www.marcommit.nlwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.EVENTIVE.nl
2500 volgen @ICTberichten
Datum: (94 dagen geleden)
Bedrijf:

Techleap.nl, de Nederlandse universiteiten en TNO lanceren ’s werelds eerste matchmakingsplatform voor wetenschappers, overheid en bedrijfsleven

Techleap.nl, de Nederlandse universiteiten en TNO hebben vandaag de ScienceFinder gelanceerd. De database, gebouwd in samenwerking met IDfuse, kamt door zo'n 422.224 publicaties, 120.797 projecten en 364 academische startups en maakt zo wetenschappelijk onderzoek en het netwerk toegankelijk voor partners uit het bedrijfsleven en de overheid. De database is wereldwijd de eerste in zijn soort en een gezamenlijk initiatief van Techleap.nl, de vier Technische Universiteiten (Delft, Eindhoven, Twente en Wageningen), TNO, NWO-TTW en de VSNU met steun van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

De ScienceFinder maakt voor partners uit het bedrijfsleven en de overheid inzichtelijk waar binnen de kennisinstellingen relevante kennis aanwezig is. Het draagt daarmee bij aan de samenwerking tussen bedrijfsleven en kennisinstellingen.

De ScienceFinder geeft de gebruiker de mogelijkheid om eenvoudig te zoeken in een database naar relevante info over onderzoeksactiviteiten in Nederland. Als men bijvoorbeeld zoekt op ‘artificial intelligence’ zal men een overzicht krijgen van de stand van zaken op dit gebied met een overzicht van activiteiten per universiteit.

Ook kunnen met de ScienceFinder analyses worden uitgevoerd rond doorbraaktechnologieën, zoals: waar zijn de wetenschappers die actief bezig zijn met het ontwikkelen van proof of concepts voor een bepaalde technologie? Hieruit kunnen ‘heatmaps’ gegenereerd worden rondom thema’s als quantum computing, blockchain, waterstof of artificial intelligence. De heatmaps kunnen gaan over puur wetenschappelijke kwaliteit (publicaties) of bijvoorbeeld meer gericht zijn op de afstand tot de markt (take off grants, innovatiekrediet, samenwerking met bedrijfsleven). Het levert het bedrijfsleven en de overheid informatie op over voor hen relevante onderzoeksgroepen.

Techleap.nl zal deze analyses ook gebruiken voor kennisoverdracht en op basis daarvan rapporten publiceren.

Nederland kan het voortouw nemen
Met de ScienceFinder zetten de initiatiefnemers een stap voorwaarts in de samenwerking op het gebied van opkomende technologieën. Dit is nodig om gelijke tred te houden met andere landen als de Verenigde Staten, China, Duitsland en Frankrijk, die zwaar investeren in het vermarkten van wetenschappelijke kennis.

Nils Beers, CEO Techleap.nl: "Met de ScienceFinder geven we niet alleen prioriteit aan de commercialisering van technologie en wetenschappelijke kennis, maar versnellen we ook de broodnodige inbedding van technologieën in het ecosysteem. Dit is nodig om ons land ook in de toekomst net zo mooi te houden als dat het nu is en te voorkomen dat we uitsluitend gebruik maken van oplossingen die door andere landen zijn gebouwd.”

Pieter Duisenberg, voorzitter VSNU: "De ScienceFinder is het levende bewijs dat de kennis uit Nederlandse universiteiten een bijdrage levert aan onze samenleving en economie. We willen onze kennisoverdracht in Nederland nog verder versterken. De ScienceFinder speelt hierbij een cruciale rol door wetenschappelijk onderzoek toegankelijk te maken voor niet-academische partners uit het bedrijfsleven en de overheid.”Voor meer informatie over dit persbericht, neem contact op met Rutger Huizenga, Communications Lead Techleap.nl: rutger@techleap.nl of 0652519583. Of check de ScienceFinder.

Over Techleap.nl
Techleap.nl is een non-profit organisatie, gefinancierd door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Techleap.nl (voorheen StartupDelta)helpt bij het kwantificeren en versnellen van het tech-ecosysteem van Nederland. Techleap.nl creëert een optimaal klimaat voor technologiebedrijven om te schalen met programma's en initiatieven die de toegang tot kapitaal, markt en talent verbeteren. Techleap.nl wordt geleid door Special Envoy, Constantijn van Oranje.


Laatste van Techleap.nl  
Topondernemers helpen de meest veelbelovende scale-ups van Nederland met ambitieus programma Techleap.nl Rise

Extra 150 miljoen overbruggingsfinanciering voor startups en scale-ups

Portal voor overbruggingskrediet gericht op startups en scale-ups gaat 29 april open
Geplaatst:
Verstreken tijd: 94 dagen
Techleap.nl contact  

Logo Techleap.nl

  Rutger Huizenga
  rutger@techleap.nl
  www.techleap.nl
Techleap.nl sociaal  


Techleap.nl tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Snowflake
Logo Snowflake
Logo Maunt
Logo Siemens Mobility B.V.
Logo Synobsys
Logo Renewd
Logo iSourcing Hub
Logo CPMview
Logo ORdigiNAL
Logo ID Control
Logo Codelogic
Logo Bergler ICT
Logo FortifyData
Logo UiPath
Logo Spryng
Logo Dataplace
Logo Postex Nederland B.V.
Logo RoSecure
Logo Postex Nederland B.V.
Logo Guardian360 bv
Logo Denit Hosting Solutions
Logo SCOS Software bv
Logo Guardian360 bv
Logo PQR B.V.
Logo Broad Horizon
Logo Young Coders B.V.
Logo Guardian360 bv
Logo Yenlo
Logo Postex Nederland B.V.
Logo NetApp
Logo Databricks
Logo Onguard
Logo Staples Nederland
Logo Bynder B.V.
Logo Poly
Logo Arrow Electronics
Logo Vertiv
Logo Protime BV
Logo Pegasystems
Logo Veeam Software
Logo Cloudian B.V.
Logo Citrix
Logo Solvinity
Logo Zyxel
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt persberichten platform voor de IT-sector

In de database
- 88532 persberichten
- 5709 bedrijfsprofielen
- 58 PR-bureauprofielen
- 8144 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.LVTPR.nlwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlContentbureau