www.EVENTIVE.nlwww.lubbersdejong.nlContentbureauwww.marcommit.nl
2502 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (139 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Yellow Communications

Databricks versnelt de opzet van data lakehouses met Databricks Ingest

Met Databricks Ingest en nieuwe partnerintegraties kunnen datateams gemakkelijk data lakehouses opzetten, die de beste combinatie vormen van data lakes en data warehouses

Amsterdam, 24 februari 2020Databricks, marktleider op het gebied van unified data analytics, integreert vanaf vandaag Databricks Ingest in hun Unified Data Analytics Platform. In combinatie met het Databricks Ingestion partnernetwerk kunnen datateams nu makkelijker databeheer, business intelligence (BI) en machine learning (ML) combineren in een data lakehouse, een nieuwe databeheermethode die de beste aspecten van data lakes en data warehouses verenigt.

Bedrijven moesten hun beschikbare data oorspronkelijk opsplitsen in traditionele, gestructureerde data en big data. Deze datasets werden vervolgens los van elkaar gebruikt voor BI- en ML-cases. Hierdoor werden de data lakes en data warehouses van elkaar gescheiden. Dat leidde tot trage verwerkingsprocessen en gefragmenteerde resultaten, die ofwel te vertraagd ofwel te incompleet waren om ze effectief in te kunnen zetten. Dit verandert met Databricks Ingest, waarmee klanten gemakkelijk vanuit verschillende databronnen hun data direct toe kunnen voegen aan Delta Lake: open source technologie om betrouwbare en snelle data lakehouses op te zetten. Het bijbehorende partnernetwerk bestaat uit ingebouwde integraties met Fivetran, Qlik, Infoworks, Steamsets en Syncsort, die het mogelijk maken om geautomatiseerd data in te laden. Azure Databricks klanten konden overigens al gebruik maken van de ingebouwde integratie met Azure Data Factory om data vanuit verschillende bronnen in te laden.

“Data-silo’s, trage processen en gefragmenteerde resultaten zijn allemaal belangrijke drijfveren in het overschakelen naar lakehouses,” zegt Ali Ghodsi, medeoprichter en CEO van Databricks. “Data lakehouses combineren de betrouwbaarheid van data warehouses met de omvang van data lakes om elke gewenste use case te ondersteunen. Om deze data-architectuur goed te laten werken, moet het makkelijk zijn om ieder type data in te laden. Databricks Ingest is een belangrijke stap in die richting.”

“Databricks ondersteunt onze machine learning en business intelligence in uiteenlopende aspecten van onze bedrijfsvoering, van auto-inventarisbeheer tot prijsvoorspellingen en technische werkzaamheden, door gebruik te maken van honderden terabytes aan data,” zegt Greg Rokita, Executive Director Technology bij Edmunds. “Onze visie op het gebied van data is volledig afgestemd op de lakehouse-methode. Delta Lake is het beginpunt van al onze machine learning en rapportageprocessen. We zijn enthousiast over Databricks Ingest: het zal het zeker makkelijker maken om data in ons Delta Lake te laden.”

Data uit applicaties als Salesforce, Marketo, Zendesk, SAP en Google Analystics, databases zoals Cassandra, Oracle, MySQL en MongoDB en bestandsopslagdiensten zoals Amazon S3, Azure Data Lake Storage en Google Cloud Storage kan eenvoudig gecombineerd worden in één data lakehouse voor alle BI- en ML-vraagstukken. Naast de vandaag aangekondigde netwerkpartners zullen binnenkort integraties met onder andere Informatica, Segment en Talend beschikbaar zijn.

Daarbij kunnen auto-laadmogelijkheden ingesteld worden waarmee data het lakehouse doorlopend binnenstroomt, zonder dat daarvoor onderhoud nodig is. Wanneer data uit verschillende cloudbronnen binnenkomt, slaat Databricks Ingest deze automatisch op in het lakehouse. Zo worden de verschillende data-silo’s doorbroken en kan data door verschillende teams binnen een bedrijf worden ingezet om datagedreven innovatie mogelijk te maken en toegevoegde waarde te leveren met data science, ML en BI.

