Contentbureauwww.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nl
2513 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (1 jaar en 13 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: ItsaRep

AntTail realiseert logistieke doorbraak voor farmaceutische industrie met IoT-app gebouwd met Mendix

  • Monitoring van temperatuurgegevens en transparantie in de logistieke keten vermindert bederf en verspilling en bestrijdt de verspreiding van namaakgeneesmiddelen
  • Het AntTail-platform maakt het voor artsen en apothekers mogelijk om de effectiviteit van medicatie in de gaten te houden, ook bij patiënten thuis
Mendix, onderdeel van Siemens en wereldwijd leider in enterprise low-code, kondigt aan dat AntTail, gespecialiseerd in temperatuurbewaking voor medicijnen en kort houdbare goederen, een IoT-oplossing heeft ontwikkeld om de kwaliteit van medicijnen te kunnen monitoren en de verspreiding van namaakmedicijnen te bestrijden. De wereldwijde markt voor namaakgeneesmiddelen kost leveranciers naar schatting jaarlijks zo'n 185 miljard euro aan verloren inkomsten. Daarnaast heeft de farmaceutische industrie behoefte aan temperatuurcontrole tijdens het transport om de chemische stabiliteit van medicijnen in de gehele keten te kunnen garanderen, van productie en vervoer via de groothandel en apotheek naar de gebruiker thuis.

AntTail ontwikkelde in zes weken een end-to-end IoT-applicatie met het Mendix low-code platform dat gegevens van meer dan 8.000 mobiele sensoren verzamelt en integreert om vervolgens te analyseren en beschikbaar te maken via veilige, cloudgebaseerde smartphone-applicaties en klantportals.

AntTail maakt gebruik van het Mendix low-code platform om data naadloos te integreren tussen geografisch verspreide sensoren, servers en mobiele apparaten voor een transparant audit- en monitoringtraject. Relevante partijen - van leveranciers tot patiënten - hebben via smartphone of mobiel apparaat toegang tot de locatie van het product, de opslagcondities, licht- en temperatuurmetingen. Informatie wordt aangeleverd door draadloze bluetooth-sensoren, die communiceren via een veilige cloud. De oplossing van AntTail is een doorbraak voor de gezondheidszorg en heeft de potentie om de verspilling van medicijnen ter waarde van miljoenen euro’s te voorkomen.

Mark Roemers, mede-oprichter en CEO van AntTail, wilde naar aanleiding van zijn ervaringen met het interne auditproces van farmaceutische bedrijven een oplossing bedenken voor de logistieke uitdagingen binnen de sector. Hij zag mogelijkheden voor de toepassing van IoT-sensortechnologie om de toeleveringsketen van medicijnen te bewaken van de leverancier tot bij de patiënt thuis. “De supply chain van medicijnen is lang en gefragmenteerd en daarom kwetsbaar voor fouten. Het gebeurt vaak dat de temperatuur te hoog of te laag wordt of dat originele medicijnen ergens in de keten worden vervangen door namaakgeneesmiddelen”, zegt Roemers. "Daarom besloten we om een monitoring-oplossing te ontwikkelen om de supply chain transparanter te maken en de kwaliteit van het medicijn dat patiënten gebruiken te optimaliseren."

Vereisten voor de laatste mijl van medicijnafgifte
Drie Nederlandse studies onderzochten recent de opslag van reumatische medicatie bij patiënten thuis en constateerden dat minder dan 10 procent van deze medicijnen correct wordt opgeslagen. Reumatische medicatie bestaat uit eiwitten. Het is cruciaal om deze medicijnen tussen 2 en 8 graden Celsius te bewaren. In de praktijk ontdekten onderzoekers echter dat een op de vijf doses bevriest, waardoor de structuur van de eiwitten verandert. Dit heeft invloed op de effectiviteit van het geneesmiddel en kan mogelijk allergische reacties veroorzaken. In veel gevallen krijgen patiënten niet de juiste hoeveelheid actieve ingrediënten toegediend, met nadelige gevolgen voor hun gezondheid. In Nederland is de jaarlijkse omzet van reumatoïde medicijnen circa 560 miljoen euro. De mogelijkheid om dit specifieke onderdeel - de juiste temperatuur - van farmaceutische toediening te bewaken en te waarborgen, genereert aanzienlijke financiële, reputatie- en gezondheidsvoordelen voor makers en gebruikers van deze medicijnen.

