www.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.com
2506 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (1 jaar en 144 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Marcommit

Exponentiële toename risico’s internationale handel

Uitbraak coronavirus veroorzaker recordhoogte risico’s

Rotterdam – De vooruitzichten voor grensoverschrijdende bedrijven zijn in het eerste kwartaal van 2020 het slechtst sinds zes jaar. Dit blijkt uit het Global Business Risk Report (GBRR) van bedrijfsdataspecialist Altares Dun & Bradstreet. Dit rapport rangschikt de grootste bedreigingen voor het bedrijfsleven op basis van de potentiële impact van elk risicoscenario. Aan ieder risico wordt een score toegekend. Hoe hoger de score, hoe hoger het risico. De top tien risico’s worden bij elkaar opgeteld om een Global Business Impact (GBI) score te berekenen. Voor het eerste kwartaal van 2020 is de GBI 318. Dit is de hoogste score gemeten sinds de introductie van het rapport in 2014. De score is tevens 23 procent hoger dan het lange termijn gemiddelde van 258 punten. Daarmee ligt het risico voor het ondernemersklimaat op recordhoogte.

Coronavirus brengt grote risico’s met zich mee
De stijging in dit eerste kwartaal is voornamelijk te wijten aan de uitbraak van het coronavirus. Op nummer 1 staat het risico dat de corona-epidemie niet snel wordt ingedamd, wat leidt tot een verlamming van de Chinese economie tot ver in het tweede kwartaal. Deze bedreiging heeft een GBI van maar liefst 60, waar 100 het maximum is. De kans dat door de uitbraak van het virus de wereldwijde aandelenkoersen instorten en door onverwachte virusbestrijdingsmaatregelen de bevoorradingsketens, handel en investeringen belemmerd worden, staat op nummer 3 in de top tien met een GBI van 30. De kans dat de door de VS geleide handelsoorlogen doorgaan na de vrijspraak in het afzettingsproces van president Trump vormt ook een groot risico. Dit staat op nummer 2 met een GBI van 36.

Europa ervaart meerdere dreigingen
Ook risico’s die direct voor Europa gelden, zijn onderdeel van de top 10. Zo staat het risico op verdere achteruitgang van de automobielsector, en daardoor problemen voor de Europese industriële sector, ook op nummer 3. Op nummer zes, met een GBI van 28, staat het risico dat binnen Europa extreemrechtse partijen de verkiezingen winnen. Deze kans is aanwezig in Frankrijk en Italië en een dergelijke verkiezingsuitslag leidt tot gecompliceerde beleidsvorming op Europees niveau. Dit schaadt het bedrijfsklimaat voor Europese bedrijven ernstig.

Adriaan Kom, woordvoerder bij Altares Dun & Bradstreet: “De GBI-score van het eerste kwartaal van 2020 toont aan dat de risico’s waarmee bedrijven nu te maken hebben een nieuwe recordhoogte hebben bereikt. Dit wordt vooral veroorzaakt door de uitbraak van het coronavirus. Daarnaast maken de geografische spreiding en de diversiteit van de risico’s het huidige ondernemingsklimaat zeer uitdagend. Uit een eerder rapport bleek dat het coronavirus de internationale supply chain sterk beïnvloedt. Deze GBI-score laat zien dat meerdere facetten invloed hebben op de internationale handel, waardoor deze onder druk komt te staan.”

---

Over onderzoek
Het periodieke Global Business Risk onderzoek en de daaruit voortvloeiende forecast en impactanalyse is opgezet door country risk- en dataspecialisten van Dun & Bradstreet. De specifieke landen- en regiokennis in combinatie met de uitgebreide kennis van 330 miljoen bedrijven wereldwijd, komt samen in dit onderzoek en wordt door expert reviews gevalideerd.
Laatste van Altares Dun & Bradstreet  
Bedrijfsportemonnee belangrijker dan ethisch kompas voor 15% van de eindverantwoordelijken

Altares Dun & Bradstreet lanceert Data Blocks: een nieuwe manier van data-integratie

Altares Dun & Bradstreet wint aanbesteding Europese Commissie
Geplaatst:
Verstreken tijd: 1 jaar en 144 dagen
PR contact  

Logo Marcommit
Altares Dun & .. contact  

Logo Altares Dun & Bradstreet

  +31 (0)10 710 94 00
  dunbradstreet@marcommit.nl
  www.altares.nl
Altares Dun & .. sociaal  


Altares Dun & .. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Techtenna
Logo Priemo
Logo NPRM NV
Logo OPEN.satisfaction
Logo NEG-ITSolutions
Logo Login Consultants
Logo Giarte
Logo Tulinx
Logo Renewd
Logo Fullstaq B.V.
Logo Sortlist
Logo Data Matters BV
Logo XIXO
Logo NTT DATA
Logo Barracuda Networks
Logo NetApp
Logo Lightspeed
Logo RobotWise
Logo Ivanti
Logo NetApp
Logo WorldStream
Logo GrassGreener Europe
Logo WIBU-SYSTEMS
Logo Intel
Logo devolo
Logo Unisys
Logo Banking Circle
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91760 persberichten
- 6031 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10592 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.com