Contentbureauwww.LVTPR.nlwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nl
2502 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (142 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Zeekhoe Communicatie

Fortinet voegt ruim 350 nieuwe functies toe aan zijn Security Fabric

FortiOS 6.4 brengt meer automatisering en integratiemogelijkheden naar de Security Fabric

Utrecht, 21 februari 2020- Fortinet® (NASDAQ: FTNT), wereldwijd leider in uitgebreide, geïntegreerde en geautomatiseerde oplossingen voor cyberbeveiliging, maakt de beschikbaarheid bekend van FortiOS 6.4. Dit is de nieuwe versie van het besturingssysteem dat aan de basis staat van de Fortinet Security Fabric. FortiOS 6.4 biedt ruim 350 nieuwe functies die bijdragen aan verbeterde automatisering, schaalbaarheid, beveiligingsprestaties en artificial intelligence. Daarmee biedt de Security Fabric integrale bescherming voor de IT-infrastructuur van organisaties.

Digitale transformatie brengt meer cyberrisico’s met zich mee
Digitale innovatie is een disruptieve kracht die in elke sector voor transformatie zorgt. Het stelt bedrijven in staat om sneller te schakelen, de kosten terug te dringen, de efficiëntie te vergroten en de klantenervaring te verbeteren. Maar deze digitale transformatie brengt ook grotere beveiligingsrisico’s met zich mee. Er is sprake van een groter aanvalsoppervlak, geavanceerdere cyberbedreigingen, een steeds complexer technologisch ecosysteem en toenemende en strengere regelgeving. Een cybersecurity-platform kan alleen ondersteuning bieden voor digitale innovatie als het voorziet in:
 • uitgebreid overzicht op het complete digitale aanvalsoppervlak voor effectiever risicobeheer
 • geïntegreerde oplossingen die bijdragen aan eenvoudiger beheer en ondersteuning van verschillende losstaande beveiligingsproducten, en
 • geautomatiseerde workflows die de beveiligingsprocessen en incidentrespons versnellen.
Nieuwe functionaliteit in FortiOS 6.4
De nieuwste versie van Fortinets besturingssysteem, FortiOS 6.4 biedt een oplossing voor moderne cyberbedreigingen en ondersteunt digitale innovatie te ondersteunen. Met versie 6.4 voegt FortiOS ondersteuning voor digitale innovatie door nieuwe functies toe te voegen ter ondersteuning van de vier pijlers van de Fortinet Security Fabric en van FortiGuard Labs:
 • Door de beveiliging aangestuurde netwerktechnologie: Netwerkbeveiliging die bijdraagt aan verbeteringen van de netwerkprestaties en gebruikerservaring
  • Een nieuwe intuïtieve SD-WAN-orchestrator en fijnmazige mogelijkheden voor applicatie-analyse in Fabric Management Center maken het mogelijk om Secure SD-WAN-implementaties te vereenvoudigen en automatiseren.
  • Real-time optimalisatie van SD-WAN-applicaties in FortiGate draagt bij aan veerkrachtige bedrijfsapplicaties en consistente prestaties.
  • Uitgebreider overzicht op de netwerksegmentatie door virtuele domeinen (VDOM’s) in multi-tenantomgevingen via FortiGate met de Security Fabric te verbinden om organisaties te beschermen tegen interne cyberbedreigingen.
  • Uitgebreide toepassingsmogelijkheden voor de Secure Web Gateway en een intrusion prevention system (IPS) voor effectievere beveiliging en vereenvoudigde beheerprocessen.
  • Verbeterde SD-Branch-functionaliteit van de FortiAP-controller en vereenvoudigd beheer van LTE-verbindingen dankzij integratie met FortiExtende r en de uitbreiding van het FortiAP-portfolio met WiFi 6-modellen.
 • Netwerktoegang op basis van zero trust: Verificatie en beveiliging van gebruikers en apparaten binnen en buiten het bedrijfsnetwerk
  • Verbeterd overzicht op de hele Security Fabric dankzij integratie van FortiNAC met de Fabric Topology Map en FortiAnalyzer.
  • Verbeterde profilering van apparaten binnen FortiNAC voor verbeterd inzicht in Linux-hardware en vereenvoudigd beheer van de netwerktoegang volgens het principe van zero trust dankzij automatische detectie en segmentatie van IoT-apparatuur.
  • Verbeterde mogelijkheden voor gebruikersverificatie en -beheer met de FortiManager-docker voor de FortiAnalyzer Cloud (een oplossing die de workflows stroomlijnt), SAML in FortiAuthenticator en tweestappenverificatie met FortiToken Cloud.
  • Toezicht op, en beheer van apparatuur met behulp van telemetrie in Fabric-agents (voor apparatuur binnen het netwerk) en veilige VPN-tunnels met FortiClient en veilige toegang tot externe locaties met FortiGuard Cloud (voor apparatuur buiten het netwerk).
 • Dynamische cloud-beveiliging: Beveiliging en beheer van cloud-omgevingen en -applicaties
  • Uitgebreidere bescherming van cloud-applicaties en verbeterde beveiliging voor Office 365 dankzij integratie met FortiMail en FortiCASB. Nieuwe deep learning-mogelijkheden in FortiWeb beschermen voortdurend veranderende applicaties op alle mogelijke locaties. FortiWeb is inzetbaar als fysieke of virtuele appliance, als SaaS-oplossing of als Docker-container in een publieke of private cloud.
  • Effectievere beveiliging van cloud-netwerken met FortiGate VM dankzij ondersteuning voor geavanceerde hybride cloud-omgevingen, met inbegrip van SD-WAN voor AWS Outposts en GCP Anthos, en automatische herstelmogelijkheden in FortiGate VM Cloud IDS. 
  • Verbeterde mogelijkheden voor het beschermen van workloads en overzicht op multi-cloudomgevingen met asset inventory-functionaliteit in FortiCWP en gestroomlijnde workflows voor het beheer van de beveiliging.
 • Door AI aangestuurde beveiligingsprocessen: Automatische preventie en detectie van cyberbedreigingen en incidentrespons
  • Nieuwe mogelijkheden voor de detectie en preventie van geavanceerde bedreigingen op endpoints met next-generation antivirus (NGAV)-functionaliteit op basis van machine learning, real-time bescherming tegen ransomware en de mogelijkheid om cyberbedreigingen in FortiEDR te neutraliseren.
  • Verbeterde automatisering in FortiAnalyzer en FortiSIEM en volledige orchestration van de nieuwe oplossing FortiSOAR voor het reduceren van de werklast van het SOC en verminderen van de blootstelling aan cyberrisico’s. Waar FortiAnalyzer dient als basis voor de analyses van Security Fabric en FortiSIEM bescherming biedt voor omgevingen met beveiligingsoplossingen van uiteenlopende leveranciers, verzamelt FortiSOAR automatisch aanvullende contextuele informatie en data ter verbetering van de incidentrespons. FortiSOAR biedt daarnaast dossierbeheer voor effectievere coördinatie en samenwerking tussen beveiligingsteams, orchestration op basis van visuele draaiboeken en begeleide incidentrespons.
  • Organisaties met drukbezette beveiligingsteams kunnen een beroep doen op de dienst van Fortinet voor 24x7 bewaking en incidentrespons op afstand.
 • FortiGuard Labs: De Fortinet 360 Protection Bundle die door FortiGuard Labs wordt aangeboden omvat een integrale reeks van beheer-, ondersteunings- en beveiligingsdiensten die organisaties een eenvoudige manier biedt om optimaal te profiteren van de kracht van de Security Fabric. Dit dienstenpakket is geoptimaliseerd voor SD-WAN-omgevingen.
  • Nieuwe diensten binnen de Fortinet 360 Protection Bundle voorzien in intuïtieve SD-WAN-orchestration en geautomatiseerde verificatie en segmentatie van IoT-apparatuur. Organisaties kunnen alle processen binnen de Security Fabric optimaliseren met IP Address Management (IPAM).
  • Verbeteringen van de Security Rating-dienst van 360 Protection stellen organisaties in staat om hiaten in configuraties, beleidsregels, de beveiliging en compliance proactief in kaart te brengen en te verhelpen. Ze kunnen hun prestaties daarnaast afzetten tegen die van branchegenoten om de effectiviteit van hun beveiliging- en investeringsstrategieën te toetsen.
John Maddison, executive vice president Products en CMO bij Fortinet
“Met de release van FortiOS 6.4 breiden we de Security Fabric verder uit met geautomatiseerde mogelijkheden voor het beschermen van uiteenlopende aanvalskanalen en infrastructuren. Dit wordt gecombineerd met ondersteuning door het meest uitgebreide partnerecosysteem binnen de branche, een brancheleidend team van onderzoekers en beveiligingsanalisten en de integratie van wereldwijd verzamelde bedreigingsinformatie. Dit maakt de Security Fabric van Fortinet tot het uitgebreidste platform voor cybersecurity dat op de markt verkrijgbaar is.”