Voor de zogenaamde ‘last mile’ in de toeleveringsketen (meestal een particuliere woning) kozen Roemers en zijn AntTail-team ervoor om te werken met draadloze bluetooth-sensoren (ANT) in de verpakking. Deze sensor meet de temperatuur van het geneesmiddel in een speciale transportbox, de ‘PenguinBox’. Om de temperatuur te meten, documenteren en bewaken op pallets, in vrachtwagens en in magazijnen, gebruikt AntTail een robuustere sensor (RAT). Met bluetooth-connectiviteit worden gegevens verzameld en opgeslagen op de beveiligde AntTail-cloud (AntCloud) en gedownload naar het geïntegreerde platform gebouwd met Mendix, waarna de informatie toegankelijk is via een smartphone.

De AntCloud stuurt waarschuwingsberichten naar alle belanghebbenden via de AntTail-applicatie wanneer pakketten die onderweg zijn niet aan de vereiste specificaties voldoen. Naast temperatuurmetingen via ANT en RAT, is er ook de ANTlux: een een lichtsensor die, na activering, alerts verstuurt als een box geopend of gesloten wordt tijdens het transport. Dit kan betekenen dat de originele geneesmiddelen zijn vervangen voor namaakmedicatie. In de thuissituatie wordt de lichtsensor gebruikt om te controleren of de geneesmiddelen. In dit geval stuurt AntTail een alert om patiënten eraan te herinneren hun geneesmiddel in te nemen.

App gemaakt in zes weken
AntTail selecteerde het Mendix low-code platform voor de naadloze integratie met de workflow en met standaarden van andere leveranciers. Roemers: “Dankzij de flexibiliteit van het Mendix-platform was het heel eenvoudig om een app te bouwen die voldoet aan onze wensen en behoeften. De ontwikkeling kostte ons slechts zes weken. Het systeem vervolgens gebruiken op dertig verschillende locaties in heel Nederland verliep ook bijzonder soepel. Omdat versiebeheer en foutopsporing zijn geïntegreerd in de Mendix-suite, kunnen we erop vertrouwen dat de applicatie altijd naar behoren functioneert. "

De applicatie stelt patiënten, artsen en apothekers in staat om de bewaarcondities van het medicijn in de hele supply chain van de leverancier tot bij de patiënt thuis te controleren. Roemers: “In het logistieke proces wordt medicatie snel afgewezen als het onder de verkeerde omstandigheden in de apotheek aankomt. Met AntTails home-based monitoring gaan we nog een stap verder en kunnen we er zelfs voor zorgen dat het medicijn ook bij de gebruiker thuis voldoet aan de hoogste normen.”

Voorkomen van medisch afval voor beter middelenbeheer
Behalve het garanderen van medicijnen van goede kwaliteit, voorkomt sensorinformatie ook dat medicijnen verloren gaan. "Momenteel wordt slechts 3 procent van de medicatie teruggebracht naar de apotheek", zegt Roemers. “Met IoT-gegevens kunnen we aantonen dat ongebruikte geneesmiddelen onder de juiste omstandigheden zijn opgeslagen en daarom veilig door een andere patiënt gebruikt kunnen worden. Dit vernieuwde 'retourbeleid', vermindert ook de schadelijke impact van ongebruikte medicatie op het milieu.”

Bram Voogel, Customer Success Director bij Mendix: “We zijn enorm trots dat AntTail voor het Mendix low-code platform heeft gekozen om een oplossing te ontwikkelen die echt een verschil kan maken in het dagelijks leven van patiënten en zoveel anderen die betrokken zijn bij de supply chain van medicijnen. De applicatie heeft gezorgd voor transparantie door data eenvoudig toegankelijk te maken voor de leverancier, distributeur, de apotheker en de patiënt. Door gebruik te maken van het Mendix-platform heeft AntTail een innovatieve oplossing voor de gezondheidszorg gecreëerd waar veel mensen van kunnen profiteren.”

Voor meer informatie over hoe Mendix helpt bedrijven te transformeren kijk op: www.mendix.com.

