www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.EVENTIVE.nlHerken zakelijke websitebezoekers
2505 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (1 jaar en 148 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Marcommit

Cumulus Networks, Dell Technologies en de Nationale Politie bundelen krachten om agenten op straat met real-time data te wapenen

Cumulus Networks en Dell Technologies ontwikkelen een open source-netwerk waarmee de Nationale Politie intensiever gebruik kan maken van artificial intelligence om agenten in de frontlinie effectiever te ondersteunen

Californië – Cumulus Networks, Dell Technologies en de 65.000-koppige Nationale Politie, het landelijke politiekorps waaronder alle politie-eenheden vallen, zijn een samenwerking aangegaan. De grootste overheidsorganisatie van Nederland kan zich hierdoor verder ontwikkelen tot de datagestuurde politieorganisatie die het wil zijn. Het doel is om politieagenten op straat van realtime data te voorzien, zodat ze beter hun werk kunnen doen.

Een kennis- en datagestuurde overheidsinstantie
Peter de Beijer is bij de Nationale Politie actief als Productlijn Manager Cloud & Big Data. Hij heeft 25 jaar ervaring met forensisch politiewerk en is een groot voorstander van het “combineren van de laatste technologische ontwikkelingen met het dagelijkse politiewerk in de frontlinie”.

De Beijer: “Als mijn collega’s op straat realtime kunnen beschikken over de best mogelijke informatie, is iedereen blij met de keuzes die zij maken. We willen een kennisgestuurde overheidsinstelling zijn, en geen overheidsinstelling die alleen maar producten afneemt.”

De Beijer werd getriggerd door een artikel over open networking, deed vervolgens uitgebreid onderzoek naar deze moderne technologie en ontdekte Cumulus Linux, een volgens hem ‘perfecte match’.

De mogelijkheid om de IT-behoeften van de Nationale Politie eerst zonder risico te testen in een virtuele omgeving van het open netwerkbesturingssysteem van Cumulus Linux, werd goed ontvangen door de overheidsorganisatie.

“De DevOps-stijl, het programmeerwerk en infrastructure as code sluiten perfect aan op wat we in gedachten hadden. We beschikken over echte development teams. Ze zijn niet alleen technici, maar ze programmeren en ontwikkelen applicaties op basis van microservices. Cumulus Linux past perfect binnen dit model”, aldus De Beijer.

De Nationale Politie heeft Cumulus op honderd Dell netwerk switches uitgerold op een zogeheten greenfield site. Deze recent in gebruik genomen landelijke locatie biedt de politie de gelegenheid om van de grond af een schaalbare architectuur in te richten.

Volgens Joost Aarsen, networking sales specialist bij Dell Technologies, is de Nationale Politie een perfect voorbeeld van een organisatie die optimaal weet te profiteren van de geïntegreerde datacenteraanpak van Dell Technologies: “Onze aanpak is om de laatste innovaties op het gebied van server-, storage- en netwerktechnologie te combineren in een integrale oplossing die door één leverancier wordt aangeboden en ondersteund.”

De open netwerktechnologie van Dell Technologies en Cumulus helpt de Nationale Politie aan lagere totale eigendomskosten ten opzichte van traditionele oplossingen. Daarmee houdt de organisatie meer geld over om te investeren in de verdere ontwikkeling van zijn vakbekwame mensen en het beheer van dit innovatieve big data-platform. Dit is een schoolvoorbeeld van digitale transformatie waarbij het juist de menselijke factor is die bijdraagt aan de automatiseringsefficiëntie en de flexibele omgeving waar de business om vraagt”, concludeert Aarsen.

Artificial intelligence en machine learning
Wat de toekomst betreft stuurt de sterke vraag naar AI en machine learning de Nationale Politie in de richting van containers en Kubernetes-technologie. Die zijn nodig voor het automatiseren en stroomlijnen van de implementatie en het beheer van applicaties. Het doel hierbij is telkens om de realtime data zo snel mogelijk bij politieagenten op straat te krijgen.

De Beijer: “Binnen onze organisatie is sprake van een sterke behoefte aan AI en machine learning, en die behoefte zal alleen maar toenemen. We willen meer expertise opdoen en een kennis- en datagestuurde overheidsinstantie zijn.”

Robby van Roosmalen, sales lead voor Nederland bij Cumulus Networks: “De Nationale Politie laat duidelijk zien dat technologische innovatie en het gebruik van open source-oplossingen een tastbare bijdrage aan de samenleving kunnen leveren. Dit is niet iets wat louter is voorbehouden aan het bedrijfsleven of de technologiereuzen uit Silicon Valley.”

Van Roosmalen: “De Beijer en zijn team maken op een interessante manier gebruik van open netwerktechnologie. Zij investeren in de IT-kennis van hun mensen om de Nederlandse burger effectiever van dienst te zijn en politieagenten op straat te wapenen met de beste real-time data in de strijd tegen criminaliteit. We zijn vanzelfsprekend enorm blij met deze kans en zien uit naar een langdurige samenwerking die in het teken staat van innovatie en groei.”
Laatste van Cumulus Networks  
SURFsara ziet werkzaamheden vereenvoudigen na implementatie Cumulus Linux

Cumulus Networks voegt Lifecycle Management toe aan NetQ

Cumulus Networks, Dell Technologies en de Nationale Politie bundelen krachten om agenten op straat met real-time data te wapenen
Geplaatst:
Verstreken tijd: 1 jaar en 148 dagen
PR contact  

Logo Marcommit
Cumulus Networ.. contact  

Logo Cumulus Networks

Cumulus Networ.. sociaal  


Cumulus Networ.. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo VPNdiensten.nl
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Techtenna
Logo Priemo
Logo NPRM NV
Logo OPEN.satisfaction
Logo NEG-ITSolutions
Logo Login Consultants
Logo Giarte
Logo Tulinx
Logo Renewd
Logo Fullstaq B.V.
Logo Sortlist
Logo Data Matters BV
Logo Orange Cyberdefense
Logo E-mergo
Logo VPNdiensten.nl
Logo Spryng
Logo Spryng
Logo VPNdiensten.nl
Logo Facilitor
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Medius
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Young_Coders
Logo True (Broad Horizon)
Logo Tankpas-Aanvragen.nl
Logo Frontline Solutions
Logo Lightspeed
Logo Citrix
Logo Extreme Networks
Logo Essentra Components
Logo Pegasystems
Logo CrowdStrike
Logo Red Hat
Logo WorldStream
Logo Mirakl
Logo Orange Cyberdefense
Logo Personio
Logo Conscia Nederland B.V.
Logo Visma | Raet
Logo Ctac N.V.
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91793 persberichten
- 6033 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10609 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlContentbureauHerken zakelijke websitebezoekers