Daarvoor zijn niet alleen betrokken en enthousiaste docenten nodig, maar werken we ook samen met het bedrijfsleven. Fortinet heeft in het onderwijs een uitstekende naam als leverancier van cybersecurity-oplossingen. Het gebruik van hun cursus- en NSE certificeringsmateriaal lag dan ook voor de hand,” vertelt Sander de Groot, docent ICT bij het Alfa-college.

Vincent Zeebregts, Nederlandse country manager bij Fortinet: “De Fortinet Academy is gratis beschikbaar voor onderwijsinstellingen en bestaat uit online cursussen die de studenten leren over cybersecurity trends en ontwikkelingen en hoe zij de verschillende beveiligingsoplossingen van Fortinet kunnen inzetten en onderhouden. We zijn er heel enthousiast over dat vanaf september het Alfa-college ongeveer 75 studenten in het eerste jaar zal opleiden tot volwaardige netwerkbeveiligers. Dat zorgt voor een flinke aanwas van security-experts en het bedrijfsleven kijkt daar natuurlijk verlangend naar uit.”

De inzet van de Fortinet Academie heeft nog een voordeel voor het Alfa-college. Binnenkort wordt er een nieuw kwalificatiedossier geïntroduceerd, en hierin wordt door het Ministerie van Onderwijs bepaald dat alle IT-studenten securityprocedures moeten kunnen toepassen op datanetwerken. Zij moeten onder andere kennis hebben van firewalls en intrusion prevention oplossingen. Ook wordt verwacht dat de student specialistische kennis heeft van denial of services, logging en monitoring. “Het nieuwe kwalificatiedossier vraagt om een aanvulling van het lesmateriaal,” vertelt De Groot. “Gelukkig zien we dat de Fortinet Academy zo goed als naadloos aansluit op ons huidige lesprogramma. Alle vereiste technieken worden grondig behandeld. Het Alfa-college is erg trots dat ze studenten opleiden die actuele kennis in huis hebben, en straks direct aan de slag kunnen in het bedrijfsleven. Want het is niet de vraag óf onze studenten te maken krijgen met bedreigingen zoals virussen, ransomware en DDoS-aanvallen, maar wanneer.”

Over Fortinet
Fortinet beschermt ’s werelds grootste ondernemingen, internetproviders en overheidsorganisaties. Het biedt organisaties compleet beheer van en inzicht in hun  groeiende aanvalsoppervlak en stelt hen in staat om tegemoet te komen aan de steeds hogere eisen die aan hun netwerk worden gesteld, nu en in de toekomst. Alleen het Fortinet Security Fabric-platform pak de meest kritieke beveiligingsuitdagingen aan en beschermt gegevens over de gehele digitale infrastructuur. Dit geldt voor zowel voor netwerk-, applicatie- als (multi)cloud of edge-omgevingen. Fortinet heeft wereldwijd de meeste beveiligingsappliances verkocht. Meer dan 440,000  klanten vertrouwen op Fortinet voor effectieve bescherming van hun organisatie. Fortinet is zowel een technologiebedrijf als een leerbedrijf. Fortinet Network Security Institute biedt een van de grootste en breedste trainingsprogramma's voor cybersecurity in de industrie. Kom meer te weten op http://www.fortinet.com, het blog van Fortinet en FortiGuard Labs.

Noot voor de redactie [niet voor publicatie]
Meer informatie over dit bericht of over Fortinet kunt u opvragen bij:
Karianne Hoekstra
Zeekhoe Communicatie
M. +31 (0)6-460 80656
E.  karianne@zeekhoe.nl
Laatste van Fortinet  
NexusOcean zet Fortinet in voor cyberbeveiliging en netwerkbeheer

Center Parcs Groep beveiligt internationaal verspreid netwerk met Fortinet

Fortinet voegt nieuwe Secure SD-WAN-mogelijkheden toe
Geplaatst:
Verstreken tijd: 101 dagen
Fortinet contact  

Logo Fortinet

  030 799 1008
  www.fortinet.com
Fortinet sociaal  


Fortinet tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Relined Fiber Network
Logo Avinty (GGZ)
Logo QuandaGo
Logo iQibt B.V.
Logo Heliview Conferences & Training
Logo Solmate
Logo Distology Nederland B.V.
Logo TRADUS
Logo Coastr
Logo ID Control
Logo QuandaGo
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Moneezy
Logo evisit
Logo Quinyx
Logo Boys with Brains
Logo PayIBAN BV
Logo iQibt B.V.
Logo Orange Cyberdefense Netherlands B.V.
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo PlanMen
Logo SCOS Software bv
Logo Spryng
Logo Frontline Solutions
Logo Spryng
Logo Dataplace
Logo Postex Nederland B.V.
Logo RoSecure
Logo Postex Nederland B.V.
Logo Guardian360 bv
Logo PEAK-IT
Logo devolo
Logo Thinkwise
Logo Sharp Electronics Nederland
Logo Telindus
Logo myBrand
Logo Ivanti
Logo AnylinQ
Logo Tech Data Nederland
Logo bunq
Logo SecureMe2
Logo Eaton
Logo Diamanti
Logo Shippeo
Logo Motiv ICT Security
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt persberichten platform voor de IT-sector

In de database
- 88768 persberichten
- 5735 bedrijfsprofielen
- 59 PR-bureauprofielen
- 8357 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
Contentbureauwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nl