===========

Over Mendix
Mendix, onderdeel van Siemens en wereldleider in enterprise low-code, transformeert de manier waarop applicaties in digitale organisaties worden gebouwd. Met het Mendix-platform kunnen bedrijven met meer professionals applicaties ontwikkelen en daarmee de bottleneck van software-ontwikkeling wegnemen (Make with More), slimme apps bouwen met een rijke, slimme. contextuele en proactieve gebruikservaring (Make it Smart) en systemen moderniseren en meer applicaties bouwen die groei faciliteren (Make it Scale). Het Mendix-platform is gebouwd om intensieve samenwerking tussen IT en business teams mogelijk te maken en applicatie-ontwikkeling te versnellen waarbij tegelijkertijd de veiligheid, kwaliteit en governance wordt gegarandeerd. Kortom om organisaties te helpen de stap te maken naar de digitale toekomst. Het ‘Go Make It’ platform van Mendix wordt wereldwijd gebruikt door meer dan 4.000 organisaties.
Laatste van Mendix  
Sitecore breidt uit met de overname van Boxever en Four51

SMS gateway van Spryng: Momenteel een uitkomst voor retailers

Lightspeed introduceert ‘Winkelen op afspraak’ en biedt retailers zekerheid rondom heropening

'Nieuw' kabinet toont vertrouwen techkampioenen

Uniserver Group en CloudNation bundelen krachten om dé cloudspecialist van Nederland te worden

Rockwell Automation wederom in de lijst van meest ethische bedrijven ter wereld

WRSTBND's nieuwe contactloze platform ondersteunt op veilige wijze live concerten en evenementen

Zeven op de tien organisaties rapporteert nieuwe security-uitdagingen als gevolg van de pandemie, maar slechts een derde beschouwt cybersecurity als topprioriteit voor 2021

Appronto breidt team flink uit

TP Vision bevestigt: Philips TV eerste grote Europese tv-aanbieder met Mimi Sound Personalisation

KnowBe4-onderzoek: in organisaties met een goede security-cultuur vertonen medewerkers veiliger gedrag

Een derde werknemers overweegt nieuwe baan als gevolg van pandemie

Micro Focus Universe 2021, High Tech – Low Drama evenement voor 40.000 klanten

Macaw wil Duitse markt verder veroveren en neemt digital agency netzkern over

Caspar Visch nieuwe CFO Global Talk

Maandalert Woningmarkt | maart 2021, Verhuisbewegingen en prijsontwikkeling
Studie: Marketing voor MKB in 2021 – Budgetten, Trends en toekomstige investeringen

Cisco Webex-innovatie doorbreekt taalbarrières met real-time vertaling

Enrise ontwikkelt bakplatform Bakken.nl voor Dr. Oetker

NavInfo zet AIRI in voor AI-ontwikkelingen en -diensten voor autonoom rijden en smart cities

Bakkerij Amstelveld gebruikt AI van Pegamento voor controle op kwaliteit brood

VRR kiest voor Thinkwise enterprise low-code platform om eigen ERP te realiseren

Twee derde van (thuis)werkend Nederland staat weer te popelen om naar kantoor te gaan

Superfood retailer KoRo in zee met Descartes om aan hoge ordervolumes te voldoen

Ictivity behaalt Gold-status bij F-Secure

Citrix® voltooit overname van Wrike

Razer organiseert allereerste Razer DevCon

Leica Geosystems ontwikkelt 3D scanoplossing met Spot-robot

Ruim helft tech-vrouwen zag afgelopen twee jaar gendergelijkheid verbeteren, maar de reis naar gelijkheid is nog niet voorbij

KnowBe4 stelt Jan van Vliet aan als Vice President Rest of Europe

Lexmark voegt nieuwe mfp’s met ondersteuning voor cloud fax toe aan de Lexmark Go Line-serie

O’Neill beschermt volledige IT-omgeving met SentinelOne

CM.com Acquires Dutch Fintech Company PayPlaza

Corporate Finance International ziet fusies, overnames en deelnemingen in de ICT-markt in 2020 een weg vinden
Geplaatst:
Verstreken tijd: 1 jaar en 13 dagen
Mendix contact  

Logo Mendix

  +31 10 276 0434
  info@mendix.com
  www.mendix.com
Mendix sociaal  


Mendix tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Fullstaq B.V.
Logo umlaut
Logo Sam Media
Logo Alleeninkt.nl
Logo Tesorion
Logo Marco Bouman
Logo Viqtor Davis
Logo Bitcare
Logo TechSoup Nederland
Logo Ossewold.net
Logo NewChannel
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo VR-SPACES
Logo Synobsys
Logo Lightspeed
Logo Techleap.nl
Logo Uniserver
Logo Cisco
Logo Enrise BV
Logo Pure Storage
Logo Pegamento
Logo Thinkwise
Logo Visma | Raet
Logo Descartes
Logo Ictivity
Logo Citrix
Logo Poly
Logo Roche Diabetes Care
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 90524 persberichten
- 5913 bedrijfsprofielen
- 61 PR-bureauprofielen
- 9808 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.LVTPR.comwww.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nl