www.marcommit.nlContentbureauwww.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.com
2496 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (8 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Zeekhoe Communicatie

Alfa-college verbreedt IT-onderwijs met Fortinet Academy

De Fortinet Academy is gratis beschikbaar voor onderwijsinstellingen en bestaat uit online cybersecurity-trainingen

Utrecht, 26 maart 2020 - Fortinet, leider op het gebied van uitgebreide, geïntegreerde en geautomatiseerde oplossingen voor cyberbeveiliging, gaat samenwerken met het ROC Alfa-college om studenten te informeren over en trainen in cybersecurity-ontwikkelingen en -producten. Het Alfa-college gaat daarvoor gebruik maken van het cybersecurity-trainingen en certificatiecurricula die beschikbaar zijn via het Fortinet Network Security Academy-programma, onderdeel van Fortinets Network Security Expert (NSE) Instituut. Het ROC Alfa-college is een van de eerste onderwijsinstellingen in Nederland Fortinet’s kennisaanbod opneemt in zijn lesmateriaal.

Fortinet ziet dat cyberrisico’s en het aanvalsoppervlakte van organisaties alleen maar toenemen, en zet zich actief in om het gebrek aan security-experts in kritieke rollen aan te pakken. Het Fortinet Network Security Academy-programma werkt samen met academische instellingen, non-profitorganisaties en veteraanprogramma’s en heeft als doel cursisten gespecialiseerde cybersecurity-vaardigheden bij te brengen om hen zo voor te bereiden op een succesvolle start als netwerkbeveiliger. De Academie biedt Fortinet's Network Security Expert (NSE) trainingen en  certificeringen aan, en bevat zowel theoretische informatie als hands-on ervaring.

Het Alfa-college is een regionaal opleidingencentrum (ROC) in Noord- en Oost-Nederland. Het college biedt mbo-opleidingen en educatieve trajecten aan zo’n 14 duizend studenten, waaronder 700 IT-studenten. De school heeft als doel studenten op te leiden met kennis die perfect aansluit bij wat de arbeidsmarkt van hen vraagt. “Daarvoor zijn niet alleen betrokken en enthousiaste docenten nodig, maar werken we ook samen met het bedrijfsleven. Fortinet heeft in het onderwijs een uitstekende naam als leverancier van cybersecurity-oplossingen. Het gebruik van hun cursus- en NSE certificeringsmateriaal lag dan ook voor de hand,” vertelt Sander de Groot, docent ICT bij het Alfa-college.

Vincent Zeebregts, Nederlandse country manager bij Fortinet: “De Fortinet Academy is gratis beschikbaar voor onderwijsinstellingen en bestaat uit online cursussen die de studenten leren over cybersecurity trends en ontwikkelingen en hoe zij de verschillende beveiligingsoplossingen van Fortinet kunnen inzetten en onderhouden. We zijn er heel enthousiast over dat vanaf september het Alfa-college ongeveer 75 studenten in het eerste jaar zal opleiden tot volwaardige netwerkbeveiligers. Dat zorgt voor een flinke aanwas van security-experts en het bedrijfsleven kijkt daar natuurlijk verlangend naar uit.”

De inzet van de Fortinet Academie heeft nog een voordeel voor het Alfa-college. Binnenkort wordt er een nieuw kwalificatiedossier geïntroduceerd, en hierin wordt door het Ministerie van Onderwijs bepaald dat alle IT-studenten securityprocedures moeten kunnen toepassen op datanetwerken. Zij moeten onder andere kennis hebben van firewalls en intrusion prevention oplossingen. Ook wordt verwacht dat de student specialistische kennis heeft van denial of services, logging en monitoring. “Het nieuwe kwalificatiedossier vraagt om een aanvulling van het lesmateriaal,” vertelt De Groot. “Gelukkig zien we dat de Fortinet Academy zo goed als naadloos aansluit op ons huidige lesprogramma. Alle vereiste technieken worden grondig behandeld. Het Alfa-college is erg trots dat ze studenten opleiden die actuele kennis in huis hebben, en straks direct aan de slag kunnen in het bedrijfsleven. Want het is niet de vraag óf onze studenten te maken krijgen met bedreigingen zoals virussen, ransomware en DDoS-aanvallen, maar wanneer.”

Over Fortinet
Fortinet beschermt ’s werelds grootste ondernemingen, internetproviders en overheidsorganisaties. Het biedt organisaties compleet beheer van en inzicht in hun  groeiende aanvalsoppervlak en stelt hen in staat om tegemoet te komen aan de steeds hogere eisen die aan hun netwerk worden gesteld, nu en in de toekomst. Alleen het Fortinet Security Fabric-platform pak de meest kritieke beveiligingsuitdagingen aan en beschermt gegevens over de gehele digitale infrastructuur. Dit geldt voor zowel voor netwerk-, applicatie- als (multi)cloud of edge-omgevingen. Fortinet heeft wereldwijd de meeste beveiligingsappliances verkocht. Meer dan 440,000  klanten vertrouwen op Fortinet voor effectieve bescherming van hun organisatie. Fortinet is zowel een technologiebedrijf als een leerbedrijf. Fortinet Network Security Institute biedt een van de grootste en breedste trainingsprogramma's voor cybersecurity in de industrie. Kom meer te weten op http://www.fortinet.com, het blog van Fortinet en FortiGuard Labs.

Noot voor de redactie [niet voor publicatie]
Meer informatie over dit bericht of over Fortinet kunt u opvragen bij:
Karianne Hoekstra
Zeekhoe Communicatie
M. +31 (0)6-460 80656
E.  karianne@zeekhoe.nl
Laatste van Fortinet  
Alfa-college verbreedt IT-onderwijs met Fortinet Academy

Fortinet lanceert nieuw partnerprogramma

Nieuwe zelflerende artificial intelligence-appliance van Fortinet detecteert cyberbedreigingen in minder dan een seconde
Geplaatst:
Verstreken tijd: 8 dagen
Fortinet contact  

Logo Fortinet

  030 799 1008
  www.fortinet.com
Fortinet sociaal  


Fortinet tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Infinity IT B.V.
Logo QuandaGo
Logo True B.V.
Logo SiteLucent B.V.
Logo Alleeninkt.nl
Logo Bergler Software Solutions
Logo Xinno
Logo CPMview
Logo Kantoormeubelencenter.nl
Logo UvA Talen BV
Logo MyCademy
Logo Alleeninkt.nl
Logo PaperDigits
Logo Channext
Logo Botz4U
Logo CloudSuite B.V.
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo PlanMen
Logo True B.V.
Logo Mansystems Nederland B.V.
Logo Dynatos
Logo Vcare connect
Logo Spryng
Logo Frontline Solutions
Logo Medius
Logo Spryng
Logo Botz4U
Logo Yenlo
Logo PQR B.V.
Logo Frontline Solutions
Logo XpertHR
Logo Wuunder
Logo Interxion
Logo Collibra
Logo Protime BV
Logo Shippeo
Logo Cegeka
Logo OutSystems
Logo Pure Storage
Logo Lubbers De Jong
Logo Diamanti
Logo OutSystems
Logo Visma | Raet
Logo CRM Partners
Logo Stocard
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
+31616371535
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg ons
- Twitter

Zoek
- ICT bedrijf
- ICT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt platform voor alle ICT gerelateerde persberichten.

In de database
- 88060 persberichten
- 5641 bedrijfsprofielen
- 55 PR-bureauprofielen
- 7713 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlwww.LVTPR.nlwww.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.com