Ook de partners van Databricks zijn enthousiast over Ingest:

“Fivetran en Databricks stellen klanten in staat om big data en business context samen te brengen in één omgeving. Door onze technologieën te combineren zijn gebruikers in staat de nieuwste machine learning mogelijkheden te combineren met traditionele business intelligence, en dat allemaal in één data lakehouse,” zegt George Fraser, CEO van Fivetran.

“Qlik is marktleider in geautomatiseerde data-integratie met cloud data warehouses en data lakes. We hebben data uit meer dan 200.000 databases verhuisd binnen ’s werelds grootste bedrijven, met onze unieke Change Data Capture (CDC) technologie. Dankzij deze integratie kunnen onze klanten hun datalevering richting Delta Lake optimaliseren,” zegt Mike Capone, CEO bij Qlik. “Databricks gebruikers hebben nu betere toegang tot de data uit al hun enterprise-oplossingen inclusief mainframes, SAP, databases en data warehouses, door open data lakehouses aan Delta Lake toe te voegen.”

Lees voor meer informatie het artikel “ What is a Lakehouse?” van brancheveteranen Ben Lorica, Michael Armbrust, Ali Ghodsi, Reynold Xin en Matei Zaharia voor meer inzicht in hoe data lakehouses de opvolgers zijn van data warehouses en data lakes. Lees ook het partnerblog van Qlik: “ Qlik & Databricks: Join Forces to Accelerate Your Speed to Insights”.Over Databricks
De missie van Databricks is datateams te helpen de meest complexe problemen op te lossen. Als marktleider in Unified Data Analytics helpt Databricks organisaties hun data gebruiksklaar voor analytics te maken, bedrijfsbeslissingen op basis van data te maken, en machine learning te implementeren om de concurrentie voor te blijven. Databricks ondersteunt wereldwijd duizenden organisaties, waaronder Comcast, Shell, Expedia, en Regeneron. Databricks wordt ondersteund door investeerders en is opgericht door de initiatiefnemers van populaire open sourceprojecten, waaronder Apache Spark, Delta Lake en MLflow. Volg Databricks op Twitter, LinkedIn en Facebook voor meer informatie.

Voor meer informatie over Databricks: www.databricks.com.

Apache, Apache Spark and Spark zijn trademarks van de Apache Software Foundation.

Databricks Persdesk
Yellow Communications
Sarada Sant
E-mail: databricks@yellow-communications.com
Tel: +31 (0)23 555 34 24
Laatste van Databricks  
MLflow project sluit zich aan bij Linux Foundation

Databricks introduceert Delta Engine en neemt Redash over om prestaties en gebruiksgemak van data lakes te verhogen

Databricks verwelkomt Paul Leventis als nieuwe Senior Director Software Engineering & Site Lead
Geplaatst:
Verstreken tijd: 139 dagen
PR contact  

Logo Yellow Communications
Databricks contact  

Logo Databricks

Databricks sociaal  


Databricks tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Distology Nederland B.V.
Logo ID Control
Logo Korton Group
Logo QuandaGo
Logo Relined Fiber Network
Logo Avinty (GGZ)
Logo QuandaGo
Logo iQibt B.V.
Logo Heliview Conferences & Training
Logo Solmate
Logo Distology Nederland B.V.
Logo TRADUS
Logo Coastr
Logo ID Control
Logo QuandaGo
Logo Guardian360 bv
Logo Frontline Solutions
Logo Boys with Brains
Logo Broad Horizon
Logo Unexus B.V.
Logo Boys with Brains
Logo PayIBAN BV
Logo iQibt B.V.
Logo Orange Cyberdefense Netherlands B.V.
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo PlanMen
Logo SCOS Software bv
Logo Spryng
Logo Frontline Solutions
Logo Spryng
Logo myBrand
Logo Arlington Research
Logo Unit4
Logo IFS
Logo CRM Partners
Logo Zyxel
Logo Conclusion
Logo Intel
Logo Solipsis b.v.
Logo SAP Concur
Logo Conclusion Zuyd
Logo NTT Ltd.
Logo Interxion
Logo Shippeo
Logo Valid
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt persberichten platform voor de IT-sector

In de database
- 88822 persberichten
- 5741 bedrijfsprofielen
- 59 PR-bureauprofielen
- 8395 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.EVENTIVE.nlwww.lubbersdejong.nlContentbureauwww.marcommit.nl