Over Fortinet
Fortinet beschermt ’s werelds grootste ondernemingen, internetproviders en overheidsorganisaties. Het biedt organisaties compleet beheer van en inzicht in hun  groeiende aanvalsoppervlak en stelt hen in staat om tegemoet te komen aan de steeds hogere eisen die aan hun netwerk worden gesteld, nu en in de toekomst. Alleen het Fortinet Security Fabric-platform pak de meest kritieke beveiligingsuitdagingen aan en beschermt gegevens over de gehele digitale infrastructuur. Dit geldt voor zowel voor netwerk-, applicatie- als (multi)cloud of edge-omgevingen. Fortinet heeft wereldwijd de meeste beveiligingsappliances verkocht. Meer dan 440,000  klanten vertrouwen op Fortinet voor effectieve bescherming van hun organisatie. Fortinet is zowel een technologiebedrijf als een leerbedrijf. Fortinet Network Security Institute biedt een van de grootste en breedste trainingsprogramma's voor cybersecurity in de industrie. Kom meer te weten op http://www.fortinet.com, het blog van Fortinet en FortiGuard Labs.

 

Noot voor de redactie [niet voor publicatie]
Meer informatie over dit bericht of over Fortinet kunt u opvragen bij:
Karianne Hoekstra
Zeekhoe Communicatie
M. +31 (0)6-460 80656
E.  karianne@zeekhoe.nl
Laatste van Fortinet  
NexusOcean zet Fortinet in voor cyberbeveiliging en netwerkbeheer

Center Parcs Groep beveiligt internationaal verspreid netwerk met Fortinet

Fortinet voegt nieuwe Secure SD-WAN-mogelijkheden toe
Geplaatst:
Verstreken tijd: 142 dagen
Fortinet contact  

Logo Fortinet

  030 799 1008
  www.fortinet.com
Fortinet sociaal  


Fortinet tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Distology Nederland B.V.
Logo ID Control
Logo Korton Group
Logo QuandaGo
Logo Relined Fiber Network
Logo Avinty (GGZ)
Logo QuandaGo
Logo iQibt B.V.
Logo Heliview Conferences & Training
Logo Solmate
Logo Distology Nederland B.V.
Logo TRADUS
Logo Coastr
Logo ID Control
Logo QuandaGo
Logo Guardian360 bv
Logo Frontline Solutions
Logo Boys with Brains
Logo Broad Horizon
Logo Unexus B.V.
Logo Boys with Brains
Logo PayIBAN BV
Logo iQibt B.V.
Logo Orange Cyberdefense Netherlands B.V.
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo PlanMen
Logo SCOS Software bv
Logo Spryng
Logo Frontline Solutions
Logo Spryng
Logo myBrand
Logo Arlington Research
Logo Unit4
Logo IFS
Logo CRM Partners
Logo Zyxel
Logo Conclusion
Logo Intel
Logo Solipsis b.v.
Logo SAP Concur
Logo Conclusion Zuyd
Logo NTT Ltd.
Logo Interxion
Logo Shippeo
Logo Valid
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt persberichten platform voor de IT-sector

In de database
- 88822 persberichten
- 5741 bedrijfsprofielen
- 59 PR-bureauprofielen
- 8395 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
Contentbureauwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nl